3.gün embriyosu 6 veya daha fazla hücrelidr genelde 8 hücreli olurlar
3.gün konduğunda embriyo bölünmeye devam edecek morulla olacak daha sonra hcüre sayıları sayılamayacak kadar oldunda blastosit oluyor.. daha sonra tutunucak..
5.veya 6.güne kadar dışarda yaşayan embriyonunda rahime daha kolay ayak uyguracağı ve dayanklı olduğu düşünülüyor.. 5.günde tutunma 3.güne göre daha cabuk oluyor.. ama en çok 3.gün trasnferi yapılıyor .. her ikisindede başarı şansı aynı sorunna göre değişir tabi benim bildiğim
bende 5gün istiyorum..
melis şekerim senin olur canını sıkma lütfen pko var bir sürü yumoşın var 5.gün illaki olacaktır diye düşübüyolar çünkü 40 tane yumoşun var canım
toplandıktan sonra oluyormuş bende direkten döndüm söylemişimdir gebelik oluşursa daha büyük sıkntı olurmuş ama ben hastane falan yatmadım kocaman göbeğim ve ben idare ettik
doktorum çok yumurtan oldugu ıcın olusabılır dedi
fazla şişkinliğim yok normalım suan agrımda yok
tuzlu sıvı tuketme dedıler catlatma ıgnemı yaptım az once ıhsallah bır sorun olusmaz cuma buyuk gun
Naz sen amerikanda mı yaptırıyorsun?Ben de daha önce orada yaptırmıştım bende OHSS riski atlatmıştım orada bana da su içme demişlerdi ama başka merkezler OHSS ihtimali varsa günde en az 3 litre su için diyor.ılginç bir durum.Bu arada 5. gün transferi genelde daha başarılı oluyor.
Benim doktorum Bülent Urmandı, maalesef ki olmadı.Şimdide umutta deniyorum 15 haziranda transferim olacak inşallah...Benimde 32me ltane yumurta toplandı(doktor opu öncesi 50 civarı olduğunu söylemişti banada) 2 ay öncesi ve OHSS ihtimali nedeniyle donduruldu 2 ay önce.Aslında bu kadar çok yumurta olması bir yandan da iyi zira doktorların 5. güne kadar embriyolrı gözlemleme şansı oluyor.