3. çocuk için ne düşünüyorsunuz

(Lutfen begenmiyorsaniz yazilarimi okumayin. Benim de dusuncelerimi ifade edebilmem lazim, bana engel olmayin. Lutfen yani. )
3. cocuk 4. cocuk 10. cocuk...
Marie Antoniette, Fransiz soylusuydu. Fakir halki icin "ekmek bulamiyorlarsa pasta yesinler" demisti.
Ben x kadar cocuk doguracagim diye beyan verenlerin de yaptigi gorgusuzlukten baska bir sey degil.
Tamam git kulucka makinasi gibi ure, ama bunun beyanini yapmak nedir, dunyada bu kadar adaletsizlik varken.

Annem beni doğurduğunda ablam asla yardım etmemiş. Ödevlerimi vs de hiç yaptırmazdı. Ben kardeş istemiyordum, ama seni yine de seviyorum derdi, hala da diyor :)) Bir de erkek kardeş var, ablam ikimizi de pek arayıp sormaz çok görüşmez bizimle. Ama kırılmayız biliyorum bizi sevdiğini.

Son düzenleme:
Biz 3 kardeşiz aramız 2 ser yas ve üçümüz de ogretmen olduk atandim cok şükür. Annem.ev hanımı babam esnaf. Marketimiz de hep beraber çalıştık okumamiza engel olmadi. 3. Ya da 2. Kardeşimi bana engel görmedim maddi anlamda. Aksine yasimiz yakin olduğundan cok paylasimimiz animiz oldu.

Şu an 4.5 ve 2.5 yaşlarında 2 cocugum var 3. Mayıs sonunda doğacak. Evimizi aldik arabamızı da.aldik esim ilgili sorumluluk sahibi. Ben ne kadar sorumluluk sahibiysem ayni şeylerden o da sorumlu. Çocuklarım kereste. Bebeğim doğduktan sonra 1 ya da 2 yıl ücretsiz izne ayrılıp krese vereceğim. 3. Cocugu cok istedim hic pisman degilim. İki cocuk da olabilirdi ama tek çocuk olayına karşıyım.bi anne babanın çocuğuna vereceği en guzel hediye kardestir.

aklı başında ,bilinçli insanlar 3 de 4 de yapar.
genel bir yargı oluştu son yıllarda''çocuk yapıp sokağa mı bırakayım''.
sanki her aile doğurup salıyor sokağa.
madem toplumdan şikayetçiysek sağlam bir tuğla koymak gerekmez mi?

annelik ve insan yetiştirme zahmetine gelemeyen insanların kaçış noktası çocuk istememek.
çünkü emek,bilgi,fedakarlık istiyor.

bir bebeğe 2 yaşına kadar doyurup beslemek değil emek insan yetiştirmek.

kadın toplumu doğurur denir.
evet şu an ki toplum kadınların eseri.
yetiştiremediği,ihmal ettiği,bilgisizliğiyle kurban ettiği çocuklar....

Selam çocuğun çokluğundan zarar gelmez, çok fazla olumsuz yorum yapılmış ama ben öyle düşünmüyorum. Ki oğlum daha bir yaşını bile tamamlamadan hamile kalmışım. Bir de 5 yaşında kızım varken böyle düşünebiliyorum. Allah kolaylığını verir. Ki sizinkiler çok büyümüş bile. Çok kardeş candır. Evde hayat, birbirlerine destektir bence

benim dört çocuğu olan bi tandıığım bayan var.eşinin aldığı 2000lere şükreder ama ben o para hatta onun 3 katı eve giren parayla ikinciyi bile zor düşünüyorum.

burda herkesin yaşamı farklı.en iyi kararı siz verirsiniz. çalışmıyorsanız ve geliriniz çooook yüksekse ve eve bir maaştan fazlası giriyorsa 3.yapın bence. yoksa çocuklara yazık etmeyin.

