3 kere tahlil yapılmaz!

Aile hekimliğinde tahlillerin kotası var bu dr belirlediği bi şey değil standart hatta bazı tahlillerin günü dolmadıysa sistem kabul etmiyor kan çalışılmıyor

uzucu bunun bır sınırı olmamalı haydı gel sana tahlıl yapalım dıye keyfı yapılmaz kı bu
ah sistem aksaklıkları...
gecmıs olsun

Sabim e, il sağlık müdürlügüne, ilçe sağlık müdürlüğüne doktoru şikayet edin.
Sizin durumunuzda bı hastaya bunu yapamaz

Valla eğer özel durum varsa mecbur yapacak.
Şikayet edeceğinizi söyleseydiniz keşke.
Durumunuza üzüldüm zira bende iki kere bu süreci en ağır şekilde yaşayanlardanım.
En kötüsü ,içinde bulunduğunuz durumun ruhsal çöküntüsüne ek olarak birde sistemsel saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz.
Bundan sonraki gebeliğinizle ilgili tavsiyem , kanamanız olsun olmasın , doktorunuz istesin veya istemesin , evde idrar testi ile gebeliği öğrenir öğrenmez kan testi yaptırıp , kese içinde embrio görünene kadar düzenli olarak 2 günde bir aynı labaratuvarda , kanda betahcg değerinizin iki günde bir iki katına düzenli olarak çıkıp çıkmadığını takip etmeniz.geçmiş olsun.

bazı tahlillerde süre var evet ama beta hcg de yok diye biliyorum ben. Doktor sanki biraz abartmış.. İnşallah bu süreci en az zararla atlatırsınız.

Ve lütfen aile hekiminizi değiştirin. Sebebini de aile sağlığı merkezinin başhekimi ile mutlaka paylaşın. böyle bir durumda olsa dahi kotaların vesaire size kesinlikle uygulanmıyor olması gerekir...

Beta hcgyi bilmiyorum ama benim kan degerlerime bakmak istemisti doktorum.. Saglik ocagina gittigimde aile hekimi yakin zamanda verdgm tahlillere bakarak olmayan tahlillerim için tetkik yaptrdi.. Bunun amaci bu bosuna surekli ayni tahlilleri yaptrp mesgul etmemek dedi..

Türkiye’de yine özele gidersin acile gidersin yani bir şekilde beta bakılır.
Türkiye’de bir düşüğüm oldu kanama ile hemen bakılıp kürtaj yaptılar.

Yurtdışına geldim kanama boy havlusundan bile damlıyor o kadar fazla.
Bekle bekle 2 saat sonra tekrar idrar testi bildiğiniz eczaneden alınıp yapılan test.
Neyse 2 gün sonra tekrar git ultrason bakıldı kalbi durmuş kim bilir ne zaman.
Neyse 2 gün müydü 3 gün mü ne sonrasına kürtaj tarihi verdiler.
Ama çektiğim acı üstelik bebek 4 ayı geçmişti.
Eve gönderdiler ama ben ölüyorum.
Koltuk kenarları vardır ya sert diye bacağımı ikiye ayırıp zıplıyordum vajinam pert olmuştu en son banyoda bağıra bağıra eşim karnıma bas diye yalvara yalvara o gece 2-3 gibi bebek çıktı.

Ne bileyim Türkiye’deki hastaneleri doktorları hep gözüm arar.

Geçmiş olsun tekrardan konuyu okuyunca aklıma geldi benimde yazmış oldum kusura bakmayın.

Aile sağlığı merkezlerinde bildiğim kadarıyla sınır var da ,devlet hastanesi'nde böyle bir şey yok, sonuçta durumunuz özel ve o değer düşene kadar tahlil yapılmak zorunda .Çünkü tedavi ona göre şekil değiştirecek .Acil servisten giriş yapılınca da betahcg istemi yapılabiliyor aklınızda olsun .Geçmiş olsun .

Aile hekimliğinde çalıştım bir zamanlar...tahlilde sınır yok. Ama tüm hastalarına bakılan tahlillerin toplam kotası var, ama bu kota çok yüksek...yani 1 ayda kolay kolay dolmaz....sizin doktor yapmak istememiş diyelim

Geçen ay düzenli kan vermem gerekti 25 haftalık hamileyim kimse bana bu ne demedi sınırı olsa bana da kızardı herhalde doktor 2 gün arayla 5 gün kan verdim benim de sedim ve crp değerleri kontrol edildi siz patavatsız bir hekime denk gelmissiniz sanırsam

Geçen aile hekimine gittim tsh ölçtürmek için gebe olduğumu söyledim hatta durumumu da anlattım gerek olmamasına rağmen beta hcg de isteyelim dedi. Teşekkürler keseyi gördüm kalp atışı da var sadece tsh rubella yeterli dedim. Aynı tüpten çalışılıyor zaten isteyelim dedi istemiş.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Herhangi bir sınır olmadığını söyledi şikayet hattındaki doktor da. Evet acilden yaptırmıştım ilk, ancak evime uzak 2 kere otobüs değiştirmem gerekiyor ve ben şu dönemde çok sancı çekiyorum ve kanama yaşıyorum tek başıma gidebilecek durumum yoktu.. Dün gittiğim poliklinik evimin 200 metre ilerisindeydi o yüzden tercih etmiştim.

Aile hekimliğinde tahlillerin kotası var bu dr belirlediği bi şey değil standart hatta bazı tahlillerin günü dolmadıysa sistem kabul etmiyor kan çalışılmıyor

Bilgilendirmeniz in çok teşekkür ederim ancak dün sabim’i aradım ve beta değeriyle ilgili bir sınır olmadığını,doktorun insiyatifinde olduğunu söylediler. Yani doktor istese kolaylıkla test yaptırabilirmişim..

bir sınırları var sanirim banada aynisini yapmislardi beta testinde ben saglik bakanligina sikayet ettim dr bidaha gormedim sikayettenmi yoksa zaten gidecegimi vardi bilmiyorum

Dün sabim’i aradığımda bir sınır olmadığını ve dr gerekli görürse yaptığını söylediler..

Aile hekimin de bir sıkıntı olmuyormuş sanırım evet,ben polikliniğe gittim orada da sınır yokmuş dr insiyatife bağlı yapabilirmiş. Yani dr istememiş yapmayı..

uzucu bunun bır sınırı olmamalı haydı gel sana tahlıl yapalım dıye keyfı yapılmaz kı bu
ah sistem aksaklıkları...
gecmıs olsun
Çok teşekkür ederim,sabim’i aradığımda bir sınır olmadığını doktorun insiyatif kullandığını söylediler. Sistemde değil de dr da bitiyormuş yani dün yaşadığım konuda iş..

Cimer e şikayet et. Riskli gebe kadın için ne sınırı olacak. Varsa da resmi yolla öğrenmiş olursun. Çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…