3 senede 48 milyar çöpe gitti off :(

yaowwwwssss

Hayırlısı be Gülüm :)
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
2.279
390
173
Kızlar bu konuda ciddi anlamda fikirlerinize ihtiyacım bulunmakta

Ben hiç para tutamaz oldum

Yaklaşık 1250 TL'nin üzerinde maaşım var ve hiç bir giderim yok telefonuma kontur almaktan başka

Çünkü ailemle yaşıyorum Ev kira derdim yok

Arabama benzinimi her seferinde babam full dolduruyor

19 TL ADSL faturamdan başka zorunlu hiç bir giderim yok

Ama gel gelelim ki kenarda 3 kuruş param yok ne yapıyorsun derseniz her gördüğümü almak gibi bir alışveriş hastalığım var ilgimi çeken ne olsa ( kıyafet , ayakkabı , telefon , süs eşyası , çeyiz eşyası ) hemen düşünmeden alıyorum

Sonra gereksiz para harcadığımı düşünerek üzülüorum diyorum ki her ay 900 veya 1000 tl kenara koysam şimdiye 3 senede 48 milyarım olmuştu

Of benim birikim yapmam lazım lütfen fikir verin kızlar siz nasıl yapıyorsunuz Bu işi ?

kendine ceyiz esyasi alacagina parani bir koseye koy
cunku sen evlenene kadar daha guzel esyalar cikacak ve aldiklarin seni tatmin etmeyecek oyle dusun!
giyim konusunda ne desem bilemiyorum ama bunu en azindan israf olarak gormeye calis
yanlis anlama ben israf ediyorsun demiyorum ama sen kendine inandir buna cunku kimbilir
o kadar aldiklarini bol bol giymiyorsundur sanirim..
her ay maasinin yarisini babana veya annene ver saklasin birde
dusunsene bu zamanda turkiye kosulunda iyi bir maas aliyorsun ve bu maasdan daha azina ev gecindirenler var degilmi?

bi miktarini biriktirin hepsini biriktirmek de calismaktan sogutur
insan istedigini alamiyosa niye calissinki
bence bir miktarini her ay bankaya yatirin mesela 250tl
her ay onu ödemeniz varmis gibi biriktirin
ileride ne olcagi hic belli olmaz paranin zarari olmaz
ceyize gelince habire yenilikler cikiyo
evlenecegin zaman almak daha mantikli bence
para olduktan sonra hemen alinir hersey

ilgini çeken ne olursa olsun almak olsun diye alma
ihtiyacın olup olmadığını düşün ondan sonra karar ver alacağın şeye
bende senin gibiydim 1.2 sene öncesine kadar
ama böyle düşünerek kendimi toparladım
almıyorum artık paranı biriktirmeye başla evlenmek zor bir sürü masraf oluyor
bende çalışsaydım bekarken paramı biriktirseydim ailem çok masraf yaptı çünkü
hiç bir katkım olamadı malesef şimdi ben onlara ne isterlerse alıyorum

Son düzenleme:
Tam da bu konudan muzdaripken denk geldi yazınız...
650 lira maas alıyorum, 2 yıldır zamsız çalışıyorum...
Çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, bütün mutfak gereçlerinden incik cinciğe kadar aileme tek kuruş harcatmadan, hem de en iyisinden aldım bütün çeyizimi...
Toplamda 2,5 yıl sürdü, hala da bitmedi o ayrı...
Ha bu arada kredi borçlarımız için aileme destek oldum, sadece son 6 aydır falan maaşımın tamamını alıyorum...
Unutmadan bu süreç içinde kardeşime bir laptop kendime de yürüyüş bandından notebookuma kadar da aldım...

Bütün bunları neden anlatıyorum...
Bu zamanda 1250 gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz...
Neler neler yapardım o para benim elimde olsaydı...

Evet belki bu zamana kadar bir birikim yapamamışsınız ama umarım bundan sonra yaparsınız...
Her ay 1000 kenara atmak işkence olur fakat mesela her ay bir ata altını yapabilirsiniz (460 lira) ya da madem hiç bir masrafınız yok her ay yatırım amaçlı bir bilezik alabilirsiniz...

Nacizane tavsiyem lütfen kıymetini bilin, eminim kolay kazanmıyorsunuzdur...

Sevgiler...

ben 10 yıldıt calsıyorum ogretmenım benım yok

olan olmuş yemıssınız gıyınmıssınız bundan sonra ya taksıde gırın ya aılenıze verın o saklasın

benim bir tanıdığım vardı bankacı bankasından kredi çekti her ay ödüyodu dediki onu borç olarak görüyorum ödüyorum yoksa başka türlü para biriktiremiyorum manıklı gelmişti bend ekaç senedir çalışıyrum bi kaç altından bide çeyiz eştamdan başka bir şeyim yok ama okulumu bitirdim dişlerimi yaptırdım yeri geldi eve para verdim asgari ücretle iyi şeyler başardımbu arada450 ile işe başadım 600 liraya kadar çıktım bir senedir 750 lira alıyorum

Son düzenleme:

aydasucumdan guzel bir fikir :) altin yaptirmak en guzeli bence.. nasil olsa takilmayacak kenarda degerini kaybetmeden bir kenarda durur :)

canım şu zamnda inna çok iyi bir maaşın var.
bu maaşla hem kenara para atılır hemde hiç bişiyden eksik kalınmadan tüm istediklerin alınır.
bir hale yola koyman gerek sadece.
emin ol seneler geçince dahada pişman olacaksın.
bende birikim yapamadığım için acaip strese sokuyorum kendimi.
ama emin olki maaşım bu kadar olsaydı uluorta harcamazdım.
1,250 tl nin en azından 500 tl sini kenara atıp,yokmuş gibi davranmalısın.

diğer birikim konumuzdada takdir ederek okumuştum ve çok imrenmiştim.
Rabbim daha çok versin inş.
aydasu nolur anlatır mısın nasıl yapıyorsun.
çok maaş alırken kenara koymak kolay.
önemli olan senin yaptığını becerebilmek.
çok merak ediyorum nasıl bir düzen kurdun....

