3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Valla canım evlendiğimiz günden beri maaşımdan ortak birikime para atıyorum. Ama mesela şu an kullandığımız araç eşimin eline işten gelen yüklü bir meblağ ile alınmıştı. Ve benim biriktirdiğim onun yanında devede kulak kaldığı için arabayı sahiplenmiyorum bile. Ki benim de bekarlıktan kalan arabam vardı. Evde iki araç olmasın masraf diye satıp ortak birikime koydum 🥲
Bence bu bizim saflığımız ya. Tepemize bindiriyoruz adamları böyle.
Diyorum ya biz mi doğruyuz onlar mı düsünmeye başladım….Merak etme herkes emeğinin,kalbini ekmeğini yer🥰

Diyorum ya biz mi doğruyuz onlar mı düsünmeye başladım….Merak etme herkes emeğinin,kalbini ekmeğini yer🥰
Bacım adamı resmen 20 yıl ölüm tehditleriyle sömürmüşler ailecek...Yok bekaretimi aldın evlenmezsen ailem oldürür, yok bosanirsan abim öldurur...Hatta ilk yıllar adam ayrılalım deyince intihara kalkişmis bı kere...Bu arada hanımefendi de sadece üstuste üc tane doğurup yan gelip yatmış 20 yıl...Anladığımız kadarıyla öyle çocuklarıyla esiyle eviyle çok ilgili bı kadın da değil, çocuklar okula aç gidiyor yani o derece....Yiyeyim içeyim lüks evde yatayım, uyuyayım, altimda araba olsun, canımı sıkana bağırıp çağırayim...Evlilik değil ki bu,mafya gibi bişeyin eline düşmüs resmen adam...Ama artık ne kadar canına tak dediyse ölümü göze alıp boşanmak istemiş...Çocuklari için de endişeli, o yüzden ısrarla velayet istiyor... Zaten adamın yolladığı protokol "bı canım kaldı, ne isterseniz vericem yeter ki kurtulayım" demekten hallice, buna rağmen konu sahibi az buluyor , hala çocuklari gostermiycem diyor bak düşün kafayı....

Bence bu da doğru değil. Kadının ailesi tepelerinde, abisi vururum ederim diye tehdit ediyorken kocası çalış ya da çalışma nasıl desin? Tehditle evlenmişler kadın her türlü üstünmüş ve bence ilk günden çalışmak istememiş. Yoksa ön lisans da olsa üniversite mezunu bir kadın.

calismak istememis evet. zamaninda biraz istemis olsa su an bile belli ederdi ama yok. calismadan ayni standartlari fazlasiyla surdurme derdinde.

U uckelebek bu soruma da cevap vermediniz. Evde yardımcı mı var çocuklarla kim ilgileniyor?
Hayır yardımcı hiç olmadı, temizliğe gelen bile olmadı. İşe giderken ıyanmış olmuyordum zaten, kastettiği haftasonları çocuklar bazen benden erken kalkıp kahvaltı gevreği yada çokokrem gibi şeyler yiyor arada onlar için söylemişti . Kocaman çocuk bunlar ama benim herşeyim ona batıyor son zamanlarda. Hepsini okuyamadım ama evlilik konusunu sormuşsunuz 1 hafta gibi bişey dediğimi hatırlamıyorum. Evde yengem benim sürekli ağlamamdan dolayı konuşup öğrenmişti benden, babama da o söylemiş beraber olduğumuzu. Sonra onun memleketine giti ailem askere gitmeden söz takılacak diye öyle gelişti herşey. Ben onu beraberliğe zorlamışım gibi konuşmuş bazıları öyle şey olabilirmi? İkimizin de ilk ilişkisi ben o an anlamadım bile olan biteni zten.

Hayır yardımcı hiç olmadı, temizliğe gelen bile olmadı. İşe giderken ıyanmış olmuyordum zaten, kastettiği haftasonları çocuklar bazen benden erken kalkıp kahvaltı gevreği yada çokokrem gibi şeyler yiyor arada onlar için söylemişti . Kocaman çocuk bunlar ama benim herşeyim ona batıyor son zamanlarda. Hepsini okuyamadım ama evlilik konusunu sormuşsunuz 1 hafta gibi bişey dediğimi hatırlamıyorum. Evde yengem benim sürekli ağlamamdan dolayı konuşup öğrenmişti benden, babama da o söylemiş beraber olduğumuzu. Sonra onun memleketine giti ailem askere gitmeden söz takılacak diye öyle gelişti herşey. Ben onu beraberliğe zorlamışım gibi konuşmuş bazıları öyle şey olabilirmi? İkimizin de ilk ilişkisi ben o an anlamadım bile olan biteni zten.
Madem ağlayacaktın niye birlikte oldun? Hem de 'sürekli'. Yenge görsün de oradan duyulsun diye. Bu durumdan utanan gizli gizli ağlıyor valla. Sanki tecavüz etmiş. İki kişinin rızasıyla olan şeye ağlamak nedir ya. Oyun yapmışsınız işte adama. Bu arada evet beraberliğe zorluyorsun. Evlenmezse vururlar, boşanırsa vururlar, yok intihar ettim bilmem ne. Olabilecek her baskıyı görmüş adam. Bari artık şu saatten sonra rahat bırak. Zorla güzellik olmuyor işte görüyorsun.

