- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi mavilimonata
-
Bunu söyleyen sağlık ocağı doktorun ise ; ona sana birşey olduğunda sağlık bakanlığından soruşturma yediklerini hatırlat. Gebe olduğun için izlenim yapma zorunlulukları var. Eğer hala aynı tavrı var ise sağlık bakanlığına şikayetini internet üzerinden yap. Ve aile hekiminin değiştirmek istediğini belirt. Aile hekimini seçebiliyorsunuz. O tahlilleri yapma mecburiyeti var!!!. Çünkü özel hastahaneden de denmiş olabilirdi bu. Ve tahlilini bu şekilde de sağlamak istemiş olabilirsiniz. Gebelik seyrinde suçlu duruma düşmek istemiyorsa bunu yapmak zorunda. Aile hekimliğim ibu şebeke 3 defa soruşturma yedi sadece izlenim unuttu diye. Düşüğüm oldu maaşlarından kesildi . O yüzden rahatsizmissin zaten düşük durumunda var. Aile hekimini değiştir. Doktoruda durum ile ilgili sağlık bakanlığına ilet.Günaydınn, nasılsınız? Ben üzgün,kırgın son olarak da öfkeliyim.
Kısaca konuya girmek istiyorum hanımlar, 8 şubatta hamile olduğumu öğrendim.
Birkaç saat sonra kanamam oldu, acile gittim düşük tehlikem olduğu söylendi ve cuma,cumartesi günlerini acilde geçirdim.
Pazartesi günü özel bir hastaneye gittim, bir gün ara ile beta değerlerimin takibi yapıldı,en son 15 şubatta kendi doktorum "Buraya gelmek seni çok yoruyor biliyorum, şöyle yapalım artık bebeğin için bir ümidimiz kalmadı gebeliğin sağlıksız. Sen mahallendeki sağlık ocağında 22 şubat ve 1 martta tekrar beta değerlerini ölçtür, 15 günlük kontrol sonuca göre düşük ilacı vereceğim ya da kürtaj yaparız" dedi.
Tamam dedim, çünkü gittiğim hastahane evime uzak ve eşim götürüp getiriyordu kanamam da çok fazlaydı. Geçen hafta evime çok yakın olan bir devlet hastahanesinin aile merkezine gidip tekrar beta ölçümü yaptırdım yani 8 ve 22 şubat olmak üzere 2 kere ölçüm yaptırdım.
Bugün tekrar gittim doktor yapamayacağını söyledi, zaten 2 kere yapmışız bu ne ya hastaneye gidip yaptıracaksın dedi.
Sakin bir şekilde durumu anlatıp rica ettim, aynı zamanda gribim zaten halim bitik gördü de. Devlet hastahanesine gitmem için de 2 vesayet değiştirmem gerekiyor, büyük şehirde olanlar bu zorluğu bilirler.
Kaldı ki düşük yapmak üzere olan bir gebeyim; kanamam,sancılarım, baş ağrım o kadar kötüyüm ki gerçekten gidecek durumum yok eşim görev de, benimle gelmesini rica edebileceğim kimsem yok.
Bugünün sonucuna göre yarın doktoruma gidecektim eşim yarın için izin almıştı onu belirteyim bu arada.
Kısa tutamadım sanırım ama özetle sorum şu; aile merkezinde beta değeri ölçtürmenin sınırı var mı?
Doktor değilim ama mantık yürütüyorum. Tahlil yaptırırken bazı kodlar veriliyor ve doktorun bu kodları verebilmesi için yetkili olması gerekiyor. Sağlık ocağı gebelik takibinden sorumlu/ilgili olduğu için bunlarda sorun olmuyor bekli de. Kadın Doğum polikliniğinde gittiğiniz doktor sisteme gebelik takibi vb şeklinde kod girebiliyorsa sorun olmamalı. Yani gittiğiniz doktor sizin düşük yaptığınızı görmüyor mu? Düşük yaparken değerin düşmesini takip etmeniz gerekmiyor mu? Sizinle ilgilenmeyen doktor kadın doğumcu değil mi? Değilse evet yapmaz.
