3 sene yetti gerçek yüzünü görmeye...

Bak canım ben seni çok iyi anlıyorum etrafta yaşıtlarından, arkadaşlarından bile etkileniyor insan..
Yok alışveriş yapıldı bana bunlar alındı sana ne aldılar falan diye sorulduğunda sen de ister istemez
acaba çok mu önemli bir konu bu diye düşünüyorsundur..Ama inan ben nişanlımı bunlarla bir gün olsun üzmedim
Ailesinin düşüncesizliğini,eksiklerini ondan çıkarmadım. Ama o da farkındaydı hep bana destek oldu
Ben evlenince çalışınca tüm bu içinde kalanları telaffi etcem diyerek teselli etti hep işte bu çok önemli
Kafana takman gereken konu sözlünle iletişimin, yanında olup karşında durduğu konular..
Konuşman sonuç vermiyor mu soğuk dur mesafe koy, nişan için acele etmek istemiyorum kafam karışık de
bak bakalım ne yapacak.. Biraz korku sarsın bakalım seni avuçta gördü sanırım 3 yıl sözlü kalmanın zararlarından biri bu
Not:Yakın zamanda evlilik düşünmüyorsanız söz vs. için acele etmeyin kızlar

canım bence abartıyorsun bırak almasınlar almışlar işte 5 bilezik alyans yakı seti falan.. dünyayı mı önüne sersinler beklıyorsun?
pasta konusunda haklısın belkı ama yinede insanlara görgüsüz falan demen hiç hoş değil.. evlenırsen onlara anne baba diyeceksin. Bu kelıme çok yanlış. Görgüsüz dediğin insan yarın evlenceğin insanların anne ve babası..
sonucta sen takı bilezik için evlenmıyorsun.. ki bence alacaklarınında fazlasını almışlar.. güçleri o kadarına yetmış demekki. bence küçümseme.

iki taraf da ç.kaleli yani yakından biliyoruz adetleri. kültür farkı yok aslında ama benim k.validemin bilip de yapmamak gibi bi huyu var malesef belki de bu yüzden oluyo bütün bu gerginlikler... bizde nişanda bunlar yapılır düğünde de ya bileziklerin aynısından bi tane daha yapılır ya da küçük altın takar k. baba ve k. valide. yani abartılı değil bu altınlar zaten hiçbirini de ben su kadar olsun demedim. hepsini kendileri isteklerine göre yaptı. allah razı olsun burda sorunum yok zaten anlatamıyorum bi türlü

İyi, ciddi tartışmalarınız yoksa ne güzel işte... Bu nişan,nikah koşturmacası karmaşası insanları fazla gerer..Bir de erkekler bu konulara fazla girmek istemez,ailelere annelere falan bırakırlar..erkek arkadaşında biraz daha konu dışında kalmaya çalışıyor olabilir,bir de şimdi ne dese tepki alma riski var.. Tehlikeli yanii

Allah bozmasın,umarım hayırlısıyla evlenir çoook mutlu olursunuz

tespitin sanırım doğru canım ben de artık beni kaybetme korkusu olmadıgını düşünüyorum bu yüzden de iyice rahat bi tavır aldı bana karsı. bu bana destek olmuyo işte bu nişan falan çok gereksiz ne gerek var diyo hatta nişan için ben heyecanlı heyecanlı şöyle mi yapsak böyle mi yapsak deyince aman nası olursa olsun bana ne diyebiliyor. ben de burda nişanlıları görünce, her şeyi birlikte yaptıklarını görünce özeniyorum ister istemez. kendimi bazen çok yalnız hissediyorum ve onu sanki bir yabancıymış gibi görebiliyorum. çünkü bana bu söyledikleriyle onu hissettiriyor. napıcamı bilmiyorum kafam çok karısık

aynen canım..
evlenıncede cocuk oluncada değişmezler.. sonucta huy bu 7 sinde neyse 70indede odur..

karsılıklı konusabılmek için nısanlısının ailesini suclar vaziyette olmamalı.. şikayet eder vaziyette de olmamalı..
ben haklıym edalarında hele hiç olmamalı..
sankı havadan sudan konusurmus gibi konusmalı sakince ses tonu yumusak olmalı..
haklılıgınızı ortaya cıkartmak için baskın olmak yerıne mutlaka bir acık kapı bırakmalısınız..
nişanlınıza deger verdiğinizi gösterın benım dediğim olacak edalarında hele hiç olmayın..