Hayır bir de bol bol uyuyorum diyorsun. Lüks evde de uyunuyor lüks olmayan evde de. Perdeleri çekince bütün evler aynı inan bana. Artık sal şu adamı.

Bacım adamı resmen 20 yıl ölüm tehditleriyle sömürmüşler ailecek...Yok bekaretimi aldın evlenmezsen ailem oldürür, yok bosanirsan abim öldurur...Hatta ilk yıllar adam ayrılalım deyince intihara kalkişmis bı kere...Bu arada hanımefendi de sadece üstuste üc tane doğurup yan gelip yatmış 20 yıl...Anladığımız kadarıyla öyle çocuklarıyla esiyle eviyle çok ilgili bı kadın da değil, çocuklar okula aç gidiyor yani o derece....Yiyeyim içeyim lüks evde yatayım, uyuyayım, altimda araba olsun, canımı sıkana bağırıp çağırayim...Evlilik değil ki bu,mafya gibi bişeyin eline düşmüs resmen adam...Ama artık ne kadar canına tak dediyse ölümü göze alıp boşanmak istemiş...Çocuklari için de endişeli, o yüzden ısrarla velayet istiyor... Zaten adamın yolladığı protokol "bı canım kaldı, ne isterseniz vericem yeter ki kurtulayım" demekten hallice, buna rağmen konu sahibi az buluyor , hala çocuklari gostermiycem diyor bak düşün kafayı....
Ama bu resmen bir insanım hayatının çalınması,gencliğinin çalınması..
Cok acı gercekten adam için..Keske 3 cocuk yapmadan önce kurtulsaymış.Resmen hayatını cöpe atmıs..Var böyle insanlar malesef birilerinin sırtından gecinen,insanların geleceğini,hayatını,hayallerini çalan..
Cok üzücü,cok sinir bozucu..
Evet normalde aileden korkması gerekirken aileler öğrendi deniyor çok garip bir konu
zorla evlendirsinler diye ailesine duyurmuş işte..
Adam nırmal sartlarda onunla evlenmeyeceği icin.Ve bir insanın hayatını,hayallerini,gençliğini calmıslar asalak gibi yapışarak.Valla ben baya sinir oldum bu konu sahibin pişkin cevaplarına,tavırlarına.Bir de diyor kahvaltı hazırlamak zorunda mıyım koca cocuklar diyor.30 yasındayım annem deli gibi calısmasına rağmen eve gittiğimde bize kahvaltı hazırlar,cocuklarına asla mısır gevreğiyle gecistirsinler demez ki evli barklıyız ,kazık kadarız ama anne işte.
Sorumluluk yok,calısmak yok,eve bakmak yok.Bir insanın 0 üretimle cevreye 0 faydayla asalak gibi evde yatarak yıllarını gecirmesi..Ve beklentisinin de maksimum olması cok ilginç.Ne verdin de ne bekliyorsun şimdi?Of neyse sinirlerim bozuldu 😂😂😂

Ablacim batar tabi hersey. Adam bir gunluk iliskinin kefaretini 20 sene odemis. Sizinki karsilikli anlasmaymis. Cok acı ve cirkin ama beraber oldugunuz icin evlenmek zorunda kalip bu evliligi surduren adamin motivasyonu hizmettir. 2 senedir ayri yatiliyor, kahvalti hazirlanmiyor, kisisel bakim aksıyor. Siz anlasmaya uymayinca adamda sozlesmeyi feshetmek istemiş. Yanlis anlamayin adami savundugum icin soylemiyorum ama sizin evliliginizin yapisi boyle

Yorum yapıp yol gösterenlere teşekkür ederim. Kendimi anca toparlayıp yazabiliyorum. Biz görücü usulü tanışmadık ama malesef ben ona tanıştığımızın ilk haftası bekaretimi verdim.
İşte burda yazmişsınız taniştigimiz hafta bekaretimi verdim diye...Sonra da yengenizle bir olup , aileye duyurarak evlenmeye mecbur bırakmışsıniz adamı...Çok merak ediyorum bir haftada yattiğiniz adam geleceği parlak bir genç olmasaydı yengeniz ne yapacaktı? Ya da siz yengenize anlatacak miydiniz "yenge ben bir haftadır tanıdığım bir kopukla yattım" diye?

Son düzenleme:
çocuklar bazen benden erken kalkıp kahvaltı gevreği yada çokokrem gibi şeyler yiyor arada onlar için söylemişti . Kocaman çocuk bunlar ama benim herşeyim ona batıyor son zamanlarda. Hepsini okuyamadım ama evlilik konusunu sormuşsunuz 1 hafta gibi bişey dediğimi hatırlamıyorum.
Çocuklar ilgi, yemek isteyince kocaman, iş calışmaya gelince bakıma muhtaç, çocuklar küçük çalışamam mı oluyor?

