3 kere tahlil yapılmaz!

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Günaydınn, nasılsınız? Ben üzgün,kırgın son olarak da öfkeliyim.

Kısaca konuya girmek istiyorum hanımlar, 8 şubatta hamile olduğumu öğrendim.
Birkaç saat sonra kanamam oldu, acile gittim düşük tehlikem olduğu söylendi ve cuma,cumartesi günlerini acilde geçirdim.

Pazartesi günü özel bir hastaneye gittim, bir gün ara ile beta değerlerimin takibi yapıldı,en son 15 şubatta kendi doktorum "Buraya gelmek seni çok yoruyor biliyorum, şöyle yapalım artık bebeğin için bir ümidimiz kalmadı gebeliğin sağlıksız. Sen mahallendeki sağlık ocağında 22 şubat ve 1 martta tekrar beta değerlerini ölçtür, 15 günlük kontrol sonuca göre düşük ilacı vereceğim ya da kürtaj yaparız" dedi.

Tamam dedim, çünkü gittiğim hastahane evime uzak ve eşim götürüp getiriyordu kanamam da çok fazlaydı. Geçen hafta evime çok yakın olan bir devlet hastahanesinin aile merkezine gidip tekrar beta ölçümü yaptırdım yani 8 ve 22 şubat olmak üzere 2 kere ölçüm yaptırdım.
Bugün tekrar gittim doktor yapamayacağını söyledi, zaten 2 kere yapmışız bu ne ya hastaneye gidip yaptıracaksın dedi.

Sakin bir şekilde durumu anlatıp rica ettim, aynı zamanda gribim zaten halim bitik gördü de. Devlet hastahanesine gitmem için de 2 vesayet değiştirmem gerekiyor, büyük şehirde olanlar bu zorluğu bilirler.

Kaldı ki düşük yapmak üzere olan bir gebeyim; kanamam,sancılarım, baş ağrım o kadar kötüyüm ki gerçekten gidecek durumum yok eşim görev de, benimle gelmesini rica edebileceğim kimsem yok.
Bugünün sonucuna göre yarın doktoruma gidecektim eşim yarın için izin almıştı onu belirteyim bu arada.

Kısa tutamadım sanırım ama özetle sorum şu; aile merkezinde beta değeri ölçtürmenin sınırı var mı?

Öyle bir sınır olduğunu sanmıyorum.
Ama şöyle birşey diyeceğim aslında vakit geçmiş. 22 şubatta sonuç nasıl çıkmıştı?
Kusura bakmayın ama bana saçma geldi bir yandan.
Dış gebelik durumu varsa hemen müdahele edilmesi gerekir veya şuan gebelik varsa kese gözükür olmalı.
Normal olanı 2 günde bir bakılmasıdır. Düzenli devam ediyorsa kese için gün verir doktor. Etmiyorsa ya gebeliğin sonlanması beklenir yada kürtaj yapılır. Gerçekten 1 ay bekleme süresi çok fazla ve anlamsız.

Kendi doktorumda değerim yükselmeye başladığı için takip etmiştik. Geçen hafta ise 20'ye düşmüştü doktorum da 0'a düştüğünde tekrar gelirsin ilaçla düşürürüz dedi. Kürtaj yapmak için çok küçüktü bebeğim ilaçla düşük için değerin düşmesi gerekiyor sanırım.. Dış gebeliğim yok, çünkü ultrasonda baktığında çok küçük demişti doktorum

bildiğim kadarıyla kotaları var evet, herkese 3-4 kez test yapamazlar. doktorun diploması ile ilgili değil bu sistemin bir hatası. belki giderilmiştir ama en son öyleydi.

Görevini yapan herkese saygım sonsuz,sadece sınır olup olmadığını merak ettim. Teşekkür ederim,giderilmemiş ne yazık ki henüz.

