tamam bir daha aşağılayanları alıntılayayım
Bu arada hala bu devirde tek maaşla ev de geçindiren, çocuk da okutan var. Bir sürü sanayici, üst düzey yönetici var. Dolayısıyla yapan yapar diyorum. Hatta isterse sürünürler de yaparlar. Milletin keyfine karışacak halimiz yok. Bunun sonucu da bu işte değil. Böyle olan var, bir ömür mutlu mesut yaşayan var. Çalışanlardan da böyle olan var, bir ömür mutlu mesut yaşayan var.
Bu arada BEN çalışmayı sevmiyorum herkes sevmiyor demedim. Yani ben sadece ama sadece hayatımı finanse etmek (para kazanmak) için çalışıyorum. Pasif gelirim olsa, babam zengin olsa 1 gün çalışmam diyorum. Bu “insanlar üretimden çekilsin evde otursun” demek değil

isteyen çalışsın, istemeyen çalışmaktan kaçınabiliyorsa çalışmasın. 3 günlük dünya mutlu olmaya çalışsın diyorum. Ev hanımlarını kıskanmaktan kastım o mertebeye ulaşamamak değil, birinin çalışmak zprunda kalmadan parasının olması, hayatı istediği gibi zorlanmadan yaşamasını kıskanmak. Konu sahibi mesela 20 yıl mutlu mesut evinde kalmış, iş stresi çekmemiş, evlatlarını doya doya büyütmüş ve bu sırada para derdi olmamış. Buna nefret kusunca buradan “kıskanıyor görünüyorsunuz” diyorum.
Aaaa aynı şeyleri yaz yaz dur valla sıkıldım

hayatı kendi bakış açınızdan görüp insanları yargılamak çok mantıklı değil. Siz kariyer, çalışmak seviyorsunuz belli ki, para kazanmak bağımsızlık sizi mutlu ediyor. Konu sahibini de evde oturmak çocuklarına bakmak mutlu etmiş. İkisi de NORMAL, ikisi de DOĞAL, ikisi de İNSANİ. İki tarafı seçen de sonunda pişman olabilir, çok mutlu da olabilir. Ben çalışırken mutlu olmam ama mecburumdur, dolayısıyla çalışmaya “mecbur” olmayan insanları kıskanırım. Onu diyorum siz madem çok memnunsunuz (siz derken bu arada ev hanımını aşağılayan insanlardan bahsediyorum, böyle bir şey yapmadıysanız madem siz de niye üstünüze alınıp bana cevap verdiniz

-burada madem ortaya yazma da onları alıntıla demenize gönderme yaptım. Anlaşılmıyor herhalde ki dediklerimi açıklıyorum-) neden nefret dolu mesajlar atıyorsunuz? Buradan kıskanıyor gibi görünüyorsunuz çünkü konu sahibinin 20 yılını cennnette gibi geçirip şimdi mutsuz olması burada hiçbirimizin hayatını etkilemiyor. Şöyle yap, böyle yap der geçeriz normalde. Yok kocalarınız kaçıyor, yok ben çalıştığım için kocam mutlu geliyor sen ev hanımısın diye somurtuyor vs çok çirkin laflar diyorum 3tür.
Hala anlatamadıysam yapacak bir şey yok
Alıntılar da bunlar istek üzerine: