3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Konuda niyeyse herkes ikiye ayrılmış ve keskin bir şekilde
Adam ve kadın eşit derecede suçlu . Kimse adami üç çocuk yapmaya zorlamamiş kendini koruyabilirdi prezervatifi konu sahibinin kardeşi gelip sokmemistir. Kadin da biliyormuş adamın yıllardır cozutacagini gidip bir iş bulur insan . Adam yirmi yıl kadını kullanıp çocuk sahibi olmayı tatmış kadının çalışmasını istememiş . Kadın bu devran böyle gider ben evde yeyip içip yatayım demiş oysa ki sevmeyen adama bu kadar sırtını dayayarak sözde kar ettim zannediyor ama adamın da kendi hayatini da mahvetmis . Burda yazık sadece çocuklara

20 senedir bunlara boyun eğen adam şuan yürekmi yemişde boşanmaya cesaret ediyor? Abiden korkusu nasıl geçmiş biranda? Öyle olsa bile adam zamanında hadi diyelim öyle birşeye kandı, gençti toydu. 20 senedir sevmediğimle evli kalana kadar ölmeyi tercih ederim diyememişmi?
Nezaman az para gördü, kadında yaşı ilerledi kilo aldı bakımsızlaştı adamın biranda abi korkusu geçti.
Oldu
Yok hemşire, burda çok konu çok mağdur kadın çok kötü adam gördük.... Bu konuda iş bana hiç öyle gelmiyor....Yanılıyor da olabilirim elbette ama yok... Binde bir de olsa düzgün bir adam hiç hatası yokken mağdur olmuş, yine de güzellikle kurtulmaya calışiyor..Benim fikrim bu....

B
Haklısınız hızlıca toparlanmak zorundayım. Hemen ev değiştirmeyi ve kirayı karşılamasını istiycem şirket evine güvenmiyorum. Ankarada kiralar yüksek ama yine 5-6 bin liraya bir ev bulabilirim. Araba konusunda ısrar edicem avukata da danışıcam imzalamadan. Çocukların okul masraflarını ekleyecek protokole zaten. Yazdıklarınızı okudum ailem bana o durumda hayatı zindan ederdi. Zaten mecbur kaldım anlatmaya tek taraflı bi hata değil onu da kabul ediyorum. Ben sonuçların daha çok bana yüklenmesini istemiyorum. Biraz daha destek olması lazım çocuklarımın alışkın olduğu bi hayat var, arabadan servisten başka bişeyle gezmediler ben yine onlar için istiyorum arabayı. Paragöz gibi görmüş bazılarınız herkes yaşadığını bilir, bi insanla yükselip o yolu beraber alıp aşağı bırakılmak ne demek kimse yaşayıp öğrensin istemem.
ce sirket evinde kalmaya devam edin. Kira maddesi de koyun protokole. Kiraya cıkarsaniz 5 bin kira diye. Esinize inanmiyorum ben sevmeyen adam 3 çocuk yapmaz. Işine gelince birlikte oldugu kadına sevmiyorum demez. Parayi bulunca sizi kendine yakıstiramamiş belli. 60 bin maasa da versin 20 bin. Sizin omrünüze yazık degil mi

Yok hemşire, burda çok konu çok mağdur kadın çok kötü adam gördük.... Bu konuda iş bana hiç öyle gelmiyor....Yanılıyor da olabilirim elbette ama yok... Binde bir de olsa düzgün bir adam hiç hatası yokken mağdur olmuş, yine de güzellikle kurtulmaya calışiyor..Benim fikrim bu....
yani adamın iyi niyetli olduğunu bende düşünüyorum. Verdiği nafakadan ve tazminatdan belli.
Ama zorla alıkondu, kadın nerdeyse tecavüz ettide adam zor durumda kaldı gibi düşünmedim hiç
Bukadar zor durumda kalan adam seneler önce ayırırdı yatağını evini, en azından en küçük çocuk olmazdı, kadında 8-9 sene önce bakardı başının çaresine.
Şimdi kadın gelmiş 40 yaşına yok çok uyuyorsun yok kendine bakmiyorsun, bana hiç masum gelmedi.