Anladım..
Durumu anlattığınızda bakması lazım ama bakmadıysa yapacak pek birşey de yok. Nasıl olsa yarın doktora gideceksiniz yarın yaptırırsınız olmadı.

Anladım..
Durumu anlattığınızda bakması lazım ama bakmadıysa yapacak pek birşey de yok. Nasıl olsa yarın doktora gideceksiniz yarın yaptırırsınız olmadı.

Evet bende bakacağını düşünüyordum çünkü sonuçta yönlendiren de kendi doktorum kafama göre gitmemiştim..
Artık yarın baktıracağım.

Normalde bile beta degerinin yukselip yukselmedigini ogrenmek icin ust uste test yapiliyor ki sizin durumunuz da beta degerine gore doktor bir karar vericek

Gecmis olsun,sistemsel olarak bir sınırları var diye biliyorum ama belki degismistir. Halihazirda doktor olan arkadaslar daha iyi bilir. Cok gecmis olsun.

Bence e devletten hemen aile hekiminizi değiştirin . Çok zor birşey değil ki test istemek

Yok aile hekimim değil hastahanenin polikliniği, kendi sağlık ocağımda pazartesi ve çarşamba günü yapılıyor kan testi aile hekimim burayı önerdi haftaiçi her gün alıyorlar kan diye.

Gecmis olsun,sistemsel olarak bir sınırları var diye biliyorum ama belki degismistir. Halihazirda doktor olan arkadaslar daha iyi bilir. Cok gecmis olsun.
Çok teşekkür ederim, herhangi bir açıklama yapmadı bende merak ettim açıkcası.
Şundan şundan dolayı yapamıyorum dese anlardım da yapmam,olmaz diyip kestirip atması çok anlamasız geldi.

Çok teşekkür ederim, herhangi bir açıklama yapmadı bende merak ettim açıkcası.
Şundan şundan dolayı yapamıyorum dese anlardım da yapmam,olmaz diyip kestirip atması çok anlamasız geldi.
Allah korusun acil bir durumda olabilirsiniz. Keske en basindan ozele gitseydiniz imkan vs varsa tabi. Bunu onerdigim icin uzgunum cidden ama. Boyle durumlarda devlet hastaneleriyle ugrasilmaz

İlk takipleri sağlık ocağında yaptırırsanız daha iyi olur. Hemşireler özellikle gebelik konusunda hassas oluyorlar ve takibe alıyorlar. Siz sağlık ocağında yaptırmadınız mı tam anlamadım. Bağlı olduğunuz aile hekimini değiştirebilirsiniz belirli haklarınız var. Ancak devlet hastanelerinde prosedür farklı işliyor olabilir.

Yok aile hekimim değil hastahanenin polikliniği, kendi sağlık ocağımda pazartesi ve çarşamba günü yapılıyor kan testi aile hekimim burayı önerdi haftaiçi her gün alıyorlar kan diye.
Aaaa öyle mi o zaman bilemedim ki ben aile hekimi yapmak istemiyor ve bahane uyduruyor gibi düşündüm bir an açıkcası

Istedigim kadar yaptirirsin.Kritik durumun ve takibi sart.Gerci hep ayni yerde verin diyorlar.

Allah korusun acil bir durumda olabilirsiniz. Keske en basindan ozele gitseydiniz imkan vs varsa tabi. Bunu onerdigim icin uzgunum cidden ama. Boyle durumlarda devlet hastaneleriyle ugrasilmaz

Teşekkür ederim, kendi doktorum özelde ama uzak hastahane o yüzden sadece kan takibimi burada yapıyordum..

Istedigim kadar yaptirirsin.Kritik durumun ve takibi sart.Gerci hep ayni yerde verin diyorlar.

Değişiklik gösterebiliyormuş evet, biz 0'a düşmesini beklediğimiz için özeldeki doktorum bu farklılığın bizi etkilemeyeceğini söyledi.. Net mi bu konuda bilginiz, sınırsız olduğu konusunda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…