Son detaydan sonra konuya bakış açım değişti. Adam zorla evlenmiş ve 20 yıl çocuklar büyüyene kadar sabretmiş. O zaman çocuk niye yaptı derler ama adam herhalde hayatım artık böyle devam etmeli diye düşündü. Yaş ilerledikçe insanda eski sabır kalmıyor o da zaten iki yıldır yatakları ayırarak göstermiş.

Kendimi düşünüyorum eskiden uzun tartışmalara girerdim ama şimdi bende o enerji yok. Artık gırgıra vurarak direkt konuyu kapatıyorum. Konu sahibi çok kavga ettiklerini söylüyor, eve gelme saati gelince adamın ayakları geri geri gidiyordur.
40 yasa dogru ciddi boyle degisiyor insan..

Çocuklar ilgi, yemek isteyince kocaman, iş calışmaya gelince bakıma muhtaç, çocuklar küçük çalışamam mı oluyor?
Sizin yorumlarınızı, düşüncelerinizi o kadar seviyorum ki… Sadece bu konuda değil yazdığınız bir çok konuda o kadar haklısınız ki. Ağzınıza sağlık🍀

Ya neler olmus bu konuda.. yani 3 cocukla bisanma deyince insanin bi ici ciz ediyor ama ciddi ciddi kocana daha yazikmis sanki… tehditle mi tuttunuz adami onca sene😐🙄 korkuncsunuz ailecek, Allah uzak ede sizin gibilerden.. yasin kucuk olsa diyecez herif kullanmasaymis yatmasaymis ok.. ama sende resitmissin.. daha yeni tanistigin biriyle basbasa bir yerde kaliyorsan beraber olma rahatliginda zaten bunu ikinizde istiyorsunuzdur. Cidden aklim mantigim almadi.. burda magdur edebiyati yapiyorsun birde biz saflarda agliyoruz senle birlikte.. hayati calinan biri varsa o da kocan yani kusura bakmayacaksin…hayat boyu yan gelip yatmissin birde hayatim calindi diyorsun, bence ne dedigini sen bile bilmiyorsun

Konu çok ilginç bir hale verilmiş
Hayır kim ister oğlu bütün ömrünü böyle biri ile harcasin bu resmen artniyet
Azıcık ozelestiri be, azcık
Bugün çok kötü bir gün başka birse yazamam ama çok ilgincsiniz

Ya neler olmus bu konuda.. yani 3 cocukla bisanma deyince insanin bi ici ciz ediyor ama ciddi ciddi kocana daha yazikmis sanki… tehditle mi tuttunuz adami onca sene😐🙄 korkuncsunuz ailecek, Allah uzak ede sizin gibilerden.. yasin kucuk olsa diyecek herif kullanmasaymks yatmasaymis ok.. ama sende resitmissin.. daha yeni tanistigin biriyle basbasa bir yerde kaliyorsan beraber olma rahatliginda zaten bunu ikinizde istiyorsunuzdur. Cidden aklim mantigim almadi.. burda magdur edebiyati yapiyorsun birde biz saflarda agliyoruz senle birlikte.. hayati calinan biri varsa o da kocan yani kusura bakmayacaksin…hayat boyu yan gelip yatmissin birde hayatim calindi diyorsun, bence ne dedigini sen bike bilmiyorsun

Oğlunun böyle ömrünü harcadığını düşünsene...

Oğlunun böyle ömrünü harcadığını düşünsene...
Ne demek vururum filan ya dag basi sanki burasi.. elin ogluna tehdit kizlarina gelince laf yok.. hangi ortamda nasil birlikte olmus bunlar madem bu kadar tutucu ailesi var. Bu kadar tutucu ailenin kizi nasil cesaret eder ki biyle birseyi yapmaya zaten😐

Madem bu kadar muhafazakarsiniz, sevistim diye aglayip duracaksiniz 'olan biteni anlayamadiginiz' noktaya neden geliyorsunuz? Cafede, restaurantta insan icinde bulussaydiniz 1 haftadir tanistiginiz adamla. Sonucta durup dururken bekaretinizi kaybedemezsiniz dimi, en azindan ustunuzu cikardiginizda bir kendinize gelmeniz gerekiyordu. Zaten olan biteni anlamadan nasil gerceklesiyor olay onu da anlamadim ki.

Madem bu kadar muhafazakarsiniz, sevistim diye aglayip duracaksiniz 'olan biteni anlayamadiginiz' noktaya neden geliyorsunuz? Cafede, restaurantta insan icinde bulussaydiniz 1 haftadir tanistiginiz adamla. Sonucta durup dururken bekaretinizi kaybedemezsiniz dimi, en azindan ustunuzu cikardiginizda bir kendinize gelmeniz gerekiyordu. Zaten olan biteni anlamadan nasil gerceklesiyor olay onu da anlamadim ki.
Konu sahibi olanı biteni hatta 20 yıl icinde olacakları bile çok çok iyi biliyordu bence, gayet de akıllı bir kadin ama adam resmen pusuya düşmüş garibim...Ben olsam Müge Anlı ya bile çikar çocuklarımın velayetini bırakmam bunlara...

Son düzenleme:
Back
X