3 kere tahlil yapılmaz!

Doktor değilim ama mantık yürütüyorum. Tahlil yaptırırken bazı kodlar veriliyor ve doktorun bu kodları verebilmesi için yetkili olması gerekiyor. Sağlık ocağı gebelik takibinden sorumlu/ilgili olduğu için bunlarda sorun olmuyor bekli de. Kadın Doğum polikliniğinde gittiğiniz doktor sisteme gebelik takibi vb şeklinde kod girebiliyorsa sorun olmamalı. Yani gittiğiniz doktor sizin düşük yaptığınızı görmüyor mu? Düşük yaparken değerin düşmesini takip etmeniz gerekmiyor mu? Sizinle ilgilenmeyen doktor kadın doğumcu değil mi? Değilse evet yapmaz.

Doktorun inisiyatifine kalmış bir durum galiba tam bilmiyorum 2. Kızım da 12 gün içinde 4 defa beta-HCG ye bakıldı doktorum bir defa yok olmaz demedi. Üzülme hayırlısı buymuş bak ne güzel hamile kalabiliyorsun inşaAllah sağlıklı evlatların olur canım.

Bunu söyleyen sağlık ocağı doktorun ise ; ona sana birşey olduğunda sağlık bakanlığından soruşturma yediklerini hatırlat. Gebe olduğun için izlenim yapma zorunlulukları var. Eğer hala aynı tavrı var ise sağlık bakanlığına şikayetini internet üzerinden yap. Ve aile hekiminin değiştirmek istediğini belirt. Aile hekimini seçebiliyorsunuz. O tahlilleri yapma mecburiyeti var!!!. Çünkü özel hastahaneden de denmiş olabilirdi bu. Ve tahlilini bu şekilde de sağlamak istemiş olabilirsiniz. Gebelik seyrinde suçlu duruma düşmek istemiyorsa bunu yapmak zorunda. Aile hekimliğim ibu şebeke 3 defa soruşturma yedi sadece izlenim unuttu diye. Düşüğüm oldu maaşlarından kesildi . O yüzden rahatsizmissin zaten düşük durumunda var. Aile hekimini değiştir. Doktoruda durum ile ilgili sağlık bakanlığına ilet.

Bir devlet hastahanesinin aile merkezi kan verdiğim yer, kadın doğumcu değil.
Durumu geçen hafta gittiğimde de anlatmıştım hiçbir şey söylemeden bakılsın demişti. Bu hafta ise yapmam diyip kestirip attı bir açıklama yapmadan. Halbuki geçen hafta gittiğimde açıklamıştım durumu, "geçen hafta yapmışız" demişti o zamanda. Bi sınırı olduğunu söyleseydi bu hafta için hiç kalkıp gitmez, bi çaresine bakardım üzüldüğüm konu bu oldu. Herkes görevini yapmaya çalışıyor sonuçta,farkındayım..

Aile hekimim değil, bir devlet hastahanesi polikliniğinin aile merkezi.. Böyle bir sınır yoksa ve takipte zorunluysa şikayet etmeyi düşünüyorum açıkcası. Kendi sağlık ocağım pazartesi ve çarşamba günleri tahlil yapıyor sadece oradaki hemşire yönlendirdi bu aile merkezine..

Öyle bir sınırlama yok ben hamileligimi bata 5 gün kala öğrendim ve gebeligim 6+2 olana kadar tüm hormon hcg kan değerleri vs testlerimi sürekli aile hekimliğinde yaptırdım doktorda gayet gülümseyerek yaptı tüm islemlerimi sanki ellerine yapışıyor bi merkez açılmış ama yine de milleti uğraştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar sanırım kendileri sınırlıyor teyzem de İstanbul'da yaşıyor o da gidince sadece iki kalem teste bakabiliyoruz demişler ben Kocaeli Gölcük'teyim burada gidince chekc up vs yapıyorlar nerdeyse iki bucuk sayfa süren testler yapıyo . Sanırım bunlar giderlerini kendileri karşılıyor o yüzden kendileri sınırlıyor

Sorun şu ki arkadaş gebelik takibi kapsamında ifade edilen tahlillerini sağlık ocağında değil, devlet hastanesindeki kadın doğum uzmanının yönlendirmesiyle değil, poliklinikte bir doktordan istiyor. Bu durum yalnızca acilde yapılabilir. Doktor kadın doğum uzmanına yönlendirir bir daha işlem yapmaz.

