3 lü test sonucum 1/157 lütfen yardım...

sen içinden gelen sesi dinle canım.her şey güzel olacak.içini rahat tut.bak ultrasonda da bi sorun yokmuş.sağlıklı bi şekilde doğacak ve teyzelerinin elini öpmeye gelecek bebişin

geçmiş olsun arkadaşlar...belinaycım moralini yüksek tut.sonuçların inşaallah güzel çıkacak...ben ilk bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim,kalbi durmuştu karnımda.sonra genetik araştırmalar falan.sonuçlar kötü dediler,eşimde de bende de problem vardı,hatta akraba evliliği mi diye de sordular.sorun şu ki: bendeki sendrom bebekte down sendromuna yol açabilirmiş,eşimdeki ise çocukta kısırlığa...benim genetik değerlendirmelerim kayseride yapıldı,orada ikamet ediyordum.gözümü öyle korkuttular ki, ankaraya taşınmadan önce tekrar hamile olduğumu öğrenince sevinemedim bile.mayısta taşındım,hamileliğimi öğrenmemden 3-4 gün sonra yani.burada muayene oldum,aynı şekil burdada korktum.dr. genetik sonuçlarıma bakınca şaşkın şaşkın sorular yöneltti.neyseki beni başka hastanenin genetik bölümüne yönlendirdiler(gazi ünv)orada bzimle ilgilenen genetik hocaları öyle açık ve güzel konuştular ki içimiz rahatladı.her gebelikteki risk kadarmış bizdeki sorun da..boşuna abartmışlar...şimdi 11 haftalık hamileyim ve içimi rahat tutmaya çalışıyorum.gereksiz stres bebeğe zarar verir,ona bişey olmaz inşallah.hiçbirimizin evladına bişey olmaz inşallah ve hepimiz sağlıkla sıhhatle alırız kucaklarımıza.ben de pazartesi dr. agideceğim,2 li test zamanım geldi,bakalım hayırlısı.
arkadaşlar tüm içtenliğimle hepiniz için dua ediyorum,mevlam bebeklerimize sağlık sıhhat versin....
tekrar geçmiş olsun belinay,güzel haberlerini ben de bekliyor olacağım...

çok teşekkürler canım...inşallah senin ikili testin güzel çıkar da stres yapmazsın canım inan insan sonuç çıkana kadar kafayı yiyor takmamaya çalışıyorum arkadaşlarıma falan gidiyorum ama aklıma gelince de başlıyorum ağlamaya.inşallah hepimiz hayırlısıyla bebeklerimizi alırız kucağımıza...

belinaycım bua lattıkların o kadar tanıdık geliyoki bana... ama merak etme hepsi geçecek çok gzüel sonuçlar cıkacak bak göreceksin allahın izniyle. bu arada ben de bugün şeker yüklememi ve tetenozumun 2. aşısını yaptım hem de rutin kontrole gittim önemli bişey yok gibi ama bakalım... sonuçları alınca haber te unutmaaaaaaaa....

bende bugün doktorumu aradım haftaya pazartesi çıkacakmış sonuçlarım o zaman haber veririm.şeker yüklemesi ne canım?

bende bugün doktorumu aradım haftaya pazartesi çıkacakmış sonuçlarım o zaman haber veririm.şeker yüklemesi ne canım?

hadi yaaa....1 hafta daha bekleyecez yani. neyse kötü haber tez duyukur derler. geç olsun temiz olsun... şeker yüklemesi,hamileliğin 24-28 haftalaında yapılan test. önce açlık şekerini ölçüyolar sonra 50 cc lik şekerli suyu veriyolar 1 saat aç susuz durduktan sonra tekrar kan alıp tokluk şekerini ölçüyolar... genelde hamilelik dönemlerinde şeker de yükselme olabiliyor ya ona önlem almak için...

maalesef canım geçmek bilmeyen bir hafta daha var önümde dediğin gibi geç olsun da temiz olsun inşallah...Allah allah bu testide yeni duydum senden kzım var benim 7 yaşında o hamileliğimde böyle şeyler hiç yoktu şimdi herşey çıkmış duydukça şaşırıyorum.peki onu yaptırmanı doktormu söyledi?

