3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Pardon ama.kadin adama 20 yılını ve 3 çocuk vermiş.Muhtemelen çocuklarina bakabilmek için çalışmamış
Ne yapsın şimdi kocasının keyfi.istedi diye hicbisey almadan çocuklarla babasının evine mi gitsin?
Cocuklara bakmak çalışmamak için bahane degil(eğer çocukların kritik bir sağlık sorunu yoksa) Biz de cocuk yetistiriyoruz ayni zamanda kendimiz icin calisiyoruz da...

ayrıca çocuklar eğitim hayatının içindeler, yani istense pekala calisilabilir. Çalışmamak konu sahibinin kendi tercihi.

Kocasının keyfi belli ki şimdi değil 20 senedir istememiş bu evliliği. Aile zoruyla evlendirildiklerini düşünüyorum ben.

Bu forumu boşanma konumuz başladığından beri takip ediyorum. Şimdi artık geldi çattı benim de sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 3 çocuğum var; 8,15 ve 16 yaşlarında . 20 yıllık evliyim. 2 yıllık önlisans mezunyum ama hiç çalışmadım. Eşim elektrik mühendisi şuanda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor. Çok çalışkan dürüst bir insandır çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı dönem dönem açıkça konuştu birkaç kez ayrılalım diye. Ne kadar dirensem de kararlı artık ben de kabullendim. Eş dost arkadaşlarıma fikir almak için sordum. Anlaşmalı boşanmada neler istemeliyim diye ona da söyledim ama fazla geldi. 15000 tl nafaka, 300.000 civarı bir araba , 250.000 tl nakit para istediğimi söyledim. Çocuklardan biri özel okulda onların kıyafet okul masrafını da karşılamasını istedim. Bunlara ses çıkarmadı ama nafakayı ve toplu parayı fazla buldu. Buarada evi arabası yok. Oturduğumuz evin tüm masrafını şirketi karşılıyor lüks yeni bir site, 4+1 ev burdan çıkmak istemiyorum tabiki. O da çık demedi ama bu işyerinden ayrılsa bu ev imkanı olmayacak bu kafama takılıyor. Sizce taleplerim çok mu, ekonomi ortada böyle bile geçinmek zor olacak bizim için. Çekişmeliye mi dönmeliyim
Sizin bu evlilikte ağır kusurunuz yoksa yani eşiniz sebepsiz ayrılmak istiyorsa bedelini ödemeli. 20 yıllık bir evliligi ve 3 çocuğunu geride bırakabiliyorsa yazıklar olsun o adama ne diyeyim..öncelikle sizin çocuklarla oturacağınız konut sorununu çözmeli,birikimi varsa size bir ev almalı,sonuçta orası çalıştığı firmaya aitmiş. Ve size makul bir nafaka,çocuklarının da herturlu ihtiyaçlarını karşılamalı..çocuklar zaten üniversite bitirene kadar nafaka alır..20 yıllık bir evlilikse sanırım 40 yaş uzerisiniz..iyi bir mesleğiniz yoksa herşey daha zor olur..bosanmak için geçerli sebepler olmalı, 20 yıl ve 3 çocuktan sonra yeni bir hayat istiyorsa bedelini ödesin..eşinizin geliri, birikimleri ne ise ona göre hakkınızı alın..bazıları birkaç ay evli kalıp milyonlar alıyor yaa..ya da hiç boşanmayın, insanların hayatını harcamak bu kadar kolay mı

Cocuklara bakmak çalışmamak için bahane degil(eğer çocukların kritik bir sağlık sorunu yoksa) Biz de cocuk yetistiriyoruz ayni zamanda kendimiz icin calisiyoruz da...

ayrıca çocuklar eğitim hayatının içindeler, yani istense pekala calisilabilir. Çalışmamak konu sahibinin kendi tercihi.

