• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. kez üniversite yada 2 senelık üniversite

kubradnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
321
4
48
31
Ankara
Arkdaslar ilk girdiğimde afyonda bi bölüm kazandım fakat gitmedim 2. kez girince puan cok kırıldı bn öğretmn olmak istyodum ama olmadı ya 3. kez hazrlanıp hedefime ulascam ama bu seferde yaşım geçiyo benle yaslar 3. senlerinde olcaklar yada 2 senelık okuyp bi şekılde halletcem napıyım tercihlere son 2 gün akıl verin ya :(

Bence on lisansa puanin yetiyorsa git.Bitirdikten sonra aof de lisans tamamlama yaparsin

Tekrar hazırlan canım niye geçsin yaşın. İstemediğin bir bölümde okumak çok kötü bir şey. Bir seneni daha ver istediğin bölüme git :16:

yani öğretmenliğe geçişi olan bir bölüm tercih edebilirsin yada dgs yapınca formasyon alabileceğin
ama bu seferde 1 yıl intibak var
o 1 yıl öyle de böyle de gidecek senden iyi ölç biç pişman olma

aaa ne yaş geçmesi canım olur muymuş hiç öyle düşünme bence.

Ne okumak istiyosan onu oku..hayatın boyunca o mesleği sürdürceksin çünkü.mutsuz olup o hayatı yaşamaktansa hayatına 1 sene geç başla nolur ki:34:

yani öğretmenliğe geçişi olan bir bölüm tercih edebilirsin yada dgs yapınca formasyon alabileceğin
ama bu seferde 1 yıl intibak var
o 1 yıl öyle de böyle de gidecek senden iyi ölç biç pişman olma

Çağdaş Türk lehcesi ve edb. okuyodum zor gercekten senelerini harcaman gerek.

aaa ne yaş geçmesi canım olur muymuş hiç öyle düşünme bence.

Ne okumak istiyosan onu oku..hayatın boyunca o mesleği sürdürceksin çünkü.mutsuz olup o hayatı yaşamaktansa hayatına 1 sene geç başla nolur ki:34:

Ama bu 3. kez olucak insan korkuyor ya ne bilyim her sene sistemde değişiyo bide kazandım gitmedim puanım cok düştü ne yapcamı bilemiyorum. fakültede okumak istiyorum öğretmen olmak istiyorum ben ya

kendimden örnek vereyim, benim zamanımda katsayı problemi vardı, ilk sene girdim seneye katsayı kalkacak dediler tercih yapmadım, sonraki yıl tekrar girdim, gene katsayı seneye düzelecek dediler tercih yapmadım, üçüncü yıl da aynı umutla sınava girdim ama katsayı sorunu hala devam ediyordu buna rağmen yeter artık diyip iki senelik bir bölüme yerleştim ki en düşük puanımdı üçüncü yılda aldığım, iki yılım boşu boşuna ziyan oldu

bence hiç seneni ziyan etme git iki yıllığa, o iki sene içerisinde gerekirse çalışır baştan girersin sınava, iki ayrı diploman olmuş olur, ya da dgs ile 4 yıllığa da geçiş yapabilirsin

bende 3. yıl gittim üniye kesinlikle şansını dene yaş önemsiz çok iyi hazrlan.En önemlisi kalbinden geçeni yap.

belki de senin için hayırlı olan 2 yıllık bir bölümdür.
ama kesinlikle geç kalıcam diye düşünme.
okumanın cidden yaşı yok.
içinde kalmasın tekrar dene.

kendimden örnek vereyim, benim zamanımda katsayı problemi vardı, ilk sene girdim seneye katsayı kalkacak dediler tercih yapmadım, sonraki yıl tekrar girdim, gene katsayı seneye düzelecek dediler tercih yapmadım, üçüncü yıl da aynı umutla sınava girdim ama katsayı sorunu hala devam ediyordu buna rağmen yeter artık diyip iki senelik bir bölüme yerleştim ki en düşük puanımdı üçüncü yılda aldığım, iki yılım boşu boşuna ziyan oldu

bence hiç seneni ziyan etme git iki yıllığa, o iki sene içerisinde gerekirse çalışır baştan girersin sınava, iki ayrı diploman olmuş olur, ya da dgs ile 4 yıllığa da geçiş yapabilirsin

İşte korktugum nokta o her sene bişey cıkıyo boşuna zaman kaybı yasamakta istemiyorum

belki de senin için hayırlı olan 2 yıllık bir bölümdür.
ama kesinlikle geç kalıcam diye düşünme.
okumanın cidden yaşı yok.
içinde kalmasın tekrar dene.

Evet haklısın aslında 2 yıllıktan 4 yıllıga gecmek zor aslında 2 sene okuyup 4 yılllıga gecmek için cok calıyım öyle daha mantıklı gibi

bende 3. girişimde gittim
ilk yıl tercih yapmadım 2. yıl tercih hatası
3. sene kısmetmiş 2 yıllık bir bölüme gittim
sonra dgsyi kazandım
hazırlıktı intibaktı orda da 4 sene okudum
o 4 seneye hep acıdım çünkü sınıf arkadaşlarımın bir kısmı evlendi çoluğa çocuğa karıştı
bir kısmı ise işini bulup misler gibi çalışmaya başladı bende ömrümü çürüttüm hiç istemediğim sevmediğim bir bölümde
sonuç olarak bende okulu bitirdiğimin ilk günü işe girdim 2 yıldır fulll çalışıyorum
28 yaşındayım
4 sene kötü geçti ama geçti bir beklentim yada hayalim yoktu yaşım geçti diye de düşünmedim beğenmeyen kıymetli oğluna almasın çok da fifi dedim
şimdi evliyim
yaşım geçicek diye bişey yok kısmetin neyse onu yaşarsın
sevdiğin istediğin bir bölüme git keyfini çıkar

yaş önemli değil bence ben 18 yaşında ünv gittiğimde , 26 ve 24 yaşında arkadaşlarım vardı , hatta uzatmaları oynayanlar var yaş 31 önemli olan hedefin olmak istediğin yer canım , kim ne derse desin boşver sen nasıl mutluysan

Tekrar gir tabi ki, öğretmen olmak istiyorsan öğretmenlik oku. Yaşım geçiyor diyorsun da sevmediğin bir bölümü bitirip iş ararken de geçiyor maalesef o yaş. :ssz:

Back
X