• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 senede 48 milyar çöpe gitti off :(

gerçekten tebrik ederim aydasu.
inş daha iyi yerlerde kendine layık daha güzl maaşların olur.
yedi sekiz sene evvel çalıştığımda 1,5 sene açlıştım.
altın atmışım kenara ,dolar atmışım hemde o zamnı düşünüyorum her istediğimide alırdım.
dolarlarımı araba alırken aileme yardım için verdim.altınları bileziğe çevirdim daha yeni.
şu anda çalıştığım iş yerinde 7 senedir çalışıyorum.
ama hakettğim parayı alamıyorum.
sigortam yatıyor falan filan.
işte insan alıştığı yeri kolay silemiyor hayatından.
yılbaşında iyi bişiy yapıcam dedi ama beklenen zamn gelmek bilmiyor.
inş hayırlısı olur ama zamn geçip gidiyor ben çok bunalıyorum biriktiremiyorum diye.
arabada zorluyor sanırım benzin zorunlu ödemeleri .
yinede çok şükür...

İnşallah demeyi inan çok isterdim canım :(
Geçti artık malesef, son 6 ayım...

İnşallah sana hakkını verirler canım, dile kolay onca yıl...
Ama sen çok
dikkatlısın bence, eminim elindekini de güzel değerlendirmesini biliyorsundur :)

Son düzenleme:
en iyi fikir altın. şartlandır kendini her ay Bir bilezik al.. çok da kasma.. Ben de atanınca ilk 3 sene Birikim falan yapmıcam.. doya doya para harcamak istiyorum.. ama çok tutumluyumdur normalde, istediğim an frenlerim kendimi..

Bence de çeyizinize filan para harcamayın şuan,
öyle güzel şeyler çıkıyor ki devamlı, ben çok pişman oldum önceden aldığıma.
Çok zor birşey değil aslında, kenara birşey koymak ama alışmışsınız siz heralde.
1-2 ay deneyin, zorlayın kendinizi, altın da iyi fikir.

Ev al kendine o taksitle nasılsa ödersin stüdyo daire süper olur

Aynen bir stüdyo ev al içine kiraciyi koy bi güzel kiracidan gelen parayla bankadan çektigin krediyi ödersin, kiraci bulamadigin zamanlarda bankada tuttugun paralarla da ödersin. Banka hesabiniz yokmu yav?! Aylik belirli bi miktar aktarsaydiniz...
Bu olmasa bile yine arkada$larin dedigi gibi altin alip banka da bir kasaya koyabilirdiniz.

Ceyiz nedir ya? Nezaman evlenceginizi kim bilcek! O zaman kadar ne modeller ne $eyler çikar. Bo$a harcanan para benim gözümde ceyiz.
Ni$anli kaldigin dönem evlilige kadar bu ceyiz denen $eyleri o dönem içerisinde alirsin zaten.

Kolay gelsin.

kendinize bankadan ek hesap actirin, yatirim icin yani.
maasinizi alinca her ay belli bir miktar oraya yatirin, harcliginiz normal hesabinizda kalsin o parayla bir ay boyunca giderlerinizi karsilayin.
zora dusmedikce ek hesaptaki paraniza dokunmayin.
bu en mantiklisi bence.

Son düzenleme:
evet canım arkadaşların fikirlerine katılıyorum
18 yaşında çeyiz almaya başladım 26 yaşında evlendim
8 yılda çok değişik şeyler moda oldu örn
elektirik süpürgem 1250 çekim gücü vardı 10 yıl öce en iyisiydi
şu an 2200 wat olanlar var
en iyisi altın para olunca çeyiz alınır nasılsa

