3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Yani çok mantıksız sorulması. Tek iyi olanaklari olan iş yeri orası değildir heralde. Ki soran uyeyı kapıda bekliyorlardır zaten kirmizi haliyla 🤭 üyeyi eleştirecegiz diye de herşeyi hakli gösteremeyiz bazi yorumlar gerçekten haddi aşmiş durumda artık çekememezliğe kıskançliğa dönmüş durumda.
Hangi yorumda , konu sahibinin neyi cekilememiş, neyi kıskanılmış mesela? Çok merak ettiğim için soruyorum...

Sorulması zaten mantıksız, sorulduğu konusunda şüphe uyandıracak denli saçma. Ve evet, kıskançlık vb. olabilir de bilmiyorum insan karısından bu şekilde ayrılmak ayrılan adamın gelirinin neyini kıskanır (yazılana bakılırsa adamda bir gelir kalmamış), dediğim gibi ben öyle bir hayat yaşamıyorum aklıma gelen ilk şey bu olmaz ama zaten bu nedenle odağım mesajı atan kişide değil konu sahibinde dedim. Ayrıca iş yerinin çalışan beklemediği mantığıyla bakarsak adam da soran üyeyi kırmızı halıyla bekliyor olamaz, değil mi? Neyse, gereksiz bir detay çok uzadı. Hanımefendinin kendini eski eşine (onu sevmeyen bir adama) ekonomik olarak bağımlı hale sokmasının riskine ve çalışma imkanını değerlendirmesinin uzun vadede çok daha iyi olacağına vurgu yapmak benim için daha önemli.

Çalişma konusunda zaten haklisiniz. Eski eş vefat edebilir evlenebilir tekrar çocuklari olabilir. Zaten emekli olunca maaş bu kadar olmayacak. Ortada adam akilli bir mal yok. Çalişip garantiye almali tabiiki kendini.

Çalışınca nafakanın kesildiğini biliyorsunuz değil mi? Ben zaten ancak o kadar kazanırım
İyi de nafakalar artık süreyle belirlenmiyor mü, ömür boyu nafaka yok artık. Çocuklarım bana bakar mı diyorsunuz? Büyük çocuklarınız 2-3 sene sonra üniversiteye başlayacak belki evden ayrılacaklar. Babaları okul yardımını nafakayı falan size değil direk çocuklarına verecek. 250 bin TL hiç bitmeyecek mi, arabanız su mu yakacak? Kasko, trafik sigortası, MTV vs bunlar az para değil.
Yani adam resmen canının derdine düşmüş, ya istiklal ya ölüm diyor. Lüks yaşamaya alışmışsınız eski standartlarınızı nasıl sürdüreceksiniz? Hani ararım uygununu alırım havası da yok sizde. Eviniz yoksa ve İstanbul'da yaşayacağım diye inat ederseniz geçinemezsiniz.

Yaşınız hep 39 kalmayacak, adama biraz merhamet edin de eski günlerin hatırına sizden elini desteğini çekmesin. Başınız sıkışınca yardım istediğinizde geri çevirecek bir adam değil belli ki. Dua edin adam cinnet yaşayıp yapmıyorum protokol falan, kanun ne diyorsa o demesin.

İyi de nafakalar artık süreyle belirlenmiyor mü, ömür boyu nafaka yok artık. Çocuklarım bana bakar mı diyorsunuz? Büyük çocuklarınız 2-3 sene sonra üniversiteye başlayacak belki evden ayrılacaklar. Babaları okul yardımını nafakayı falan size değil direk çocuklarına verecek. 250 bin TL hiç bitmeyecek mi, arabanız su mu yakacak? Kasko, trafik sigortası, MTV vs bunlar az para değil.
Yani adam resmen canının derdine düşmüş, ya istiklal ya ölüm diyor. Lüks yaşamaya alışmışsınız eski standartlarınızı nasıl sürdüreceksiniz? Hani ararım uygununu alırım havası da yok sizde. Eviniz yoksa ve İstanbul'da yaşayacağım diye inat ederseniz geçinemezsiniz.

