3 kere burun ameliyatı oldum. Dava açmak istiyorum.

cerenxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
12
1
36
Ankara
akadaşlar 2010 senesinde burun estetiğ ameliyatı oldum ve memnun kalmadım dr tekrar gidip düzelmesini söledim 2011 başlarında tekrar aynı dr düzeltme ameliyatı oldum burnum daha kötü oldu maddi durumlardan dolayı başka dr gidimedim bir ay önce tekrar düzeltme ameliyatı oldum şimdi bakıyorumda yine fiyasko gün geçtikce burnum kayıyor egriliyor sanki benimle dalga geçiyorlar ilk ameliyatıma giren dr hiç yanıma bile ugramadı nezaketende olsa ilgilenmedi benimle gün geçtikçe burnum dahada kötüye gidiyor sormak istediğim konu mahkemeye versem ne talep edebilirim ve maddi durumlardan dolayı avukat tutucak durumum yok tekrar başka dr ameliyat olamam nabıcam şimdi baro avukatları die bişi duydum imkanı olmayanlar için yardımcı oluyorlar diye bu konuda bilgisi olan varmı lütfen yardımcı olun piskolojim bozuldu burnum okadar egriki bantlayıp çıkıorum bazen dışarı düşüncelerinizi bekliyorum :(((

Evet baro durumu olmayan vatandaşlar için avukat görevlendirebiliyor. durumuna üzüldüm peki herhangi bir sağlık sorununa da yol açtımı ameliyat olman eskisinden daha kötü nefes alamamak yada bir deformite oldu mu?

Ama tabi ki durumunu belgelemen gerekiyor öncelikle. Mahkemeye vermeyi düşündüğün yerin barosuna başvurman gerekiyor sanırım bunun içinde tapu durumun, muhtarlıktan alacağın fakir belgesi vs..vs gibi bi takım belgeler istiyorlar sanırım ve sonrasında avukat tain ediliyor. Durumun bu kadar kötü ise kazanırsın çünkü estetik cerrah eser iş yükümlülüğü altında diğer doktorluk branşlarından farklı olarak ...

Öncelikle çok çok geçmiş olsun.Bende 2010 dan beri bu illetle uğraşıyorum.3. ameliyatımı geçen hafta oldum.Ve aynı şeylerin tekrarlanmasından korkuyorum.Şuan hala sargıda.Ama bu kez başka bir doktora oldum.Merak ettiğim bir husus var yazında;şayet dava açmayı düşünüyorsan burnundaki hataların doktordan kaynaklandığından eminsin o halde.Çünkü ben hep bünyemde bir sorun var sanırım ondan bu çökükler oluşuyor her ameliyat sonrası diyordum.Sen eminmisin canım doktor hatası olduğuna.Çünkü dava açarsan muhtemelen başka birkaç hekimden onaylı doktor hatası olduğuna dair bazı belgelendirmeler de isteyebilirler.Tabi emin değilim ama mantıken o geliyor aklıma.Yani dava açsan da sen doktoru suçlarken muhtemelen o da kendisini ben elimden geleni yaptım bünyesel birşey dediği taktirde bu konuda savunduğun tezi sağlam dayanaklarla güçlendirmelisin.Ve şayet doktor hatası olduğundan eminsen ve başka birkaç doktor da bunu onayladıysa bu konuda ısrarcı ol ve sakın vazgeçme.Ne yazık ki ben emin olamadım kendimden mi doktordan mı kaynaklı diye.Çünkü etrafımda ona olmuş fakat sorun yaşamayan hastası vardı.Ama sen eminsen lütfen bunu yargıya taşı.Ömür boyu insan yüzünün tam ortasında olup yüzünü komple değiştiren en önemli organlardan birini umursamaz ve önemsemez bir halde yapan bir hekimin yüzünde imzasını taşımak ve insan psikolojisini mahfedip sonra ben elimden geleni yaptım olmadı demek bu kadar kolay olmamalı...Allah yardımcın olsun.Dilerim istediğin burna kavuşursun bir gün.

selam arkadaşlar

Ben bu konu ile ilgili son yıllarda bir sürü haber okudum gazetelerde.Onlardan birisi ...

xxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
ameliyatı yapan doktor kim

tatlım bünye ile alakalı diye bir şey söz konusu olamaz burun estetiğinde, yani eğer senin burnun 2 m ise ve sen 2 cm e küçültmek istiyorsan bünyen gereği doktor bu kadar küçültmenin nefes almanı zorlaştıracak etkileri olacağı için seni uyarması hatta bu tarz istekle gelen bir hastayı kabul etmemesi gerekir, bünye ile alakalı olan durum budur.

