3 lü test şart mı kızlar

ben 22 yaşındayım 16 haftalık hamileyim ikili test normal çıktı 3 lü teste sonuç riskli çıktı oran 1:240 çıktı çok üzüldüm ama biliyorumki bu sonuçlar kesin değil amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum çünkü ne olursa olsun bebeğimi aldırmıcam nasıl kıyabilirimki ona amniyosentezde düşük riski ve enfeksiyon riski varmış bebeğim sağlıklıda doğabilir o yüzden amniyosentez yaptırmıcam ikili testin normal çıkması 3 lü testi etkilermi acaba onu merak ediyorum bi bilen varmı bu sonuç çokmu kötü

mrh 2lı testı yaptırıdm 10000 de 1 ıhtımal cıkıyor bunlar hem kafa karıstırıyor hemde sacma bır rahatlık verıyor arkadasım eger aılede bır rısk yoksa 3lu testı yaptırma ben haftaya gıdıcem 3lu test vaktı geldı ama yaptırmıycam cunku sonuc ne cıkarsa cıksın karnımdan su aldırmam bebegımıde aldırmam.o bana allahın bır lutfu...

Slm kıslr benm doktr 2 lı testı gerek gÖrmedı 3 lÜ teste gÜn verdı15 gun sonra dye 16haftamda pekı sonuÇları ne zamn cıkyor bu testtlerın haftlr sÜryrmÜ yoksa gÜn ıÇınde veryrlrmı yaptrnlr bılıyorsa bılgılendırıse sevınırım

ben 2li test yaptırmıştım 2-3 gün içinde sonucu aldım inş.sağlıcakla kucağınıza alırsınız yavrularınızı

ya arkadaşlar bana 2li test yaptılar herşey normal çıktı.ense kalınlığı falan
3lü teste gerek duyulmadı. ama allak bullak oldum herkes 3lü yaptıryor acaba bende yaptırsammı başka bir özel hastanede diyorum ?
kafam karışık yani...

kızlar 2lı tarama testı ense kalınlıgından downsendromu sonucudur bu sonuc negatıf cıksa bıle 3lu tarama testını ısteyın cunku 3lu tarama testınde 2lı tarama testınde bellı olmayan, bebegın omurgasındakı sorun bellı olyo ne olursaolsun bence 3lu ratamayıda yaptırın ıcınız rahat olsun ben20.haftadayım ıkısınıde yaptırdım ıkısıde temız allahasukur

Benim doktorumda aynı şekilde 2lü testinde sıkıntı yok dedi,3lü teste de gerek yok dedi..bende dedim yok ben istiyorum ne testi yapılması gerekiyosa yaptırmak istiyorum dedim o da tamam o zaman dedi..Bu hafta sonu test sonuçlarını alcaz..bakalım inşallah hayırlısı..

Canım bende de aynı durum oldu. İkili taramam normaldi, 3lü taramam riskli çıktı doktor hemen amniyosentez dedi. Ben başka doktora gittim testi güvenilir bi labda yaptırdım normal çıktı. Doktorum uts ile de baktı bi anormallik görmedi. Bir doktorun yaptığı teste ve söylediklerine güvenmeyin derim ben de.Rabbim hepimize kolay doğum ve sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

arkadaşlar ben 16 haftalık hamileyim allaha şükür bir sorunum yok ailemde problem yok yarın test yaptırcam ama emin diilim bilmiyorumkismile

arkadaşlar ben 16 haftalık hamileyim allaha şükür bir sorunum yok ailemde problem yok yarın test yaptırcam ama emin diilim bilmiyorumkismile

ikili test yaptirdiysan ve temiz ciktiysa hic gerek yok bence 3lü teste ama sen bilirsin, benimki iyi cikmisti 3lü yapma parana yazik onu bi kenara koy bebegin gelince lazim olur demisti doktorcugum =)