Hayretle okudum, ben sanki zorla birlikte olmuşum onunla. Elbette iki taraflı bi kabahat. O da çalışmıyordu buarada uzatmıştı okulunu son senesiydi. Ben de 2 yıllığın son senesindeydim. Ormana filan da gitmedik ben zaten evde kalıyodum. Alalede bi üniversite ikimizinki de zengin filanda değildi ağır başlı kafası yerde bi çocuktu beni etkileyen bu olmuştu sadece. Ben imam hatip mezunuyum ama babam içkisini de içen bir adam. Ben eleştirileri dikkate alıp kendimi de sorguluyorum hatalarımı anlayıp toparlamak istiyorum herşeyi ama yanaşmıyor buna. Çocukların gözü hep yaşlı ben mücadele ediyorum bunlarla. Şuan evde çocuklarla vakit geçiriyor bana da protokolü getirmiş daha konuşmaya çağırmadı. Yatmalarını bekliyor çocukların. Neyapacağımı hala bilmiyorum. Abim onu 20 sene tehdit filan etmedi, boşanma gündeme geldiğinde kayınpederimi aramış geçen ay. Silah zoruyla tutulmadı evlilikte yani ayrıca kim tutabilir birini korkuturak.

Hayretle okudum, ben sanki zorla birlikte olmuşum onunla. Elbette iki taraflı bi kabahat. O da çalışmıyordu buarada uzatmıştı okulunu son senesiydi. Ben de 2 yıllığın son senesindeydim. Ormana filan da gitmedik ben zaten evde kalıyodum. Alalede bi üniversite ikimizinki de zengin filanda değildi ağır başlı kafası yerde bi çocuktu beni etkileyen bu olmuştu sadece. Ben imam hatip mezunuyum ama babam içkisini de içen bir adam. Ben eleştirileri dikkate alıp kendimi de sorguluyorum hatalarımı anlayıp toparlamak istiyorum herşeyi ama yanaşmıyor buna. Çocukların gözü hep yaşlı ben mücadele ediyorum bunlarla. Şuan evde çocuklarla vakit geçiriyor bana da protokolü getirmiş daha konuşmaya çağırmadı. Yatmalarını bekliyor çocukların. Neyapacağımı hala bilmiyorum. Abim onu 20 sene tehdit filan etmedi, boşanma gündeme geldiğinde kayınpederimi aramış geçen ay. Silah zoruyla tutulmadı evlilikte yani ayrıca kim tutabilir birini korkuturak.
Artik bunlari konusmanin bir anlami yok aslinda. Nasil olduysa oldu, 20 sene gecirmissiniz beraber. Gecmisi degistiremiyoruz, uzerinde konusmanin anlami yok. Gelecege odaklanin. Protokole ne ekleyeceginize karar verdiniz mi mesela?

İki senedir salonda yatan adamı kararından döndüremezsin. Artık boşanacağınız gerçeğini kabul edip ona göre hareket etmek zorundasın.

Artik bunlari konusmanin bir anlami yok aslinda. Nasil olduysa oldu, 20 sene gecirmissiniz beraber. Gecmisi degistiremiyoruz, uzerinde konusmanin anlami yok. Gelecege odaklanin. Protokole ne ekleyeceginize karar verdiniz mi mesela?
Önce görmem lazım telefonda kira desteğini bi de çocukların okul masraflarını da ekleyeceğini söylemişti protokole. Araba konusunu bilmiyorum neyaptığınj

Önce görmem lazım telefonda kira desteğini bi de çocukların okul masraflarını da ekleyeceğini söylemişti protokole. Araba konusunu bilmiyorum neyaptığınj
Kira destegine her sene asgari ucret oraninda vb artis yazmali. Bugunku 5.000tl ile bir sene sonraki 5.000 ayni olmayacak. Ev aldirmayi dusunmuyor musunuz? Arabanin masraflarinin altindan kalkamazsiniz bence

Kira destegine her sene asgari ucret oraninda vb artis yazmali. Bugunku 5.000tl ile bir sene sonraki 5.000 ayni olmayacak. Ev aldirmayi dusunmuyor musunuz? Arabanin masraflarinin altindan kalkamazsiniz bence
O desteğe de 5 yıl yazmış artışıyla beraber. Ev alamam dedi araba darda kalırsam satarım diye düşünüyorum. Hesabına göre büyük çocuklarım üniversiteli olacak belki eve yurda çıkacak onları karşılayacakmış o yüzden 5 yılmış. Küçükle ben nolucaz ona bi cevap yok

