- Konu Sahibi wish-hope-love
-
merhaba kızlar,
benim basımda bir dert var gün geçtikçe canımı sıkıyor, ne yapacağım diye düşünmekten ne geceler gündüz oluyor, ne gündüzler gece...
ben 3 yıldır sözlüyüm, nişanımı daha yeni yapıcaz ünide okuduğım için okul bitince yapalım dedik o yüzden. her neyse 3 yıldır sözlümün anne babası bana karşı çok iyilerdi, şimdi nişan olacak nişan için bilezik takı seti falan alınır ya geçen hafta onları almak için bize geldiler. çıktık çarşıya aldılar alacakalrını ben hiçbir şey istemedim. sarrafın içinde annesi bana ne dese begenirsinizz. artık düğünde hiçbişi bekleme biz bişi yapamayız artık. yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti alyans falan. yapan nası yapıyosa şöyle bi içime sine sine olmadı hiçbir şey. neyse ben orda bişi demedim eve geldik nişanlığımı onlar görmemişti biz sözlümle başka yerde oldugumuzdan orda aldık. kayınvalidem nişanlığı üstümde görmek istedi giydim görür görmez tavus kuşu gibi olmuşsun bu ne dedi. babası da keske her güne giyilebilecek bişi alsaydın dedi görgüsüzler. nişanlık bu ya özel bişi niye her gün giyilsin ki kaldı ki her gün elbise de giyilmez hani. nasıl değişirler bu kadar düşüne düşüne çıkar yol bulamıyorum. bunlar daha nişan olmadan böyle oldular düğünde daha ne diyecekelr kimbilir. işin kötüsü sözlüm de onların tarafını tutuyor. benim yanımda olmuyo hiç en çok da bu üzüyor beni. sen önceden böyle değildin diyince de ben hep böyleydim sen bilmiyon diyo. yaptıgı hatayı kabul etmiyo bi de bi sorunumuz oldugunda susuyor sadece. ne yapıcamı şaşırdım hangisiyle nasıl başa çıkarım bana bi yardım edin sizinkiler de böyle mi yoksa benimkiler mi böyle???
bizde altınlar nişanda olur düğünde onlar geri alınıp yeniymiş gibi takılmaz. ancak bir bilezik ya da küçük altın takılır. altınların büyük çoğunluğu nişanda yapılır yani. üslupları beni sinir eden zaten altında salkımda değilim bentavuşkuşu demesi hiç hoş değil tabi. takı olayına gelince nişan için baya fazla. düğüne de onları geri alıp tekrar takıcaklar sanırım. düğüne kadar belli olmaz. nişanlın çalışıyorsa bir kaç bilezik de o alır takılır düğüne
hayır benim anlamadıgım niye herkesin gözüne bu altın konusu battı. acaba herkes bu konuda yaralı mı? acaba siz de nişan ya da düğününüzde daha çok altın istediniz de bulamadınız mı ondan mı bu kadar tepkiDaha ne yapacaklardı adamlar merak ettim. Tüm çarşıyı mı alsalardı.5 bilezik, takı seti, alyans. E daha ne yav. Çok güzel söylemiş kadın bence başka birşey bekleme diye. Demekki beklediğinizi hissetmiş kesitip atmış. "Bu ne tavus kuşu olmuşsun" demesi hoş olmamış evet, biraz daha ılımlı bir cümle kurabilirdi beğenmediğini belli etmek için.
hayır benim anlamadıgım niye herkesin gözüne bu altın konusu battı. acaba herkes bu konuda yaralı mı? acaba siz de nişan ya da düğününüzde daha çok altın istediniz de bulamadınız mı ondan mı bu kadar tepki
hayır benim anlamadıgım niye herkesin gözüne bu altın konusu battı. acaba herkes bu konuda yaralı mı? acaba siz de nişan ya da düğününüzde daha çok altın istediniz de bulamadınız mı ondan mı bu kadar tepki
merhaba kızlar,
benim basımda bir dert var gün geçtikçe canımı sıkıyor, ne yapacağım diye düşünmekten ne geceler gündüz oluyor, ne gündüzler gece...