maddi ve manevi anlamda yeterim diye düşünüyorum inşallah ... ikinciyi düşünmeyen arkadaşlar sakın böyle düşünmeyin çocuğunuza haksızlık yaparsınız ona ilerde destek olacak bir kardeş şart şimdi bile şart aslında kardeşiyle yaşadığı ilişkiyi paylaşımı sevgiyi hiç bir arkadaşıyla yaşayamaz
ilerde destek bizde 3 kardeşiz ama iki kardeşimlede görüşmüyorum annem onları bana düşman yaptı.bu dedikleriniz ilerde kesin olacak birşey değil hele evlenince ondan bahsetmiyorum

merhaba arkadaşlar burayı uzunca bir zamandır takip ediyorum ve sizlerin sorunlarınızı ve çözümlerinizi okumak bana hayat hakkında tecrübe ve bilgi sahibi olmamı sağlıyor teşekkür ederim bu yüzden:) sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. 3. çocuk konusunda çok kararsızım aranızda 3 çocuklu olanlar varmı çok yoruluyormusunuz diğer çocuklarınıza tam anlamıyla yetişebiliryor musunuz. bana deneyimleriniz ve düşünceleriniz hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim yaşım çok fazla ilerlemeden artık bir karar vermeliyim

merhaba arkadaşlar burayı uzunca bir zamandır takip ediyorum ve sizlerin sorunlarınızı ve çözümlerinizi okumak bana hayat hakkında tecrübe ve bilgi sahibi olmamı sağlıyor teşekkür ederim bu yüzden:) sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. 3. çocuk konusunda çok kararsızım aranızda 3 çocuklu olanlar varmı çok yoruluyormusunuz diğer çocuklarınıza tam anlamıyla yetişebiliryor musunuz. bana deneyimleriniz ve düşünceleriniz hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim yaşım çok fazla ilerlemeden artık bir karar vermeliyim

Bende 4. Düşünüyorum hayırlısı Allah yardım ediyor.

Bende 4. Düşünüyorum hayırlısı Allah yardım ediyor.
arkadaşlar 2 tane çocuğum var biri 3 biri 4 çooooooooooooooooooook hem de ççççooooooook zorlanıyorum manevı olarak. kendime çok suçluyorum. adil degılim dıye duşunuyorum onların arası. biri fazla ilgi alıyor benden bırı a. az derken yatışamıyorum. öyle bana gelıyor. kafama yeyıcem. ne yapacem arkadaşlar:KK61: bu konuda çok uzuluyorum. ellimde bı şey gelmıyor

Bana gore alin teriyle para kazanmaya calisan hic bir ebeveyn bu kadar cok cocuk sahibi olmak istemez.
Hem gelirleri kisitlidir hem de sorumlu birer vatandas olarak dunyaya getirecek olduklari cocugun sorumlulugu onlari endiselendirir.

Uc cocuk palavralari ekmek elden su golden etik olmayan yollarla para kazanan bir kesime ait . Su "rizkini verir"ci tayfanin kesinlikle legal kazancli olmadiklarina bahse girerim.

Yok gercekten fakir ailelerse, bu sefer de cahil, donanimsiz ve vasifsiz bireyler olduklarindan, ayni kendilerine benzer vasifsiz vasat cocuklarla dunyanin zaten kisitli kaynaklarini heba edeceklerine inaniyorum.

