canım benim hamile eltimede amniyo sentez uygulayacaz diyolardı.sonra bu elindeki tahlillerle başka doktora gitti birde biz yapalım tahlil dediler sonra ve tahlillerde normal bişiy gözükmedi.yaptırmasaydı bebek down sendromlu parmaklar 4 parmak ve daha neler neler.bebek doğdu şükür eli ayağa sağlam hiç bişiyi yoktu.diyeceğim o bir doktorla sınırlı kalma..umarım bişiy yoktur
aaaaaaaaaa sonrasını okumamıştım meğer olmussun sonuçlarında iyi olmasına ayrı bir sevindim ee ne diyelim sağlıcakla kucağına alırsın ozaman
ben devlete gittim 2li testte.özel dr.um yok ama bundan sonra ben de ayrı bir doktora da muayene olmayı düşünmüyor değilim.2li test sonucuna bakıp risk çıkmış amniyosentez dedi.bakalım belinayım muhtemelen amniyosentezi kabul etcem ki zaten zekai tahir burak hastanesinde yapılacakmış.çok iyi diyor herkes oraya.büyük doğum olunca tabiki iyi olur...dualarını esirgeme benden.ben de sizlere duacıyım.mevlam yar ve yardımcımız olsun her konuda....
22+6 oldu yarın dr gıtcem sen?
ohoooo kaynatmışsınız burda....hatunlar yaa hazır sizler online kensorayım.ben 13+1 oldum ne bulantı kaldı ne bişey.sadece midede peklik hissediyorum.arada da çok hafif baş dönmeleri yaşıyorum.karnımda kasıklarımda falanda öyle çok ağrı falan yok.bi ara oldu da şimdi yok.bunlar normal değil mi?gebelik belirtilerinin hepsi gitti neredeyse.korkuyorum bundan ötürü...
sağol bitanem....benim 16 haftam bitene kadar devam etti mide bulantılarım ama her kadının farklı oluyor genelde belkide seninki az sürmüş olabilir sen yinede doktora gidince sorarsın canım...
beray bebişinin cinsiyeti nee...belinaycım sen söylemişmiydin daha önce hatırlamıyorum ama.hissettiğiniz gibi mi çıktı cinsiyetler onu merak ettim.ben sanki oğlum olacakmış gibi hissediyorum da...
beray bebişinin cinsiyeti nee...belinaycım sen söylemişmiydin daha önce hatırlamıyorum ama.hissettiğiniz gibi mi çıktı cinsiyetler onu merak ettim.ben sanki oğlum olacakmış gibi hissediyorum da...[/QU benımd oglum olcak Allha herkese hayırlı dogumlar nasıp etsınnnnnnnnnnnnnnn
7 kasım benım dogum senınkı ya u halımle yolculuga cıkcam
kızlar benim 2 li testim 320/1 çıkmıştı özel hastanede genç bir dr a yaptırmıştım ..bebeğin ense kalınlığı 1.8 çıktı kan verdim falan sonuç bu çıktı..nasıl üzüldüm anlatamam sonra içim rahat etmedi başka bi uzman dr a gittim yaşadığım şehrin en ünlü dr larından..dr ultrasonla bakar bakmaz ense yanlış ölçülmüş dedi enseyi tekrar ölçtü, ense 1.00 çıktı..tekrar kan verdim ve yeni sonucum 2500/1 ..son gittiğim dr ense ölçmenin tecrübe gerektiren bir iş olduğunu ve çok ayrıntılı bakılması gerektiğini söyledi.düşünün 0.8 mm lik fark benim sonucumu normale çevirdi..demek istediğim sonucunuz kötü çıkarsa mutlaka uzman bi dr a gidip tekrar baktırın..ben gitmeseydim 3 lü teste kadar kafayı yerdim heralde..
bnm ikili testmde ense kalınlığı 2.5 mm çıkmıştı. bunun üzerine bir prof a gittik ve tekrar ölçtüğünde yanlış ölçülmüş bebeğinizin ense kalınlığı normal dedi ama bnm elimde ne ense kalınlığı belirten bi döküman var ne de başka bir şey. şimdi farkettim. sizinkilerle kıyaslayacak olsam elimde hiç bi kalınlık numarası yok. ben bebeğimin ense kalınlığının sonrasında kaç çıktıını bilmiyorum. ne yapalıyım? arayıp doktordan istemelimiyim? offff kendimi başıboş koyun gibi hissediyorum artık. kim nereye güderse oraya gidiyoruzklava:
İkili test denen şey adı üstünde ense kalınlığı+kan testidir.Yani ikisinin birden değerlendirildiği testtir ki bu kan değerlerinin yazılı olduğu rapor yaptırdığınız yerde mutlaka vardır.Orda ense kalınlığı da yazar.Yaptırdığınız hastane ya da laboratuvardan bi kopyasını alabilirsiniz.Böylece başka doktora değerlendirme için götürebilirsiniz.Eminim bebeğiniz sağlıklıdır ama insanın içi içini yiyo işte.
öncelikle geçmiş olsun allah kimseyi evladıyla sınamasın bazen düşünüyorumda elma çekirdeğimin hasta olma ihtimali bile beni öldürür herhalde bazı kötü niyetli doktorlar ne yazıkki ettiklei yemini duyguları ve vicdaanını hiçe sayıp hastane çıköarları dahilinde evlatlarımızla bizi sınamaya çalışyorlar yalnış ölçüm yapmışız pardon gibi bi açıklamanın hiçbir şekilde affı olmaz bence onca çektiğin acı ağlamalar ve uykusuz gecelerin affı olmadığı gibi amniyosentez yapmayı nmarifet sayanlarda var 250de 1 bebek ölümüyle sonuçlanan bu uyguma sonucunda bebeği aldırmayacaksanız bence yaptırmaya gerek yok kuzenimdende istediler 1/40 çıkmıştı bebeğin riski ağlamaktan helak olduk kuzenim amniyosentezden korktu ayrıca bebeğimi aldırmayacaksam ne gerek var diye düşünüp yaptırmadı doktoru o günden sonra hiç ilgilenmemiş şuanda bebeği aylık ve okadaar sağlıklı ve güzel bir bebekki tek kaybımız doğuma kadar olan ssürede gördüğümüz kabuslar oldu evet testi yaptırsaydık o kabusları görmeye bilirdik ama de bile olsa dünyalar güzeli yusufumuz ölmüş olabilirdi
İkili testimin ve ense kalınlığının gösterir belgeleri elimdevar. Benim elimde olmayan yada olupta bilmediğim şey ikili testten sonra gittiğimiz doktorun bize ense kalınlğı yanlış ölçülmüş herşey normal dediği ense kalınlığını gösterir belgenin elimde olmayışı.. aslında bir kağıt var burada NT 1.4 mm yazıyor. Bu ense kalınlığımı oluyor arkadaşlar bileniniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?