- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkdaslar ilk girdiğimde afyonda bi bölüm kazandım fakat gitmedim 2. kez girince puan cok kırıldı bn öğretmn olmak istyodum ama olmadı ya 3. kez hazrlanıp hedefime ulascam ama bu seferde yaşım geçiyo benle yaslar 3. senlerinde olcaklar yada 2 senelık okuyp bi şekılde halletcem napıyım tercihlere son 2 gün akıl verin ya![]()
bende 3. girişimde gittim
ilk yıl tercih yapmadım 2. yıl tercih hatası
3. sene kısmetmiş 2 yıllık bir bölüme gittim
sonra dgsyi kazandım
hazırlıktı intibaktı orda da 4 sene okudum
o 4 seneye hep acıdım çünkü sınıf arkadaşlarımın bir kısmı evlendi çoluğa çocuğa karıştı
bir kısmı ise işini bulup misler gibi çalışmaya başladı bende ömrümü çürüttüm hiç istemediğim sevmediğim bir bölümde
sonuç olarak bende okulu bitirdiğimin ilk günü işe girdim 2 yıldır fulll çalışıyorum
28 yaşındayım
4 sene kötü geçti ama geçti bir beklentim yada hayalim yoktu yaşım geçti diye de düşünmedim beğenmeyen kıymetli oğluna almasın çok da fifi dedim
şimdi evliyim
yaşım geçicek diye bişey yok kısmetin neyse onu yaşarsın
sevdiğin istediğin bir bölüme git keyfini çıkar
yaş önemli değil bence ben 18 yaşında ünv gittiğimde , 26 ve 24 yaşında arkadaşlarım vardı , hatta uzatmaları oynayanlar var yaş 31 önemli olan hedefin olmak istediğin yer canım , kim ne derse desin boşver sen nasıl mutluysan
Tekrar gir tabi ki, öğretmen olmak istiyorsan öğretmenlik oku. Yaşım geçiyor diyorsun da sevmediğin bir bölümü bitirip iş ararken de geçiyor maalesef o yaş.![]()
Eski bir öğretmen olarak öğretmenlik tercih etmeni tavsiye etmem.
okul öncesi, din kül., ilköğretim matematik öğr, rehber öğrt. bunların dışında öğretmenliklerde kpss derdi yüzünden de yıllarını kaybediypr insanlar.
canım benimde bu yıl 2.ci grişim cok şükür 4 yıllıgı tutturdum ama kazanmasaydım 3. kez inan hazırlanmak istemezdim . insan hazırlanamıyo dısardan tepki alıyosun en basta. bu senedemi olmadı falan diye psikolojlni bozmak için kasıtlı yapıyolar sanki bide 2 yıl hazrlandn testler kitaplar artık bunalmş durumdasındr bnce öğretmenliğe paralel olabilcek gt 2 yıllık bi bölüm oku. gttğin yerde bi yandanda hazrlan gr sınava olursa ordan kaydını dondurur veya sildirir kazandgn fakulteye kayıt yaptırrsn hem sene kaybetmezsn hc olmadı kendni garantiye almş olursun bnce .
Arkdaslar ilk girdiğimde afyonda bi bölüm kazandım fakat gitmedim 2. kez girince puan cok kırıldı bn öğretmn olmak istyodum ama olmadı ya 3. kez hazrlanıp hedefime ulascam ama bu seferde yaşım geçiyo benle yaslar 3. senlerinde olcaklar yada 2 senelık okuyp bi şekılde halletcem napıyım tercihlere son 2 gün akıl verin ya![]()
Aynen canım çevrenın baskısı yüzünden sınavda basarısız olurum diye düşünyorum 3.kez gircem için hayatım bu sınava baglı psikolojisiyle ne kadar başarılı olunur bilmiyorum sene kaybetmıycem haklısın yazcam güzel 2 senelık bölüm katlancaz artık :)
bende istemediğim bölüme gittm önlisans yarım bıraktım şimdi aöf den başka bir önlisans okuyorm ilk başta bende yaşıtlarımdan 1 2 sene geciktm diye önlisan tercihettm ama sonunda pişman oldum yine 2 yıllık okuyorm aöfden adalet bölümü bence hedefine ulaşbilecek gücü kendinde görüyosan 1 yıl daha hazırlan derim ama 2 yıllıkta çok güzel bölümler var mesela harita ve kadastro adalet (gümrük işletme )bu bölümü mutlaka yaz derimmm kpss atanırsın iyibir puanla ben önce mersinde muhasebe okudum 1 yıl 2. yıl gitmedim sadece özel sektörde işbuluyorsun diye sen yinede bir dersaneden rehber öğretmnnden yardım al derimm herşey gönlnce olsun
en hayırlısı bu bence sosyal hizmete puanın tutuosa yazabilirsn cnm gusel bölüm bn acıktan ikinci üni olarak okumayı dusunuyorum mesela
hiç kolay değil ki artık öğretmen olmak
okumasına okursunuz da o kpss süreci kadar iğrenç bir durum yok. hele ki alan sınavı var artık.
alesle kpss karışımı bir sınav üstüne 3. bir sınav olan alan sınavı.
hevesinizi kırmak için demiyorum ama gerçekçi olmak gerekirse artık öğretmenlik bitti yani
kpss içn giden senelere yazık oluyor. yine de siz bilirsiniz.
hiç kolay değil ki artık öğretmen olmak
okumasına okursunuz da o kpss süreci kadar iğrenç bir durum yok. hele ki alan sınavı var artık.
alesle kpss karışımı bir sınav üstüne 3. bir sınav olan alan sınavı.
hevesinizi kırmak için demiyorum ama gerçekçi olmak gerekirse artık öğretmenlik bitti yani
kpss içn giden senelere yazık oluyor. yine de siz bilirsiniz.
haklısın ama bi yıl daha hazırlanamam. oyuzden ya edebiyat ya kamu yöntimi okucam 2 tercihim var hangisi tutarsa artık ..
ben de edebiyat mezunuyum bak bu 2. girişim kpssye ve o kadar çalıştım ki sağlığımı bozacak kadar.
ama yok uzaydan sorular sordular resmen. çoğu işimi kpss yüzünden erteledim hala da ertelemek durumundayım
şimdiki aklım olsa 2 yıllık güzel bir bölüm okurdum direkt işe girerdim 4 yılım boşa heba olmazdı.
ama karar tercih sizlerin tabi ki
ben kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak tavsiye verdim naçizane.
tesekur edrim peki bse sorcam siz bole diyince brz kafam karıstı sizce manisa edebyt okumak mı hakkaride kamu okumak mı hangsi dha ii ona gore terch sıralamamı dgstrcem