Kocasının keyfi belli ki şimdi değil 20 senedir istememiş bu evliliği. Aile zoruyla evlendirildiklerini düşünüyorum ben.
Kadın çocuklari tek başına yapmadığına göre kocası da vu evlilikde gayet istekliymis.Hayati boyunca çalışmayan Kadıni bosayip keyfinde hayat sürecek.Muhtemelen sevgilisi vardir ve onunla gününü gün edecek.
Napsin Konu sahibi okul parasi ödüyor diye dimdizlak ortada mi kalsin.Ev de şirketinmis bosaninca "çıkman lazim" deyip kadını oradan da atacak.Hanimlar Kadın hayatını, gencligini vermiş tabiiki maddi olarak kendini ve çocuklarini düşünecek.
Ayrıca hic çalışmamış 40 li yaşlarda bir kadının iş bulmasi o kadar kolay değil.

Bu nasil bir konu olmus. Herkes adamdan yana. Kadin 3 cocuk dogurmus, buyutmus. 20yil yan gelmis yatmis yazan var. Buyuklerin arasinda cok az yas farki var. kolay mi kucuk cocuk bakip evi cekip cevirmek. Calista calis tutturulmus gidilmis. Kadinin evde calistigi yok sayilmis. Hani bunu eksisozlukte yapsalar anlayacagim ama kadinlarin platformu, kadinlarin birbirine destek olacaklar yer burasi. Konu sahibi gercekci yaklasamiyor olabilir, kadin zaten sormus benim ne istemem lazim, kendi ve cocuklarimin hakkini nqsil korurum diye. Psikolojisi de su an muhakkak iyi degil. Yani bi kendine gelsin o da is bakmaya baslar, kendi yolunu cizer.

Sevgili konu sahibi madem boşanmak istiyor.Kendinize ev almadan bosanmayin.Sizi 20 sene kullanıp sonrada çöp gibi kenara atamaz.Iyo bir boşanma avukati bulun , mümkünse Kadın olsun.Haklarinizi almadan da anlaşma yapmayın.Siz istemezseniz asla bosanip gidemez.Tutun bir dedektif hayatını arastirsin neyi varsa öğrenir koz olarak kullanirsiniz
Not:Ben aldatma nedeniyle 15 yildan sonra 1 çocukla boşandım.Ama kızımın hakkını yedirmedim.Çekismeliden anlaşmayi kabuk etti, rezil edince.

Bu nasil bir konu olmus. Herkes adamdan yana. Kadin 3 cocuk dogurmus, buyutmus. 20yil yan gelmis yatmis yazan var. Buyuklerin arasinda cok az yas farki var. kolay mi kucuk cocuk bakip evi cekip cevirmek. Calista calis tutturulmus gidilmis. Kadinin evde calistigi yok sayilmis. Hani bunu eksisozlukte yapsalar anlayacagim ama kadinlarin platformu, kadinlarin birbirine destek olacaklar yer burasi. Konu sahibi gercekci yaklasamiyor olabilir, kadin zaten sormus benim ne istemem lazim, kendi ve cocuklarimin hakkini nqsil korurum diye. Psikolojisi de su an muhakkak iyi degil. Yani bi kendine gelsin o da is bakmaya baslar, kendi yolunu cizer.
Aynen bu sitedeki en büyük çelişki bu " Kadın kadının düşmanı" malesef.
Konu sahibinin yerine kendilerini koysalar naparlar acaba

Size defalarca seni sevmiyorum, istemiyorum diyen bir adamla 3 çocuk neden yaptınız? Cinsellik yaşanıyorsa o ilişki karşılıklı birbirini kullanmaktır bu kadar net.

Hayatınızın konforunu terk etmek istemiyorsunuz. Çünkü başkasına kalacağını çok iyi biliyorsunuz. Ama siz ne kadar eşinizin yanında olsanız bile onun emeği. Tamamını çekip almak vicdani değil. Adamlar boşanıyor diye hayatını ipotek altına alamazsınız ki.
E kaç yaşında insansınız bir şekilde girin işe çalışın.
Herşeyi geçtim o denli yüksek nafaka aldıktan sonra okul kıyafet masraflarını ne diye adama yıkacaksınız.
Şu an hırsınızın kurbanı olmamak adına duygularınızı bir kenara bırakın. Mantıklı, aklı başında insanlarla istişare edin.
İki tarafta mağdur olmamalı bu işin sonunda.

nafaka bana da çok geldi. hadi çocukların okul masrafını siz karşılayacak olsanız neyse de.. bir de çocuklar büyük çalışabilirsiniz bence o kadar para istemek bencillik gibi geldi kusura bakmayın