Yaklaşık 12 yaşımdan beri çalışıyorum çalıştığım paraları ortaokuldan beri biriktirdim yarısını okul masraflarıma yarsını da altın yaptım koydum kenara,lisede yaz tatillerinde çalıştım hepsi ile bilezik yaptım yine okul masraflarıma ayırdım arkadaslarım öğlen arası döner alırken ben bir tek poğaca aldım onlar ayran içerdi ben içmezdim :) annemin verdiği harçlıklar ilede böylece birikim yapar özendiğim toka badi olursa alırdım,üniversiteye gittim burs çıktım bursumla idare oldum annm sadece ayda 100,00 tl yurt parası gönderdi ki harçlarımı bile yazın çalıştığım para ile ödedim,ablamın düğünü oldu işkur kursuna gittim o para ile kıyafetimi aldım,bir yıldırda düzenli olarak çalışıyorum 2 3 milyar biriktirdim ki asgari ücret değil 500.00 tl yani aldığım,arkadaşlarım sinemaya çağırıyo haftasonları geziyorlar katılmıyorum,her maaşı anneme veriyorum oda kenara koyuyo bu arada ablam taşındı maddi durumları kötü nakliye kira kaporası hepsinide ben verdim,yaaptığım bileziklerlede düğünümü yapcam suan 3 4 tane bileziğim var, düğünümü bile kendim yapcam,annem her zman der senin bana hiçbir masrafın olmadı diye.güzelde giyiniyorum bu arada ama hep aynı pantolondur sık sık üst değiştiririm mesela,iş yerine bir hafta aynı kotla geldiğim bile olur,beni 2 3 gün güzel anlatacaklar diye paramı kumaşa veremem,ne zorluklar la kazanıyoruz,ilerde de tek hayalim arsa alıp ev yapmak evleneceğim kişiyle...Uzun oldu arkadaşlar ama gençliğinde taş taşı ihtiyarlığında rahat et :)

bence bu bır an evvel durdurulması gereken bır hastalık
sımdı halınız vaktınız yerınde ve her ıstedıgınızı alabılıyorsunuz
allah korusun ısınızden ayrılsanız bunalıma gırersınız sız
zıra harcamaya alısmıssınız

bence bırıkımden zıyade gelecegınızde muhtemel sıkıntılara maruz kalmamak ıcın kurtulmanız lazım bu dertten

kımılerı ıcın harcamak bır zevktır kımılerı ıcın bırıkım yapmak
ben bırıkım yapmayı cok severım
harcamalarımdan asla kısmam ama fazlaya da kacmam
bence kendınızı engelleyemıyorsanız bır zorunluluk olusturun harcamamak adına
kolay gelsın

Bencede en iyi fikir ev almak. Altın alsan satmaya kalkabilirsin. Ailene ver onlar senin yerine biriktirsin veya git taksitle ev al. Madem masrafın yok ayda 1000 liraya çok güzel bir ev sahibi olursun hatta onu kiraya versen o kirada eklenir üstüne eline daha çok para geçer yada daha kısa vadede borcunu bitirirsin. Hele İstanbulda ev alma koşulları diğer illere nazaran daha güzel ve çok.
Çeyiz alman çok saçma zaten benzinine kadar ailen dolduruyorsa onları gücü var demektir. Bırak ailen zamanı gelince sana alsın.
A olmaz bunlar bana uymaz dersen bana ver ben senin yerine yerim ama yatırım yaparım:37:

Estağfirullah lahanam... :17:
Benim kendime ait masrafım çok değildir canım...
Aileme destek olurken 600 alıyorsam 400 ünü veriyordum canım babama...
Alacaklarımı hep taksitle almıştım, bunu da ayırdığım paradan veriyordum...
Bir taksitim bitince diğerine başlıyordum...
Asla dolmuş kullanmam, 1,5 lira ona vermem, belediye otobüsüne binerim 0,85 kuruş veririm...
Market alışverişimi bimden ve haftalık olarak yaparım... Ara öğünüm vardır çünkü benim :1:
Kahvaltı için dışardan simit, puğaça almam hem sağlıksız hem boşa para...
Evden çıkmadan yaparım kahvaltımı o da yanıma kalır... :23:
Sigara içmem :63:
Şimdi Allah a şükür borcum kalmadı hiç ne ihtiyacım, eksiğim varsa peşin alıyorum, az da olsa ayda 50-100 kenara atmaya çalışıyorum :12:
Şimdilik aklıma bunlar geldi canım, hatırladıklarım olursa nacizane paylaşırım tabi :16:

