- 16 Ekim 2017
- 585
- 691
- 53
- Konu Sahibi mavilimonata
-
Aile hekimliğinde tahlillerin kotası var bu dr belirlediği bi şey değil standart hatta bazı tahlillerin günü dolmadıysa sistem kabul etmiyor kan çalışılmıyorGünaydınn, nasılsınız? Ben üzgün,kırgın son olarak da öfkeliyim.
Kısaca konuya girmek istiyorum hanımlar, 8 şubatta hamile olduğumu öğrendim.
Birkaç saat sonra kanamam oldu, acile gittim düşük tehlikem olduğu söylendi ve cuma,cumartesi günlerini acilde geçirdim.
Pazartesi günü özel bir hastaneye gittim, bir gün ara ile beta değerlerimin takibi yapıldı,en son 15 şubatta kendi doktorum "Buraya gelmek seni çok yoruyor biliyorum, şöyle yapalım artık bebeğin için bir ümidimiz kalmadı gebeliğin sağlıksız. Sen mahallendeki sağlık ocağında 22 şubat ve 1 martta tekrar beta değerlerini ölçtür, 15 günlük kontrol sonuca göre düşük ilacı vereceğim ya da kürtaj yaparız" dedi.
Tamam dedim, çünkü gittiğim hastahane evime uzak ve eşim götürüp getiriyordu kanamam da çok fazlaydı. Geçen hafta evime çok yakın olan bir devlet hastahanesinin aile merkezine gidip tekrar beta ölçümü yaptırdım yani 8 ve 22 şubat olmak üzere 2 kere ölçüm yaptırdım.
Bugün tekrar gittim doktor yapamayacağını söyledi, zaten 2 kere yapmışız bu ne ya hastaneye gidip yaptıracaksın dedi.
Sakin bir şekilde durumu anlatıp rica ettim, aynı zamanda gribim zaten halim bitik gördü de. Devlet hastahanesine gitmem için de 2 vesayet değiştirmem gerekiyor, büyük şehirde olanlar bu zorluğu bilirler.
Kaldı ki düşük yapmak üzere olan bir gebeyim; kanamam,sancılarım, baş ağrım o kadar kötüyüm ki gerçekten gidecek durumum yok eşim görev de, benimle gelmesini rica edebileceğim kimsem yok.
Bugünün sonucuna göre yarın doktoruma gidecektim eşim yarın için izin almıştı onu belirteyim bu arada.
Kısa tutamadım sanırım ama özetle sorum şu; aile merkezinde beta değeri ölçtürmenin sınırı var mı?
Aile hekimliğinde çalıştım bir zamanlar...tahlilde sınır yok. Ama tüm hastalarına bakılan tahlillerin toplam kotası var, ama bu kota çok yüksek...yani 1 ayda kolay kolay dolmaz....sizin doktor yapmak istememiş diyelimGünaydınn, nasılsınız? Ben üzgün,kırgın son olarak da öfkeliyim.
Birkaç saat sonra kanamam oldu, acile gittim düşük tehlikem olduğu söylendi ve cuma,cumartesi günlerini acilde geçirdim.
Pazartesi günü özel bir hastaneye gittim, bir gün ara ile beta değerlerimin takibi yapıldı,en son 15 şubatta kendi doktorum "Buraya gelmek seni çok yoruyor biliyorum, şöyle yapalım artık bebeğin için bir ümidimiz kalmadı gebeliğin sağlıksız. Sen mahallendeki sağlık ocağında 22 şubat ve 1 martta tekrar beta değerlerini ölçtür, 15 günlük kontrol sonuca göre düşük ilacı vereceğim ya da kürtaj yaparız" dedi.
Tamam dedim, çünkü gittiğim hastahane evime uzak ve eşim götürüp getiriyordu kanamam da çok fazlaydı. Geçen hafta evime çok yakın olan bir devlet hastahanesinin aile merkezine gidip tekrar beta ölçümü yaptırdım yani 8 ve 22 şubat olmak üzere 2 kere ölçüm yaptırdım.
Bugün tekrar gittim doktor yapamayacağını söyledi, zaten 2 kere yapmışız bu ne ya hastaneye gidip yaptıracaksın dedi.
Sakin bir şekilde durumu anlatıp rica ettim, aynı zamanda gribim zaten halim bitik gördü de. Devlet hastahanesine gitmem için de 2 vesayet değiştirmem gerekiyor, büyük şehirde olanlar bu zorluğu bilirler.
Kaldı ki düşük yapmak üzere olan bir gebeyim; kanamam,sancılarım, baş ağrım o kadar kötüyüm ki gerçekten gidecek durumum yok eşim görev de, benimle gelmesini rica edebileceğim kimsem yok.
Bugünün sonucuna göre yarın doktoruma gidecektim eşim yarın için izin almıştı onu belirteyim bu arada.
Kısa tutamadım sanırım ama özetle sorum şu; aile merkezinde beta değeri ölçtürmenin sınırı var mı?
E Devletten nasıl değiştirebiliyoruz aile hekimini ?Bence e devletten hemen aile hekiminizi değiştirin . Çok zor birşey değil ki test istemek
E nabız kısmından galiba orada doktor isimleri çıkıyor oradan hemen değişiyor .E Devletten nasıl değiştirebiliyoruz aile hekimini ?
Aile sağlığı merkezlerinde bildiğim kadarıyla sınır var da ,devlet hastanesi'nde böyle bir şey yok, sonuçta durumunuz özel ve o değer düşene kadar tahlil yapılmak zorunda .Çünkü tedavi ona göre şekil değiştirecek .Acil servisten giriş yapılınca da betahcg istemi yapılabiliyor aklınızda olsun .Geçmiş olsun .
Aile hekimliğinde tahlillerin kotası var bu dr belirlediği bi şey değil standart hatta bazı tahlillerin günü dolmadıysa sistem kabul etmiyor kan çalışılmıyor
bir sınırları var sanirim banada aynisini yapmislardi beta testinde ben saglik bakanligina sikayet ettim dr bidaha gormedim sikayettenmi yoksa zaten gidecegimi vardi bilmiyorum
Kan degeriniz sifirlanana kadar bakmak zorunda. Ne demek bakamam.. sizde sanirim kimyasal gebelik geciriyosunuz bende yaşadim degerimi hep saglik ocagindan kontrol ettim ve sıfırlanincada bidaha gitmedim. Aile hekimim bana hic böyle birsey soylemedi . Bana sacma geldi
Çok teşekkür ederim,sabim’i aradığımda bir sınır olmadığını doktorun insiyatif kullandığını söylediler. Sistemde değil de dr da bitiyormuş yani dün yaşadığım konuda iş..uzucubunun bır sınırı olmamalı haydı gel sana tahlıl yapalım dıye keyfı yapılmaz kı bu
ah sistem aksaklıkları...
gecmıs olsun
Sikayet edin bence. Keyfi bi durum degil sonuctaAile hekimin de bir sıkıntı olmuyormuş sanırım evet,ben polikliniğe gittim orada da sınır yokmuş dr insiyatife bağlı yapabilirmiş. Yani dr istememiş yapmayı..
Cimer e şikayet et. Riskli gebe kadın için ne sınırı olacak. Varsa da resmi yolla öğrenmiş olursun. Çok geçmiş olsun.Günaydınn, nasılsınız? Ben üzgün,kırgın son olarak da öfkeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?