3 lü test sonucum 1/157 lütfen yardım...

aaaaaaaaaa sonrasını okumamıştım meğer olmussun sonuçlarında iyi olmasına ayrı bir sevindim ee ne diyelim sağlıcakla kucağına alırsın ozaman

evet canım oldum ama şükür sonuçlarım temiz çıktı:lepi:amin canım allahım hala sonuç bekleyenlerin yardımcısı olsun beklemek çok zor çünkü...

canım hastane ve doktorun iyiyse hiç kafana takma amniyosentezi...dualarım seninle canım inşallah sende güzel haberlerini yazarsın buradan:Saruboceq:

ohoooo kaynatmışsınız burda....hatunlar yaa hazır sizler online ken sorayım.ben 13+1 oldum ne bulantı kaldı ne bişey.sadece midede peklik hissediyorum.arada da çok hafif baş dönmeleri yaşıyorum.karnımda kasıklarımda falanda öyle çok ağrı falan yok.bi ara oldu da şimdi yok.bunlar normal değil mi?gebelik belirtilerinin hepsi gitti neredeyse.korkuyorum bundan ötürü...

beray bebişinin cinsiyeti nee...belinaycım sen söylemişmiydin daha önce hatırlamıyorum ama.hissettiğiniz gibi mi çıktı cinsiyetler onu merak ettim.ben sanki oğlum olacakmış gibi hissediyorum da...

benim 16 haftam bitene kadar devam etti mide bulantılarım ama her kadının farklı oluyor genelde belkide seninki az sürmüş olabilir sen yinede doktora gidince sorarsın canım...

beray bebişinin cinsiyeti nee...belinaycım sen söylemişmiydin daha önce hatırlamıyorum ama.hissettiğiniz gibi mi çıktı cinsiyetler onu merak ettim.ben sanki oğlum olacakmış gibi hissediyorum da...

evet canım sonucumu yazarken oğlum olacağını da yazmıştım...ben hissetmiştim kızımdada kızım olacağı içime doğmuştu şimdi de oğlum olacağını hissetmiştim ama yine kendi kendimi heveslendirmek istememiştim.

7 kasım benım dogum senınkı ya u halımle yolculuga cıkcam

benimde doğum 10 kasım ama nasıl oluyor anlamıyorum sen 22-6 hamilesin bana 21 haftalık dedi doktorum ama son adetime göre hesaplayınca bende senin kadar çıkıyorum ama ultrasonda bir hafta küçük çıkıyor o yüzden bende ultrasonda çıkan haftamı yazıyorum.

bnm ikili testmde ense kalınlığı 2.5 mm çıkmıştı. bunun üzerine bir prof a gittik ve tekrar ölçtüğünde yanlış ölçülmüş bebeğinizin ense kalınlığı normal dedi ama bnm elimde ne ense kalınlığı belirten bi döküman var ne de başka bir şey. şimdi farkettim. sizinkilerle kıyaslayacak olsam elimde hiç bi kalınlık numarası yok. ben bebeğimin ense kalınlığının sonrasında kaç çıktıını bilmiyorum. ne yapalıyım? arayıp doktordan istemelimiyim? offff kendimi başıboş koyun gibi hissediyorum artık. kim nereye güderse oraya gidiyoruz klava:

öncelikle geçmiş olsun allah kimseyi evladıyla sınamasın bazen düşünüyorumda elma çekirdeğimin hasta olma ihtimali bile beni öldürür herhalde bazı kötü niyetli doktorlar ne yazıkki ettiklei yemini duyguları ve vicdaanını hiçe sayıp hastane çıköarları dahilinde evlatlarımızla bizi sınamaya çalışyorlar yalnış ölçüm yapmışız pardon gibi bi açıklamanın hiçbir şekilde affı olmaz bence onca çektiğin acı ağlamalar ve uykusuz gecelerin affı olmadığı gibi amniyosentez yapmayı nmarifet sayanlarda var 250de 1 bebek ölümüyle sonuçlanan bu uyguma sonucunda bebeği aldırmayacaksanız bence yaptırmaya gerek yok kuzenimdende istediler 1/40 çıkmıştı bebeğin riski ağlamaktan helak olduk kuzenim amniyosentezden korktu ayrıca bebeğimi aldırmayacaksam ne gerek var diye düşünüp yaptırmadı doktoru o günden sonra hiç ilgilenmemiş şuanda bebeği aylık ve okadaar sağlıklı ve güzel bir bebekki tek kaybımız doğuma kadar olan ssürede gördüğümüz kabuslar oldu evet testi yaptırsaydık o kabusları görmeye bilirdik ama de bile olsa dünyalar güzeli yusufumuz ölmüş olabilirdi

İkili test denen şey adı üstünde ense kalınlığı+kan testidir.Yani ikisinin birden değerlendirildiği testtir ki bu kan değerlerinin yazılı olduğu rapor yaptırdığınız yerde mutlaka vardır.Orda ense kalınlığı da yazar.Yaptırdığınız hastane ya da laboratuvardan bi kopyasını alabilirsiniz.Böylece başka doktora değerlendirme için götürebilirsiniz.Eminim bebeğiniz sağlıklıdır ama insanın içi içini yiyo işte.

İkili testimin ve ense kalınlığının gösterir belgeleri elimdevar. Benim elimde olmayan yada olupta bilmediğim şey ikili testten sonra gittiğimiz doktorun bize ense kalınlğı yanlış ölçülmüş herşey normal dediği ense kalınlığını gösterir belgenin elimde olmayışı.. aslında bir kağıt var burada NT 1.4 mm yazıyor. Bu ense kalınlığımı oluyor arkadaşlar bileniniz var mı?

uykularımı kaçırdım. uykudamıyım ayaktamıyım bilemez oldum. Amniosentezden bende korkuyorum açıkçası. Ve bebeğimin sağlıklı olduğuna dair bir hissim var içimde. Ama yine de kurtulamıyorum kötü düşüncelerde. Ne yerdeyim ne gökte. Allah kimseye yaşatmasın. Kimseyi böyle sınamasın. :Saruboceq::Saruboceq:

Ben ilk doktorun verdiği yok anladım.NT (Nuchal Translucancy) ense kalınlığı demek evet cnm.Biri 2,5 diğeri 1,4 kafa karıştırıcı bi sonuç gerçekten.Ama 2,5 de sınırda bi değer yani öyle 4-5 mm falan diil.Belki şu noktada 3.bi doktor görüşü daha almakta fayda var.Bu ölçüm gerçekten çok hassas yani milimetrik bi oynama bile fark yaratıyo doktorun iyi ölçmesi gerek.Bence için rahat diilse bi doktora daha git.9 ay böyle stresle geçmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…