3 cocukla calısılabılırmı acaba

nakna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
144
1
68
İstanbul
37 yasında 3 cocuk annesıyım en kucugum 3 yasına gırecek ama calısmak ıstıyorum tıpkı aynen evlenmeden oncekı gıbı gene sosyallesmek ıstıyorum bunaldım evın ıcınde ekonomık acıdanda rahatlamak ıstıyorum sızce v3 cocuklu bır anne nasıl calısabılır

cocuklariniza bakacak kimse yoksa disarda calismaniz zor gibi:26:

dıger cocukların yasları kac?
ekonomık acıdan demeseydınız sadece sosyallesmek amaclı dusunecektım.
hanı cocuklarada oyalanacak bırseyler bulunulabılır dıye dusundum.
ama fazlasıyla masraflı olur.bakıcı desenız guvenılır ınsan zor zaten calıstıgınız ona gıdecek.
sankı bıraz zor:18:
yada esınız hafta sonu evdeyse sız parttıme bıseyler bakabılsenız ne ıs dusunuyorsunuz?

Son düzenleme:
malesef kımse yok kaynanam var ama asla bakmaz benım cocuklar yaramaz oldugu ıcın kafası kaldırmıyor

bakici tutsan krese verseen diyecem ama aldigin maasi onlara yatirirsin nerdeyse :26:
diger cocuklar kac yaslarinda...
evde yapilabilcek isleri arastirsan :44::44:

Ekonomik acidan problem varsa ki yinede calismanizi pek mumkun gormuyorum cunku 3 cocugunuz var bunlarda bakima muhtac oldugunu dusunuyorum bakici tutsaniz zaten maasin cogu gitti en iyisi gecinebiliyorsaniz evde cocuklariniza bakmaktir.

valla canım sırf sosyalleşmek içinse bence çalışmayın çünkü çocuklar heder oluyor helede 3 çocuk bakacak göz kulak olacak kimsede yok diyorsunuz küçüğü 3 yaşında diyorsunuz boşverin bence bırakın okuldan gelsinler anneleri başlarında olsun dersleriyle ilgilenin yemekleri hazır olsun.Bilmiyorum bana kızanlar olacak belki ama benim annem kendimi bildim bileli çalışıyordu çok özenirdim annesi evde olanlara okuldan gelirdik herşeyi kendimiz yapmak zorunda kalırdık.Benimde 3.5 yaşında bir kızım birde kızım yaşında erkek çocuğuna bakan bir komşum var bazen oynarlar kızımla neyse bu çocuk ateşlenir bakıcı ellerinde yer yemez birmi anneyle başkasının bakması.Sizde elbette haklısınız kendinize göre 3 çocuk bunalmışsınızdır sosyalleşmek nefes almak istiyorsunuzdur ama çocuklar daha önemli.Kariyer yapmış mesleğini bırakamayacak insanları hariç tutuyorum ama bence bir çocuğu annesi büyütmeli en azından belli bir yaşa kadar

hem 3 çocuğun derdi ,hem iş hayatı.daha da yormasın sizi.çalışmak tatile çıkmak değil ki.orada da bir sürü sorumluluklar ,zorluklar bekliyor olacak sizi.sosyalleşmek adına haftada bir-iki belediyenin kurslarına gidebilirsiniz.hafta sonu olur çocuğa da eşiniz bakar.ben öyle yapıyorum çok iyi geliyor.yeniden doğuyorum adeta.maddi açıdan seni rahatlacak bir işin en az 1500 tl civarı olması lazım.çünkü 1000 liraya yakın bakıcıya gider.yol,orada yemek,kıyafet masrafın derken 300-400 de oraya gider.size de 200 tl kalır.bu sizi rahatlatacaksa çalışın.

çocuklarınızın yaş aralığını bilmiyorum ama bence 3 çocukla çalışmanız biraz zor.bakacak kimseniz yokmuş zaten 3 çocuğa da kolay kolay bakamaz kimse..kreşe verin diyeceğim ama zaten maddi getiri olsun diye çalışmak istiyorsunuz bu da mantıklı olmaz..bence bu fikri biraz erteleyin.

Bir kadın birşeyi istemeye görsün, ol dediğini oldurur.

Cocukların yaşları kaç acaba? En küçük üç yaşındaysa diğerler 10 - 7 aralığında falandır herhalde. Büyükler artık kendilerini idare edebilirler, birkaç ay zorlanırlar ama elbet alışırlar. Kurumdan bir arkadaşımın kızı 6 yaşında ve okula kendisi gidip geliyor, aklı kızında kalıyor ama sorumluluğu böyle böyle veriyor cocuğuna. Çalışan annelerin cocuklarının kaderi bu maalesef. daha kaliteli bir yaşama, daha bilinçli ebeveynler olmak istiyorsak bazı şeyleri gözden cıkarmamız gerekiyor.

En küçüğünüzü de kreşe yazdırabilirsiniz, hem eve katkınız olur hem de cocuğunuz sosyalleşir.

Benim çocuğuma annem bakıyor 1 tane oğlum var ama imkanım olsaydı evde çocuğuma bakardım bir süre daha. Sizin yerinizde olsam 3 çocukla dışarda çalışmak çok zor evimde çocuk bakardım.

Bu birazda ne iş yapacağınız ve ne kadar maaş alacağınıza da bağlı.

Eğer 1000 lira maaşlı bir iş bulursanız çalıştığınıza değmez,neticede 700 lira bakıcıya verirsiniz,bu durumda çocukların biraz daha büyümesini beklemek daha mantıklı gibi.

Ama 1500 -2000 lira arası alıcağınız bir iş bulursanız çalışmanız gayet rahat olur sanırım.

sosyalleşme ihtiyacınızı karşılamıyor görünebilir ama evde çocuk bakabilirsiniz. oradan gelen paranın bir kısmıyla da kendinize zaman ayırabilirsiniz.

Simdi bende 3 cocuk annesi olarak, kolay olur diyemeyecegim.
Ama cocuklariniz büyükse, yada krese falan gidiyorlarsa tabi biraz daha rahat olur.
Yada belli saatlerde calisirsaniz da kolaylik olur.
Ama 3 cocuk, ev, es birde calisirsaniz is, baya bir enerji gerekecek.

ben ekonomık yonden de calısmaya ıhtıyacım var parttıme ne kadar alınırkı sonuc vermez dıger cocuklrım kızım 4 oglum 8 en kucugum 3 yasında malesef ımkansız gıbı ama genede dusunuyorum

evet dogrusunuz ama benım cocuklar 3.4 8 yasındalar

benım annem koyde .kaynanam da bakmıyor ekonomık durumum ıyı olsaydı bende dusunmezdım ama cocuklar ın ısteklerını karsılamak ıcın ıstıyorum bende bunaldım

valla benim 1 çocuğum var ama iş bulamıyorum malesef cnm çocuklarında küçükmüş.bir arkadaş demiş kendi işlerini kendi görür ama 6hatta 10 yaşındaki bir çocuğu bile şahsen ben evde başı boş bırakamam zaman çok kötü en azından biraz daha idare edin sizi inanın çok iyi anlıyorum bende bunalmış durumdayım ama çocuğuma bakıcak kimse şuan için yok.

bır meslegım olsaydı belkı bu prayı alabılırdım ama ne işinde calısabılırım bılmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…