Aile hekimim değil, bir devlet hastahanesi polikliniğinin aile merkezi.. Böyle bir sınır yoksa ve takipte zorunluysa şikayet etmeyi düşünüyorum açıkcası. Kendi sağlık ocağım pazartesi ve çarşamba günleri tahlil yapıyor sadece oradaki hemşire yönlendirdi bu aile merkezine..Bunu söyleyen sağlık ocağı doktorun ise ; ona sana birşey olduğunda sağlık bakanlığından soruşturma yediklerini hatırlat. Gebe olduğun için izlenim yapma zorunlulukları var. Eğer hala aynı tavrı var ise sağlık bakanlığına şikayetini internet üzerinden yap. Ve aile hekiminin değiştirmek istediğini belirt. Aile hekimini seçebiliyorsunuz. O tahlilleri yapma mecburiyeti var!!!. Çünkü özel hastahaneden de denmiş olabilirdi bu. Ve tahlilini bu şekilde de sağlamak istemiş olabilirsiniz. Gebelik seyrinde suçlu duruma düşmek istemiyorsa bunu yapmak zorunda. Aile hekimliğim ibu şebeke 3 defa soruşturma yedi sadece izlenim unuttu diye. Düşüğüm oldu maaşlarından kesildi . O yüzden rahatsizmissin zaten düşük durumunda var. Aile hekimini değiştir. Doktoruda durum ile ilgili sağlık bakanlığına ilet.
Öyle bir sınırlama yok ben hamileligimi bata 5 gün kala öğrendim ve gebeligim 6+2 olana kadar tüm hormon hcg kan değerleri vs testlerimi sürekli aile hekimliğinde yaptırdım doktorda gayet gülümseyerek yaptı tüm islemlerimi sanki ellerine yapışıyor bi merkez açılmış ama yine de milleti uğraştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar sanırım kendileri sınırlıyor teyzem de İstanbul'da yaşıyor o da gidince sadece iki kalem teste bakabiliyoruz demişler ben Kocaeli Gölcük'teyim burada gidince chekc up vs yapıyorlar nerdeyse iki bucuk sayfa süren testler yapıyo . Sanırım bunlar giderlerini kendileri karşılıyor o yüzden kendileri sınırlıyorGünaydınn, nasılsınız? Ben üzgün,kırgın son olarak da öfkeliyim.
Birkaç saat sonra kanamam oldu, acile gittim düşük tehlikem olduğu söylendi ve cuma,cumartesi günlerini acilde geçirdim.
Pazartesi günü özel bir hastaneye gittim, bir gün ara ile beta değerlerimin takibi yapıldı,en son 15 şubatta kendi doktorum "Buraya gelmek seni çok yoruyor biliyorum, şöyle yapalım artık bebeğin için bir ümidimiz kalmadı gebeliğin sağlıksız. Sen mahallendeki sağlık ocağında 22 şubat ve 1 martta tekrar beta değerlerini ölçtür, 15 günlük kontrol sonuca göre düşük ilacı vereceğim ya da kürtaj yaparız" dedi.
Tamam dedim, çünkü gittiğim hastahane evime uzak ve eşim götürüp getiriyordu kanamam da çok fazlaydı. Geçen hafta evime çok yakın olan bir devlet hastahanesinin aile merkezine gidip tekrar beta ölçümü yaptırdım yani 8 ve 22 şubat olmak üzere 2 kere ölçüm yaptırdım.
Bugün tekrar gittim doktor yapamayacağını söyledi, zaten 2 kere yapmışız bu ne ya hastaneye gidip yaptıracaksın dedi.
Sakin bir şekilde durumu anlatıp rica ettim, aynı zamanda gribim zaten halim bitik gördü de. Devlet hastahanesine gitmem için de 2 vesayet değiştirmem gerekiyor, büyük şehirde olanlar bu zorluğu bilirler.
Kaldı ki düşük yapmak üzere olan bir gebeyim; kanamam,sancılarım, baş ağrım o kadar kötüyüm ki gerçekten gidecek durumum yok eşim görev de, benimle gelmesini rica edebileceğim kimsem yok.
Bugünün sonucuna göre yarın doktoruma gidecektim eşim yarın için izin almıştı onu belirteyim bu arada.
Kısa tutamadım sanırım ama özetle sorum şu; aile merkezinde beta değeri ölçtürmenin sınırı var mı?
Ama ben 4 5 defa yaptırdm betabildiğim kadarıyla kotaları var evet, herkese 3-4 kez test yapamazlar. doktorun diploması ile ilgili değil bu sistemin bir hatası. belki giderilmiştir ama en son öyleydi.