Dunyaya ayak uydurmaya calisan hic bir gelisen ulkede cok cocukluga iyi gozle bakilmaz. Bu hem devletin, hem ebeveynlerin uzerinde muazzam bir yuk olarak gorulur. Ama cocugum dogdugu gibi basit kalsin diger ulkelerin bilgili vatandaslarina vasifsiz kole olsun deniyorsa diyecek bir sey yok.
gereksız yorum hemde mantıksız

2 belki ama 3 istemem sanırım . çünkü buna maddi gücüm yetmez.

aw yorumunuz cok mantikli ve gerekliydi de....
Evet mantıklıymış onunki. Sizinki ilginç. Bizim gelirimiz 5 haneli rakamlarda ve 3. Çocuğumuz olacak inşallah ve 4. de olsun istiyorum ilerde Allah nasip ederse. Ama normal standartlarda yaşayan çok çocuklu çok aile tanıyorum,gayet mutlular. Bu bir bakış açısı. Gönlü geniş olanın gücü yetiyor sanırım, parası çok olanın değil.
Ayrıca gelişmiş ülkelerin çok çocuk sahibi olunsun diye çeşit çeşit doğumu destekleyen politikası var. Sizin haberiniz yok sanırım. Bizim ülkemizde aile planlaması adı altında geri bırakılmaya çalışılmış aile büyümesini, şimdi geç kalınmış uygulamalar başlatıldı diye garipsiyorsunuz

Evet mantıklıymış onunki. Sizinki ilginç. Bizim gelirimiz 5 haneli rakamlarda ve 3. Çocuğumuz olacak inşallah ve 4. de olsun istiyorum ilerde Allah nasip ederse. Ama normal standartlarda yaşayan çok çocuklu çok aile tanıyorum,gayet mutlular. Bu bir bakış açısı. Gönlü geniş olanın gücü yetiyor sanırım, parası çok olanın değil.
Ayrıca gelişmiş ülkelerin çok çocuk sahibi olunsun diye çeşit çeşit doğumu destekleyen politikası var. Sizin haberiniz yok sanırım. Bizim ülkemizde aile planlaması adı altında geri bırakılmaya çalışılmış aile büyümesini, şimdi geç kalınmış uygulamalar başlatıldı diye garipsiyorsunuz

Bizim ulkemiz bir gelismis ulke degil, kara parayla isleyen surdurebilirligi sifir ve son derece zayif bir ekonomisi olan bir 3.dunya ulkesi. Elma ile armutu karsilastiramayiz. Evet cok garipsiyorum, nufus ortalamsi 31 olan, dortte birinin 14 yasi ve alti ulkede ureme politikasi asla kuluckaya yatmis tavuk tadinda olmamali. Siz once kaliteli insan yetsistiriyor musunuz, donanimli ve bilgi toplumu vatandasi yetisterebiliyormusunuz onu soyleyin. Vasifsiz sifatsiz milyonlar genc var zaten. Daha cok vasifisiz genc yetistirmenin anlami nedir?

Bence dunya gorusunuz son derece kisitli. 7 milyarlik bir dunyadan bahsediyoruz, 1-2 degil. suradaki saate baksaniza gercekten durum hic ama hic iyi degil!

http://www.worldometers.info/world-population/

Dunya su son iki yilda bile geri donulemeyecek hizla degisti. Artik kitlik ust duzeye cikti, savas her yerde, atmosferin canina okudular ve kuraklik Turkiyeyi 30 yil icinde col haline getirecek.

Su ana bakarsak bile kuresellesme sonucu sizin o cocuklariniz eger bir cemaat./ siyasi olsumu icinde degilseniz issiz kalacaklar. Ama merak etmeyin Turkiye'nin o sisteme dayanamyalanci ekonomi balonu surdurelibilir degil ve cok yakinda patlayacak. O zaman gorurum bes haneyle ovunenleri. Cocuklariniz on yirmi yil sonra Cinli patronlarin emrinde inim inim inlemesini beklemiyorsaniz bir an evvel kuresellige ayak uydurabilir donanima kavusturmaya bakin. Siz istemesinizde dunya size gelecek ve hukmedecek. Eger cocugunuzu bilgi toplumu uyesi yapabilirseniz bravo, ayakta alkislarim.

