3 sene yetti gerçek yüzünü görmeye...

sen bu ınsanların gercek yuzunu 3 senede nasıl goremedın asıl ona sasırdım ben
konuya gelınce 5 bılerzık ve set nısan ıcın ıyı bencede varsın dugunde de taksınlar bu kadar onemseme cogunun kayınvalıdesı bunuda yapmıyor
erkek tarafının yapması gereken seyler zaten bunlar ama onlar ayıp etmısler o sekılde konusarak ve sende buna kırılmıssın ama sen bıraz daha olc tart bakalım bu aıleyı olmuyor dıye bastan kestırıp atma

tavuşkuşu demesi hiç hoş değil tabi. takı olayına gelince nişan için baya fazla. düğüne de onları geri alıp tekrar takıcaklar sanırım. düğüne kadar belli olmaz. nişanlın çalışıyorsa bir kaç bilezik de o alır takılır düğüne

Daha ne yapacaklardı adamlar merak ettim. Tüm çarşıyı mı alsalardı. 5 bilezik, takı seti, alyans. E daha ne yav. Çok güzel söylemiş kadın bence başka birşey bekleme diye. Demekki beklediğinizi hissetmiş kesitip atmış. "Bu ne tavus kuşu olmuşsun" demesi hoş olmamış evet, biraz daha ılımlı bir cümle kurabilirdi beğenmediğini belli etmek için.

bizde altınlar nişanda olur düğünde onlar geri alınıp yeniymiş gibi takılmaz. ancak bir bilezik ya da küçük altın takılır. altınların büyük çoğunluğu nişanda yapılır yani. üslupları beni sinir eden zaten altında salkımda değilim ben

hayır benim anlamadıgım niye herkesin gözüne bu altın konusu battı. acaba herkes bu konuda yaralı mı? acaba siz de nişan ya da düğününüzde daha çok altın istediniz de bulamadınız mı ondan mı bu kadar tepki

Varya şu yorumun üstüne kendimi kınadım şahsen. İnsan bilip konuna yorum yapmışım şu yazdığın yoruma bak. Kaliten ortada. Bence kayınvalidenler biran önce gözlerini açsalar iyi olur. Yoksa yazık ederler oğullarına.

kayınvalidene bence söyle istediğin herşeyi alsınlar sonra siz ödersiniz evlenince...

böyle yapıp damada bir kol düğmesi takmazlar.. ceyiz borcunu damada yuklerler.. yatak odasını almazlar..
Ne kadar basitsiniz

bence önce şu sevgilinle olan sorunu halletmelisin kaynana flan istediğini desin aman ileride kaynananlamı yaşıcan hmm ben öyle düşünememişim keşke öle bişe alsaymışım flan de nolucak zaten almışın istediğini :)) altınları alırkende benden başka bişe isteme demiş ya ay zaten çok aldınız ne gerek vardı flan de almış sonuçta hem sen ılıman olursan kaynananda mutlu olur tatlım sıkma bu kadar kendini bi de tavsiyem kaynananla arandaki sıkıntıyı annene söyleme yada yumuşatarak söyle ki iki arada kalan sen olma nişanlanıcaksın şu sıkıntına bak bir kez olur bunlar sensin o nişanın prensesi insanları tatlı dilinle yola geitrmeyi dene :) ama en öncesi nişanlınla olan sorunlarını hallet!!!

takilan takilar filan az degil simdi mantikli dusunmek lazim. hatta sana nisanda bi alyans ve takim alsalarda dugundede 5 bilezigi taksalardi normal karsilardin. herneysede...sorun kayinvalidenin tavrinda bana kalirsa..maalesef kaynana milleti diyelim

selam canim

maddiyat önemli deil ama bu sekilde dile getirmek hic hos deil insan kiriliyor seni cok iyi anliyorum ,,bi iki teneke parcasini konu etmeleri onlarin kalitesini gösteriyor,,,ama eger sözlunle iyi geciniyorsan sana gerektigi gibi deger veriyorsa maddiyati önemseme,,ama dedigine göre sözlunde pek senin yaninda olmuyorsa bence sen evliligi bi kere deil coook coook iyi dusun inan bana evlendikten sonra böyle davranan bi erkek zerre kadar deismiyor ve olan sana oluyor ,,sinirler yipraniyor pismanliklar basliyor zaten aile ile anlasamayan kisiler helede esinde senin yaninda olmuyorsa o evlilikte hep huzursuzluk ve pismanliklar tatsizliklar olumsuz ne varsa yasaniyor malesef Rabbim yardimcin olsun pisman olacan bisey yapma daha basindasin cokk cok iyi düsün güzelim....

