Yok bir erkek gayet de bunları yapabilir. Cem yılmaz boşanırken karısıyla yaptığı anlaşmada nafakayı 10 bin dolar olarak vermeyi kabullenmişti. O zamanlar dolar 3 lira falandı şu anda nerdeyse 20 liraya yaklaştı. Bu parayı ödemek zor diyip nafaka indirimi için dava açıp kaybetti. Cem yılmaz bile (ki oldukça akıllı bir adam gibi duruyor) türkiye ekonomisine güvenip dövizle nafakaya imza atmış sonra deli gibi pişman olmuş.Konu da ayrıntıları fln gerçek değil bir erkek bu kadar salak olmaz hadi avukatı geçtim eline hesap makinesi alıp elindekileri yarıya bölse daha az mağduriyet yaşar, evi arabası olmayan adam memur maaşı kadar nafaka araba tazminat verecek de pehhh, malı mülkü olan vermiyor bunları bizi kandırıyor konu sahibi güya
Adam nerdeyse her şeyini verecek, ki buna da çok inanmadım ama olsun, aldatıyor olsa bütün varını yoğunu konu sahibine bırakmaya gönüllü olmazdı. Diğer kadına şeyini kucaklayıp mı gidecek? Anlamadım.Yok bir erkek gayet de bunları yapabilir. Cem yılmaz boşanırken karısıyla yaptığı anlaşmada nafakayı 10 bin dolar olarak vermeyi kabullenmişti. O zamanlar dolar 3 lira falandı şu anda nerdeyse 20 liraya yaklaştı. Bu parayı ödemek zor diyip nafaka indirimi için dava açıp kaybetti. Cem yılmaz bile (ki oldukça akıllı bir adam gibi duruyor) türkiye ekonomisine güvenip dövizle nafakaya imza atmış sonra deli gibi pişman olmuş.
Bir de adam başkasını bulmuştur diyenlere kızılmış ama ben de böyle düşünüyorum. Türkiyede erkeklerin büyük kısmı tek başlarına temel ihtiyaçlarını bile gideremediklerinden başka kadın bulmadan eskisini bırakmıyolar. Burda daha önce de kocası durduk yere ayrılmak isteyen kadınlara başkasını bulmuştur denildiğinde “ne alaka adam sevmiyodur boşanmak istiyodur olamaz mı ille başkasını bulunca mı boşanmak istiyolar” diye kızıp linç edilen çok olmuştu. Her seferinde adamların hakaten de aldattıkları ortaya çıktı. böyle bir sürü konu okudum sonu hep aynı.
Bu üyeliğin konu sahibinin ikinci üyeliği olmasına da şaşırmadım. Üye olduğu gibi daha siteye bile alışmadan linçlik konu açan kişilerin büyük kısmının ya fake ya da ikinci üyelik olduğunu düşünüyorum.
İşte tam olarak başka birini bulmuş bir adamın yapacağı bir şey. Bir an önce kurtulup yenisine gitmek istiyor. Bunun uğrunda da birçok şey vermeye razı olmuş ki 15 bin lirayı vermek 20 yıllık bir mühendis için abartılı bir rakam değil. Spesifik bir olay yokken, önüne yemeğini koyan, donlarını yıkayan bir kadın varken durduk yere her istediğini verip gitmeyi kabul ederse başka birini bulmuş olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir benim görüşümce. 20 yıl sonra 3 tane çocuğu yaptıktan sonra mı fark etmiş kadını sevmediğini?Adam nerdeyse her şeyini verecek, ki buna da çok inanmadım ama olsun, aldatıyor olsa bütün varını yoğunu konu sahibine bırakmaya gönüllü olmazdı. Diğer kadına şeyini kucaklayıp mı gidecek? Anlamadım.
Ben hepsini okumadım açık konuşmak gerekirse, ama böyle konularda hatanın tek taraflı olmadığını düşünüyorum. Sadece konuyu okuduğumda bana geçen his, mutlak hatalı birinin olamayacağı. Yıllardır ite kaka sürdürülen bir evlilik gördüm, bu adam aldatsa bile sürdürebilecek, hatta bunun için yuva yıkacak bir adam değil. O kaba etler yok onda. Olsaydı yıllar önce bu işi bitirmiş olurdu. Ne bileyim. Kim varını yoğunu boşandığı kadına bırakmış bir adamı alır bağrına basar ki? Bu kadarını kesecek aklı olmalı 20 yıllık mühendis beyin.İşte tam olarak başka birini bulmuş bir adamın yapacağı bir şey. Bir an önce kurtulup yenisine gitmek istiyor. Bunun uğrunda da birçok şey vermeye razı olmuş ki 15 bin lirayı vermek 20 yıllık bir mühendis için abartılı bir rakam değil. Spesifik bir olay yokken, önüne yemeğini koyan, donlarını yıkayan bir kadın varken durduk yere her istediğini verip gitmeyi kabul ederse başka birini bulmuş olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir benim görüşümce. 20 yıl sonra 3 tane çocuğu yaptıktan sonra mı fark etmiş kadını sevmediğini?