senin burnunun kemerini düzeltememişse, eğri büğrü bırakmışsa, çökmelere sebep olmuşsa, sağa yada sola yatık bırakmışsa, deliklerini bir küçük biri büyük yapmışsa, bunlar bünye ile alakalı durumlarmıdır sence? senin yaşadığın çökme haddinden fazla kemik alındığı için yaşanıyor tatlım,

çok güzel minicik fare burnu gibi harika burnu olan arkadaşım vardı eski çalıştığım yerde, her yıl ne olduğunu bilmediğim bir enjeksiyon yaptırarak doldurtuyordu çöküğünü, zamanla tekrar çöküyor tabi, yani geçici dolgu tarzı bir madde olsa gerek,burun konusunda uzman değilim aslında, ancak iyi araştırdığım konu davalar konusu, bende estetikle ilgili mağduriyet yaşadım, dava açamadım çünkü gazetelerde boy boy resimlerim ismim olsun istemedim, ben ne kadar engel koydursamda makemeden isim yayınlanmasın diye, bir yerde nette vs.de bir yerde bile ismim yazıldığında yeter zaten, sonra çoğalır gider bu haber kopyalanır durur nette. benimki burun değildi memeydi bende rencide olmak istemedğim için dava açamadım, ama paramı geri aldım, bu yüzdende davadan vazgeçtim, çünü araştırmalarıma göre dava sonucunu kazanıyorsun ve ancak ameliyat paranı geri alabiliyosun, yani ekstra bir manevi tazminat yaşadığın psikolojik travma vs ile ilgili bir parasal kazanç olmuyor, ameliyat paranıda avukata verirsin:) yani netice elde var sıfır malesef böyle. haa davayı kanamış olduğun için yaşadığın tatmin ve haklılığını ispat duygusu yanında kar tabi, bununla yetinmek gerekiyor sanırım,

ama ben iyi bir avukatın manevi tazminatıda alacağını sanıyorum, ben benim doktorumun 2 sene önce 3800 e yaptığı memeyi düzeltmek için kaba hesap yaparsak 20000 e yakın para harcadım, ve 3 kez ameliyat?? çekilen acılar... yani iyi bir avukat bu tarz şeyleri faturalarıyla kanıtladığında tüm masrafları geri alabilir diye düşünüyorum ama onu nerde bulucam bilemiyorum:)

her doktorun masasına yatılmaz, ingilizler ne güzel söylemiş, ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim derken, bakın ben ucuza kaçtım bide iyi dr dediler nette yattık masaya, 5 katına düzelttik sonrasında, umarım kalıcı bir iyileşme olurda inşallah benimkiside tekrar uğraşmam bunlarla

kanunda şöyle bir hüküm var, mütahit-iş sahibi arasında olan kanunlara göre geçerli olan durum doktor-hasta arasında geçerli kılınmış, yani senin burnunun güzel olup olmadığına bakmıyor hakim, senin doktrun yaptığı burnu beğenip beğenmediğin önemli, eğer sen beğenmediysen paranı ödemek zorunda kalıyor, çünkü sen iş verensin o mütahit, işveren iş istediği gibi yapılıncaya kadar ödemesini yapmaz büyük projelerde (ihaleli işlerde), iş yapılır iş veren işe bakar olmuşsa ödeme yapar, kanunlarımızda bu işveren-mütahit yasasını baz alarak estetik operasyon davalarına emsal kılmış,

yani kızlar dava kazanılıyor ama giden burun meme para sağlık mutluluk huzur kazanılmıyor

bi de dava açabilmen için haklı sebebin olmalı dr kesin suçlu mu bu çok önemli
ama yine de şansını denemelisin ya belki korkup adamakıllı bi yol gösterir sana

konu sahibi neden konusuna sahip çıkıp soruları yanıtlama gerksiniminde
bulunmaz anlamış değilim ....
DOKTORUNUZ KİM____??????????????

artık zorunlu hekim si,gortası var.dr.zorunlu olarak bu sigortayı yaptırıyor.hasta dava açıp kazanırsa maddi ve manevi tazminatı sigorta şirketleri ödüyor.sadece estetik değil tüm tıbbi işlemlerde geçerli...

konu sahibi bir konu açıp kaçtı herhalde:2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…