Yok benden tutumlu bir ev hanımı olmaz sevgilim benden daha tutumlu hem okuyor bi sürü gideri var babasından haftalık 100 TL ve aylık 200 Tl burs alıo ama çocuk azimle kenara her ay 400 tl koyuyo ve gitti biraz borçlanarak 25 milyarlık araba aldı ama benim halim içler acısı

Estağfirullah lahanam...
Benim kendime ait masrafım çok değildir canım...
Aileme destek olurken 600 alıyorsam 400 ünü veriyordum canım babama...
Alacaklarımı hep taksitle almıştım, bunu da ayırdığım paradan veriyordum...
Bir taksitim bitince diğerine başlıyordum...
Asla dolmuş kullanmam, 1,5 lira ona vermem, belediye otobüsüne binerim 0,85 kuruş veririm...
Market alışverişimi bimden ve haftalık olarak yaparım... Ara öğünüm vardır çünkü benim
Kahvaltı için dışardan simit, puğaça almam hem sağlıksız hem boşa para...
Evden çıkmadan yaparım kahvaltımı o da yanıma kalır...
Sigara içmem
Şimdi Allah a şükür borcum kalmadı hiç ne ihtiyacım, eksiğim varsa peşin alıyorum, az da olsa ayda 50-100 kenara atmaya çalışıyorum
Şimdilik aklıma bunlar geldi canım, hatırladıklarım olursa nacizane paylaşırım tabi

Küçük tedbirler gibi gözükse de hesaba vurduğumuzda yekün tutuyor canım...
En basitinden hergün dışardan kahvaltılık alsam günlük 1 liradan ayda 30 lira yapar...
Böyle böyle azaltıyorum canım masrafımı...

Son düzenleme:
o kadar parayı nasıl harcıyorsunuz :)
ben ayda 350 liraya geçiniyorum. o para elimde olsa ve ailemin yanında olsam şimdiye köşeyi dönerdim

o kadar parayı nasıl harcıyorsunuz :)
ben ayda 350 liraya geçiniyorum. o para elimde olsa ve ailemin yanında olsam şimdiye köşeyi dönerdim

tatlım

İnanki ortada elle tutulur hiç bi şeyde yok bende buna şaşırıyorum işte

Sadece alınmış 5 milyarlık çeyiz malzemem vardır o kadar

valla bende tutumluyumdur..1250 alacağım ve hiç biriktirmeden harcayacağım yazık günah inanki..insan beğendiği şeyleri elbette alır ama bir düşünün çoğu kıyafetinizi ayakkabınızı 2 kereden fazla giymiyorsunuzdur..çünkü çok olunca sıra gelmez ve modası geçti diyede 2-3 seneye hatta belki senesine giyilmez...
eşimle para biriktirmemiz şöyle bizim..onada ben aşıladım yoksa ondan para biriktireck potansiyel yoktu..maaşı almadan hesap yapıyoruz ne kadar kredi kartı var,ne kadar kira faturlar hepsini hesaplıyoruz..sonrada cep harçlığıda ayırıp gerisini maaşı alır almaz kenara koyuyor ve o para hiç yokmuş gibi davranıyoruz..ben şuan çalışmıyorum..ilerde çalışacağım inşallah..eskiden çalışmışlığım var ama para biriktirme deneyimim de var yani..

mesela 3000 alıyorsak tüm giderlerimiz 1200 se 200-300 de cep harçlığına sayıp geri kalan 1500 e hiç dokunmuyoruz..

arkadaşımda senin gibi 1700 alıyor ve hiç bişey yok elinde anca yetiyor kıyafetime gezmeye diyor..üzülüyor oda.kira yok ailesinin yanında.bi benzin alıyordur arabasına

gerçekten tebrik ederim aydasu.
inş daha iyi yerlerde kendine layık daha güzl maaşların olur.
yedi sekiz sene evvel çalıştığımda 1,5 sene açlıştım.
altın atmışım kenara ,dolar atmışım hemde o zamnı düşünüyorum her istediğimide alırdım.
dolarlarımı araba alırken aileme yardım için verdim.altınları bileziğe çevirdim daha yeni.
şu anda çalıştığım iş yerinde 7 senedir çalışıyorum.
ama hakettğim parayı alamıyorum.
sigortam yatıyor falan filan.
işte insan alıştığı yeri kolay silemiyor hayatından.
yılbaşında iyi bişiy yapıcam dedi ama beklenen zamn gelmek bilmiyor.
inş hayırlısı olur ama zamn geçip gidiyor ben çok bunalıyorum biriktiremiyorum diye.
arabada zorluyor sanırım benzin zorunlu ödemeleri .
yinede çok şükür...

kredi kartınız varsa taksitle en az 100 lr bilezik al
taksiti bitince yine al
peşin olarak birden bire vemezsiniz zor gelir
nasıl olsa faturan gelince onuda mecbur ödiyceksin ödemek içinde altınlarnıda bozmasın
bende senin gibiydim yaptım bikaçtane kendime başka biriktiremiyorum çünkü

her ay en azından bir cumhuriyet altın alıp kenara koyabilirsin hiç yoktan iyidir. Biz bile annemle ortak her ay en az 2-3 çeyrek alırız bir kenara atarız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…