3 haftalık evliyiz yatılı misafir

Aslında evliliğin ilk ayı cicim ayı değilde birbirini tanıma ayı olduğu için biraz çetin geçiyor en azından bizimki öyleydi :) bu dönemde çiftlerin evlerinde biraz başbaşa bırakılmaları gerektiğini düşünüyorum lakin bizim ülkemizde adetlerimizde alışılagelmiş bazı durumlar var. Eş aile biz geleceğiz dediyse bunu kocaman insanlar düşünmeyip teklif ettiyse eşinizin de gelmeyin demesi gerçekten çok zor. Madem artik gelecekler gerçekten de üç güne gidecek ve arkası hemen gelmeyecekse sakın kalıp gözlemlemeniz yönünde olmalı. Kavga etmek suan bişey kazandirmaz diye düşünüyorum

Kabul etme bastan koy tavrini .bu ne boyle daha 3 haftada emrivakiyle yatili gelmek istemek .

Aramıza hoş geldiniz. Bu toplumda normal herhalde diyorum. Evliliğin de en büyük sınavı bu diyorum. Dur bak daha neler neler... siz daha yolun başındasınız... Başarılar diliyorum.

Ben de iki haftalık evliyken ve İstanbul'dan Antep'e yeni taşınmışken,daha evimi yeni yerlestirmişim,işe yeni başlamışım,annesi babası ablası eniştesi yeğenleri kardeşi cümbür cemaat bana kurban tatilini geçirmeye geleceklerdi,kabul etmedim.Yani bu kadar anlayışsızlik pes dedirtti.Taşınırken bir gram yardımları olmaz,hizmet gördürmek için koşarak gelirler.Ben Kurban tatilinde İstanbul'a gidicem dedim kabul etmedim.Sonradan kayınpeder laf sokmaya kalktığında da,cümbür cemaat elimi mi öpmeye gelecektiniz yeni gelinin evine diye cevabını verdim.

Eşimin ailesiyle tanıştığımda onlar böyle çok yeme içme misafirlik seven insanlar ama biz gelelim diyenler değil daha çok biz yapalım yedirelim moddalar herkes kendinde toplaşsın isterler ben direkt şey demiştim “ ay bayılırım misafir gitmeye yaa sizin de yemekler harika ben hiç beceremem valla çok arayacak anneyi teyzeyi falan demiştim sizde ne güzel misafirlikler ben de ağırlamayı da beceremem hiç ya shdjdj” dedim en baştan beridir hep onlar çağırır
Sınır çizmezsen tepeye binen çok olur misafir ağırlamayı sevmiyorum daha doğrusu elimden gerçekten gelmiyor benim küçük yaşımdan beri hep tek yaşadım en sevdiğim yemekler burger king mc donalds falan oldu yani sana geliyorum kalmaya dese biri gelip yemek falan yapar heralde

Siz kabile hayatını normal karşılaşabilirsiniz problem yok ama 3 haftalık evlilikte ya kendi ziyaret etmelerini beklersin yada evinde oturursun.

Tövbe bismillah ne manyak anne baba öyle yeni evli çift evine yani siz bile adapte olmaya çalışırken birbirinize aynı evde misafire geliyorlar düşüncesizlere bak ya.
İnsanın aklına da birşey gelmiyor yani söyleyeceği.

Siz kabile hayatını normal karşılaşabilirsiniz problem yok ama 3 haftalık evlilikte ya kendi ziyaret etmelerini beklersin yada evinde oturursun.

Anne ve babanın, 2-3 gün evladının evine gelmesi kabile hayatı yaşamak mı oluyo? Bence sen ve senin gibiler fazla fesat ve bencil. Sanki her hafta gelip rahatsız etmişler, gelmişler de aylarca gitmemişler gibi bu ne önyargı? İlk kez gelecekler, 3 hafta olmuş, misafir gibi görüp ağırlamak çok mu zor? He tekrarlar tamam derim gelin hanım haklı daha dakka bir gol bir bu ne?

Biz de yeni evlendik 4. Gün annesi yaylada oturuyor neden gelip kalmıyorsunuz demişti biz şu an 3 aylık evliyiz hala ayni problem neden gelip kalmıyorsunuz kalmak istemeyen eşim ama kötü gelin benim eşinize düzgünce anlatın bu durumda da kırılacaksa kırılsın böyle hassas bir konuda sessiz kalma ileride önüne gecemezsin

Piki tmm

Siz yine daha üç haftalık evliymişsiniz benim kayınvalidede daha düğünün ertesi gecesinde kaynımı ve eşimin erkek kuzenini göndermişti yatılı, üstelik eşimle aramızda bişey geçip geçmediğini sormuştu birde bana olmaması için gönderdiği gayet açık zatende bende evet oldu dedim çabasının boşa gittiğini anlasın diye ,düğünün sabahıda sülaleyi toplayıp gelmişti habersiz

Esiniz durumu normal karsilamiyordur diye dusunuyorum, onun guzel bir dille ifade etmesi dogru olacaktir, bastan söylenmezse ilerde daha buyuk sıkıntı yaratir.

Keşke kayınvalidenizin evinizde kalma planını yaptığını nişanlıyken konuşsaydınız bu durumu. Ne kadar önemli konular olduğunu evlendiğinizde anlıyorsunuz maalesef. Tabi ki normal değil birde açık açık sizi rahatsız edip duracağız diyorlar bunların hiç kendi hayatları yok mu ya? Nedense hep erkek tarafı bu kadar yapışık ve yüzsüz oluyor kadınların ailesinde pek duymuyorum bunları.

bence abartıyorsunuz. İki üç gün fazla bir süre değil

Ne arıyorlar ben anlamıyorum haftada bir ara yeter bende salak gibi sürekli arardım açardım aradıklarında da ne oldu sonra sıfır değer sıfır kıymet gördüm şimdi hiç işim olmaz
Kesinlikle katılıyorum kaynanadan anne falan olmaz kaynana kaynanadır aksi olmuyor

Yani bu olay hiç normal değil. Türk anneleri ne zaman oğullarının büyüdüğünü kabul edecek ? Size yatılıya gelmek için çarşaf almak nedir yani ayda 1 falan gelecekler sürekli yatılıya iyi de neden ? Siz artık iki yetişkin insansınız. Yılda 1 belki gelirler ama evlenir evlenmez yatılıya gelmek nedir? Bırakın artık oğullarınız bebek değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…