erkeklerın askerlikleri niye zor gecer bılıyormusunuz emir almaya alısık olmadıklarından emri vaki işleri yapmayı sevmedıklerın zor gecer.. nısanlınızla oyuzden yumusak bi ses tonu ve baskın olmayan bi sohbet ortamında konusmanız gerekıyor..

iyi işte nişan nasıl olursa olsun hatta olmasın düğünde olmasın sen kendini düzeltene kadar
sözlü kalıp ilişkimizi gözden geçirelim de..Bu ne yahu çok kızdım sözlüne insan bu tatlı heyecanlara
azıcık eşlik eder. Tamam çok anlamaz ama sen nasıl istiyosan öyle olsun hayatım diyebilir
Sakın bu kafa karışıklığınla bu nişanı yapma iyileşmez beterleşir durum bilmiş ol

canım almasınlar zaten alsınlar dmeiyorum niye adamın yanında beni rencide ediyor sanki 5 bilezik yapın takı seti yapın diye onları zorlamışım gibi. görgüsüz dememin sebebi de bu işte her şeyin bi adabı var gel eve oturt karsına güzel güzel anlat dimi ama orda söylemenin alemi ne. anne baba diye şimdi de diyorum ve hiç zorlanmadım onlara böyle hitap ederken hani duyuyoruz ya bazen gelinler anne baba diyemiyorlarmış bende o durum hiç olmadı işte. hatta ben de şaşırdım nası bu kadar çabuk alıştım diye. böyle laf sokmaları başlamadan öncesine kadar ailemden ayırmadım onları her gün annemle nasıl konusuyorsam onları da arardım.

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim inşallah aramızdaki bu soğuk hava yakında düzelir ve yeniden eski mutlu günlerimize geri döneriz...

kizlar cogumuz kayinvalidenin yorumunu annenin yorumu olarak gor gozune batmaz diyoruz
tm guzel bi taktik dogru diyosunuz ama burda en onemli sorun nisanlisinin arkasinda durmamasi
bence hersey nisanlinin davranislarina bakar

Bende 1 kez nişan attım,az çok aynı yollardan geçtim.Bak canım karşı taraftan beklentin ne kadar çok olursa,hayal kırıklıkların o kadar fazla olur.

Sen şuanda onların sana herşeyi dört dörtlük yapmalarını aslında kendin için değil,ailen hoşnut olsun,sağ sol laf etmesin diye istıyorsun daha çok.

Ama o hoşnut etmeye çalıştığın insanların nişan günlerini hatırlıyormusun peki.Ne takıldı,pasta kesildimi kesilmedimi..Belki bi kısımını evet ama şunu anlatmaya çalışıyorum,bunların hepsi teferruat,yani unutulup gidilyor.

Kalan sadece senin eşinle olan huzurun oluyor.Mutuluğunu huzunu böyle pasta vb küçüçük sebeplerden gölge düşürme.Al bi pasta geç,nedir çokmu zarara sokar sen.

Lütfen böyle şeyleri önemseme.Sana takılanlar gayet iyi,bak hiç yardımcı olmayanlar var.Hoş zaten kayınvaliden bence altın konusunda bişey yapmıcaz diye kasetmiştir.

Söylediği patavatsızca ama yinede senin büyüklerin.Böyle şeyleri görmezden gel.Sen yine onlardan güleryüznü eksik etme.Oluruna bırak.
Tek derdin nişanlınla kuracağın yuva olsun.

Onların ailesi için şimdiden görgüsüz onalr sıfatını kullanırsan,belli bir zaman sonra her hareketleri gözüne batacak.
Yapma,huzurnu kendi kendine köreltme.Unutuma sen gibi herkes stresl,Kimseden müthiç ilgi alaka beklersen üzülen sadece sen olursun..