Bana aile hekimliğinden bahsediyormuş gibi geldi eğer dediğiniz gibiyse o konuda bilgim yok

Yeni dış gebeliği sonlanmaya başlayan biri olarak cevap vermek istedim. 2 günde bir kan verdim. Ben hastanedeki aile hekimine gittim. Durumumu anlattım. Bana 2 günde bi kan veremezsin falan demedi. Normal aile hekimimin de diyeceğini sanmıyorum. Neticede keyfi olarak gebelik testi istemiyoruz. Doktorunuzun istediğini fakar uzak olduğu için gidemediğinizi belirtin özellikle.

Bildiğim kadarıyla yok . Çünkü takip istenmiş; belirli bir kağıt da genelde vermezler doktorlar. Polikinlik de ki başka bir doktor ile görüşün . Eğer durun aynı ise yetkiyle görüşmek istediğinizi belirtin. Bu şekilde bir prosedür yok. Kendi kafalarına göre de prosedür cikaramiycaklarina göre ?. Sağlığınızı tehlikeye atmayın zehirleyedebilir . Takipte bu yüzden istenir zaten. Eğer zor durumda birakiyorlarsa e- devlet üzerinden sikayetinizi yapın. Elinizde belirli bir kağıt yada bu işlemi yapamiycagini söyleyen kişilerden alabilceginiz bir belgede var ise ; sisteme yükleyin. Gerekirse taksi ile gidin sağlığınızı riske atmayın . Geçmiş olsun

Aciliyet durumlarında; sağlık ocakları tahlilleri gün dışına çıkamaz mı ?. Bilgisi olan arkadaş yok mu?. Sonuçta bakanlıktan böyle bir karar verilmiyordur su gün dışı yapılamaz diye?

Aciliyet durumlarında; sağlık ocakları tahlilleri gün dışına çıkamaz mı ?. Bilgisi olan arkadaş yok mu?. Sonuçta bakanlıktan böyle bir karar verilmiyordur su gün dışı yapılamaz diye?
Laboratuvar ile anlaşıyorlar o gün ilgili kişiler gelip alınan kanları topluyor. Sanmıyorum. Acil durumlarda acilden giriş yapıp kan verebilirsiniz sorun olmaz.

Alo 184'ü aradım.
Bir sınırlama olmadığını, doktorun kendi insiyatifinde olduğunu eğer GEREK görmezse tahlil isteminde bulunmayacağını belirttiler. Şikayet kaydı da oluşturmadılar bu sebeple.

Öncelik 65 yaş üstü ve hamilelerin di değil mi?

İyi günler diliyorum, tüm yorumlarınız için teşekkürler.

Dusuk durumunda 2 gunde bir ayni laboratuvarda ve ayni saatlerde Beta testi yapilmali. Zaten 2 kere yapilsa yeter. Eger duzenli bir artis yoksa veya degerde dusus varsa ne yapilacagi belirlenir. Bu yuzden doktor gerek duymamis olabilir artik. Sizin doktorunuz sizi yanlis yönlendirmiş.

Normal düşüklerde öyle mi bilmiyorum ama ben dış gebelikten dolayı 2 günde bir kan verdim. 1 hafta boyunca. Değerim düzenli azaldığı içinde doktorum artık her hafta bir kere vermemi istedi. Sadece doktorum ablacım sende bi düşüremedin dedi :) Ama tahlil yapmam falan demedi. Demek ki kişiden kişiye değişiyor bu tepki durumları.

2 hafta kendi doktorum takibimi zaten yaptı,geçen yaptırdığım testin sonucunu da wp üzerinden konuştuk. Yani doktorumun gerek gördüğünü aile merkezindeki dr’un gerek görmemesi ilginç gelir.
Bir de düşük sebebimi tam bilmiyoruz,kanama ve parça düşürme olayı yaşadım ama sonuçlara göre hamileyim kişisel belirtilerden dolayı 2’den fazla test yaptırdım sanırım.

bir sınırları var sanirim banada aynisini yapmislardi beta testinde ben saglik bakanligina sikayet ettim dr bidaha gormedim sikayettenmi yoksa zaten gidecegimi vardi bilmiyorum

Kan degeriniz sifirlanana kadar bakmak zorunda. Ne demek bakamam.. sizde sanirim kimyasal gebelik geciriyosunuz bende yaşadim degerimi hep saglik ocagindan kontrol ettim ve sıfırlanincada bidaha gitmedim. Aile hekimim bana hic böyle birsey soylemedi . Bana sacma geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…