3 kişi çalışıyor ancak bir ev alamıyoruz.

Yuh o neymiş ya. O nasıl bir ödeme planı? E insanlar nasıl alıyor krediyle evi peşinatı mı yüksek başlatıyorlar?
Ekledim bunu dümdüz internetten hesaplıyorum kaldıki bu en düşük orandan. Bankaya gidşnce bu kadar vermiyolar bile. Oranlarda yükseliyor

Eklentiler

• IMG_8837.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 103
sizi kırmak için değil gerçekten şaşırdığım için soruyorum
istanbulda bir de yoğun bir bölgedesiniz, kiralar 35 binden açıyor.

ama siz 3 kişi 100 bin alıyorsunuz. ortalamada 35 bin bile almıyorsunuz kişi başı, bunda bir tuhaflık yok mu?

bakın ben 35 binle geçinirim, çünkü tekim, kiram 15 bin, ev 2+1 aile yaşamına da uygun, aile da olsa kalır 2-3 kişiye kadar, (ama ben evden çalıştığım için bir odam çalışma odası, o ayrı) ki burası türkiyenin en pahalı şehirlerinden birisi ama denize yakın, heryere de yürüyerek gidiyorum. sakin yerler buralar. ofise haftada 1-2 gün gidiyorum. yemeği evde yapıyorum. yaz gelse piknik yapacaz da daha burası yağıyor sürekli. filan.

insan istanbulda 35 bin liraya neden çalışır ki? neden istanbulda yaşıyorsunuz? evde başka çocuk filan var mı?

Merhaba
Oturdugumuz ev kendimizin ama hisse tapulu krediye uygun olmadıgı ıcın satamıyoruz gerçi suan satmakfa istemiyoruz kentsel dönüşüme girecek on yıla ve konumu taksimde
Kardeşim var üniversiteye başlayacak
Tek derdimiz daha büyük bir eve gecmek, burayı kiraya veripte geçebiliriz
Ama evimiz var kira ödemiyorken ev alamamak can sıkıyor
1+1 eve sıkıştık kaldık. Evet cok sükür evimiz var ama bir insan bile geldiginde evde oturucak yer kalmıyor. Bunu anca darlık çekenler anlar

İstanbul’da yaşamak zorunda mısınız ?

Babam tekstilde zaten tükenmek üzere olan bi sektör
Ben beyaz yakayım maalesefki istanbul dısında pek iş imkanım yok
Annem hadi her yerde iş bulur temizlikşe uğraşoypr ama asgari ücrete geçinemeyiz
Tüm düzenimizi bozamayız maaleswf
Ev bize ait şuan oturduğumuz
Ama büyük eve geçmek istiyoruz
Bu evş kiraya verip kiraya gidicez olmadı
O sürede de eminevim gibi bişi düşünücem

Eminevimdede şöyle bi şey var ama diyelim ki 500 verdiniz, 2,5 milyona girdiniz sisteme yani 3 etti. Size sıra geldiğinde 3 milyona ev almak zorundasınız, elinizde yoksa yani.
Şuan bi arkadaşım 1,5 milyon verdi 1,5 milyona girdi temmuzda almak zorunda 3 milyona, kenarda 600-700bin daha ekleyip alacak (3.700lük ev)Hatta parayı alsan sonra evi alsan olmuyo mu dedim ben hani biraz daha elindeki parayı arttırıp oda temmuzda almak zorundayım demişti.
Bunlarıda düşünüp hesaplayın. Bence istanbul diye diretmeyin mal sahibi olma konusunda

Eminevim sizin derdinizi çözmez. Çekilişli sisteme katılmanız gerekir, orda size para çıkana kadar o evlerin fiyatı ohoo arşa çıkar çoktan.

Vallahi çok zor aileden gelen para yoksa, bu gençler çok zorlanacak. Vakti zamanında almışım bir şeyler, yoksa gerçekten neredeyse imkansız gibi. 400.000 verdiğim ev şimdi 7 milyon oldu. Ne kadar kredi verecek bankalar, verseler ödemesi kaç katı olacaktı. Ne diyeyim üzülüyorum özellikle aileden destek görmeyen/göremeyen gençlere.

Aslında kiraya çıkarsak eminevimden başka şehirden girmeyi düşünüyoruz.
En azından yatırım olsun diye.
Sakarya-kocarli-tekirdağ çevre illerden işte.
Bişiler yapmak zorunda gibi hissediyoruz artık kendimizi. Teşekkürler bilgilendirme için

Çok büyük kooperatifler var, çok lüks semtlerde inşaat yapan. Mutlaka araştırın.

Sakarya-İzmit 3+1 evler 4,5 milyondan satışa başlıyor,2+1ler 3mile yakın. Düzce bilecik gibi küçük yerlerede bi bakın, en azından yatırımlık olur

Mesajın son paragrafına cevap veriyorum; İstanbul'da çoğu firma asgari ücretle başlatıyor. Deneyimliyseniz 3-5bin fazlasını verip zamanla iyileştirme yapacağız diyorlar. Kimse kimseyi 50-60 bin maaşla işe başlatmıyor yani..

100 bin bişey değil bırak evi araba alamazsınız ama nerde oturuyorsunuz bilmiyorumda İstanbul dışında 2 milyona bile koca geniş daireler var tabi yine ya kredi çekmek lazım yada borç almak birinden,bende geçende mustakil villa bakiyodum havuzlu hatta sonra güzel bı tekne baktım eşim alican heralde paran var diyo dedim yoo ne alaka ama bakabilriim sonuçta ya alırsam dünde annem kumaş getirmiş masa örtüsü yapicaktim diyo dedim iki tane çıkar iyi yaptın napican dedi 2 taneyi yazlık için dedim pembe pembe bahçede güzel olur,yazlık ne zmaan aldınız haber vermiyor diyo dedim yani çünkü neden olmasın ben masa ortumu hazirliykm yazlıkta alınır yani bunu da buraya neden yazdim bilmiyom ama bakarsın yazlık alırsak totem kalsın burda gelip guncellerim,umarım en kısa sürede bir ev qlabilirsiniz

Kiraya vermek de çözüm olmayabilir
Ödemiyorlar bazıları

Çıkartmak sorun oluyor
Bir sürü dert yani

Ev kendiniz madem ,satmakta istemiyorsunuz sikin disinizi zor ama mecbursunuz.
Ya da kiraya verin.
Normalde kiraya cikin derdim ama bu sartlarda evde durup birikim yapmaniz sart.
Temizlikte cok para var ya, cok talep gotuyor. Aslinda anneniz isini iyi yaparsa cok iyi gelir elde eder.

Benim kuzenim zincirleri olan büyük bir yabancı otelde restoran şefi aldığı maaş 25 bin. İki çocuğu var ev kira tam deprem bölgesinde. Şu an taşınmak için bütün şartlarını zorluyo.
Yani İstanbulda olsanız bile çoğu yer asgarinin biraz üzerini veriyo

Eminevim gibi yerlerde ev hemen çıkmıyor ve ödemeleri kredi kadar oluyor. Ev çıkana kadar, hem şimdiki kiranızı hem de o sistemin ödemesini yapmanız lazım. Bence mantıksız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…