Son düzenleyen: Moderatör:
ahh ahh nerde o sen nasıl istersen öyle olsun hayatım diyecek adam. eskidendi o canım cicimler bi de değiştiğini de kabul etmiyo sanki evlendik bi on yıl geçti üstünden.. bi yorgun bi isteksiz ki sorma. nişanı ertelemek imkansız gibi görünüyor herkese haber verildi hazırlıklar tamam şimdi iptal edersek iyice ayrıldı bunlar demeye baslar millet. aslında ben çok istiyorum nişan olmasını ama işte soğutuyo beni de. kendi isteksizliği beni de etkiliyo. aslında tam da isteksizlik değil de daha çözemedim ne oldugunu sanki bişi onu etkiliyo gibi... bakalım sonumuz ne olacak

Kesinlikle.. iletişim çok önemli.Her şey doğru iletişim kuramamaktan zaten. Karşılıklı güzelce oturup konuşulsa sorunlar çözülür..Erkekleri bu konuşma konusunda ikna etmek bazen zor olsa da" tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır" mış değil mi...

kizlar cogumuz kayinvalidenin yorumunu annenin yorumu olarak gor gozune batmaz diyoruz
tm guzel bi taktik dogru diyosunuz ama burda en onemli sorun nisanlisinin arkasinda durmamasi
bence hersey nisanlinin davranislarina bakar
tabiki öenmli olna nişanlımın benim yanımda durmasıydı her ne olursa olsun. çünkü onun annesi benim kalbimi kırdıgında teselli alacak sadece o kalıyo yanımda. annem babam zaten daha kötü şeyler söylerler daha çok aramız bozulur. bence orta yolu bulacak kişi nişanlımdı ama yapmadı yapmasın bakalım

canım bak bende sana derdimi anlatim.4 ay oldu ben nişanlanalı.6 yıldır da görüşüyorudum.geldiler istediler bizimkiler de verdi gitti:)onlarda takı adeti yokmuş.yüzükten başka hiç bişi takılmadı.bohça adeti bile yokmuş ben nişanlıma söyledim ele güne karşı ben mahcup olurum dedim de komşularına sormuşlar nasıl bohça yapalım diye..ufak bi bohçayla geldiler nişan günü.nişan elbisemi kendim aldım.nişanım evde olduğu için abiye bişi almadım günlük sade şık bi elbiseydi...nişan kurabiyelerimi bile kendim yaptım nişanımda dağıttım herkes bayıldı..içime sindi mi evet.herşey istedim gibi olmasada fazlasıyla sindi içime...çünkü biz çok sevdik birbirimizi çok mücadele ettik bir iğne bile almasalarda bugünleri görmek yetti de arttı bile bize..nişanlımın ailesinide çok seviyorum birbirimize karşı gayet saygılı ve sevgiliyiz..bi arada mutlu olmaya bakın sadece maddi şeyler için birbirinizi kırmaya düşünüp üzülmeye hiç gerek yok..

bence evlilik sirf 2 kisilik degil,sen esinin ailesnin bi parcasi olucaksin,boylede gorulmesi lazim benimsemen lazim o aileyi
ama oluyoki o aile seni benimseyemiyo, elin kizi sanki 'gelin' diye bekiyolar
iste bu anda kocanin sana destek cikmasi cok onemli
iste senin nisanlin bunu yapmiyomus maalesef,bence al karsina iyice bi konus nisanlinla
ama her seferinde yanip yakinma annen soyle baban soyle diye
mantikli gir konuya
fikirlerini nasil bi davranis sergileyecegini ogren,ona gore devam et

Yapsın yapsın..Söyle yapsın. Güzelce konuş bu konularda dengeyi sağlayan erkektir. yanlı olmadan daha doğrusu haklıyı dürüstçe görerek iki tarafı da dengelemeli.Sonuçta onun ailesi sen olacaksın,seninde ailen O olacak,gerektiğinde sana destek olmalı.
Onun desteğine ihtiyacın olduğunu ve bu sıkıntılı süreci birbirinize sarılarak aşacağınızı ona anlat.

Soğutmaz mı soğutur elbet.. Nişanı erteleyemiyorsan da mesafeli ol konuşmak istemiyorum
beni anlamadığını düşünüyorum konuşmak anlamsız gibi tripler at.. Gerekirse ağla en mutlu günlerimizi
bende bu duygularla kötü bi hatıra olarak bırakacaksın seni affetmiycem de suçluluk hissetsin
Ayyy zor bu işlerr yaa umarım geçici sorunlardır bunlar stresten kaynaklanan

bu tavsiyelere uyarak bi kez daha konusmayı denicem. inanır mısınız zaten hiç ona ailesini kötülemedim babasıyla aralarında bi sorun olur tartısırlar ben girerim araya onların arasını bulmak için. ne kadar mantıklı konusursam konusayım sen haksızsın deyip çıkıyor işin içinden. ya da ölümüne susuyor o susmaları beni öldürüyor zaten. o şekilde davranacagına isterse on tane kaynana yollasın basıma razıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…