Bizim ulkemiz bir gelismis ulke degil, kara parayla isleyen surdurebilirligi sifir ve son derece zayif bir ekonomisi olan bir 3.dunya ulkesi. Elma ile armutu karsilastiramayiz. Evet cok garipsiyorum, nufus ortalamsi 31 olan, dortte birinin 14 yasi ve alti ulkede ureme politikasi asla kuluckaya yatmis tavuk tadinda olmamali. Siz once kaliteli insan yetsistiriyor musunuz, donanimli ve bilgi toplumu vatandasi yetisterebiliyormusunuz onu soyleyin. Vasifsiz sifatsiz milyonlar genc var zaten. Daha cok vasifisiz genc yetistirmenin anlami nedir?

Bence dunya gorusunuz son derece kisitli. 7 milyarlik bir dunyadan bahsediyoruz, 1-2 degil. suradaki saate baksaniza gercekten durum hic ama hic iyi degil!

http://www.worldometers.info/world-population/

Dunya su son iki yilda bile geri donulemeyecek hizla degisti. Artik kitlik ust duzeye cikti, savas her yerde, atmosferin canina okudular ve kuraklik Turkiyeyi 30 yil icinde col haline getirecek.

Su ana bakarsak bile kuresellesme sonucu sizin o cocuklariniz eger bir cemaat./ siyasi olsumu icinde degilseniz issiz kalacaklar. Ama merak etmeyin Turkiye'nin o sisteme dayanamyalanci ekonomi balonu surdurelibilir degil ve cok yakinda patlayacak. O zaman gorurum bes haneyle ovunenleri. Cocuklariniz on yirmi yil sonra Cinli patronlarin emrinde inim inim inlemesini beklemiyorsaniz bir an evvel kuresellige ayak uydurabilir donanima kavusturmaya bakin. Siz istemesinizde dunya size gelecek ve hukmedecek. Eger cocugunuzu bilgi toplumu uyesi yapabilirseniz bravo, ayakta alkislarim.
Ülkemizi kendinizce 3. Dünya ülkesi sıralamasına sokunca elinize ne geçti. Daha mı mutlu oldunuz =)

Beş haneyi övünmek için değil, normal bir üniversiteden mezun olan, torpilsiz iş bulan ve bunu gayri resmi yolla değil, helalinden kazandığımızı belirtmek için yazdım. Sırf sizin fakir insanlar çok çocuk doğurur, geliri yüksek ve çok çocuğu olan varsa illegal yoldan kazanılan paradır demeniz üzerine..

Biz insanları okudukları okula göre vasıflamadığımız için, çocuklarımızı da okudukları okul seviyesine değer vererek büyütmeyeceğiz inşaAllah. Çok daha önemli değerler var çocuklara verilmesi gereken, ahlak, kültür, diğergamlık vs. vs.
Allah hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin dileyen herkese

Çin'in gücünün, toprak fazlalılığından değil, nüfusunun çokluğundan geldiğini de bilmiyorsunuz sanırım. Biraz önce Almanya'da oturan bir arkadaşımla konuşuyorduk. Bebek bekliyor, doğum sonrası hastanede yardımcı olan hemşirelerden, bebek için hazırlanmış temiz kıyafetlerden bahsetti. Almanya, Hollanda daha bir sürü Avrupa ülkesi doğum parası, doğum yardımı adı altında 10yıllar öncesinden nüfus artırma politikası izliyor. Çocuklara her ay ödenen para da ayrı. Çünkü biliyorlar ki, genç nüfus herşeyden önemli. Ama kimse doğum yapmak istemiyor. Evlenmiyorlar bile. O yüzden devlet gayri meşru çocuklar için hastanelerde birimler açmış. Doğumdan sonra oraya bırakıp gidebiliyor kadınlar. Devlet bakımını üstlenip büyütüyor yuvada. Türkiyede ise en fazla 2 çocuk yapıyor aileler. Ve bu yerinde saymak demek..

Neyse siz olumsuz düşünmeye programlamışsınız kendinizi. O yüzden konuşmayı devam ettirmeyi düşünmüyorum

Back
X