Gördüğüm kadarıyla sizin derdiniz eşinizi kaybetmek değil, rahatınızın bozulması. Karşılıklı sevginiz zaten bitmiş, adam belli ki usulünce bitirip yeni bir şeylere başlamak istiyor. Bence bir kadın tarafından sevilmeyi arzulanmayı istemek yanlış birşey değil. Adamın kendi fit karizma olduğu halde eşinden de bunu beklemesi yanlış değil. Sabah işe giderken başka bir işi gücü olmayan eşinden uykusunu yarım saat bölüp bir kahvaltı sofrası beklemesi de yanlış değil. Kendisi hayatın bu kadar içindeyken eşinin sürekli uyuyup boş bir hayat yaşamasından rahatsız olması da yanlış değil. Tamam 20 yılınız gitmiş ama kusura bakmayın konforlu ve boş bir 20 yıl yaşamışsınız. Adam kendine alternatif bir yol çizmeye çalışıyor sizin konforunuz bozulacak diye ödünüz kopuyor. Kendinize iyi gelecek şeyler yapma ihtimalini bile düşünmüyorsunuz. Aşk sevgi değil de sizin rahatınız üzerine devam eden bir evliliği kim olsa istemez. Eşiniz bu hususta haklı kusura bakmayın.

Bu arada eşinize kahvaltı hazırlamaya kalkmıyorsunuz, uzun saatler uyuyorsunuz, çocukların kahvaltısı okul hazırlığı gibi şeyleri kim yapıyor?

Arkadaşlar ayıp etmeye başladınız artık. Baştan belirteyim, hekimim. Hamilelikten beri çalışmıyorum bebeğim 9 aylık. İşe dönmeyi elbette düşünüyorum. Ama bu sitede çalışmak istemeyen ya da çalışmayan kadınlara karşı artık mobbinge varan mesajlar yazılmaya başladı.

Yok çalışmayan her kadının sonu bu, yok kocalarınız kaçmış çok ayıp laflar bunlar. Hepimizin anneannesi babaannesi çalışan kadındı herhalde böyle şeyler yazdığınıza göre. İnsanlar işbölümü yapabilir. Biri çalışır, diğeri ev işi/çocuk bakımı yapabilir. Bu iki insanın kendi aralarında vereceği karardır. Sonu da baştan bilinemez. Elbette herkes acil durumda para kazanabilecek durumda olmalı ama herkes çalışmak zorunda ve çalışmazsa da kocası kaçar saygı duymaz falan diye bir şey yok.

Ben çalışırken ev kadınlarını çok kıskanırdım. Artık sizin nesajlar da benim kıskançlığım gibi görünüyor haberiniz olsun.

9 ay işe ara verip çalışmamakla bir ömür hiç çalışmamış olmak bir mi? Neden kendinize pay çıkarttığınızı veya üzerinize alındığınızı anlayamadım. Devir anneannelerimizin babaannelerimizin devri değil ki neden kıyas yaptığınızı anlamadım. Herkes çalışmazsa kocası kaçar doğru bir ifade değil ama bir gün kocanın kaçma ihtimali herkes için var. Herkes çalışmazsa kocası kaçtığında hayat standardı değişir işte bu konuda olduğu gibi. Evet çalışmayan kadının sonu bu. Hayatını bir erkeğe teslim ediyorsun böyle bir durumda o isterse para veriyor isterse vermiyor. Boşanma davasında devletin belirlediğinden bir kuruş fazlasını vermez isterse. Devletin belirlediği için geçirebilir misin veya ne kadar iyi geçinirsin muamma. Ev meselesi karışık olduğu için bu konuyu tenzih ediyorum ama isterse oturduğun evi sana bırakıyor isterse bırakmıyor. Gerçek bu. Ev hanımlarını kıskanıyorsanız siz de işinizi bırakıp ev hanımı olabilirsiniz

Olabilir canim🌸 bende okuyunca acaba biran dedim haksizlikmi yapiliyor calismayan kadinlara diye düşündüm acikcasi🤷🏼‍♀️Neticede klavye yani yanlis anlamalar olabiliyor sanirim, diger kisinin yazdigi msjlari pek okumadim.

