- 26 Mart 2018
- 608
- 408
- 53
- Konu Sahibi Tipsylalapoo
-
ailemiz yakın.kv alt katımda oturuyo annemle aramda iki mahalle var.ama annem çıkıp da napıyosunuz diye gelmez.kv zaten hasta.daha önceki yorumlarda da demiştim annem kırkımda bile durmadı yanımda.o konularda ayrı dertlerim var zaten. çok yakınız herkese ama sadece eşimle ben varız.başka kimse yardım etmiyo sadece moral bozuyolar..Allah kolaylığını verir arkadaşım, sen tevekkül et yeter ki. Negatif düşünme, şimdi bu duyguları hissetmen çok normal.
Aileniz yakın mı size?
Anladım. Olsun eskiden elde çamaşır yıkayan anneler varmış, o halde kaç çocuk büyütmüşler. Şu süreçte hep olumlu şeyler düşünün, olumsuz olanları aklınıza getirmeyin hiçailemiz yakın.kv alt katımda oturuyo annemle aramda iki mahalle var.ama annem çıkıp da napıyosunuz diye gelmez.kv zaten hasta.daha önceki yorumlarda da demiştim annem kırkımda bile durmadı yanımda.o konularda ayrı dertlerim var zaten. çok yakınız herkese ama sadece eşimle ben varız.başka kimse yardım etmiyo sadece moral bozuyolar..
haklısonız ama şöyle de bi durum var eskiden evler kalabalıkmış yani çocuk çok yormuyomuş ya biri bakıyomuş ya biri çocuk bi şekilde büyüyomuş yani ama şimdiki zamanda öyle mi.insan en yakınına bile bırakamıyo çocuğunu..Anladım. Olsun eskiden elde çamaşır yıkayan anneler varmış, o halde kaç çocuk büyütmüşler. Şu süreçte hep olumlu şeyler düşünün, olumsuz olanları aklınıza getirmeyin hiç
inşallah olur.ne kadar korkutsa da güzel bi duygu Rabbim gönlünğze göre versin inşallah..Benimde iki kızım var geçenlerde korundugum halde gecikme oldu aklım çıktı ya hamileysem diyeama değilmişim eğer hamile kalmış olsaydım aldırmayı dusunmezdim kiyamazdim ne olursa olsun o da bir can.
Zaten ilerde 3. Bir çocuk düşünüyorum kısmet Rabbim size ferahlık versin hayırlısı olsun hakkınızda.
ilk kızomda süt korumuştu. emzirmeyi bıraktığım ay hamile kalmıştım ama onu isteyerek yapmıştıkHaklısın tatlım ama 6 aylık bir bebeği var diğer yöntemler değildir afedersin ya eşinden kaynaklı yada kondom çıkmış fatketmemiştir o ayrı ama ön sevişmede kondondom kullanılmaz ve Bi kaç kez eş dayanamaz kaçırırsan olca bu eger böyle ise uyarıyorum arkadaşı o önden gelen su gibi menide bile sperm var ve birdaha aynı durumu yaşarlar. Bi kaç arkadaşın daha başına geldi. Bide süt koruyor diye bişeyde yok. 6 aylık bebegim var ve korunuyorduk demişya bebekten ötürü hamile kalınmaz diye bir durum yok. Büyük konuşmuyorum canım uyarıyorum.
Benim annem tek büyüttü 6 çocuğuhaklısonız ama şöyle de bi durum var eskiden evler kalabalıkmış yani çocuk çok yormuyomuş ya biri bakıyomuş ya biri çocuk bi şekilde büyüyomuş yani ama şimdiki zamanda öyle mi.insan en yakınına bile bırakamıyo çocuğunu..
ilk kızomda süt korumuştu. emzirmeyi bıraktığım ay hamile kalmıştım ama onu isteyerek yapmıştıkHaklısın tatlım ama 6 aylık bir bebeği var diğer yöntemler değildir afedersin ya eşinden kaynaklı yada kondom çıkmış fatketmemiştir o ayrı ama ön sevişmede kondondom kullanılmaz ve Bi kaç kez eş dayanamaz kaçırırsan olca bu eger böyle ise uyarıyorum arkadaşı o önden gelen su gibi menide bile sperm var ve birdaha aynı durumu yaşarlar. Bi kaç arkadaşın daha başına geldi. Bide süt koruyor diye bişeyde yok. 6 aylık bebegim var ve korunuyorduk demişya bebekten ötürü hamile kalınmaz diye bir durum yok. Büyük konuşmuyorum canım uyarıyorum.
