3 haftalık evliyiz yatılı misafir

Siz kalmaya gitmiyor musunuz?
Hayır, ben yeni evli kimseye kalmaya gitmedim ömrümde. Normal zamanda da habersiz kimseye çat kapı gidip de bir de üzerine biz bu akşam burada kalıyoruz demedim. Kendi aileme bile oturmaya giderken bir gün evvelden telefon ederdim müsaitseniz yarın gelmek istiyorum diye. Benim büyüdüğüm sosyal çevrede gitmeden önce gideceğin yeri arayıp müsaitlik sorulur.

Bu bir nezaket kuralıdır. Kendini yetiştirmiş her insan önce gideceği yerin hanımını arayıp haber verir. Ben dayımın evine de oturmaya giderim ama dayımı değil yengemi ararım 2 saat oturur evime dönerim. Kimsenin evinde çat kapı bitmem habersiz yatılı misafirlikte etmem. Ne ben ne ailem ne büyüdüğüm sosyal çevrede bu hoşgörülecek bir davranış değildir.

Geliyoruz degil müsait misiniz denir yeni evli ciftin de müsait olmadığı bilindiginden bu soru sorulmaz normalde.Onlara inat bağırarak seviş sen mi utanacaksın onlar utanıp gitsinler terbiyesizlik ya eşin ne diyir bu duruma ? Benim kv depremden sonra korkuyormus diye kayinpederin evde olmadıgı gecelerde kalmak istedi eşim leylosla anlaşamıyorsunuz baska çözüm bulalım dedi önünü kestik eğer bir kere tamam deseydik yüz bulacaktı.Sen de bir kere tamam dersen ayda en az 1 haftan onlara hizmet ederken iş cıkışı yorgun argın gelip menü uydurmaya calısırken gecer.Kalmanın mantıgi ne yani kalmanin tek mantığı gelin bize 7 24 hizmet etsin beklentisi bana göre.Benim annem babam 5 senelik evliligimde 3 4 kere ancak kalmıstır bende o da bir gece biz ısrar ettik diye yani yakın sehirlerdeyken neden birlikte kalınsın tek aklima gelen sey hizmet beklentisi.

Hemen doldurma kendini, buradakilerin de gazına gelme. 2-3 gün gelip kalsınlar, çok bir süre değil. Eğer niyetlerinin gelip size karışmak, zırt pırt gelip sizi rahatsız etmek olduğunu hissedersen bir dahaki sefere tepkini koyarsın. Sonuçta ilk defa geliyorlar, nasıl davranacaklarını bilemiyorsunuz. Siz gene misafirperverliğinizi yapın. Bunun için de eşinizle kötü olmayın.
Seks denilen şey evde misafir varken yapılmaz bir şey değil sonuçta. Kapınızı kapatır sevişirsiniz.

Sadece size degil cevabim genel konusuyorum ama cok iyi niyetlisiniz.Keske herkes böyle iyi niyetli olsa. Ben de dahil gaz verenler hayatin sillesini yemis olanlar oluyor genelde.Benim bildigim yeni evli cift davet edilir eğer amac kaynasmak daha iyi tanımaksa.

O ev oğullarının evi değil kusura bakmayın gelinin de evi

Belki ilişkide hep fedakar olan taraf siz olduğunuz için eşinizle hiç tartışma olmamıştır aranızda.
Bir konuda tırnaklarınızı çıkarmamışsınız ki.
Ne bileyim insan annesi ile bile o kadar uzun zaman tartışmadan zaman geçiremez ki.
Bu da sınırlar çizmediğinizin göstergesi.
Eşinize bunun saçma bir şey olduğunu söyleyeceksiniz ve seni üzmek istemiyorum diye değil, daha ilk haftalardan keyfimin kaçmasını istemiyorum diyebilirsiniz.
Kimsenin üç haftada evlat sevgisi depreşmez. Ne alaka yahu, biraz özlemeye zaman olsun ne bu acele.
Bence bu kadar yapıcı olmak, zamanla size kimliğinizi unutturur.

Sorun seks değil ki. Evlenince 3 gün sevişmezse ölecek hastalığına yakalanılmıyor sonuçta.

Sorun iyi ya da kötü davranacak olmaları da değil. Gelince özellikle rahatsız edecek bir şey yapmalarına gerek yok zaten. Şu davranış başlı başına rahatsız edici. Müsait misiniz diye sormamışlar bile.
Kimsenin evi dingonun ahırı değil. Bazı insanlardaki istediğim zaman istediğim yere giderim, istediğim gibi yatar kalkarım rahatlığı çok rahatsız edici.

Konu sahibinin sorunu sınırlarının daha şimdiden ihlal edilmesi. Bunu belirtmek için de eğilip bükülmesine gerek yok. Eşiyle düzgünce konuşup derdini anlatacak.

