- 11 Nisan 2025
- 233
- 395
- 18
- Konu Sahibi yarissarisever
-
Ekledim bunu dümdüz internetten hesaplıyorum kaldıki bu en düşük orandan. Bankaya gidşnce bu kadar vermiyolar bile. Oranlarda yükseliyorYuh o neymiş ya. O nasıl bir ödeme planı? E insanlar nasıl alıyor krediyle evi peşinatı mı yüksek başlatıyorlar?
sizi kırmak için değil gerçekten şaşırdığım için soruyorumEvet
O yüzden büyük eve geçmek istiyoruz
Ama istanbulun yoğun semtindeyiz işimiz herkesin burada oldugu ıcın buralarda kira cok yüksek, 35k dan baslıyo doğru duzgun evler.
Açıkcası bu parayı ele vermek yeirne üstüne ekleyip ev almak isterşz ama maalesef olmayacak gibi.
Ayrı eve de cıkıp ailemi o eski evde bırakmak istemiyorum depremden sonra iyice korkmaua basladım artık.
Eminevimden bilgi almayı düşünüyorum kafama yatarsa gireceğim, yapıcak baska bişey yok.
Peşinatları çokYuh o neymiş ya. O nasıl bir ödeme planı? E insanlar nasıl alıyor krediyle evi peşinatı mı yüksek başlatıyorlar?
Merhabasizi kırmak için değil gerçekten şaşırdığım için soruyorum
istanbulda bir de yoğun bir bölgedesiniz, kiralar 35 binden açıyor.
ama siz 3 kişi 100 bin alıyorsunuz. ortalamada 35 bin bile almıyorsunuz kişi başı, bunda bir tuhaflık yok mu?
bakın ben 35 binle geçinirim, çünkü tekim, kiram 15 bin, ev 2+1 aile yaşamına da uygun, aile da olsa kalır 2-3 kişiye kadar, (ama ben evden çalıştığım için bir odam çalışma odası, o ayrı) ki burası türkiyenin en pahalı şehirlerinden birisi ama denize yakın, heryere de yürüyerek gidiyorum. sakin yerler buralar. ofise haftada 1-2 gün gidiyorum. yemeği evde yapıyorum. yaz gelse piknik yapacaz da daha burası yağıyor sürekli. filan.
insan istanbulda 35 bin liraya neden çalışır ki? neden istanbulda yaşıyorsunuz? evde başka çocuk filan var mı?
İstanbul’da yaşamak zorunda mısınız ?Ekledim bunu dümdüz internetten hesaplıyorum kaldıki bu en düşük orandan. Bankaya gidşnce bu kadar vermiyolar bile. Oranlarda yükseliyor
50 bin?Aslında ayda 50 bin krediye gitse 50 binle geçinilir. Maas artıkça ödenen kredi miktarı da rahatlatiyor insani .Diğer türlü kira öde öde dipsiz kuyu en azından bunu ödeyince elinde kalacağını biliyorsun
İstanbul’da yaşamak zorunda mısınız ?
Eminevimdede şöyle bi şey var ama diyelim ki 500 verdiniz, 2,5 milyona girdiniz sisteme yani 3 etti. Size sıra geldiğinde 3 milyona ev almak zorundasınız, elinizde yoksa yani.Babam tekstilde zaten tükenmek üzere olan bi sektör
Ben beyaz yakayım maalesefki istanbul dısında pek iş imkanım yok
Annem hadi her yerde iş bulur temizlikşe uğraşoypr ama asgari ücrete geçinemeyiz
Tüm düzenimizi bozamayız maaleswf
Ev bize ait şuan oturduğumuz
Ama büyük eve geçmek istiyoruz
Bu evş kiraya verip kiraya gidicez olmadı
O sürede de eminevim gibi bişi düşünücem
Eminevim sizin derdinizi çözmez. Çekilişli sisteme katılmanız gerekir, orda size para çıkana kadar o evlerin fiyatı ohoo arşa çıkar çoktan.Babam tekstilde zaten tükenmek üzere olan bi sektör
Ben beyaz yakayım maalesefki istanbul dısında pek iş imkanım yok
Annem hadi her yerde iş bulur temizlikşe uğraşoypr ama asgari ücrete geçinemeyiz
Tüm düzenimizi bozamayız maaleswf
Ev bize ait şuan oturduğumuz
Ama büyük eve geçmek istiyoruz
Bu evş kiraya verip kiraya gidicez olmadı
O sürede de eminevim gibi bişi düşünücem
Eminevimdede şöyle bi şey var ama diyelim ki 500 verdiniz, 2,5 milyona girdiniz sisteme yani 3 etti. Size sıra geldiğinde 3 milyona ev almak zorundasınız, elinizde yoksa yani.
Şuan bi arkadaşım 1,5 milyon verdi 1,5 milyona girdi temmuzda almak zorunda 3 milyona, kenarda 600-700bin daha ekleyip alacak (3.700lük ev)Hatta parayı alsan sonra evi alsan olmuyo mu dedim ben hani biraz daha elindeki parayı arttırıp oda temmuzda almak zorundayım demişti.
