3. çocuk için ne düşünüyorsunuz

eski insanlar habire dogurmuslar 4 cocuk kımı aılelere az gelırmıs cunku 6-7 en makul olan sayılardı o zamanlar
bizde dört kardesız cok sukur
benım suan 2 cocugum var buyuduler artık
ama bende bıttım
cok sakın bı ınsanken yıprandıgımı tahammulsuz oldugumu goruyorum
maddı ımkanım cok sukur cok ıyı 3 de bakarım 4 de
ama ruhen bakabılıcegımı dusunmuyorum allah evlatlarıma hayırlı omur saglık versın yeter

maddi ve manevi anlamda yeterim diye düşünüyorum inşallah ... ikinciyi düşünmeyen arkadaşlar sakın böyle düşünmeyin çocuğunuza haksızlık yaparsınız ona ilerde destek olacak bir kardeş şart şimdi bile şart aslında kardeşiyle yaşadığı ilişkiyi paylaşımı sevgiyi hiç bir arkadaşıyla yaşayamaz
Kesinlikle böyle düşünüyorsanız yap derim. Ben iki tane büyüttüm çok pişmanım büyükleri dinlemedim

Hanımefendi yazdım bana ne olduğunu.
İşsizlik dizboyu, üniversitelerden mezun milyonlarca insan var işsiz ve daha fazlası da mezun oluyor. Devlet Planlaması Teşkilatı 20 yıl önce bu hesaplamayı yapsaydı ve önlem alsaydı bu durumda olmazdık.

Bu durum sizin de probleminiz. İnsanlar 3 çocuk yaparsa onların çocukları da leş gibi yaşayacak sizinkiler de anlıyor musunuz? Ülke ekonomimiz herkesin problemi. Sizin kafanız anca bana sana ne demeye basıyorsa çıkın markete nüfusu beslemek için ekinler hızlı büyüsün diye her gıdaya ilaç hormon atılıyor, çalışan haklarına bakın herkes şikayetçi.....Herkesin günü 1 $a çalıştığı Çin, Hindistan olmaya gidiyoruz.

Engin dünya görüşünüzden arada sırada sıyrılıp ülke durumuna adam gibi bir baksanız keşke.
Kürtaj yasaklandı diye ortalığı ayağı kaldırıyoruz değil mi? Benim vücudum benim kararım diye. Ben buna asla karşı değilim. Ama buda aynı şey hanımefendi devlet ne karışır yahu. Benim vücudum benim kararım. Hindistan la çin le kıyaslamak çok saçma şu an için.
Dip not; ağılda oğlak doğsa ırmakta otu bitermiş. Ekinleri dert etmeyin siz.

Kürtaj yasaklandı diye ortalığı ayağı kaldırıyoruz değil mi? Benim vücudum benim kararım diye. Ben buna asla karşı değilim. Ama buda aynı şey hanımefendi devlet ne karışır yahu. Benim vücudum benim kararım. Hindistan la çin le kıyaslamak çok saçma şu an için.

O otlar Suriye'de neden bitmiyor mesela? Ya da Afrika'da bunca insanın açlıktan öldüğü yerde?? Kadercilikle ülke planlaması olmaz.

Toprağın üretme sınırı var, suyun besleme sınırı var, ekonominin istihdam sınırı var...hiçbir kaynak dipsiz kile değil. Allah versin çoğalalımla olmaz, kaynak kapasitesini düşünmek zorundayız.

Ülkemizin üreme hızını ölüm hızına kıyaslatsanız yaptığım kıyaslama hiç saçma değil. Şimdi önlem almazsak 100m ı geçersek zaten o noktanın dönüşü zor olur. Gelecek belliyse vaktinde önlem almak gerek.

Saçma olsa bile, işsizliğe ne diyeceksiniz mesela? Madem ot herkes için bitiyor , siz ve sizin gibi binlerce işsiz kpss kapısı bekleyen insanlar için neden bitmiyor? Üniversite mezunu işsizlerin otları nerde?

Kürtaj hakkının bu konula hiçbir aşakası yok nerden çıktı anlamadım. Kürtaj kadının kendi bedeni üstündeki hakkı , özel bir konu tüm toplumu ilgilendiren bir durum yok. Nüfus planlamasız, hesapsız tavşanlar gibi üremek saçma bir politika olamaz, olursa da %10 işsizlik olur ; bu dahiyane politika eksikliğinin sonucu ortada.

Son düzenleme:
Ya bu devirde 3 çocuk bana çok ama çok fazla geliyor açıkçası.
4kişilik bi aile zaten kalabalık yeterince.
Ben 6yaşındayken kardeşim oldu ve annemin benimle doğru düzgün ilgilendiğini hatırlamıyorum ablamla da tabi.
Benim çocuğum yok ama olursa da inşallah 1taneyi adam akıllı büyütmek niyetindeyim.
Tek çocuk olup çok mutlu olan bir sürü insan tanıyorum.çok çocuk demek çok mutlu bi hayat demek değildir önemli olan hayırlı evlat olmasıdır.

oğlum 6 kızım 4 yaşında seneye kızım anaokuluna başlayınca 3. yü hemen istiyorum Allah isteyen herkese versin

Ikinciyi bile dusunmezken 3.ye yorum yok...
ama madem sen dusunuyorsun
maddi manevi de guveniyorsan kendine icrata koyul ;)

Evlat o kadar güzel ki ben bu güne kadar boşuna yaşamış dedirtiyor insana benim ikizlerim var canım iki kız çalışan bir anne olarak ve maddiyat göze alarak 3. isteyemiyorum.Maddi koşullarım az daha el verse doğururdum :)

Pardonda size ne, bakabileceklerine inanıyprşarsa istedikleri kadar çocuk yaparlar. Alemsiniz valla :)
Inanmakla cocuklarinin gelecegini dusunmek farkli seyler. Bilincsiz ve sorumsuz ebeveynler bir cocugun gelecegini karartirlar. Biraz uyansak iyi olur, degil mi.

