Umarım sağlıklı kararı alabilirsiniz
Kimseye aldır ya da doğur diyemeyiz
Benim çocuğum olmuyor, kardeşim ikinci bebeği 8 aylıkken hamile kaldı, aradı beni abla ben ne yapacağım diye, anne olamayan biri olarak tabi ki bebek benim için mucize ancak gerçeklere bakmak lazım ; Biri 5 yaşında, diğeri 8 aylık, kondomla korunmasına rağmen hamile kaldı ve çok üzüldü, iki çocuğu da uyumayan çocuklar, ilk doğumundan bu yana günde üç saat ile uyku ile bir ona bir öbürüne koşuyor. Herkes biri büyük işi çok olmaz dedi ama 5 yaşındaki çocuğa da yetişkin muamelesi yapılmıyor, o da ilgi bekliyor, okulu var, dersi var, bebeğin bakımı var, kardeşim ağlaya ağlaya aldırdı üçüncü bebeğini, gücüm yok abla dedi, senin kararın kardeşim dedim ve saygı duydum kararına. Geçenlerde konuştuk hala üzgün müsün dedim, değilim dedi, kendimi biliyorum, yetemeyecektim dedi. Kalabalık aile güzel olmaz mıydı ki dedim bana dönüp aynen şöyle dedi ; abla ben ne zaman yaşayacağım ? 6 yıldır gecem gündüzüm yok, yaşım 33, eşimin yüzünü zor görüyorum, tamam büyüdüklerinde mutlaka iyi olacaktır ama benim ömrüm geçiyor bir daha bu yaşa dönmeyeceğim, saçımı tarayacak vakti bile bulamıyorum, duş almak lülks oldu ve ben çok yorgunum dedi, bir an düşündüm ve hak verdim ona, yani herkesin yaşamı farklı, dayanma gücü farklı, rızkı tabi ki Allah veriyor ama çocuğa verilecek ilgi, nitelikli bakım, huzurlu bir anne de çok önemli, bu kararı verecek olan sizsiniz