Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde 1:53 biyokimyasal.riskli cikti p.tesi amniyosentezi yaptirdim erken sonuclarin gelmesini bekliyorum saglikla alalim bebislerimizi kucagimiza bu bekleyis cok endiseliBiyokimyasal risk 1/65 yaş riski 1/645ti galiba. İnşallah sağlıkla alırız hepimiz
inşallah sonuçlarımız temiz tegil ben de yaptırıcam amniyosentez sonrasında nelere dikkat ettiniz herhangi bir ağrı lekelenme falan yaşadınız mıAz.once geldim amniyosentezden aci falan duymadim.bebekte iyi agrim sancim yok gunluk hayatima devam ediyorum tek stresli kismi sonuclari beklemek
İnşallah sağlıkla aliriz. Sizin yaş riski var mıydı.Benimde 1:53 biyokimyasal.riskli cikti p.tesi amniyosentezi yaptirdim erken sonuclarin gelmesini bekliyorum saglikla alalim bebislerimizi kucagimiza bu bekleyis cok endiseli
Yas riskim 1/750 idi sadece biyokimyasal yani bhcg yuksek cikmia 153728 cikmis supheli bhcg seviyesi yaziyordu 3 lude b hcg yi yukselten baska etkenler varmi acaba yakin zamanda biraz hastaydim.kan sonuclarimda karaciger ve bobrek fonksiyonlarimin bazilarinda biraz dusus bazilarinda biraz yukselis ve hafif idrar yolu enfeksiyonu vardi ayrica internetten bakinca 18 hafta icin hcg seviyesini 4000_165.000 arasi gosteriyor bu durunda benimkinin asli da nirmal olmasi gerekmezmiydi bilmiyorum cok stresliyimİnşallah sağlıkla aliriz. Sizin yaş riski var mıydı.
Herhangi bir problem yasamadim ne akinti ne kasinti ne agri.oldu ilk gun sadece yattim hic kalkmadim ve 2 gun enfeksiyon riski acisindan dus almadim bugun 4.gun herhangi birsey olmadiinşallah sonuçlarımız temiz tegil ben de yaptırıcam amniyosentez sonrasında nelere dikkat ettiniz herhangi bir ağrı lekelenme falan yaşadınız mı
Ama.dikkat ettiyseniz bu aralar herkesin riskli cikiyor bu iste bir tuhaflik olmaliinşallah sonuçlarımız temiz tegil ben de yaptırıcam amniyosentez sonrasında nelere dikkat ettiniz herhangi bir ağrı lekelenme falan yaşadınız mı
Dr ultrasona baktiginda (2.duzeh degil normal standart ultrason) gorunurde birsey olmadigini soyledi ama bellide olmuyor dedi eger dikkat ettiuseniz bu aralar konustugum her 3 kadindan 2 si riskli cikiyor herkeste ayni sorun var bu iste bir tuhaflik olmalibende 17 haftalik gebeyim 3 lu tarama testim trizomi21 1/50 gecen hafta cuma ogrendim down sendromu olma riski var amiyosentez onerdi bende arastirdim epey prof muane oldum ultrasonda epey inceledi anomoli saptanmadi dedi su aliminin riskini 100 1 dusuk dedi peki yaptirinca ne ogrenicem downlu yada degil 5 aylik bebek aldiramam ben kiyamam dedim test falan yaptirmicam dedim dua edip ultrasonda takibini yapicam
Benim 17. Haftada bhcg 34 bindi ama yine de risk geldi. Ben çok takmadum açıkçası. Bunların hepsi annenin yaşı kilosu kilosu ve sigara içip icmemesine göre belirleniyor.Yas riskim 1/750 idi sadece biyokimyasal yani bhcg yuksek cikmia 153728 cikmis supheli bhcg seviyesi yaziyordu 3 lude b hcg yi yukselten baska etkenler varmi acaba yakin zamanda biraz hastaydim.kan sonuclarimda karaciger ve bobrek fonksiyonlarimin bazilarinda biraz dusus bazilarinda biraz yukselis ve hafif idrar yolu enfeksiyonu vardi ayrica internetten bakinca 18 hafta icin hcg seviyesini 4000_165.000 arasi gosteriyor bu durunda benimkinin asli da nirmal olmasi gerekmezmiydi bilmiyorum cok stresliyim
34 bin benimkine gore cok cok iyi nasil sizin riskiniz 1/65 cikti anlamadim benim degerim sizinkinin neredeyse 3 kati benim ki 1/53 ve degerim 153 binBenim 17. Haftada bhcg 34 bindi ama yine de risk geldi. Ben çok takmadum açıkçası. Bunların hepsi annenin yaşı kilosu kilosu ve sigara içip icmemesine göre belirleniyor.