Maşallah. Tatlım Ozamn kadı ların hayattan beklentilerimi varmış evinin kadını çocuklarımın anası modundaymış ne depresyona girmişler be kocanın gözüne bakmışlar yardm konusunda. Üstüne bide temizlik çamaşır buşalık herşey elde. Belkide bez bile yokmuş. Yinede isyan etmemiş sabırlıymış biz öyle degiliz. Her şeyde gerilioz psikolojimiz bozluo diziler hayatlar İnternet sosyal medya herkes hayatını yasıyor sanki biz çocukla evde köleyiz. Afedersin 3 çocuklu genç kadın görünce acıyarak bakıyor bir çogumuz ayyy yazık gibi. Halbu ki o çocuk neşe bolluk bereket asıl hayat o.Benim annem tek büyüttü 6 çocuğu
Ben bu çizgiyi görebilmek için aylardır bekliyorum nasip olmadı belki de hiç olmayacakkızlar hamileyim ama ne yapacağıma karar vrremedim. bi yanım devam et diyo bi yanım yorulursun.. kıyamıyorum da. eşim bana bıraktı. lütfen bi akıl verin??
Gerçekten de öyle, ne kadar çok beklenti o kadar huzursuz insanlar olduk çıktık. Benimde var iki çocuğum, eşim gayet güzel ilgilendiği halde üçüncü düşünemiyorum, kendime güvenmiyorum çünkü çok yıprandım. Sağlam bir psikolojim olsun isterdim bende.Maşallah. Tatlım Ozamn kadı ların hayattan beklentilerimi varmış evinin kadını çocuklarımın anası modundaymış ne depresyona girmişler be kocanın gözüne bakmışlar yardm konusunda. Üstüne bide temizlik çamaşır buşalık herşey elde. Belkide bez bile yokmuş. Yinede isyan etmemiş sabırlıymış biz öyle degiliz. Her şeyde gerilioz psikoloji iz bozluo diziler hayatlar İnternet sosyal medya herkes hayatını yasıyor sanki biz çocukla evde köleyiz. Afedersin 3 cocukluk genç kadın görünce acıyarak bakır bir çogumuza ayyy yazık gibi. Halbu ki o çocuk neşe bolluk bereket asıl hayat o.
yaşım 24 eşim 32. evet haklısınız korunma yönteminde biraz rahat davrandık sanırım.ama onu açıklamıştım.ilk kızımda süt korumuştu o yüzden biraz da rahatlık vardı ne yalan söyleyim.şimdi durum da böyleyken aldıramamHayırlı olsun yaşınız kaç? Çabucak büyüyorlar hiç üzülme. Allah nasip etmiş ne güzel. Ama korunma yönteminiz biraz tuhaf yani korunurken nasıl çocuk olur.ön sevişmede de ayh dur biraz takılıyım diyor eş son raddede kondom takıyorsa tabiocuk olur korunmamış demekki 4. De olur 5. De bu yöntemle egerki böyleyse... Neyse artık hamile iseniz aldırmanz çok büyğk günah ve vicdanen de hep karşınıza çıkacak bir durum.
Bana çocuk bakma kısmı zor gelmiyor açıkçası, özelikle bebekken benim için ok kolay çocuk bakmak, büyük oğlum da hiperaktivite var beni o çok yıprattı, mükemmelliyetçi yapım yordu beni. Eşle sorunlar özellikle. Yoksa aslında çocuk sayısı çok olunca daha rahat büyüyorlar bir aradaAynen 1 çocukta bende var. 2. gelecek ama bizim nesile çocuk bakmak zor geliyor. öyle beklentileri yükseltmicen dediğin gibi 2 sene kusura bakmada asosyal oluver aldırcana. Küçükmüş zaten diğeri daha rahata kavuşmadın konu sahibi bunda bile var bir hayır düşünsene ya 3. 3 sene sonra olsa daha çok zorlar bakma şimdi ikisi bir arada büyür gider sende anlamazsın nasıl büyüdüler.ama aldırmak biraz inanç ve vicdan meselesi.sen bilirsin.