Sorun şu ki arkadaş gebelik takibi kapsamında ifade edilen tahlillerini sağlık ocağında değil, devlet hastanesindeki kadın doğum uzmanının yönlendirmesiyle değil, poliklinikte bir doktordan istiyor. Bu durum yalnızca acilde yapılabilir. Doktor kadın doğum uzmanına yönlendirir bir daha işlem yapmaz.Öyle bir sınırlama yok ben hamileligimi bata 5 gün kala öğrendim ve gebeligim 6+2 olana kadar tüm hormon hcg kan değerleri vs testlerimi sürekli aile hekimliğinde yaptırdım doktorda gayet gülümseyerek yaptı tüm islemlerimi sanki ellerine yapışıyor bi merkez açılmış ama yine de milleti uğraştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar sanırım kendileri sınırlıyor teyzem de İstanbul'da yaşıyor o da gidince sadece iki kalem teste bakabiliyoruz demişler ben Kocaeli Gölcük'teyim burada gidince chekc up vs yapıyorlar nerdeyse iki bucuk sayfa süren testler yapıyo . Sanırım bunlar giderlerini kendileri karşılıyor o yüzden kendileri sınırlıyor
Bana aile hekimliğinden bahsediyormuş gibi geldi eğer dediğiniz gibiyse o konuda bilgim yokSorun şu ki arkadaş gebelik takibi kapsamında ifade edilen tahlillerini sağlık ocağında değil, devlet hastanesindeki kadın doğum uzmanının yönlendirmesiyle değil, poliklinikte bir doktordan istiyor. Bu durum yalnızca acilde yapılabilir. Doktor kadın doğum uzmanına yönlendirir bir daha işlem yapmaz.
Yeni dış gebeliği sonlanmaya başlayan biri olarak cevap vermek istedim. 2 günde bir kan verdim. Ben hastanedeki aile hekimine gittim. Durumumu anlattım. Bana 2 günde bi kan veremezsin falan demedi. Normal aile hekimimin de diyeceğini sanmıyorum. Neticede keyfi olarak gebelik testi istemiyoruz. Doktorunuzun istediğini fakar uzak olduğu için gidemediğinizi belirtin özellikle.Günaydınn, nasılsınız? Ben üzgün,kırgın son olarak da öfkeliyim.
Bildiğim kadarıyla yok . Çünkü takip istenmiş; belirli bir kağıt da genelde vermezler doktorlar. Polikinlik de ki başka bir doktor ile görüşün . Eğer durun aynı ise yetkiyle görüşmek istediğinizi belirtin. Bu şekilde bir prosedür yok. Kendi kafalarına göre de prosedür cikaramiycaklarina göre ?. Sağlığınızı tehlikeye atmayın zehirleyedebilir . Takipte bu yüzden istenir zaten. Eğer zor durumda birakiyorlarsa e- devlet üzerinden sikayetinizi yapın. Elinizde belirli bir kağıt yada bu işlemi yapamiycagini söyleyen kişilerden alabilceginiz bir belgede var ise ; sisteme yükleyin. Gerekirse taksi ile gidin sağlığınızı riske atmayın . Geçmiş olsunAile hekimim değil, bir devlet hastahanesi polikliniğinin aile merkezi.. Böyle bir sınır yoksa ve takipte zorunluysa şikayet etmeyi düşünüyorum açıkcası. Kendi sağlık ocağım pazartesi ve çarşamba günleri tahlil yapıyor sadece oradaki hemşire yönlendirdi bu aile merkezine..
Laboratuvar ile anlaşıyorlar o gün ilgili kişiler gelip alınan kanları topluyor. Sanmıyorum. Acil durumlarda acilden giriş yapıp kan verebilirsiniz sorun olmaz.Aciliyet durumlarında; sağlık ocakları tahlilleri gün dışına çıkamaz mı ?. Bilgisi olan arkadaş yok mu?. Sonuçta bakanlıktan böyle bir karar verilmiyordur su gün dışı yapılamaz diye?
Ama ben 4 5 defa yaptırdm beta
Normal düşüklerde öyle mi bilmiyorum ama ben dış gebelikten dolayı 2 günde bir kan verdim. 1 hafta boyunca. Değerim düzenli azaldığı içinde doktorum artık her hafta bir kere vermemi istedi. Sadece doktorum ablacım sende bi düşüremedin dedi :) Ama tahlil yapmam falan demedi. Demek ki kişiden kişiye değişiyor bu tepki durumları.Dusuk durumunda 2 gunde bir ayni laboratuvarda ve ayni saatlerde Beta testi yapilmali. Zaten 2 kere yapilsa yeter. Eger duzenli bir artis yoksa veya degerde dusus varsa ne yapilacagi belirlenir. Bu yuzden doktor gerek duymamis olabilir artik. Sizin doktorunuz sizi yanlis yönlendirmiş.
Dusuk durumunda 2 gunde bir ayni laboratuvarda ve ayni saatlerde Beta testi yapilmali. Zaten 2 kere yapilsa yeter. Eger duzenli bir artis yoksa veya degerde dusus varsa ne yapilacagi belirlenir. Bu yuzden doktor gerek duymamis olabilir artik. Sizin doktorunuz sizi yanlis yönlendirmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?