böyle yapıp damada bir kol düğmesi takmazlar.. ceyiz borcunu damada yuklerler.. yatak odasını almazlar..
Ne kadar basitsiniz
nerden biliyosunuz hiçbişey yapmayacagımızı damadın her seyini en ince ayrıntısına kadar biz düşünürz tatlım sen sıkma o güzel canını. ayrıca basitsiniz diye tanımadıgın bir kişiye laf söyleyemezsiniz herkes ne kadar rahat olmus ya pc basına gec karsındakine bilip bilmeden konuş oh valla ne ala memleket

siz benim kaliteme laf edecek kadar beni tanımıyorsunuz o yüzden söylediklerinizz çok da umrumda değil açıkçası

lütfen artık nişan veya düğün ticaret gibi düşünülmekten vazgeçilsin,ister 5 bilezik taksınlar,ister 10 isterlersede hiçç....önemli olan nişanlınızla aranızdaki sevgi değilmi,nişan elbisesi konusunda haklı haksız diyemiycem ancak mantıken doğru,başka özel günlerdede(başkasının düğünü,nişan,sünnet vs...)giyilebilecek bir kıyafet alsanız daha mantıklı olur.

Son düzenleme:
herkesin kendi tercihi canım haklısın sen de düşüncende. kimisi elbise konusunda tekrar giyerim diye düşünür kimisi benim gibi. önemli olan nişanlımla aramızdaki sevgi saygı tabiki ama sadece onunla evlenmiyosun malesef aileler de giriyo işin içine. bişeyler o sevgiyi yıpratıyo işte zamanla...

ocak ayında kuzenim nişanlandı. bikaç ay sonrada düğünü var. ve bütün bu süre zarfında her işinde ben yanındaydım. nişanda pasta olur. benim kuzenim bi düğün salonu kiraladı pasta vs herşey vardı. nişanlısının aileside ona 1 set 2 bilezik aldı normal olarak. kuzenim ve nişanlısı bütün herşeylerini kendileri karşılıyor. kuzenim kendi nişanını kendisi yaptı. düğünüde ortak yapıcaklar sanırım nişanlısıyla. evleneceğini bildiği için 2 senedir para biriktiriyordu. sırf düğünü istediği gibi olsun ve ailesine yük olmasın diye. kendi çalıştı kendi yaptı nişanını mis gibi. herşey de kendi istediği gibi oldu. yani diyeceğim şu burada oturup bileziğine taktığı takılara laf söylemek yerine oturup kendi nişanınızı kendiniz yapın o zaman. ailenizin ve ailesinin elinden gelen bu olsa gerek. hayalinizdeki düğün ve nişanı siz yapmış olursunuz işte herşeyiniz eksiksiz olur ne diyim başka...
şunu da eklemek istiyorum taktığı takılar bana göre çok fazla. yani bir nişan için o kadar takılmaz. az değil sonuçta nerden baksanız 7 milyarlık şey var orda. aileyi de yaşından dolayı mazur görün. sonuçta aynı jenarasyon değilsiniz zevk ayrımı illa olucak.

Son düzenleme:

haha,evet biraz iltifata benziyo

yinede sormadan edemiycem yanlis yonlerdirmek istemem

enson ne hakkinda tartistinizi anlatirmisin
senin hakli yada haksiz oldugun bi konu degilde,rast gele enson tartistiginiz bi konu nedir?

ha bide kayinvalidenlerin konusu oldugundami boyle haksiz oldugunu soyler?
yoksa mesela onun bi arkadasinin sana yaptigi saygisizligi ona anlattiginda yine senimi haksiz gorur?

en son çok saçma sapan bişiden tartıştık. benle artık eskisi gibi ilgilenmiyosun dedim. ne zaman ilgilenmedim örnek ver dedi saydım saydım hiç alakası yok dedi kestirdi attı. niye diyorum açıklama yapmıyo bana güzelce. öyle işte diyo ya da fazla büyütüyosun diyo. önceden hiç böyle değildi beni bu düşüncemden vazgeçirmek için elinden geleni yapardı o zamanlar aramızda mesafeler vardı sayfalarca mesajlar yazardı uzun uzun. olmadı telde konsuurdu saatlerce beni ikna edene kadar kalbim kırıldıysa gönlümü alana kadar. adam büyülendi sanki daha evlenmeden bi rahatladı ki fazla mı şımarttım ne yaptım

bir de şunu yazmayı unuttum sadece kayınvalidemle ilgili olan konularda değil işine glemeyen tün konularda, altından kalkamayacagı tüm konularda haksızsın deyip geçiştiriyor. bu onların tarafında durma konusu daha önceden hiç yoktu. hatta tanısma evresinde konusurduk biz onunla. yarın bir gün senine evlenince seni aileme karşı koruyacagım onlar haksız da olsa senin yanında olcam hiç böyle bir korkun olmasın derdi. şimdi uygulamaya gelince koptu film.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…