- 22 Şubat 2010
- 2.279
- 390
- 173
- Konu Sahibi yaowwwwssss
-
Tam da bu konudan muzdaripken denk geldi yazınız...
650 lira maas alıyorum, 2 yıldır zamsız çalışıyorum...
Çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, bütün mutfak gereçlerinden incik cinciğe kadar aileme tek kuruş harcatmadan, hem de en iyisinden aldım bütün çeyizimi...
Toplamda 2,5 yıl sürdü, hala da bitmedi o ayrı...
Ha bu arada kredi borçlarımız için aileme destek oldum, sadece son 6 aydır falan maaşımın tamamını alıyorum...
Unutmadan bu süreç içinde kardeşime bir laptop kendime de yürüyüş bandından notebookuma kadar da aldım...
Bütün bunları neden anlatıyorum...
Bu zamanda 1250 gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz...
Neler neler yapardım o para benim elimde olsaydı...
Evet belki bu zamana kadar bir birikim yapamamışsınız ama umarım bundan sonra yaparsınız...
Her ay 1000 kenara atmak işkence olur fakat mesela her ay bir ata altını yapabilirsiniz (460 lira) ya da madem hiç bir masrafınız yok her ay yatırım amaçlı bir bilezik alabilirsiniz...
Nacizane tavsiyem lütfen kıymetini bilin, eminim kolay kazanmıyorsunuzdur...
Sevgiler...
aydasucumdan guzel bir fikir :) altin yaptirmak en guzeli bence.. nasil olsa takilmayacak kenarda degerini kaybetmeden bir kenarda durur :)
Tam da bu konudan muzdaripken denk geldi yazınız...
650 lira maas alıyorum, 2 yıldır zamsız çalışıyorum...
Çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, bütün mutfak gereçlerinden incik cinciğe kadar aileme tek kuruş harcatmadan, hem de en iyisinden aldım bütün çeyizimi...
Toplamda 2,5 yıl sürdü, hala da bitmedi o ayrı...
Ha bu arada kredi borçlarımız için aileme destek oldum, sadece son 6 aydır falan maaşımın tamamını alıyorum...
Unutmadan bu süreç içinde kardeşime bir laptop kendime de yürüyüş bandından notebookuma kadar da aldım...
Bütün bunları neden anlatıyorum...
Bu zamanda 1250 gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz...
Neler neler yapardım o para benim elimde olsaydı...
Evet belki bu zamana kadar bir birikim yapamamışsınız ama umarım bundan sonra yaparsınız...
Her ay 1000 kenara atmak işkence olur fakat mesela her ay bir ata altını yapabilirsiniz (460 lira) ya da madem hiç bir masrafınız yok her ay yatırım amaçlı bir bilezik alabilirsiniz...
Nacizane tavsiyem lütfen kıymetini bilin, eminim kolay kazanmıyorsunuzdur...
Sevgiler...
diğer birikim konumuzdada takdir ederek okumuştum ve çok imrenmiştim.
Rabbim daha çok versin inş.
aydasu nolur anlatır mısın nasıl yapıyorsun.
çok maaş alırken kenara koymak kolay.
önemli olan senin yaptığını becerebilmek.
çok merak ediyorum nasıl bir düzen kurdun....
estağfirullah lahanam...
Benim kendime ait masrafım çok değildir canım...
Aileme destek olurken 600 alıyorsam 400 ünü veriyordum canım babama...
Alacaklarımı hep taksitle almıştım, bunu da ayırdığım paradan veriyordum...
Bir taksitim bitince diğerine başlıyordum...
Asla dolmuş kullanmam, 1,5 lira ona vermem, belediye otobüsüne binerim 0,85 kuruş veririm...
Market alışverişimi bimden ve haftalık olarak yaparım... Ara öğünüm vardır çünkü benim
Kahvaltı için dışardan simit, puğaça almam hem sağlıksız hem boşa para...
Evden çıkmadan yaparım kahvaltımı o da yanıma kalır...
Sigara içmem
şimdi allah a şükür borcum kalmadı hiç ne ihtiyacım, eksiğim varsa peşin alıyorum, az da olsa ayda 50-100 kenara atmaya çalışıyorum
şimdilik aklıma bunlar geldi canım, hatırladıklarım olursa nacizane paylaşırım tabi
küçük tedbirler gibi gözükse de hesaba vurduğumuzda yekün tutuyor canım...
En basitinden hergün dışardan kahvaltılık alsam günlük 1 liradan ayda 30 lira yapar...
Böyle böyle azaltıyorum canım masrafımı...
o kadar parayı nasıl harcıyorsunuz :)
ben ayda 350 liraya geçiniyorum. o para elimde olsa ve ailemin yanında olsam şimdiye köşeyi dönerdim
Estağfirullah lahanam...
Benim kendime ait masrafım çok değildir canım...
Aileme destek olurken 600 alıyorsam 400 ünü veriyordum canım babama...
Alacaklarımı hep taksitle almıştım, bunu da ayırdığım paradan veriyordum...
Bir taksitim bitince diğerine başlıyordum...
Asla dolmuş kullanmam, 1,5 lira ona vermem, belediye otobüsüne binerim 0,85 kuruş veririm...
Market alışverişimi bimden ve haftalık olarak yaparım... Ara öğünüm vardır çünkü benim
Kahvaltı için dışardan simit, puğaça almam hem sağlıksız hem boşa para...
Evden çıkmadan yaparım kahvaltımı o da yanıma kalır...
Sigara içmem
Şimdi Allah a şükür borcum kalmadı hiç ne ihtiyacım, eksiğim varsa peşin alıyorum, az da olsa ayda 50-100 kenara atmaya çalışıyorum
Şimdilik aklıma bunlar geldi canım, hatırladıklarım olursa nacizane paylaşırım tabi
Küçük tedbirler gibi gözükse de hesaba vurduğumuzda yekün tutuyor canım...
En basitinden hergün dışardan kahvaltılık alsam günlük 1 liradan ayda 30 lira yapar...
Böyle böyle azaltıyorum canım masrafımı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?