3 kişi çalışıyor ancak bir ev alamıyoruz.

yarissarisever

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2025
233
390
18
Gerçekten canım cok sıkkın bir nebze rahatlamak adına yazıyorum.
Annem,babam,ben olmak üzere 3 kişi çalışıyoruz ancak bir ev alamıyoruz. Toplamda 100k para giriyor cebe ancak nakitimiz taş çatlasın 500k vardır kredi çekemiyoruz çeksek 5e 35 ödettiriyor. Nakitimiz yok. Evde kendime ait bir odam yok, ayrı eve çıkayım diyorum kendime göre, bu sefer ailemi bırakmak istemiyorum. Oturdugumuz bina eski, deprem riski vs. Kafam bok gibi. Nolucak böyle ya?
3 odalı ev baksak kira olarak kiralar almıs basını gidiyor. Gerçekten cok mutsuzum.

Eminevim gibi bir çok firma var, arkadaşlarımın çoğu onlarla araba ve ev aldılar. Bir araştırın isterseniz.

Krediden başka çare yok 1+1 bile olsa alın en azından aileniz ilerde kalır onun kirası normal kirayı öder. Faize bakmayın kaçsa kaç yıllarca kira boşa gitti zaten 1.5a alsanız 35 bin 5 sene ödenir

100 .000 para degil malesef bu zamanda. Kira da veriyorsunuz ustelik.

Ben anladim ki ,aileden bir sey kalmayacaksa.para evlenir evlenmez biriktirilmeye baslanmali. Bu para yillarin parasi degildir sanirim.Aileniz gec kalmis bu konuda.

Umatim tl olarak biriktirmiyorsunuzdur parayida

Yapacaginiz sey ,ya baska eve gecmek ki , bu sefer kenara koyamazsiniz gunu cikarirsiniz.
Ya da bu sekilde damlaya damlaya gol olur misali biriktirmeye devam.

2 yila tahmini faiz indirimleriyle bir eve girebilirsiniz.

Paranızı bankaya vadeliye yatırın heray kendı kendini katlasın sizde üstüne eklemeye devam edin madem kredi çekmek istemıyorsanız . Belli ki aile bugüne kadar birikim yapmamış çünkü 500 para degıl artık

Forumda siyaset konuşmak yasak diye biliyorum, onun için haklısınız ya da haksızlık diye detaylı yorum yapamıyoruz.
Ama çoğunluk sizin gibi düşündüğü için her akşam haberlerde eylemlerden başka gündem olmuyor.

Kredileri enflasyona göre değerlendirmenizi öneririm, geçtiğimiz senelerde bu yatırımı yapanlar günümüzde çok cüzi kalan rakamlar ödüyor.
Eminevim gibi ortaklık müessesesi sistemler de seçenek tabi fakat bankacılıktan biraz farklı işliyor, belli bir miktar ödeme yaptıktan sonra çekiliş kura bekleme gibi süreci uzatan etkenler oluyor ve yine adı değişsede faiz (organizasyon ücreti) işlediği için vade farkı oluyor.

Açıkçası 100 bin ev almak için yeterli bir para değil ki 3 yetişkinin olduğu bir evde. Eviniz 1+1 mi ?

Açıkçası 100 bin ev almak için yeterli bir para değil ki 3 yetişkinin olduğu bir evde. Eviniz 1+1 mi ?
Aslında ayda 50 bin krediye gitse 50 binle geçinilir. Maas artıkça ödenen kredi miktarı da rahatlatiyor insani .Diğer türlü kira öde öde dipsiz kuyu en azından bunu ödeyince elinde kalacağını biliyorsun

Birde hem kira hem oranın taksidini ödemek epey zorlar

Aslında ayda 50 bin krediye gitse 50 binle geçinilir. Maas artıkça ödenen kredi miktarı da rahatlatiyor insani .Diğer türlü kira öde öde dipsiz kuyu en azından bunu ödeyince elinde kalacağını biliyorsun
Orası öyle tabi. Emlak değişik bir kâr getiriyor. Yaklaşık 2.5 sene önce 1.3 milyona bir ev aldık topraktan 1+1 geçen hafta ev bitmediği halde 6 milyona almak isteyen oldu. Böyle bir lâr olabilir mi ya. Nereye gidiyor bu fiyatlar

Sağlıkla oturun Allah herkese alma gücü versin inşallah

Evet
O yüzden büyük eve geçmek istiyoruz
Ama istanbulun yoğun semtindeyiz işimiz herkesin burada oldugu ıcın buralarda kira cok yüksek, 35k dan baslıyo doğru duzgun evler.
Açıkcası bu parayı ele vermek yeirne üstüne ekleyip ev almak isterşz ama maalesef olmayacak gibi.
Ayrı eve de cıkıp ailemi o eski evde bırakmak istemiyorum depremden sonra iyice korkmaua basladım artık.
Eminevimden bilgi almayı düşünüyorum kafama yatarsa gireceğim, yapıcak baska bişey yok.

Hangi semt merak ettim sakıncası yoksa.

Ben bu faiz işinden hiç anlamlıyorum kullanmıyoruz. Şimdi siz gönlünüzce bir 2+1 ya da 3+1 bir ev alınca aylık kredi ödemesi ne kadar olacak? Mesela 50 bin olunca kaç ayda bitiyor bu ödeme

Ben bu faiz işinden hiç anlamlıyorum kullanmıyoruz. Şimdi siz gönlünüzce bir 2+1 ya da 3+1 bir ev alınca aylık kredi ödemesi ne kadar olacak? Mesela 50 bin olunca kaç ayda bitiyor bu ödeme
Sorunda orada,
3 milyon cekelim desek 30milyon ödettiriyor aylık ödeme 150k . Bu yuzden alamıyoruz
Yarın bigün faiz düşer ev oranları cıkar
Hiçbir sekilde alamıyoruz
Yıllardırnhep böyle.
Gerçekten artık çok üzülüyorum

100bin gelir ev almak için iyi bir miktar değil malesef. Kenarda 500k dediğiniz para altın döviz vsdir umarım. Takı bilezik falan var mı annenin kenarda altını onları sayıyomusunuz? Mesela bazı aileler bilezikleri takıyor diye yatırıma katmıyor bankada duran parayı sayıyor sadece ilginç gelmişti ama kolunda 10bilezikle hiç paramız yok kenarda diyen kesimi duyduğum için soruyorum.
İşleriniz garanti işse maaş artışı belli düzeyde varsa önce elinizdeki parayı biraz çoğaltmaya bakın. Ayda 10gram altın alsanız (45-46bin etse) 10 ayda 100gram eder buda 450bin nerdeyse yani bunca zaman yanlış birikimler yapmışsınız.
Yakın şehirlerdeki 1+1, 2+1 evlerede bakın, mesela bi arkadaşım büyükşehirde çok pahalı diye ailesine 2 saat uzaklıkta bi ilçeden 2+1 ev aldı, yaşlılık emeklilik zamanında geçip oturdular şimdi. En azından kira dertleri yok küçük ilçede yaşayıp gidiyolar aklı kalmıyor.

Yuh o neymiş ya. O nasıl bir ödeme planı? E insanlar nasıl alıyor krediyle evi peşinatı mı yüksek başlatıyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…