Merhaba bayanlar ben de şu an 17 haftalık hamileyim. 2 il testimde de 3lü testimde de bir sorun çıkmadı çok şükür. Önümüzdeki kontrolde detaylı ultrasona gireceğim. Burada bazı arkadaşların testleri yaptırmanıza gerek yok vs dediklerini gördüm, ben açıkçası bu fikre hiç katılmıyorum. Çünkü ne bebeğe ne de size herhangi bir zararı olan testler değil, sadece 1 tüp kan alınıyor sonuçları da 1 hafta içerisinde çıkıyor. Çıkan sonuçlar elbette yüzde yüz geçerliliği olan sonuclar değil ama böyle bir ihtimalin bilinebilme ihtimali varken bu bilgiyi reddetmeyi mantıklı bulmuyorum. Zihinsel olarak problemli bir çocuk yetiştirmek hem büyük sabır hem de ileri profesyonellik isteyen bir durumdur. Bu şekilde çocukları dünyaya getirip yetiştiren insanlara saygım çok büyük, ama bu durumun herkese bahsedilmiş bir meziyet olduğuna inanmıyorum. Ayrıca unutulmamalı ki çocuklarımız bize bağlı ve bağımlı varlıklar değil kendi kendilerine bir bireydirler ve sizin sonsuza kadar içinde bulunamayacağınız bir yaşama, birey olarak hazırlanamayacak bir çocuk getirmek çok iyi düşünülmesi gereken bir karar. Ek olarak 2li ve 3lü testte tespit edilmeye çalışılan problemler birbirinin aynı değil bu yüzden ikili testlerinizi de üçlü testlerinizi de kontrollerinizi de ihmal etmeyin

söylediklerin dogru ama allah göstermesin suan hamilesin her söylediğimize dikkat etmeliyiz. tabiki testler yapılmalı ama ne çıkarsa cıksın o bizim yavrumuz o bizi secmedi biz istedik ve yaptık isterken sağlıklıyken iyi güzel hoş hastaykenmi cocugumuzdan vazgecicez.. ne olursa olsun bakmalıyız o bizim canımız biz ne yersek onu yiyo nasıl nefes alırsak oda alıyo mutluysak oda mutlu bizim kalb atısımız hızlanınca onunkide hızlanıyo... bi düşünsene nasıl vazgecersin suan bebeğinden allah ne isterse o olur demekki bunu bize nasip etti demek lazım herseye ondan gelen herseye şükretmek gerek. elbette bakmak zor ama öyle olmayı o istemedi bizim görevimiz diğer insanlardan farklı olmadıgını ona hissettirmektir. ve bu görevi bbebeğini canından cok seven annelerden baskalarının yapabileceğini pekte sanmıyorum rabbim yavrularımızı hayırlısı ve sağlıklı olarak kucagımızı almayı nasip etsin. seni seviyorum meleğim canım yavruum

.

Allah'ın takdiri başka bile bile dünyaya bu şekilde bir çocuk getirmek başka. Sen testlerini yaptırırsın, herhangi bir anormallik çıkmaz ama bebeğin yine de anormal doğar. Bu Allah'ın takdiridir. Çünkü bu şekilde durumlar ile De çok karşılaşılıyor. Ya da sağlıklı olan bebeğin doğduktan sonra da hastalanabilir bunlar tabi ki yapılacak birşey olmayan durumlar. Ayrıca takdir edersiniz ki her anne de bebeğini canından çok seviyor gibi bir durum yok nasıl anneler görüyoruz ve kim ne derse desin anormal bir çocuk her zaman istismara daha açıktır.

hanımlar bu testleri çok kafanıza takmayın. benim gibi kesinlikle aldırmayı düşünmeyenler bende dörtlüyü yaptırdım sadece, doktorum beni caydırmak içinde uğraştı amniyosentezle bile onu tehlikeye atmıcamı bildiği için, ama yinede içim rahat olmadı. çünkü risk çıkarsa ne olur ne olmaz hazırlıklı olmak lazım. üstelik bazı rahatsızlıklarda doğum sonrası erken tedaviye başlama için önemli. sonucum temiz çıktı ama unutmamanız gereken birşey var ki doktorum testin temiz çıkmasınada güvenme dedi...
nasıl riskli çıkıp sapasağlam doğuyosa Allah korusun tüm testleri temiz çıkıp problemli doğanlarda oluyormuş. Alah'tan hayırlısını isteyelim, güzel düşünelim güzel olsun, endişhelerle zehir etmeyelim kendimize 9 ayı

bu testleri yaptırmak tabiki anne babanın kararı ama ben mutlaka yapılmalı diyenlere katılmıyorm. çünkü bu testler kesin sonuç vermemekle beraber yanıltıcı sonuçlar da verebiliyor. örneğin olmayanı var gösterebiliyor ya da olanı yok gösterebiliyor. dolayısıyla %100 kesinliği olmayan bu tür testleri yaptırıp hem test sonuçlarını beklerken hem de olası bi olumsuzluk durumunda hamilelik döneminin zaten var olan stresini daha da fazla yükseltmeyi ben saçma buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…