Yaşınız hep 39 kalmayacak, adama biraz merhamet edin de eski günlerin hatırına sizden elini desteğini çekmesin. Başınız sıkışınca yardım istediğinizde geri çevirecek bir adam değil belli ki. Dua edin adam cinnet yaşayıp yapmıyorum protokol falan, kanun ne diyorsa o demesin.
o yasalaşmadı, nafaka hala süresiz. ben de konu sahibinin eşinin ilerde yeni bir hayat kurmak istediğinde şuan verdiği tavizlerden pişman olacağını düşünüyorum. yangındn mal kaçırma acelesiyle kurtulmak istiyor gibi, biraz sakince iyi bir avukatla belki 2-3 yıl uzar ama bu verilenlerin yarısı bile verilmez. o yüzden elini çabuk tut konu sahibi, eşini de tamamen zıvanadan çıkarma pişman olursun

Gece kaldı küçük oğlumu okula burkatı sabah. Arabayı eklemezsen imzalamam dedim. Onun dışında asgari ücret benim nafakam, çocukların 1.500 er lira nafakası, 5 yıl kira yardımı. 250.000 de nakit para yazılıydı zaten, çocukların okul masraflarını da eklemiş. Sadece araba eklenecek, biraz mücadele etti ama kabul edecek gibi hissediyorum. Salonda yanına gittim sabah düşünceliydi sanki, evden çocuklardan ayrılmak tek başına kendini idare etmek ona da ağır gelecek hissediyorum. Keşke değiştirebilsem kararını
Konu sahibi ha gayret eşinizin bir şirkete maaşı yollamaları için kendi ibanı yerine sizinkini yollamadığı kalmış
Biraz daha zorlarsanız onuda yaptırırsınız bence.
Bu arada ben kararlığınız taktir ettim.
Adama ya ölüm ya özgürlük diyorsunuz, bu kararınızdan 1 mm da caymiyorsunuz

Saka bir yana benim protokolde cok iyi ama karsi tarafi surundurecek gibi degil. 12 ada olmasa da 5 6 ada alacagim 😅
En onemlisi çocuktan dolayi isime ara vermek zorunda kaldigim icin bana meslegimde ilgili bir destek saglayacak. Bir sinava girip, dosya actirmam lazim onu karsilayacak sonra cevresi genis oldugu icin bana is bulacak. Omur boyu nafaka ile hayat gecmez ki.
Aaa neden çalışasınız? Çocuk da doğurmuşsunuz 😁

Yani adam resmen canının derdine düşmüş,
Arkadaşlar bu kadar da abartmayın yaa. Kaç kişi bu cümleyi kurmuş. Sanki adamı çok yakından tanıyormuş gibi yorumlar yapmışsınız. Sonuçta bu çocukları kadın babasının evinden getirmedi. Her ikisinin çocuğu. Adam merhametli olabilir. Ya da bu protokolü sunmuş olabilir. Demek ki rızası ile veriyor. Canının derdine düşme falan değil. Çirkef adam olsa yine vermezdi. Yeter ki vereyim bitsin de değil bu mesele. Tamamen çocuklarını düşündüğünden verilen inisiyatif. Kadından kurtulmak için vs herkes yorumlamış. 3 çocuk olmasa bakalım o kadar para teklifi edecek miydi? Çocuğa göre masraf yani.
Uzatmak istememesinin nedeni de adam zaten 2 senedir ayrı yatıyormuş.. Fiilen ve bedenen bitirmiş evliliği uzatmanın manası yok.

Konu sahibi ha gayret eşinizin bir şirkete maaşı yollamaları için kendi ibanı yerine sizinkini yollamadığı kalmış
Biraz daha zorlarsanız onuda yaptırırsınız bence.
Bu arada ben kararlığınız taktir ettim.
Adama ya ölüm ya özgürlük diyorsunuz, bu kararınızdan 1 mm da caymiyorsunuz
Adam da can havliyle her şeye tamam diyor. Yazık...

Adam da can havliyle her şeye tamam diyor. Yazık..
Can havli ile olduğunu nereden biliyorsunuz? Tanıyorsunuz adamı galiba. 3 çocuk var ortada. Kadına verdiğini düşünmeyin. Verdiği şeyler çocuklar için. 1 tane çocuğu olsaydı o kadar para teklif etmezdi adam.

Arkadaşlar bu kadar da abartmayın yaa. Kaç kişi bu cümleyi kurmuş. Sanki adamı çok yakından tanıyormuş gibi yorumlar yapmışsınız. Sonuçta bu çocukları kadın babasının evinden getirmedi. Her ikisinin çocuğu. Adam merhametli olabilir. Ya da bu protokolü sunmuş olabilir. Demek ki rızası ile veriyor. Canının derdine düşme falan değil. Çirkef adam olsa yine vermezdi. Yeter ki vereyim bitsin de değil bu mesele. Tamamen çocuklarını düşündüğünden verilen inisiyatif. Kadından kurtulmak için vs herkes yorumlamış. 3 çocuk olmasa bakalım o kadar para teklifi edecek miydi? Çocuğa göre masraf yani.
Uzatmak istememesinin nedeni de adam zaten 2 senedir ayrı yatıyormuş.. Fiilen ve bedenen bitirmiş evliliği uzatmanın manası yok.
Abisinin vururum diye tehdit etmesi ya da konu sahibinin boşanma talebi gelince intihar teşebbüsünün bir ilgisi yok yani.