Ama bilimsel olarak süt korur diye bişey yok kuzum Ozamn Allah nasip etmemiş. Oyhh yaşın çok güzel canım hiç korkma. Senle aynı durumda Bi arkadaşım var 3 çocugu var suan 27 yaşnda vallada aynı seyleri yaşadınız. İlk başta biraz sıkıntı yaşadı falan şimdi çocukları büyüsü ayh kuzum iyiki aradan çıkmış 3. Diyor. Sadece yorulcak sın. Şimdi yorulmuyormusun. Utanma sakın kız seninki imrenilcek durumhaa maşallahı var saglıklısını çocugun oluyor nazar bile deger. Çekemeyende olur acıyarak bakanda. Acıyarak bakan kendine acısın. Haa 2 çocuga bakmışsın ha 3 Boşveeeer dogur yaa Bi oluşun olur inşallah. Lütfen düşsün diye dua etme saçmalıklar yapma saglıgını riske atacak. Ha aldırmıssın ha bilerek kanepe kadırmıssın günahı aynı benden söylemesi. Herkese yayma hamile oldugunu sakla.yaşım 24 eşim 32. evet haklısınız korunma yönteminde biraz rahat davrandık sanırım.ama onu açıklamıştım.ilk kızımda süt korumuştu o yüzden biraz da rahatlık vardı ne yalan söyleyim.şimdi durum da böyleyken aldıramam
inancıma ve vicdanıma güvendiğim için kıyamıyorum zaten. asosyal mi dedin ? :)) ilk kızım o kadar zorladı ki beni.ki hala öyle hiç bi yere gidemiyodum.gideceksem 4 5 kere düşünüp öyle karar veriyodum. kızlarım bana çok bağlı.eşimin de çok yardımı oluyo Allah razı olsun. ama ben 3 yıldır asosyal yaşıyorum zaten. gidip gelebileceğim dertleşebileceğim yardım isteyebileceğim kimse yok eşimden başka. bugünümüze şükür. ama sizlerin de çok desteği oldu Allah razı olsun. kendimi iyi hissetmemi sağladınız. bu durumu çevremden birine anlatsaydım salak mısın kendine acımıyon mu bu çocuklar nolcak daha küçükler nasıl bakacaksınız derlerdi moralim sıfıra inecekti.. ben sosyallikten çoktan geçtim çocuklarımı hakkıyla büyütüyüm bana yeter..Aynen 1 çocukta bende var. 2. gelecek ama bizim nesile çocuk bakmak zor geliyor. öyle beklentileri yükseltmicen dediğin gibi 2 sene kusura bakmada asosyal oluver aldırcana. Küçükmüş zaten diğeri daha rahata kavuşmadın konu sahibi bunda bile var bir hayır düşünsene ya 3. 3 sene sonra olsa daha çok zorlar bakma şimdi ikisi bir arada büyür gider sende anlamazsın nasıl büyüdüler.ama aldırmak biraz inanç ve vicdan meselesi.sen bilirsin.
yerim seni ağzından bal damlıyo vallahi :))) sorma şimdi herkese göre geri kafalı acınacak biriyim.üni okumadım evlenmeyi tercih ettim.herkkes tek çocukluyken ben 3nü peşpeşe yaptım. tek çocuklu olmak modernlikya hani. ne kadar yorulsam da bnm için en büyük nimet çocuklarım.yok vallahi kimseye söylemedik söylemeyi de düşünmüyoruz anlaşılana kadar.nazar olayına inanıyorum. Rabbim kem gözlerden fesat niyetlerden korusun.Ama bilimsel olarak süt korur diye bişey yok kuzum Ozamn Allah nasip etmemiş. Oyhh yaşın çok güzel canım hiç korkma. Senle aynı durumda Bi arkadaşım var 3 çocugu var suan 27 yaşnda vallada aynı seyleri yaşadınız. İlk başta biraz sıkıntı yaşadı falan şimdi çocukları büyüsü ayh kuzum iyiki aradan çıkmış 3. Diyor. Sadece yorulcak sın. Şimdi yorulmuyormusun. Utanma sakın kız seninki imrenilcek durumhaa maşallahı var saglıklısını çocugun oluyor nazar bile deger. Çekemeyende olur acıyarak bakanda. Acıyarak bakan kendine acısın. Haa 2 çocuga bakmışsın ha 3 Boşveeeer dogur yaa Bi oluşun olur inşallah. Lütfen düşsün diye dua etme saçmalıklar yapma saglıgını riske atacak. Ha aldırmıssın ha bilerek kanepe kadırmıssın günahı aynı benden söylemesi. Herkese yayma hamile oldugunu sakla.
