3 sene yetti gerçek yüzünü görmeye...

arkadaşlar hala kızı anlamıorsunuz ya o sadece kyumcunun yanında rencide edilmesine bozulmuş çok haklı da.elin adamının yanında bizden başka bişey bekleme ne demek.eve gel kızım biz başka bieşy takamıcaz de olsun bitsin ama milletin içinde yapıolarsa görgüsüzlüktür..nişanlının babasının dediğine takılmıyorum erkekler anlamaz elbise işinden cnm canını sıkma.ama nişanlın şimdiden ailesiyle senin aradnda denge kuramıyorsa ilerde yaşayacaklarına hazır ol derim

katılıyorum fakat şu cümleye ek yapmak istiyorum

"20 tane bilezik takıp her fırsatta sana sen o kadar etmezsin demesimi iyi yoksa elinden geleni yapıp hayatı boyuncada seni el üstünde tutması mı.."

yoksaaaaa hiçbirşey istemeyip sana "sen bize bedavaya geldin dimi ? " demesi mi ?????

otur ölç biç tart ya herşeyi yaptıracaksın genç kızsın bi kere evleneceksin herşeyin en iyisini en güzelini yaptıracaksın akıllarda kalacak şekilde yada susacaksın başını eğip dul kadın gibi evleneceksin....

yada eyvallah etmiceksin yol vericeksin senin kıymetini bilecek biri ile yoluna devam edeceksin.

eğer kararlı isen sakın üç yılına üzülüp koca ömrünü heba etme....

dediğini yaptıranlar el üstünde tutulanlar kaçan kovalanır ....

nişan için alınanlar abartılı yazan arkadaşlar olmuş bence tekrar okuyun sadece nişan alışverişi yapılmamış nişan,düğün alıp alabileceklerini almışlar...bence ortada ne küçümsenecek ne de haline şükret bunu bulamayanlarda var denilecek bi durum yok,ortalama bi alışveriş bu çok ekstrem bi durum yoksa eğer....bunlar aile büyükleri arasında konuşulur ne takabilecek gücünüz varsa nişanda mı düğünde mi uygun bi dille konuşulur anlaşılır...
bencede kayınvalide de tam bi kaynana potansiyeli var nerde ne konuşacağın ı bilmiyor...tavus kuşu gibi olmuşsun ne demek hiçte komik diil bence,takılma diyen arkadaşlara katılamıycam..

konu sahibinin takılanlarda 5 bilezik,takı seti fln diye yazması paraya önem verdiğinden değil hiç önemsememesinden kaynaklanıyo olabilir ben öyle algıladım...

arkadaşlar niye herkes aynı şeyi yazıp duruyor bi türlü anlamıyorum ya. niye tek taraflı düşünüyosunuz yazdıklarıma eminim siz de içten içe katılıyorsunuz ancak ya böyle bir şey daha hiç başınıza gelmedi ya da içinizde bi yerlerde benim gibi düşünen sesinizi bastırmakta çok ustasınız. yasın küçük ondan böyle konusuyosun diyenler olmuş yaşım hiç de küçük değil tanımadan infaz ediyosunuz. maddiyatı zerre kadar düşünmüyorum siz ne düşünürseniz düşünün. bilezikleri küçümsediğim ya da çok önemsediğim de yok. sonuçta ben onları her gün takıp gezecek birisi değilim. ancak siz de bilirsiniz ki böyle şeyler geleceğe yatırımdır. ve yaptıkları altınlar ister az olsun ister çok sadece bana değil oğullarına da yapılmıştır. yani günün birinde onlar satıldıgında parayı kendim harcayacak değilim. birini maddiyatçı olarak nitelemek ne kadar da kolay kaldı ki maddiyatı düşünmeyen bir tek şahıs gösterin desem gösteremezsiniz şu devirde.

canım açta forumları bir oku,kaç tanesinin kaynana,kayınpederi almış acaba takıları
hatta bazı gelin adayları kendileri alıp vermiş düğünde taksınlar diye,sen hala neler diyorsun

canım açta forumları bir oku,kaç tanesinin kaynana,kayınpederi almış acaba takıları
hatta bazı gelin adayları kendileri alıp vermiş düğünde taksınlar diye,sen hala neler diyorsun

forumdakilerden bana ne ben yakın çevreme bakarım hala altın diyosun yaa altınlardan sonrasını kimse okumamıs herelde. bir de herkesin altından yana bi derdi varmış galiba

Fazla alçak gönüllü geldiniz bana.
5 bilezik,takı seti birde alynsları küçümseyecek kadar hemde...
Bunları yapan 30_60 liralık pastayı maddiyat için değil,adetlerinde olmadığı için garipsemişlerdir..