Konunun bukadar üzerine gitme sebebiniz nedir?U uckelebek abla ben merak ediyorum. Şu ana kadar da tüm sorumlarıma cevap verdinaaa bir soruma cevap vermedin onu da merak ediyorum. Kantinde neden ağlıyordun? Bir de şu an ki sorum var. İsteklerine tamam dedi mi kocan? Aldatıyor mu? ( Bunu üzmek için sormuyorum. Adamın her şeye tamam demesi beni artık şüphelendirdiği için soruyorum) konuya açıklık getirirsen müteşekkir olurum
Merak. Önceki yorumlarımda herkes sebebini biliyor.Konunun bukadar üzerine gitme sebebiniz nedir?
Niye ki. Evi şirket karşılıyorsa o adama memur maaşı vermez merak etme, adam zaten zengindir. Tek maaşla üç çocuk yapmış biri… bizim avukat arkadaş dört yıl önce boşandığı eşine aylık 5 bin lira ( o zaman öğretmen maaşıydı) ve ev vermişti, ki toplamda on yıl evli kaldılar ve tek çocuk vardı çocuğun ihtiyaçlarını ekstra karşılıyordu koleji falan. Ve sıkı durun bu adam eşini aldatmamıştı. Kısa sürede birini buldu elbette evlendi yeniden ama ihanet etmedi eşine bundan eminim. Var böyleleri, bana hanımlık yaptı çocuğumun annesi dedi…Adam nerdeyse her şeyini verecek, ki buna da çok inanmadım ama olsun, aldatıyor olsa bütün varını yoğunu konu sahibine bırakmaya gönüllü olmazdı. Diğer kadına şeyini kucaklayıp mı gidecek? Anlamadım.
Ömrümün nerdeyse 20 senesini verdiğim adam, kariyer basamaklarını çıkarken yanındayım, bugün varlıklarıyla böbürlendiği evlatlarını doğrup yetiştirirken yanındayım, hayatın başındaki çiğliklerinde, bugüne kadar görece yokluk zamanlarında yanındayım, paramızı kök ailesine, kripto paraya gömerken yanındayım... Paşam beni sevememiş... Peki.
40 yaşımda, 2'si ergenlik çağında üç çocukla yalnız kalacağım, ilk günlerde var gibi görünen adam, ilk yıl içinde, önce çocuklara ilişkin zorluklarda toz olacak, evde kalırsam, "çıkarttırırım haa" diye tehdit edebilme şansı hep cebinde olacak, yeni bir hayata 60 bin maaşla yelken açacak, hatta artırıyorum, 1 sene içinde yanında bir kadın olacak.
Ben, yeni bir hayat kurmak istemeye fırsat bile bulamayacağım, canımın parçası çocuklarım büyüdükçe sorumlulukları büyüyecek, çocuklarım babasızlıklarının sıkıntılarını her gün bana yansıtacak, Paşam arada bir onları alacak , ben dersleriyle, ergenlik sıkıntılarıyla, birbirleriyle olan ilişkilerindeki sorunlarıyla her Allahın günü uğraşırken, o yemeklere götürecek göz boyayacak... Oldu Paşam...
Sevmiyormuş. Peki.
Yakmasaydı kadının 20 yılını, vicdan sahibi bir insan olsaydı, kadının ev kadını kalmasına değil, kendini geliştirmesine, kariyer yapmasına destek olsaydı, "ben bir gün bu kadını bırakacağım, uygun zamanı kolluyorum, bari arkamda iyi bir şeyler bırakayım" deseydi.
Sessiz kaldı. Tabiiki sessiz kaldı. Çünkü çocukların keyfini çıkardı, ütülü gömlekleri giydi, temiz çarşaflarda uyudu, mis gibi sofralarda çeşit çeşit yemekleri yedi, gerindi, sabahları önüne konan kahvaltıyı etti, işe gitti. İş ve sosyal hayatında 3 çocuk babası aile reisi titrini sonuna kadar kullandı Paşam... Karısının çalışmasını "uygun görmedi".... Böylesinin doğru olmadığını bal gibi bildi, ama zerre umursamadı. Şimdi kendince günü geldi vakti geldi, yeni hayatına yelken açacak Paşam... Oldu.