aynen canım.ben de aynı şekilde hesapladım aklımda. iyi ki yazmışım. Rabbim hep doğru yola vesile olanlarla muhatap etsin inşallah.. vardır bunda da bi hayr bi nasip.. hayat sürprizlerle dolu.. :) buraya ilk yazdığımda kendimi o kadar kötü hissediyodum ki. ama şimdi çok mutluyum şükrediyorum. hepinizden Allah razı olsun. Rabbim gönlünüzdekileri sizlere de nasip etsinKalbini nasıl karartmışsan Allah sana yol gösterdi. Vicdanlı insan demez aldır diye. İyi kide yazmışsın buraya iyi ki Kadınlar kulubu var. Canım hep 3 çocuk başında kalımıcak büyğk olan seneye kreşe gider ardından ortancı sen kalırsın küçükle :) . Aman zaten çocukla kim rahat gezebilir yasın gençmiş Bi 5 yıl sonra kafan rahat olcak hepsi kreşte okulda şurda burda gezmeyede gidersin komsuyada.
Maddi imkanın varsa 3 yaptıktan sonra 4üdr yap valla.eşin iyi anlayışlı bir adamsa Kız ben üniversite okudum da noldu keşke okumasaydmda senin gibi evlenip ailemi yuvamı kursaydm diyenlerdenim 32 yaşndayım da 2. Zar zor 3 tanede kaybettim düşük yapıp. Bak kaç kişi dedi benm olmuyor diye sakın kıyma diye. okucaz diye geç evlenip sonrada Dr Dr geziyorz çocuk olsn diye. Bence tam zamanı Allah huzur mutluluk versin canm.yerim seni ağzından bal damlıyo vallahi :))) sorma şimdi herkese göre geri kafalı acınacak biriyim.üni okumadım evlenmeyi tercih ettim.herkkes tek çocukluyken ben 3nü peşpeşe yaptım. tek çocuklu olmak modernlikya hani. ne kadar yorulsam da bnm için en büyük nimet çocuklarım.yok vallahi kimseye söylemedik söylemeyi de düşünmüyoruz anlaşılana kadar.nazar olayına inanıyorum. Rabbim kem gözlerden fesat niyetlerden korusun.
bu arada 2.yide ha 1 çocuğa bakmışım ha 2 sonuçta yoruluyorum diyerek yapmıştım.3.yü de şimdi o niyetle yapcm. bunun sonu yok
aynen canım.ben de aynı şekilde hesapladım aklımda. iyi ki yazmışım. Rabbim hep doğru yola vesile olanlarla muhatap etsin inşallah.. vardır bunda da bi hayr bi nasip.. hayat sürprizlerle dolu.. :) buraya ilk yazdığımda kendimi o kadar kötü hissediyodum ki. ama şimdi çok mutluyum şükrediyorum. hepinizden Allah razı olsun. Rabbim gönlünüzdekileri sizlere de nasip etsinKalbini nasıl karartmışsan Allah sana yol gösterdi. Vicdanlı insan demez aldır diye. İyi kide yazmışsın buraya iyi ki Kadınlar kulubu var. Canım hep 3 çocuk başında kalımıcak büyğk olan seneye kreşe gider ardından ortancı sen kalırsın küçükle :) . Aman zaten çocukla kim rahat gezebilir yasın gençmiş Bi 5 yıl sonra kafan rahat olcak hepsi kreşte okulda şurda burda gezmeyede gidersin komsuyada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?