Azıcık aklı olan erkek, resmi nikah da yapmaz çocuk da.
Ya allahaskina ülkede şu kadın kadar şanslı olan bı Acun'un bı de Cemin karısı var...Konu sahibi benim tanıdığım 3. kisi...Bu topraklarda evlilikten karlı çıkan kadın sayısı bir elin parmagı kadardır...Zaten böyleleri yüzünden "asalak, paragöz " diye çulsuz ekşiboyların diline düşüyor kadın milleti...

Ahaha ilahi papatya, tabii ki çocuklara güveniyor...Bu zamana kadar ve çocukların elleri ekmek tutana kadar kocası, elleri ekmek tutmaya başlayınca da çocukları bakmak zorunda elbette konu sahibine..."Analık hakkı" (sadece doğurmuş olsa da ) diye bişey var sonucta ve konu sahibinin hayatı boyunca standartlarini koruyabilmek için bütün haklardan olduğu gibi bundan da sonuna kadar yararlanacağı konusunda güveniyorum ben kendisine...Bu mükemmel plan sadece birkaç yıl aksayacak maalesef (önümuzdeki 5 yılı kurtardı tamam ama çocukların üni. den mezun olup iyi maaş almalarina kadar geçen sürede maalesef birazcık düşecek standardı, o da 3-4 yıl maximum)

Sonra ver elini, babaları sayesinde çok iyi eğitim almış, meslek sahibi olmus üç çocuktan gelen, üç ayrı "cefakar fedakar analık" maaşı....
Eskiden olsa bu plan tutardı ama şimdiki çocuklar bilmiyorum babaları anlatırsa bir şeyler ters teper .

Konudaki bütün kahramanlara üzüldüm .
Kadın kendini bir hikayeye inandirmis acılara yürüyor korkmuyor sonunda çok bedel ödeyecek .
Adam hayatını yakmış bir süre sonra bulur çitir hatun çocuğa da ihtiyacı yok .
En çok çocuklar takıntılı bir anne bıkmış bir babaları var .

Kendime de çok üzüldüm Ankara dayım mühendislikten altmış bin alamıyorum keşke elektrik elektronik muh okusaymisim yanlış mühendislik okumuşum hepsi iyi kazaniyr yaaa

Abisinin vururum diye tehdit etmesi ya da konu sahibinin boşanma talebi gelince intihar teşebbüsünün bir ilgisi yok yani.
Bu konu ayrı. Ama 3 çocuğu alıyorsunuz. Adam enayi değil ona göre para veriyor. Ben de diyorum ki 1 çocuğu olsa bu kadar para zaten teklif etmez. Kadına gelince durumu çok suistimal etmiş o belli

Konu sahibi kendi anlattı....
Anladım ben mevzuyu biliyorum. Ben de diyorum ki adam da salak değil bu böyle teklif sunsun. 3 çocuk masrafı çok diye böyle teklif sunmuş işte. Ama kadının ihmalkarlığı başka olay.

Eskiden olsa bu plan tutardı ama şimdiki çocuklar bilmiyorum babaları anlatırsa bir şeyler ters teper .

Konudaki bütün kahramanlara üzüldüm .
Kadın kendini bir hikayeye inandirmis acılara yürüyor korkmuyor sonunda çok bedel ödeyecek .
Adam hayatını yakmış bir süre sonra bulur çitir hatun çocuğa da ihtiyacı yok .
En çok çocuklar takıntılı bir anne bıkmış bir babaları var .

Kendime de çok üzüldüm Ankara dayım mühendislikten altmış bin alamıyorum keşke elektrik elektronik muh okusaymisim yanlış mühendislik okumuşum hepsi iyi kazaniyr yaaa
Ay boşver, benim tanıdığım elk. Muh.ler de bu kadar almıyor...Bı tanesi kuzenim geçen sene ev arkadaşı ariyodu kirayı bolusmek için...

Azıcık aklı olan erkek, resmi nikah da yapmaz çocuk da.
Genelleme yapmayın. Bence şöyle diyelim. Azacık aklı olan erkek önce manevi olarak bu kadın bana ne verebilir ona baksın. Gözü parada olmayan kadınlar kendilerini belli eder. Ama böyle kadınların değeri bilinmez. Erkekler de akıllı b.k değil. Ama bu adamın evliliği zaten katakulleye gelmiş

Back
X