Konu sahibi, siz büyük hatalar yapmış, kendi hayatınızı yakmışsınız zaten... Bundan sonrasını yakmayın.
Ne demek avukat tanıdığı var, akşam taslak getirecek şu bu... Deli misiniz ? Akşam hiç bir şey demeyeceksiniz, ne evet ne hayır. Sadece, ben bir avukatla görüşmek istiyorum, lütfen bir kaç gün izin ver, organize edeyim, sonrasında ben de düşüncemi söylerim diyeceksiniz.
Elinizdeki taslakla, gayet iyi olduğu bilinen, dişli olduğu bilinen bir boşanma avukatına gideceksiniz. Her adımınızı onunla atacaksınız.
Ben size peşinen söyleyeyim; 3 çocuklu en az 17 yıldır evli, durduğu yerde duran kadını, sevmiyorum naapim...diye öyle hop diye boşamak kolay değil. Velev ki dava açtı, bu davayı maharetli bir avukat yıllarca uzatır, ve boşanmak istemiyorum dediğinizde, büyük bir ihtimalle davası red edilir. Yıllarca süren davadaki karar kesinleştikten sonra, üç sene ayrı yaşadığını ispat edecek, ancak sonra yeniden dava açacak falan...
Sonuçta boşanır mı, evet, bu yola baş koyduysa boşanır. Ancak, eğer bu süreçlerden kurtulmak istiyorsa, hele ki bunun için bir sebebi de varsa - başka kadın şu bu- bunun mali bedeli olduğunu bilecek. Siz bir yerde çalışmış olsanız sadakatle bunca sene, işvereniniz "sizi işten çıkarmak istiyorum, sana ısınamadım" dese, ama katkılarınızla, etinizden sütünüzden faydalanıp, kendi işini aşını bunca senede kat kat artırmış olsa, tabii ki "tazminat"ınızı ödeyecek.
Burada, soğukkanlı kalan, kazançlı çıkar. O sizi çekişmeli olursa verdiklerimi de alamazsın alt metniyle tehdit eder, siz de onu sittin sene beni boşayamazsın, benimle yaşlanmak zorunda kalırsın alt metniyle. Sakin ve soğukkanlı kalan, riskini akıllıca yöneten, kazanır. Siz ise, üzülerek söylüyorum, ne bu akla, ne bu tecrübeye sahip değilsiniz.
Siz sakın; tek başınıza bu kavgaya/sürece girmeyin. Yetersizsiniz.
Madem "bir an önce" istiyor, akıllı bir avukat, bu "bir an önce"nin bedelini tatlı tatlı konuşarak alır ondan. Belki istediğiniz gibi olmaz, ama sizin tek başınıza elde edebileceğinizden çok daha fazlası, hatta daha akıllıcası olur. Örneğin, o evde kalmak niyeti hiç akıllıca değil... Bugüne kadar zerre akıllı davranmamışsınız, bu aşamada artık akıllı olun lütfen.
Sakın bu sürece tanıdık avukat, akraba avukat vs.. ile girmeyin. Bu konularda tecrübesi bilinen, dişli bir boşanma avukatı bulun. Dişli bir boşanma avukatı, herşeyden önce, işi çekişmeliye döndürmekten korkmasını sağlar. İyi bir avukat, işin çekişmeliye dönmesi için değil, çekişmeliden kaçınmasını sağlamak için gereklidir.
Ben anneniz yaşındayım, 50'mi geçtim, halâ eşek gibi çalışıyorum, gencecik boşandım, bir kuruş almadım, bekâr anne olarak çocuk büyüttüm. Ben yaptıysam, herkes yapar dediğim çok zor şartlarım oldu. Ama, siz ben değilsiniz, ben olabilmeniz için en gerekli yıllarınız elinizden alınmış. Memleketin bu halinde, ne iş bulacaksınız da ne yapacaksınız sıfır tecrübe ile... Velev ki çalışacaksınız, ki bence çalışın, önce boşanmanın travması, sonra hem kendinizi hem üç evladınızı yeni hayata adapte etme güçlüğü, şu bu, size bir vakit gerekecek... Bu zamanı telaşlarla korkularla mı geçireceksiniz... Bir adam, kendisini sevemedim ama kendisinin ömrünün 20 yılını da kendi Paşa gönlüm doğrulsunda yedim , dedi diye mi...
Paşam, ulufe dağıtıyorum havasında... Sizi, kapasitesitenizi, korkularınızı biliyor. Karşısına sakin, dişli bir avukat çıksın da, göreyim onun "hayatımı yaşayacağım" hayallerini.