benim ablamın kızı 4 yaşında mesela ablama da yapmışlardı.. ama 7 sene öncesinde yappılıyomuydu bilmiyorum.. evet canım şeker yüklemesini doktorum söyledi... bi önceki muayene de bir sonraki kontrole erken saatte gelinki şeker yüklemenizi yapalım aç olmanız gerekiyo demişti. herhalde seninki de söyler....

kızlar benim 2 li testim 320/1 çıkmıştı özel hastanede genç bir dr a yaptırmıştım ..bebeğin ense kalınlığı 1.8 çıktı kan verdim falan sonuç bu çıktı..nasıl üzüldüm anlatamam sonra içim rahat etmedi başka bi uzman dr a gittim yaşadığım şehrin en ünlü dr larından..dr ultrasonla bakar bakmaz ense yanlış ölçülmüş dedi enseyi tekrar ölçtü, ense 1.00 çıktı..tekrar kan verdim ve yeni sonucum 2500/1 ..son gittiğim dr ense ölçmenin tecrübe gerektiren bir iş olduğunu ve çok ayrıntılı bakılması gerektiğini söyledi.düşünün 0.8 mm lik fark benim sonucumu normale çevirdi..demek istediğim sonucunuz kötü çıkarsa mutlaka uzman bi dr a gidip tekrar baktırın..ben gitmeseydim 3 lü teste kadar kafayı yerdim heralde..

canım benim doktorumda bu konuda uzman hemde ense kalınlığı çok normal demişti ama 3lü testimin sonucu böyle çıktı.

ben de 2li testimi oldum ve sonuç hiç de iç açıcı değil maalesef.
ense kalınlığı :1.2
kombine risk : 1/281
ikili test: 1/50
yaş riski : 1/759
trisomy18 + NT : 1/10000
offfff...sonucu böyle çıkıp da daha sonra 3 lü testi iyi çıkan var mı aranızda....

canım benim ikili riskim95\1 çıkmıştı 3 lü testim 709\1 çıktı yani oldukça fark vardı ama 2li test daha güvenilir olduğu için doktorum amniosentez istemişti. ben de yaptırdım ve allah çok şükür temiz çıktı. şimdiye kadar ultrason görüntüsü normal olup da bu tarama testleri riskli çıkıp amniosentez olan hiç kimse de bi hastalık çıktığını duymadım için rahat olsun

belinay yokmu hala haber bugün p.tesi. yoksa iyi haberi aldın da kendini dışarılaramı attın????

belinay yokmu hala haber bugün p.tesi. yoksa iyi haberi aldın da kendini dışarılaramı attın????

yok canım nerdeeee....bugün aradım ama sonuç daha ellerine geçmemiş o yüzden bu akşam yada yarın sabah beni arayıp haber vereceklerini söylediler...artık beklicek halim kalmadı,gözüm hep telefonda:sinifsinif:

ben de zırt pırt sorup seni sıkıntıya sokuyorum... haber alır almaz mutlaka yaz buraya tamam mı?????*

ben de zırt pırt sorup seni sıkıntıya sokuyorum... haber alır almaz mutlaka yaz buraya tamam mı?????*

aşkolsun canım öyle düşünme sen beni düşündüğünden yazıyosun,tamam canım haber alınca mutlaka yazarım buraya...öpüyorum...

amniyosentez sonucum belli oldu nihayet bebişim çok sağlıklıymış boşuna korkmuşum kızlar...gayet sağlıklı bir oğlum olacakmış.Allahıma binlerce kere şükürler olsun:Saruboceq:Allahım sonuç bekleyenlerin yardımcısı olsun...

cok sevindim senin adina cok sukur....

sizin bu telaşlarınızı görünce bu testlerden hiçbirini yaptırmadığım için bir kere daha şükrediyorum. ben doktora sordum müdahale edebileceğin bir şey yok dedi. sadece öğrenmiş olacaksın. ayrıca da görüldüğü üzere çoğunda boşuna telaş yapılıyormuş. geçmiş olsun.Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…