Konu sahibine gelince zaten adam istedigi nafakayi bile vermis yani karisindan kurtulmak icin. Daha ne denilebilir🙄 sadece arac parasini vermiyor. Aslinda dava acilsa adam vermek istemese bu kadar bile vermez. Yinede veriyor bence konu sahibi cok fazla kurcalamadan hayatina devam et. Seni sevmeyen biriyle asla olma. Hayatina devam et belki seni seveni bulursun.
Ay bu arada kocasindan yuklu nafaka alip zamanla sevgilileriyle yiyen kadinlar da var🫢 neyse susuyorum😅
Evet her tipi mevcut işte. O yüzden bu kadar fazlası arkasını aratıyor ister istemez

Amcam ögrtmen artı ek ders ve özel derslr veriyor. anlasmalı bosandı 3 cocuga 3 bin nafaka,artı yengeme neyin parasysa 2 bin toplam 5 bin ödeme yapıyor. Araba ev yengemde 3+1 ultra lüks evde oturuyor . Amcamsa itten perişan bir bizde bir diger amcada yasıyor. Amcamın bosanma sebebi yengeöin asırı kıskanc paranoyak olması. Çekişmeli bosanma nasıl olıyor bilgim yok ama sizin istekleriniz fazla mı acaba tabi Ayrılma sebebi onemli anlasamadıgnızı mı duunuyor sizi ilerde üzmemek için mi daha fazla birlkte olmak istemiyor sebeb ne? Baska biri falan varsa acıma derim de. Yani bunalmıstır cok uzerine dusup yapısmak gururunuU incitir gönderin gitsin normal miktşrda ödeme istersiniz tamamda. Sen hayatıma gir 3 cocuk yap sonra bu isteklerini nereden odeyim diye fazla bul. Ozaman okadar cocuk yapıp benim üzerime yıkmasahdın ben nasıl bakayım onlara sen bskalarıyla cocuksuz hayat sefanı surecen ben 3 cocukla acaba cook mu talepte bulundum diycem.derim ona.

Aynen bu sitedeki en büyük çelişki bu " Kadın kadının düşmanı" malesef.
Konu sahibinin yerine kendilerini koysalar naparlar acaba
Kendimizi onun yerine koyduğumuz için dik dur, calış, boşan, hayata karış, onurunu koru diyoruz zaten ...Bu mu düşmanlik...Beni istemediğini sevmedigini söyleyen adamı o gün bosarım, kuruşuna da tenezzül etmem....ya siz?

Kendimizi onun yerine koyduğumuz için dik dur, calış, boşan, hayata karış, onurunu koru diyoruz zaten ...Bu mu düşmanlik...Beni istemediğini sevmedigini söyleyen adamı o gün bosarım, kuruşuna da tenezzül etmem....ya siz?
Boşansın evet ama hakkını aldıktan sonra.40 yaşından sonra hiç mesleği olmayan bir Kadın ne iş yapacak ? Kolay mı sanıyorsunüz.Adam niye ev almamış sizce? Ben söyleyeyim boşanınca karısına vermemek için.Konu sahıbı keşke başından beri çalışsaymış, işi ve geliri olsaymış ama yok.Kuruşu dediğiniz parayı Kadın evde çocuklarıha bakıp,önüne yemeğini koyup, çamaşırını kıyafetini hazırlarken kazandı.

Boşansın evet ama hakkını aldıktan sonra.40 yaşından sonra hiç mesleği olmayan bir Kadın ne iş yapacak ? Kolay mı sanıyorsunüz.Adam niye ev almamış sizce? Ben söyleyeyim boşanınca karısına vermemek için.Konu sahıbı keşke başından beri çalışsaymış, işi ve geliri olsaymış ama yok.Kuruşu dediğiniz parayı Kadın evde çocuklarıha bakıp,önüne yemeğini koyup, çamaşırını kıyafetini hazırlarken kazandı.
Kadın şu an 39 yaşında 4 senedir boşanacağını söylüyor 2 senede yatakları ayırmış adam.
Baştan beri söylüyormuş bir şeyler ama 4 senedir çok netmiş.
Kadın gayet ne yaparım diye düşünebilirdi.
Karısına vermemek için almadığını da sanmıyorum çocukları özel okulda okutmuş önceden çok da kazanmıyormuş zaten. Lüks yaşıyorduk diyor.
Kazanmış ve harcamışlar.
Yani şurda adamı savunuyor gibi yazıyoruz ama alakası yok ara sayfaları okursanız görürsünüz kendi yazdıkları.
Kadın düşmanı olduk yine durduk yere.