Zaten yapması gerekeni şimdi yaparsa "Ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum, yapım bu" imajı çizer. Karşıdaki insanlar da mantıklı insanlarsa bir dahaki sefere arayıp sorarlar.
Ama 3. gelişlerinde tepki gösterirse "anandan babandan rahatsız oluyorum" anlamına gelecek bu. Eşi asıl o zaman gıcık olacak. Annem babam sana napıyor, sen sorunlusun, sen geçimsizsin diyecek eminim.
Aylarca yıllarca yıprandıktan sonra herkesle kavgalı olmaktansa şu an gayet düzgün bir şekilde anlatabilir eşine derdini.

Bekar oğluyla evlenen oğlu zaten birlikte yaşıyorlardı evlilikten önce. Bekar oğlunun ayrı evi vardı ama kiradaydı. Kiraciyi çıkartmak istemediler para geliyor diye. O bahaneyle 4 ü bir yaşayıp gittiler. Hatta arada diğer okuyan kaynim da gelirdi hafta sonları kalmaya.

Ee elti ne dedi bu duruma nasıl kabulendi

Ee elti ne dedi bu duruma nasıl kabulendi
Eltimin kabullenmeme gibi bi durumu hic olmadı. Olamadı. O da istemezdi tabii ama yapacak birşey yoktu. Sorun çıkmasın diye sustu. Sonralari hep iyilikten maraz doğdu. Bu yaşananların üzerinden yıllar geçti tabi onunda benim de yaklaşık yedi yildir hayatımızda KV yok. Kendisi yaşıyor Allah uzun ömürler versin. Tamamen kendi tercihlerinden dolayı konuşmuyorlar bizimle

Böylesi daha hayırlı olmuş olacak iş değil kayınla aynı evde yaşamak

Biz 2 taraf ailemizle aynı şehirdeyiz. Yeni evlendigimizde 2 tarafta bir saatlik oturmaya bile gelmediler yatılı vs bırakın. Daha yeni düzenleri oturacak diye anlayış gösterdiler sağ olsunlar. Daha sonra davet etmiştik ve gelmişlerdi.

Ama illa gelelim diyene de kapımı açıp idare ederdim eşim kırılacaksa ve aramızda bir problem yoksa.

Evlendikten 3 ay sonra eşimin annesi (aynı şehirdeyiz, yaşı 55 ti o zaman) esi sehir dışına çıkacağı için bizde kalmak istediğini söyledi. Ben eşime hayır bile diyemeden şoktan ağlamaya başladım bu nasıl bisey aynı sehir içinde kalınır mı ben nasıl biriyle evlendim diye ahahahah eşim arayıp annesine gelme demişti. O gün bugündür benim yatılı kalma işlerini sevmediğimi anladılar. Sürekli gelip gitmek istediklerini farkettigimde bizde yeni evlenen insanın evine sürekli gelinmez diyerek ayaklarını kesmiştim.
Kayinvalideye yeni evliyiz olmaz deyin. Esinizede ben daha evime alışamadım misafir kabul edemem deyin. Şuan nasıl davranırsanız evliliginiz o şekilde devam eder

siz haklısınız. 2 saatlik yoldan geliyorlar. uzak yol değil. aynı gün dönmeleri doğru olan. yaşlılarsa bir gün dinlenip ertesi günü dönmeleri uygun olanı. ama daha fazla değil. her ay günlerce yatılı kalmaları değil.
nasıl başlarsa öyle gider. eşinize tane tane anlatın. sen artık evli bir adamsın dersen seni anlar. hatta arabanız varsa sabah siz alın akşam siz bırakın kolaylık olsun. eviniz sizin mahreminiz. sağlık sorunu hariç hiçkimsenin günlerce yatılı kalmaması gerek. sizin anne babanızın da öyle. sadece damadın ailesi değil gelinin ailesi de öyle yapmalı. karı koca ve çocuklar dışında ben evde hastalık, parasızlık hariç başka kimsenin yaşamasını uygun bulmuyorum. günlerce kimsenin evinde kalınmaz. karı kocanın özel hayatı adı üstünde özel hayat. boşanmalar bu kadar patlamışken ne güzel biricik oğulları aşk evliliği yapmış gurur duyup saygılı ve mesafeli davranarak evliliğinizi desteklemeleri bana göre doğru olanı. sevgiler.

Ben de bunu anlamadım neden herkes bu kadar gaz vermiş. Yeni evlenince ziyaret olur. Bu ilk ziyaretleri ve 3 hafta makul bir süre. Herkes işine gücüne dönmüş balayı bitmiş vs. 3 günden fazla kalmayacaklarsa sonraki gelişleri çok yakın tarihte olmayacaksa boşa gerilmeye gerek yok. Çünkü sonra devam eder bu gerginlik. Hiç mi ziyaret etmeyecekler çocuklarının evini. Tam olarak yeni evlilik seksi ne zaman bitiyor ki neden bu kadar dert edilmiş bu konu anlamadım.

ben de katiliyorum, ilk basta problem cikartmak olmaz bence, bir de bi kac gun demisler. silahini bir sonrakine sakla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…