O desteğe de 5 yıl yazmış artışıyla beraber. Ev alamam dedi araba darda kalırsam satarım diye düşünüyorum. Hesabına göre büyük çocuklarım üniversiteli olacak belki eve yurda çıkacak onları karşılayacakmış o yüzden 5 yılmış. Küçükle ben nolucaz ona bi cevap yok
250bin nakit ve kira destegi yerine size kucukte olsa bir ev almasini isteyin. Insanin basini sokacak bir goz odasi olunca geçim cok cok kolay oluyor. Bu saatten sonra ömür boyu kira odeyeceksiniz, bunun altindan aldiginiz nafaka ile kalkamazsiniz, 5sene sonra kira desteğini kesince ne yapacaksiniz? Mecbur aile evinize doneceksiniz. Oda kolay degil. Cocuklarinizi magdur edecegini sanmıyorum, bir sekilde okutur onlari. Kaldi ki okumak isteyen cocuk okuyor zaten. Bundan 20 30 sene sonrasini dusunerek talepte bulunun. Açık açık konusun. 5 sene sonra ne yapacagim diyin. Esinizin sizi anlayabilecegini dusunuyorum. 300binlik arabayi satsaniz para car cur olacak

Hala kendiniz ayaklarınız üzerinde durma üzerinde plan yapmayıp beş sene sonra ne olacak diyorsunuz adama.
Çok şaşırıyorum ben size.
Merak etmeyin adam küçük çocuğu 18ine gelene kadar da öder kirayı yazmasa da.
Ben aldım o elektriği.
Tekrar evlenirse bilemem ödemeyebilir.
Ama beş sene kendinizi toparlamak için iyi bir süre zaten.

Ama adam çocukları için tüm maddi imkanlarını kullanıyor yani sorumluluklarını yerine getiriyor. Boşandıktan sonra siz onun sorumluluğu altında olmuyorsunuz ne yazık ki bence önce bunu kabullenin.

E zaten 13000 nafakanız var+5000 kira desteği + araba+250 bin nakit+15000 çocuklarin eğitim masrafı desek şu anda bile neredeyse tüm gelirini size vermiş üstüne de epey borclanmis gorünüyor...Çocuklar üniversiteye başladiklarinda gerçekten inanılmaz masraflı oluyor, o konuda da haklı... Daha ne yapsın ki? Siz ne yapacaksıniz çocuklariniz için bir de? Hiç mi "bosandılar ama şunu da bizim için annemiz çabaladı , yaptı" demeyecek bu çocuklar hayatları boyunca....Üstüne hala ben nolcam diyebiliyorsunuz....Kusura bakmayın çok tuhaf geliyor bana bu bakıs açısı...

Son düzenleme:

Bakın sizin eşiniz kötü bir baba değil. Biz burada ne babalar okuyoruz. Çocuğuna bir mont almıyor. O adam gücü yettikçe üç çocuğunu da destekler. Ama artık sizi desteklemek zorunda değil. Gelecek planlarınızı yaparken bunu unutmamalısınız.

Yemek olarak hazır yufkadan börek yapıyorum yarısını buzluğa , sebzeli tavuk yemeği yaparsam yarisi buzluğa , köfte , lazanya , poğaça ne yaparsam buzluğa bir kısmını atıyorum benim derin dondurucu var ona haftasonu iki çeşit birşey ypaup çünkü hafta içi sadece iki gün yemek yapabiliyorum hiç uyumuyor gün icerisinde miniğim iki kişi olursanız kendinize göre yemek yapmakta kolay olur. Şu an birine güvenliğiniz için düzen oturtamiyorsunuz

Bir de eleştirileri dikkate alıp toparlamaya çalışıyorum diyorsunuz ama aldığınız eleştiriler sadece işinize gelenler sanki.
Siz de hayatınız için elinizi taşın altına koyun eleştirilerini hiç dikkate almıyorsunuz.

Yemek olarak hazır yufkadan börek yapıyorum yarısını buzluğa , sebzeli tavuk yemeği yaparsam yarisi buzluğa , köfte , lazanya , poğaça ne yaparsam buzluğa bir kısmını atıyorum benim derin dondurucu var ona haftasonu iki çeşit birşey ypaup çünkü hafta içi sadece iki gün yemek yapabiliyorum hiç uyumuyor gün icerisinde miniğim iki kişi olursanız kendinize göre yemek yapmakta kolay olur. Şu an birine güvenliğiniz için düzen oturtamiyorsunuz
Kır Papatyası aynı anda yazmışız.
Ya siz yanlış konuya yazdınız ya ben😀

Back
X