Ben ziraat okudum iş bulmam çok zor bu saatten sonra. Evi arabası yok ama maaşı 60.000 civarı. Boşanma sebebi ailesi yıllardır annemde annem, her ihtiyaçlarına koştu. Kardeşi kriptoda para kaybettti onu ödedi tabi ev araba alamaz. Zaten şirket arabası kullanıyor arabası yok değil. Benim çalışmama gönlü de olmadı çocuğum ilkokulda zaten çalışamam bırakıp. Nesi fazla ki nasıl geçinicez ben boşanmak istemiyorum sonuçta.
Hep calisamam hep calisamam hepimoz küçük cocukla çalıştık esiniz yillardir bosanalim demis niye 3.cocuk?
Biraz güçlü hissedin lütfen kadim gücü var her seyi yaparsınız guvenin kendinize.
Babaniz anneniz yok mu ne bileyim babadan maaş falan kalmadı mi size ?
Eşiniz 20 senedir tek basina çalışmış keşke baştan çalışıp beraber ev alsaydınız ama geçmiş artik.Malum evde oturun ve işe girin bence.

Bilemiyoruz çünkü tek taraftan dinliyoruz...Adam niye ev alamadı, kadın niye calismadı, niye 20 yıldır sevmiyorum diyen adama 3 çocuk doğurdu .... "çocuklara bakmıyorsun, hep uyuyorsun, çok sinirlisin, hayat çekilmez oldu..."vs demiş boşanma gerekçesi olarak...velayeti de istemiş başta...Yıllarca da uyarmış bunlarla ilgili kadını, son iki yıldır salonda yatiyormus, en sonunda burdaki çok az kadına nasip olacak bir nafaka da veriyor kadın icin..Kadının da derdi ne çocuklar ne evlilik.Tamamen konfor alanı ve gerceküstü maddi kazanımlar için cirpiniyor....bildiklerimiz bunlar...Yani bu konuda mağdur kadin kokusu alamiyorum ben...Kimse kusura bakmasın...Ayrıca 40 yaşında bile değil konu sahibi, çocukları buyumuş, istese bugün çalışmaya başlar, çok da güzel calısır yani, ama asla istemiyor...

Son düzenleme:
Beni sevmediğini söylüyor evlendiğinden beri oldu mu? Sürekli tartışıyoruz ailesi yüzünden artık çekilmez oldu hayat diyor ama 3 çocukla ben boşanmış kadın olarak kalıcam kendi belki tekrar evlenecek çocukları ihmal edecek. Başkasına yedirecek kazancını. İçime sindiremiyorum hırsa kapılıp boşanmak istemiyorum böyle düşününce

Esinizle nasil tanistiniz ki evlendiginden beri sevmiyormus. Gorucu usulu baski ile falan mi evlendiniz?

Kadın şu an 39 yaşında 4 senedir boşanacağını söylüyor 2 senede yatakları ayırmış adam.
Baştan beri söylüyormuş bir şeyler ama 4 senedir çok netmiş.
Kadın gayet ne yaparım diye düşünebilirdi.
Karısına vermemek için almadığını da sanmıyorum çocukları özel okulda okutmuş önceden çok da kazanmıyormuş zaten. Lüks yaşıyorduk diyor.
Kazanmış ve harcamışlar.
Yani şurda adamı savunuyor gibi yazıyoruz ama alakası yok ara sayfaları okursanız görürsünüz kendi yazdıkları.
Kadın düşmanı olduk yine durduk yere.
Konu sahibinin önceki mesajlarını okumadım.Mutlaka iki tarafında hataları vardır.Ama çocuklarıula mağdur olamadan bir hayat kurabilmeli ki çocuklar en az şekilde etkilensin.Erkekler boşanınca çocuklarından da boşanıyorlar.Umarım bu süreci en az zararla atlatırlar

Back
X