Allah yardımcınız olsun.
Meraktan biraz fazlası gibi geldi ya neyse.Merak. Önceki yorumlarımda herkes sebebini biliyor.İnşaallah sonuç iyi olur ne diyeyim. Konu sahibi için zor bir süreç
Şirketin verdiği ev var , adamın kendi evi yok, arabası da yok. Konu sahibi ev istiyor, araba istiyor , toplu nakit istiyor, adamda bile olmayan şeyler. Sırf adam vazgeçsin diye yaptığı bariz, bi de çekişmeli ile korkutmaya çalışmış. Olan şeyi adam veriyor zaten, iyi bir nafaka ve çocukların bütün masrafları. Çekişmelide olmayan evi arabayı yüklü bir nakdi nasıl alacak, avukat parasını kocasının verdiği harçlıkla mı ödeyecek, çalışmamış da ? Enteresan hareketleri var gerçekten.Niye ki. Evi şirket karşılıyorsa o adama memur maaşı vermez merak etme, adam zaten zengindir. Tek maaşla üç çocuk yapmış biri… bizim avukat arkadaş dört yıl önce boşandığı eşine aylık 5 bin lira ( o zaman öğretmen maaşıydı) ve ev vermişti, ki toplamda on yıl evli kaldılar ve tek çocuk vardı çocuğun ihtiyaçlarını ekstra karşılıyordu koleji falan. Ve sıkı durun bu adam eşini aldatmamıştı. Kısa sürede birini buldu elbette evlendi yeniden ama ihanet etmedi eşine bundan eminim. Var böyleleri, bana hanımlık yaptı çocuğumun annesi dedi…Mirta
Ben adamda olmadığına inanmıyorum. Evet tanıdığım birinin gelini de 500 bin tazminat ve çocuğa nafaka istemişti. Ama o baba 33 yaşındaydıŞirketin verdiği ev var , adamın kendi evi yok, arabası da yok. Konu sahibi ev istiyor, araba istiyor , toplu nakit istiyor, adamda bile olmayan şeyler
Konu sahibi yok diyo biz onun yalancısıyız.Ben adamda olmadığına inanmıyorum. Evet tanıdığım birinin gelini de 500 bin tazminat ve çocuğa nafaka istemişti. Ama o baba 33 yaşındaydıgenç mühendiste ne arar o para. Ama bu adam yirmi yıl karın tokluğuna mı çalıştı yani. Eskiden mühendisler iyi kazanıyordu
Hahahahhaha adamın burdan taliplerimi çıktıEşimin takdir ettiği nafaka miktarı niye sorun oluyor size anlayamadım. O çocuklarına oturup bakmam için buna razı. Hayatına girecek kadınla yeni hayatını da ben mi düşünmeliyim? Araba zaten tazminat miktarı. Kira yardımı sadece 5 yıl. Çocuklar için iştirak nafakası da toplam 4500 tl. Bir market yapmak 1-2 bin tl oldu artık ne yedirip içiricem ben çocuklara? Bi de bana özel mesajla eşimin işyerini sormuştu biri mesajı silmişim yanlışlıkla, herhalde talipleri de çıkmaya başlıycak burdan. Şimdi kafamı toplayınca saçmalığı farkettim.
Yok bence burda, asıl hesabıyla hala sıkı takipte konuyu.Uckelebek küstü hesaplari karistirinca, daha gelmez dhhdg
Konu sahibi hayatta boşamaz adamı artıkın. Lehimle yabıştırır kendini adama, çekomastik silikon ile yabıştırır hshshdhdhdHahahahhaha adamın burdan taliplerimi çıktı
Konusu sahibi daha tedbir nafakasından yeni haberdar olmuş, o denli hukuktan ve haklarından bihaber yani bu yüzden bu kadar pervasız hareket ediyor olabilir. Eşi azıcık akıllı olsa kadının bu bilgisi olmayıp fikri olma durumu kötü sonuçlanabilir. İnsan tanımadığı bir avukatla görüşür yani çok saçma.Boşanma sonuçlanana kadar bizim evimizi ve hayat standartlarımızı düşürmeden tedbir nafakası verilebilirmiş ilk andan itibaren. Yani bununla benim gözümü korkutamaz. Bunu da kafamdan uydurmuyorum akıllı eşimin avukatının eşi de avukat. Ben de onu tanıyorum ondan öğreniyorum bunları istemiyorsan boşanmayı imzalama dedi, seviyorum demen yeterli dava red bile edilebilirmiş. O da hayatında bir kadın olmasa böyle alel acele çocukları ailesini herkesi karşısına alıp çırpınmaz diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?