- Konu Sahibi realistgirl
-
lmaz:arkadaşlar ben 3lü testimi haydarpaşa numunede yaptırdım riskli hemen amniyosentez denildi.gezmediğim dr hastane kalmadı.çok korktum.zeynep kamilde test tekrar edildi ve 0 risk çıktı.us de baktırdım bebek gayet normal dedi dr.yani ciddiye almayın hemen tekrarlattırın testi.tabi sonuç aynı çıkarsa amniyosentez..
arkadaşlar ben 16 haftalık hamileyim allaha şükür bir sorunum yok ailemde problem yok yarın test yaptırcam ama emin diilim bilmiyorumkismile
Merhaba bayanlar ben de şu an 17 haftalık hamileyim. 2 il testimde de 3lü testimde de bir sorun çıkmadı çok şükür. Önümüzdeki kontrolde detaylı ultrasona gireceğim. Burada bazı arkadaşların testleri yaptırmanıza gerek yok vs dediklerini gördüm, ben açıkçası bu fikre hiç katılmıyorum. Çünkü ne bebeğe ne de size herhangi bir zararı olan testler değil, sadece 1 tüp kan alınıyor sonuçları da 1 hafta içerisinde çıkıyor. Çıkan sonuçlar elbette yüzde yüz geçerliliği olan sonuclar değil ama böyle bir ihtimalin bilinebilme ihtimali varken bu bilgiyi reddetmeyi mantıklı bulmuyorum. Zihinsel olarak problemli bir çocuk yetiştirmek hem büyük sabır hem de ileri profesyonellik isteyen bir durumdur. Bu şekilde çocukları dünyaya getirip yetiştiren insanlara saygım çok büyük, ama bu durumun herkese bahsedilmiş bir meziyet olduğuna inanmıyorum. Ayrıca unutulmamalı ki çocuklarımız bize bağlı ve bağımlı varlıklar değil kendi kendilerine bir bireydirler ve sizin sonsuza kadar içinde bulunamayacağınız bir yaşama, birey olarak hazırlanamayacak bir çocuk getirmek çok iyi düşünülmesi gereken bir karar. Ek olarak 2li ve 3lü testte tespit edilmeye çalışılan problemler birbirinin aynı değil bu yüzden ikili testlerinizi de üçlü testlerinizi de kontrollerinizi de ihmal etmeyin
.söylediklerin dogru ama allah göstermesin suan hamilesin her söylediğimize dikkat etmeliyiz. tabiki testler yapılmalı ama ne çıkarsa cıksın o bizim yavrumuz o bizi secmedi biz istedik ve yaptık isterken sağlıklıyken iyi güzel hoş hastaykenmi cocugumuzdan vazgecicez.. ne olursa olsun bakmalıyız o bizim canımız biz ne yersek onu yiyo nasıl nefes alırsak oda alıyo mutluysak oda mutlu bizim kalb atısımız hızlanınca onunkide hızlanıyo... bi düşünsene nasıl vazgecersin suan bebeğinden allah ne isterse o olur demekki bunu bize nasip etti demek lazım herseye ondan gelen herseye şükretmek gerek. elbette bakmak zor ama öyle olmayı o istemedi bizim görevimiz diğer insanlardan farklı olmadıgını ona hissettirmektir. ve bu görevi bbebeğini canından cok seven annelerden baskalarının yapabileceğini pekte sanmıyorum rabbim yavrularımızı hayırlısı ve sağlıklı olarak kucagımızı almayı nasip etsin. seni seviyorum meleğim canım yavruum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?