forumdakilerden bana ne ben yakın çevreme bakarım hala altın diyosun yaa altınlardan sonrasını kimse okumamıs herelde. bir de herkesin altından yana bi derdi varmış galiba

altın konusunu anlatan sen,aldıkları da bunlar diye azımsayan sen.nişanı kız tarafı yapar, görgüsüzler pastaya karşı çıkıyor diyen sen
yaptır pastanı geç.niye karışmalarını istiyorsun.çokta rahatsızsan aileden ayrıl,görgülü istediğin gibi birilerini bul

adetlerini çok yakından biliyorum canım çünkü aynı yerde oturuyoruz hiçbir şeyi küçümsemiyorum arkadaşım beni yanlış anladın diğerleri gibi

Valla altınları boş ver de bence daha önemlisi seninle konuşma tarzları...söylediğin gibiyse o kaynana senin canını çook sıkacak..Bir de oğulları sürekli annesini koruyorsa yani haksız bile olsa,işte o zaman çook üzülürsün...Umarım böyle bir şey olmaz.

güzel kardesım önce dıyorsunkı maddiyatcı değilim,hemen infaz edıyorsunuz dıyorsun..sonrada diyorsunki böyle seyler yatırım ,maddiyatı kım dusunmezki dıyorsun..

evinde yuvanda huzur olmadıktan sonra evin altından yapılsın neye yarar ? sen iyi gecınmeye bak nısanlınla bosverr gerısııni.. maddiyat her zaman olur herzaman kazanılır az veya cok..olur illaki.. ama huzuru mumkunse hiç bişeye değişme..

Nişan alışverişine çıkalım diyen kayınpederim olmadı..
kaynanam zavallım ona soran yok zaten
Nişanlım çalışmıyordu henüz
Nişanda alyansımdan başka bişey takılmadı..
Evlendim düğünümde set istemedim hepsi bilezik olsun dedim 5 bilezik takıldı.
Set istesem 3 olurdu bilezik kesin
Takı,para,pul hepsi boş önemli olan mutluluğunuz huzurunuz..
Ama sözlünün hep o tarafta olmasını kafana takman doğal
al karşına konuş iki tarafı idare edebilmesi gerek seni sakinleştirebilmesi gerek..
Ben hep böyleydim ne demek çok erken havaya girmiş bu da yahu

adetlerini çok yakından biliyorum canım çünkü aynı yerde oturuyoruz hiçbir şeyi küçümsemiyorum arkadaşım beni yanlış anladın diğerleri gibi

çok saçma yorumlar var gerçekten ben ne zorluklarla çocuğunu evlendirenleri gördüm çevremde ama gelinden altın alıp takacak kadar gurursuz değillerdi...hayret yani böyle şeyler yaşayanlar var diye normal bişeymiş gibi anlatanlarda art niyet arıyorum..kötü bir kaynana adayı olabilirler

eğer konuya altınlardan değil de ailesinin ve nişanlının davranışlarından girseydin hepimiz yanlış anlamazdık öyle değil mi? bunca kadın aynı şeyi anlamışsak sorun bizde değildir sanırım.

allah razı olsun canım senden hele şükür altınları söz etmeyen biri çıktı işte benim asıl derdim bu. anasının babasının tarafında duran bir damat adayı ve nerde ne konuşulacagını bilmeyen bir kayınvalide. benim derdim sizin de basınızda bu sorunlar varsa çaresini nasıl nerde buldunuz onu öğrenmekti ama demedikleri kalmadı

Bu konuda yorum istiyorsan aranızdaki iletişimden biraz daha bahset.

Benim kayınvalidem dünyada az bulunan meleklerdendir yani..ama forumlarda kaynanasından ve onun sözünden çıkamayan oğullar yüzünden boşananları, yuvasında huzur kalmayanları o kadar çok okuduk ki..Çok zor..İyi düşünmek lazım. Bir de evlenince değişir deme sakın.Asla değişmez...

iyi de yazdıgım seylerde sadece altın yok ki siz sadece niye oraya takıldınız asıl ben onu anlamadım

karşıma alıp konuşmaya çok çalıştım ama ben konustum o sustu sorunumuz bu şekilde çözülmedi siz de takdir edersiniz ki o yüzden burda böyle şeyler yasayanlar varsa tavsiye almak için bu konuyu açtım ama nerelere geldi

Nişan için alınanlar abartılı, ancak nişanlınız ve siz nerelisiniz bilmiyorum ama,
İç Anadolu'da bazı illerde nişandan tüm takılar geline takılır,
düğünden bir gün önce de gelinden alınıp ,
düğün günü aynı takılar takılır...

Yani nişanda yapılan hariç başka bir şey yapılmaz.
Saçma ama
Bu bir adettir bazı yörelere göre...

Nişanlınız nereli?

Eger öyle bir adetleri varsa size veya ailenize en baştan söylemeleri gerekirdi durumu.
Ya da şöyle sorayım 3 yıldır tanıyorsunuz hiç adetleri, gelenekleri görenekleri hakkında konuşmadınız mı?

maşallah allah nazarlardan korusun kayınvalidenizi. bu da yapı meselesi demek ki her kayınvalide aynı olmuyor ne yazık ki... inşallah sonumuz oralara varmaz çünkü onu seviyorum ve su ana kadar ayrılık lafı çıkmadı ikimizin de ağzından şükürler olsun ama son dönemde susmalarımız var işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…