Bunlarıda düşünüp hesaplayın. Bence istanbul diye diretmeyin mal sahibi olma konusunda
Çok büyük kooperatifler var, çok lüks semtlerde inşaat yapan. Mutlaka araştırın.Aslında kiraya çıkarsak eminevimden başka şehirden girmeyi düşünüyoruz.
En azından yatırım olsun diye.
Sakarya-kocarli-tekirdağ çevre illerden işte.
Bişiler yapmak zorunda gibi hissediyoruz artık kendimizi. Teşekkürler bilgilendirme için
Sakarya-İzmit 3+1 evler 4,5 milyondan satışa başlıyor,2+1ler 3mile yakın. Düzce bilecik gibi küçük yerlerede bi bakın, en azından yatırımlık olurAslında kiraya çıkarsak eminevimden başka şehirden girmeyi düşünüyoruz.
Bişiler yapmak zorunda gibi hissediyoruz artık kendimizi. Teşekkürler bilgilendirme için
sizi kırmak için değil gerçekten şaşırdığım için soruyorum
istanbulda bir de yoğun bir bölgedesiniz, kiralar 35 binden açıyor.
ama siz 3 kişi 100 bin alıyorsunuz. ortalamada 35 bin bile almıyorsunuz kişi başı, bunda bir tuhaflık yok mu?
bakın ben 35 binle geçinirim, çünkü tekim, kiram 15 bin, ev 2+1 aile yaşamına da uygun, aile da olsa kalır 2-3 kişiye kadar, (ama ben evden çalıştığım için bir odam çalışma odası, o ayrı) ki burası türkiyenin en pahalı şehirlerinden birisi ama denize yakın, heryere de yürüyerek gidiyorum. sakin yerler buralar. ofise haftada 1-2 gün gidiyorum. yemeği evde yapıyorum. yaz gelse piknik yapacaz da daha burası yağıyor sürekli. filan.
insan istanbulda 35 bin liraya neden çalışır ki? neden istanbulda yaşıyorsunuz? evde başka çocuk filan var mı?
100 bin bişey değil bırak evi araba alamazsınız ama nerde oturuyorsunuz bilmiyorumda İstanbul dışında 2 milyona bile koca geniş daireler var tabi yine ya kredi çekmek lazım yada borç almak birinden,bende geçende mustakil villa bakiyodum havuzlu hatta sonra güzel bı tekne baktım eşim alican heralde paran var diyo dedim yoo ne alaka ama bakabilriim sonuçta ya alırsamGerçekten canım cok sıkkın bir nebze rahatlamak adına yazıyorum.
Annem,babam,ben olmak üzere 3 kişi çalışıyoruz ancak bir ev alamıyoruz. Toplamda 100k para giriyor cebe ancak nakitimiz taş çatlasın 500k vardır kredi çekemiyoruz çeksek 5e 35 ödettiriyor. Nakitimiz yok. Evde kendime ait bir odam yok, ayrı eve çıkayım diyorum kendime göre, bu sefer ailemi bırakmak istemiyorum. Oturdugumuz bina eski, deprem riski vs. Kafam bok gibi. Nolucak böyle ya?
3 odalı ev baksak kira olarak kiralar almıs basını gidiyor. Gerçekten cok mutsuzum.
Kiraya vermek de çözüm olmayabilirAslında kiraya çıkarsak eminevimden başka şehirden girmeyi düşünüyoruz.
Benim kuzenim zincirleri olan büyük bir yabancı otelde restoran şefi aldığı maaş 25 bin. İki çocuğu var ev kira tam deprem bölgesinde. Şu an taşınmak için bütün şartlarını zorluyo.Mesajın son paragrafına cevap veriyorum; İstanbul'da çoğu firma asgari ücretle başlatıyor. Deneyimliyseniz 3-5bin fazlasını verip zamanla iyileştirme yapacağız diyorlar. Kimse kimseyi 50-60 bin maaşla işe başlatmıyor yani..
50 bin?
ayda 50 bin ödenecek krediyle ev bulun bana istanbulda, hadi buyrun.
Eminevim gibi yerlerde ev hemen çıkmıyor ve ödemeleri kredi kadar oluyor. Ev çıkana kadar, hem şimdiki kiranızı hem de o sistemin ödemesini yapmanız lazım. Bence mantıksızEvet
O yüzden büyük eve geçmek istiyoruz
Ama istanbulun yoğun semtindeyiz işimiz herkesin burada oldugu ıcın buralarda kira cok yüksek, 35k dan baslıyo doğru duzgun evler.
Açıkcası bu parayı ele vermek yeirne üstüne ekleyip ev almak isterşz ama maalesef olmayacak gibi.
Ayrı eve de cıkıp ailemi o eski evde bırakmak istemiyorum depremden sonra iyice korkmaua basladım artık.
Eminevimden bilgi almayı düşünüyorum kafama yatarsa gireceğim, yapıcak baska bişey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?