bilmiomki yapyirdigima cok pisman oldun 2li taramayida bilerek yaptirmadim zaten 4 ay kusmusum vucut cokmus dedim birde baska stres yasamayayim ama daynamadim devlet hastanesinde kan tahlili olurken taramada olsun dedimDr ultrasona baktiginda (2.duzeh degil normal standart ultrason) gorunurde birsey olmadigini soyledi ama bellide olmuyor dedi eger dikkat ettiuseniz bu aralar konustugum her 3 kadindan 2 si riskli cikiyor herkeste ayni sorun var bu iste bir tuhaflik olmali
Dr bana riskin yuksek cikmasinin illa bebegin down lu anlamina gelemz bu sadece risk taramasi demisti fakat cok arastirma yaptim bhcg yi baska bukadar yukseltebilecek bir etken bilgisine de ulasamadim dr tiroid olabilir preeklamsi olabilir dedi ama bende bunlarda yoktu bildigim kadari ilebilmiomki yapyirdigima cok pisman oldun 2li taramayida bilerek yaptirmadim zaten 4 ay kusmusum vucut cokmus dedim birde baska stres yasamayayim ama daynamadim devlet hastanesinde kan tahlili olurken taramada olsun dedim
Benimde E3 degerimde düşüklük vardı ondan risk çıktı galiba34 bin benimkine gore cok cok iyi nasil sizin riskiniz 1/65 cikti anlamadim benim degerim sizinkinin neredeyse 3 kati benim ki 1/53 ve degerim 153 bin
Internetten biraz baktiginda down riski oldugunda bchg yukselirken alpha ve e3 duser yaziyordu fakat benim alpha ve e 3 te dusus yoktu sadece bhcg yujsekti ben anlayamadim keske bilen biri olsada bizi rahtlatsaBenimde E3 degerimde düşüklük vardı ondan risk çıktı galiba
Senin AFP ve e3 değerin kaçtı.Internetten biraz baktiginda down riski oldugunda bchg yukselirken alpha ve e3 duser yaziyordu fakat benim alpha ve e 3 te dusus yoktu sadece bhcg yujsekti ben anlayamadim keske bilen biri olsada bizi rahtlatsa
Bende aynen senun gibi düşündüm. 2 liyi yaptirmadim. 3 lu de dedim kan almışken yapilsin. Sonra pişman oldum. Ayrıntılı ultrason da sorun çıkmadı. Eko çektirdim. Kalpte delik var ve bu beni iyice şüpheye düşürdü.bilmiomki yapyirdigima cok pisman oldun 2li taramayida bilerek yaptirmadim zaten 4 ay kusmusum vucut cokmus dedim birde baska stres yasamayayim ama daynamadim devlet hastanesinde kan tahlili olurken taramada olsun dedim
Alpha ve e3 bu sekilde normal.degerlerde diyor tek sorun bhcg baska.hicbirsey yokSenin AFP ve e3 değerin kaçtı.
Dedigim gibi ben ayrintiliya daha girmedim dr bekleyrlim sonuardan so ra bakicaz dedi normal ultrasonda da kalp atisi sesi burun ense bir problem.yoktu dr anormallik goremedim dediBende aynen senun gibi düşündüm. 2 liyi yaptirmadim. 3 lu de dedim kan almışken yapilsin. Sonra pişman oldum. Ayrıntılı ultrason da sorun çıkmadı. Eko çektirdim. Kalpte delik var ve bu beni iyice şüpheye düşürdü.
Sen amniyosentez yaptırdın o zaten kesin sonuç verecek. İnşallah sağlıkla aliriz kucagimiza ne diyeyim. Benim 10 hafta gibi bir zaman kaldı doğuma.Dedigim gibi ben ayrintiliya daha girmedim dr bekleyrlim sonuardan so ra bakicaz dedi normal ultrasonda da kalp atisi sesi burun ense bir problem.yoktu dr anormallik goremedim dedi