3. çocuk için ne düşünüyorsunuz

Selam
Ben dört kardesin ücüncüsüyüm esimde bes kardesin dördüncüsü
4 yas,17 aylik ve 2 aylik cocuklarim.
Hep cok cocuk istedim 4 senede kuzucuklarim oldu
Allah sabrini veriyor benimkiler birde kücük ama alistim
Ufaklik iki yasina girerse insaAllah dördüncüyüde istiyorum tabi nasipse.
Allah rizkinida veriyor fazlasiyla.
Ve bebisim olmadan eksikmisiz daha diyorum.
Okudumda ilki dogana kadar dogduktan sonrada calistim
Meslegimde var ehliyetimde sükür kimseye muhtac degiliz bunu elestirecek olanlara yazdim
Allah hayirlisini nasip etsin canim
Senin ve ailen icin herseyin güzeli olsun insaAllah

Selam
Ben dört kardesin ücüncüsüyüm esimde bes kardesin dördüncüsü
4 yas,17 aylik ve 2 aylik cocuklarim.
Hep cok cocuk istedim 4 senede kuzucuklarim oldu
Allah sabrini veriyor benimkiler birde kücük ama alistim
Ufaklik iki yasina girerse insaAllah dördüncüyüde istiyorum tabi nasipse.
Allah rizkinida veriyor fazlasiyla.
Ve bebisim olmadan eksikmisiz daha diyorum.
Okudumda ilki dogana kadar dogduktan sonrada calistim
Meslegimde var ehliyetimde sükür kimseye muhtac degiliz bunu elestirecek olanlara yazdim
Allah hayirlisini nasip etsin canim
Senin ve ailen icin herseyin güzeli olsun insaAllah
teşekkür ederim. sevgiler ...

Düzgün, karakterli anne babanın yetiştirdiği çocuklar... Birbirine sahiplenir, kol kanat gerer, iyi günde kötü günde dibinde biter, acını yürekten hisseder, kardeş CANDIR! Daha da ötesi yok!!!
Bu konuyu açtıysanız, yapın derim. Allah onun rızkını da, sabrını da verir.

Kimseye aldırmayın, bencilsiniz bilmem nesiniz bunlar nasil tabirler ya? İnsanların maddi manevi gücü yetiyorsa 3 te yaparlar 4 te. Benimde hayalim 3 cocuk insallah.

Bana gore alin teriyle para kazanmaya calisan hic bir ebeveyn bu kadar cok cocuk sahibi olmak istemez.
Hem gelirleri kisitlidir hem de sorumlu birer vatandas olarak dunyaya getirecek olduklari cocugun sorumlulugu onlari endiselendirir.

Uc cocuk palavralari ekmek elden su golden etik olmayan yollarla para kazanan bir kesime ait . Su "rizkini verir"ci tayfanin kesinlikle legal kazancli olmadiklarina bahse girerim.

Yok gercekten fakir ailelerse, bu sefer de cahil, donanimsiz ve vasifsiz bireyler olduklarindan, ayni kendilerine benzer vasifsiz vasat cocuklarla dunyanin zaten kisitli kaynaklarini heba edeceklerine inaniyorum.

Dunyaya ayak uydurmaya calisan hic bir gelisen ulkede cok cocukluga iyi gozle bakilmaz. Bu hem devletin, hem ebeveynlerin uzerinde muazzam bir yuk olarak gorulur. Ama cocugum dogdugu gibi basit kalsin diger ulkelerin bilgili vatandaslarina vasifsiz kole olsun deniyorsa diyecek bir sey yok.

Bana gore alin teriyle para kazanmaya calisan hic bir ebeveyn bu kadar cok cocuk sahibi olmak istemez.
Hem gelirleri kisitlidir hem de sorumlu birer vatandas olarak dunyaya getirecek olduklari cocugun sorumlulugu onlari endiselendirir.

Uc cocuk palavralari ekmek elden su golden etik olmayan yollarla para kazanan bir kesime ait . Su "rizkini verir"ci tayfanin kesinlikle legal kazancli olmadiklarina bahse girerim.

Yok gercekten fakir ailelerse, bu sefer de cahil, donanimsiz ve vasifsiz bireyler olduklarindan, ayni kendilerine benzer vasifsiz vasat cocuklarla dunyanin zaten kisitli kaynaklarini heba edeceklerine inaniyorum.