ben 3 yıldır sözlüyüm, nişanımı daha yeni yapıcaz ünide okuduğım için okul bitince yapalım dedik o yüzden. her neyse 3 yıldır sözlümün anne babası bana karşı çok iyilerdi, şimdi nişan olacak nişan için bilezik takı seti falan alınır ya geçen hafta onları almak için bize geldiler. çıktık çarşıya aldılar alacakalrını ben hiçbir şey istemedim. sarrafın içinde annesi bana ne dese begenirsinizz. artık düğünde hiçbişi bekleme biz bişi yapamayız artık. yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti alyans falan. yapan nası yapıyosa şöyle bi içime sine sine olmadı hiçbir şey. neyse ben orda bişi demedim eve geldik nişanlığımı onlar görmemişti biz sözlümle başka yerde oldugumuzdan orda aldık. kayınvalidem nişanlığı üstümde görmek istedi giydim görür görmez tavus kuşu gibi olmuşsun bu ne dedi. babası da keske her güne giyilebilecek bişi alsaydın dedi görgüsüzler. nişanlık bu ya özel bişi niye her gün giyilsin ki kaldı ki her gün elbise de giyilmez hani. nasıl değişirler bu kadar düşüne düşüne çıkar yol bulamıyorum. bunlar daha nişan olmadan böyle oldular düğünde daha ne diyecekelr kimbilir. işin kötüsü sözlüm de onların tarafını tutuyor. benim yanımda olmuyo hiç en çok da bu üzüyor beni. sen önceden böyle değildin diyince de ben hep böyleydim sen bilmiyon diyo. yaptıgı hatayı kabul etmiyo bi de bi sorunumuz oldugunda susuyor sadece. ne yapıcamı şaşırdım hangisiyle nasıl başa çıkarım bana bi yardım edin sizinkiler de böyle mi yoksa benimkiler mi böyle???
nerden biliyosunuz hiçbişey yapmayacagımızı damadın her seyini en ince ayrıntısına kadar biz düşünürz tatlım sen sıkma o güzel canını. ayrıca basitsiniz diye tanımadıgın bir kişiye laf söyleyemezsiniz herkes ne kadar rahat olmus ya pc basına gec karsındakine bilip bilmeden konuş oh valla ne ala memleketböyle yapıp damada bir kol düğmesi takmazlar.. ceyiz borcunu damada yuklerler.. yatak odasını almazlar..
Ne kadar basitsiniz
siz benim kaliteme laf edecek kadar beni tanımıyorsunuz o yüzden söylediklerinizz çok da umrumda değil açıkçasıVarya şu yorumun üstüne kendimi kınadım şahsen. İnsan bilip konuna yorum yapmışım şu yazdığın yoruma bak. Kaliten ortada. Bence kayınvalidenler biran önce gözlerini açsalar iyi olur. Yoksa yazık ederler oğullarına.
herkesin kendi tercihi canım haklısın sen de düşüncende. kimisi elbise konusunda tekrar giyerim diye düşünür kimisi benim gibi. önemli olan nişanlımla aramızdaki sevgi saygı tabiki ama sadece onunla evlenmiyosun malesef aileler de giriyo işin içine. bişeyler o sevgiyi yıpratıyo işte zamanla...lütfen artık nişan veya düğün ticaret gibi düşünülmekten vazgeçilsin,ister 5 bilezik taksınlar,ister 10 isterlersede hiçç....önemli olan nişanlınızla aranızdaki sevgi değilmi,nişan elbisesi konusunda haklı haksız diyemiycem ancak mantıken doğru,başka özel günlerdede(başkasının düğünü,nişan,sünnet vs...)giyilebilecek bir kıyafet alsanız daha mantıklı olur.
her şeye bi cevabı var ki bize ne baskasının hayatından der hiç sevmez baskası hakkında konusmayı bi görseniz neler neler denedim ama bi şekilde sorunumuz oldugunu kabul etmiyo sen haksızsın çok büyütüyosun deyip kapatıyo konuyu ilginç bir adam bu. eşin benzerin yok diyorum ben ona iltifat sanıyo bunu
en son çok saçma sapan bişiden tartıştık. benle artık eskisi gibi ilgilenmiyosun dedim. ne zaman ilgilenmedim örnek ver dedi saydım saydım hiç alakası yok dedi kestirdi attı. niye diyorum açıklama yapmıyo bana güzelce. öyle işte diyo ya da fazla büyütüyosun diyo. önceden hiç böyle değildi beni bu düşüncemden vazgeçirmek için elinden geleni yapardı o zamanlar aramızda mesafeler vardı sayfalarca mesajlar yazardı uzun uzun. olmadı telde konsuurdu saatlerce beni ikna edene kadar kalbim kırıldıysa gönlümü alana kadar. adam büyülendi sanki daha evlenmeden bi rahatladı ki fazla mı şımarttım ne yaptımhaha,evet biraz iltifata benziyo
yinede sormadan edemiycem yanlis yonlerdirmek istemem
enson ne hakkinda tartistinizi anlatirmisin
senin hakli yada haksiz oldugun bi konu degilde,rast gele enson tartistiginiz bi konu nedir?
ha bide kayinvalidenlerin konusu oldugundami boyle haksiz oldugunu soyler?
yoksa mesela onun bi arkadasinin sana yaptigi saygisizligi ona anlattiginda yine senimi haksiz gorur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?