Benim iki oğlum var, yaşım genç olsa belki 3.düşünürdüm.
Ama yok yaaa biz böyle iyiyiz

Siz bilerek sorumsuz olmayi kabullenmis bir yetiskinsiniz bariz. Bari burayi okuyan cahil cuhelaya kotu ornek olmayin.

2.çocuk fikri aklımda var.Allah izin verirse kızım yalnız kalsın istemiyorum.Bir kardeşi olsun çok istiyorum.Ama 3.yü düşünmem gibi geliyor☺tabii genede büyük konuşmamak lazım.Madem ev hanımısın durumunda müsait istiyosan yap valla.Kalabalık bir aile kadar güzel bişey varmı.Elbet zorlanırsın ama insan tek çocukla bile zorlanıyor.İlerde büyüdüklerinde iyiki yapmışım dersin.

Ah bi olsa 4-5 tane falan yapmayı dusunuyorum bekarlıgımdan beri boyle dusunuyorum ama gel gör ki 2 senede 1 tane bile bulamadım.biz dort kardesiz keske bir kardesimiz daha olsaymış diyoruz
Herkes evlendi.birbirimize gidip geliyoruz yegenler cogaldı geniş bi aile olmak cok guzel gercekten.
Maddi acıdan da sıkıntı yoksa 3. Cocuk harika olur

Yüce Allah inşallah sizede gönlünüze kalbinize göre verir. Allah kimseyi kimseye imrendirmesin

Bence tek sizin değil, eşinize ve çocuklarınıza da danışın. Maddi durumunuz da uygunsa, ruh ve beden sağlığın yerindeyse, kendini hazır hissediyorsan, neden olmasın.
eşim istiyor zaten aklıma giren o.. kızımda istiyor oğlum daha küçük tam anlamıyor..ruh ve beden sağlığım ve maddi durumum da iyi allaha şğkür

Bence mutlulugun cocuk sayisiyla bir ilgisi yok.1 cocuklada mutsuz olanlar var.etrafimda 3 4 5 cocuklu gayet Mutlu aileler var.2 cocuklu bosanmis mutsuz ailelerde.
Beni yanlış anlamissiniz ben 3 çocuklu ailelerden bahsetmedim ailenin 3.çocuğu olan bireylerden bahsetdim.

Beni yanlış anlamissiniz ben 3 çocuklu ailelerden bahsetmedim ailenin 3.çocuğu olan bireylerden bahsetdim.
Benim kardesim 3 Cocuk ama gayetde mutlu.iyiki dogmus ailemize nese getirdi.eltim ailesinin 5 ci çocugu oda gayet mutlu ailesinin goz bebegi.bence o aileyle alakalı bir sey.

eşim istiyor zaten aklıma giren o.. kızımda istiyor oğlum daha küçük tam anlamıyor..ruh ve beden sağlığım ve maddi durumum da iyi allaha şğkür
Bencede guzel olur.in sa Allah kismet olursa bende istiyorum.2 sene sonra.

pa
Inanmakla cocuklarinin gelecegini dusunmek farkli seyler. Bilincsiz ve sorumsuz ebeveynler bir cocugun gelecegini karartirlar. Biraz uyansak iyi olur, degil mi.[/QUOTE

Pardonda siz beni tanımandan sadece burda sorduğum bir soruya fikre istanaden SORUMSUZ VE BENCİL olduğum kanatine varıyor ve benim hakkımda yorum yapıyorsunuz. bence çok fazla ön yargılısınız .. ozaman sizde bu dünyada hiçbir canlının yaşamasına ve çoğalmasına izin vermeyin onlara iyilik yaparsınız. sizin bakış açınız ile bu ortaya çıkyor

Siz bilerek sorumsuz olmayi kabullenmis bir yetiskinsiniz bariz. Bari burayi okuyan cahil cuhelaya kotu ornek olmayin.
Pardonda siz beni tanımandan sadece burda sorduğum bir soruya fikre istanaden SORUMSUZ VE BENCİL olduğum kanatine varıyor ve benim hakkımda yorum yapıyorsunuz. bence çok fazla ön yargılısınız .. ozaman sizde bu dünyada hiçbir canlının yaşamasına ve çoğalmasına izin vermeyin onlara iyilik yaparsınız. sizin bakış açınız ile bu ortaya çıkyo

Benim eşim de istedi ama ben 3.ye enerjim kalmadığı için istemedim. Yalniz 3.lerin daha tatlı olduğu söylenir. Olgunluk çağına denk geldiği için. Daha değeri biliniyormuş.

Back
X