Dunyaya ayak uydurmaya calisan hic bir gelisen ulkede cok cocukluga iyi gozle bakilmaz. Bu hem devletin, hem ebeveynlerin uzerinde muazzam bir yuk olarak gorulur. Ama cocugum dogdugu gibi basit kalsin diger ulkelerin bilgili vatandaslarina vasifsiz kole olsun deniyorsa diyecek bir sey yok.
Dünya gerçekleri haklısınız.çocuk demek, yeni bir hayat demek. hakkıyla büyütenlerden oluruz umarım...

kızım 9 yaşında oğlum 4 şuan ikisinede yetişiyorum oğlum kreşe gitmiyor zaten ev hanımıyım. kalabalık kardeşleri ve aileyi seviyorum ilerde onlar için bir tane daha kardeşleri olsun istiyorum ama ikisinin hayatından çalar mıyım dersleri gezmelerini engel olur mu diye de endişe ediyorum.

Bence olmalı, çünkü yanlarında herzaman biz olmucaz, anneleri babaları olmucak. KArdeşler koruyup kolluyor birbirlerine sahip çıkıyorlar

Bazı yorumlar beni fazlasıyla yıprattı. Yani 3. çocuğun, alın teriyle para kazanan kimse yapmaz, istemez gibisinden yorumlar.
Bunlar fazlasıyla kırıcı. Kendi hayat koşullarınızı düşünerek böyle söylediginizi varsayıyorum. Ülkemizde, ekonomik standartları yüksek o kadar fazla insan var ki... Bunların hepsinin haksız yoldan kazanç sağladıgını düşünüyorsunuz sanki...
Tabii haksız yoldan kazanç sağlayan var, Dünyanın her yerinde oldugu gibi ülkemizde de var.
Allah nasip ederse, ben de istiyorum. Şu anda da aktif çalışan bir kadınım, birikim yapıyorum, ilerisinde daha rahat etmek için. Konu sahibini ise tebrik ediyorum, böyle kadınların varlığı güzel...

Bende cesaret edemeseem de kızım beş altı yaşina gelince 3.istıyorum. Çok kardeşli kalabalık aileleri seviyorum. peşpeşe olup çocukları yıpratmadıktan sonra ve maddi imkanlarınız varsa manevi olarak da yeteceğinizi düşünüyorsanız neden olmasın...

merhaba arkadaşlar burayı uzunca bir zamandır takip ediyorum ve sizlerin sorunlarınızı ve çözümlerinizi okumak bana hayat hakkında tecrübe ve bilgi sahibi olmamı sağlıyor teşekkür ederim bu yüzden:) sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. 3. çocuk konusunda çok kararsızım aranızda 3 çocuklu olanlar varmı çok yoruluyormusunuz diğer çocuklarınıza tam anlamıyla yetişebiliryor musunuz. bana deneyimleriniz ve düşünceleriniz hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim yaşım çok fazla ilerlemeden artık bir karar vermeliyim
Kaç yıllık evlisiniz??
Eşinizle saygı sevgi devam ediyorsa, diğer iki çocuğunuza maddi manevi yetebildiğinizi ve ileride de yetebileceğinizi düşünüyorsanız neden olmasın??
Lakin, eşiniz size ve çocuklara karşı sorumsuzsa, sinirli yapıya sahipseniz, çocuklarınızın ve kendinizin ihtiyaçlarını karşılayamıyorsanız kesinlikle düşünmeyin. Kendinize, çocuklara ve doğmamış çocuğa yazık etmeyiz!!

3 çocuklu bir anne olarak yorumların hepsini okudum.

Benim çocuklarım 12 , 6 ve 3 yaşındalar.İlkten sonra ikinciye dahi zor karar vermiştim.Bayağıda büyük konuşmuştum.3.yü hiç beklemediğimiz ve imkansız diye düşündüğümüz bir anda öğrendik.İnanılmaz yıpranmıştım çünkü hiç bana göre değil dedim hep.

Aldırmak benim inanışımda büyük külfet,bunu yapamazdık.
Benim maddi bir sıkıntım yok çok şükür.Manevi olarak elbette yıpranıyorsunuz.Bu tek çocukta da var üçtede.yalnız bunda daha daha fazla.Onların herşeyine ayrı ayrı bakmak zorundasınız.Hepsiyle ilgilenip vakit ayırmalısınız.Eşimden Allah razı olsun beni üzüp yıpratmaz İlgilenir rahatımız mutluluğumuz için uğraşır.Sabah namazında kalkıp işiniz gücünüz bitmeli öğlene yemek yapmalısınız ki çocuklara zaman kalsın.

4 yaşındaki neden evde kreşe verin arkadaş konsunda size de çevre olur.

Bu aslında fikir alınacak bir konu değil açıkçası.Benim yaşam standartım, sabrım, eğitimim, çevrem, eşim farklıdır sizin ki farklı.Ben eşimle tek başıma uzakta yaşıyoruz.Kimsemiz yok burda yardım edebilecek.Bazen heryere götüremezsiniz ya ben her yere götürüyorum.Beni en zorlayan kısmı bazen bu oluyor.Ayrıca sizin yaşınız tabikide önemli.

Ben 32 yim erken anne oldum.
Hayat insana ne zaman ne getirir bilinmez ama çocuklarınızın kardeşi var zaten.
Çocuklarınızı iyi okullarda okutabilecekseniz kendi eviniz sizin arabanız varsa yapın.
Kalabalık aileler derken eskisi gibi değil ki hayat.İşte ben tam burda büyük konuşmuştum :)

İkinci çocuğu istiyorum 2 yıl sonra kızım daha 6 aylık ama 3. Yu düşünür muyum bilmem düşünmem gibi geliyor. Benim için manevi olduğu kadar maddi ve fiziki şartlar çok önemli mesela şuan iki çocuğum olsa ikisine de ayrı oda açabilirim ama 3. Ye yer yok ya da şuan ikisini de iyi bir okula verebilirim ama 3. Olursa bu kaliteyi sağlayamam. 2 çocukla istediğim yere giderim birine eşim birine ben bakabiliriz ama 3. İle olmaz. İki çocuğum arasında en fazla 3-4 yaş olsun isterim ama 3. Olduğunda ilgiyle arasında en az9-10 yaş olur bu da bildiğiniz cenarasyon farkına gider o yüzden istemem. Siz de bu şekilde artıklarını ve eksiklerini yazın. Ucu içinde aynı imkanlar oluşuyorsa ve 3. Geldiğinde ilk ikisinin standartları düşmüyorsa tabiki olur.

İlk çocuğum 2 yaş 3 aylık ve ben 15 haftalık hamileyim. Eşimle ortak kararmızdi ikinci çocuk ve çok şükür çok mutluyuz. Yaşım 28 , kalabalık bir aileden geliyorum eşim benden daha kalabalık bir aileden :)
Allah izin verirse 4 çocuk istiyoruz. Hepsinin aradı bu şekilde olsun isterim. Birlikte büyürler. Maddi olarak yeteriz inşaallah . Her bebek kendi bereketini getirir. İlk bebeğim de buna şahit oldum.
İnşaallah herşey gönlünüzce olsun. Hayırlı cuma'lar olsun. :KK200:

Kaç yıllık evlisiniz??
Eşinizle saygı sevgi devam ediyorsa, diğer iki çocuğunuza maddi manevi yetebildiğinizi ve ileride de yetebileceğinizi düşünüyorsanız neden olmasın??
Lakin, eşiniz size ve çocuklara karşı sorumsuzsa, sinirli yapıya sahipseniz, çocuklarınızın ve kendinizin ihtiyaçlarını karşılayamıyorsanız kesinlikle düşünmeyin. Kendinize, çocuklara ve doğmamış çocuğa yazık etmeyiz!!
14 yıllık evliyim ve Allah a binlerce şükür olsunki eşimle hiçbir problemim yok harkulade bir es bana ve çocuklarına da düşkün bir baba ama onun is yoğunluğundan dolayı evin bütün yükü benim üzerimde beni de biraz düşündüren bu açıkçası. .

Vallahi size cevap verip vermemede kararsız kaldım konuşmalarınizdan anladigim kadarıyla aşırı kompleks sahibi önyargılı en onemlisi mutsuz ve cahil bir insansıniz...içinizdeki bu kin nefret nedir Allah aşkına. .Kendinize bir iyilik yapın ve enkisa zamanda bir psikolojik tedavi görün...

Yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum..Bugün etraflica dusunut karar vericem ..hayırlı cumalar hakkınızı helal edin..sevgiler kk dostlari

Vallahi size cevap verip vermemede kararsız kaldım konuşmalarınizdan anladigim kadarıyla aşırı kompleks sahibi önyargılı en onemlisi mutsuz ve cahil bir insansıniz...içinizdeki bu kin nefret nedir Allah aşkına. .Kendinize bir iyilik yapın ve enkisa zamanda bir psikolojik tedavi görün...
Okuduguunuzu anlamadan yaptiginiz bu polemigi admine bildirdim. Ben kimseyi hedef almadan dusunce bildirdim, lutfen benim yazilarimi begenmiyorsaniz es geciniz.

Ne demek alin teriyle para kazananlar çok cocuk istemez.bu nasil bir ittiham.herhalde bogazindan haram lokmadan baska bir sey gecmeyen sosyetik 1 2 çocuklu zenginleri hic duymadiniz.evine helal lokma tasiyib evlatlarina bakan insanlarin hakkini yediniz suan.

Back
X