Küçük tedbirler gibi gözükse de hesaba vurduğumuzda yekün tutuyor canım...
En basitinden hergün dışardan kahvaltılık alsam günlük 1 liradan ayda 30 lira yapar...
Böyle böyle azaltıyorum canım masrafımı...

canım aynen bende senın gıbıyım.650 tl maas alıyorum maasımı alır almaz 2 ceyrek 50dolar alırım ve ay sonuna kadar kendımı sıkmadan bozuk para bırıktırırım ve bozuklarlada 50 dolar alırım.bu sekılde 350 tl herya kenara koyarımm

sabahları annem kahvaltı hazırlar kahvaltı derdım yoktur.
calıstıgım yer evıme 10 dk uzaklıkta yuruyerek gıderım ıse yol masrafım yok
oylen bazen eve gıderım yemek ıcın bazen dısarıda yerım bazende ısyerınde arkadaslarla yemek yaparız.
begendıgım bırsey olursa parasına bakmam alırım hemen.
bazende dusunuyorum yerı gelıyor basım cok agrısada kımse halınden anlamıyor esek gıbı calısıyorsun neden alın terımı bos seylere verıyrım dıyorum. gecen bır magazaya gırdım badı falan vardı tam alıcaktım kasaya ılerledım aysem dedım aynı renk baska model var zaten belkıde 1 2 defa gıydın neden o parayı kumbarana atıp dolar almıyorsun dedım ve cıktım hemen.sende bu sekılde kendını durdurabılırsın canım.kadınız sonucta bır yerde paramızın olması gerekıyor erkek hamallık yapıyor yıne kazanıyor parayı.:38:

dönüp dönüp okuyorum konuyu gerçekten acil bir karra vermen lazım.
hiç boşa harcanacak bir pra değil.
insan ne kadar harcayayım desede bu paradan neler kalır geriye.

O kadar yorumu okudum ve kimi arkadaş bankaya at şunu yap bunu yap demiş...
Evet konu sahibinin maaşı iyi ve durumu da elverişli para biriktirmeye, ama biriktirse nolacak ki ev alacak belki başka araba alacak.
Ama para aşkıyla...
Ben paranın amaç değil araç olduğuna inanıyorum. :82:
Beni mutlu etmek için para var. Aylık küçük bir miktar kenara atabilirsin ama o kadar da sıkma...
Para hayatında her zaman araç olsun... :12:

Son düzenleyen: Moderatör:
İç güdüsel durum bu birazda yani ben ilkokulda bile tahta kalemim vardı ilkokul 1 den 3 cü sınıfa kadar kullanmıştım, bastırmadan kullanmıştım daha o zamanlardan belliymiş bu halde olacağım :))))

Eğer biriktiremiyorsan maaşını tam çekmeyip bir miktarını bırakabilirsin, ya da birikim fonu gibi bir şey oluştur belli bir miktar belirlersin her ay maaşından bu miktar fona devredilir. Şu an maddi imkanların iyi olabilir ama 3-5 sonraya garantisi yok hiç bir şeyin. 3 sene de 48 milyar para hiç az bir meblağ değil. Bir de insan para harcamaya alışınca, maddi sıkıntı içine girdiğinde harcayamamak istediğin şeyi alamamak insanı çok üzüyor.

Ukalalık etmek istemem ama hayır işlerine de yönlendirebilirsin paranı. İhtiyacı olanlara yardım etmek insana tarifsiz bir mutluluk veriyor.

Son düzenleme:
dönüp dönüp okuyorum konuyu gerçekten acil bir karra vermen lazım.
hiç boşa harcanacak bir pra değil.
insan ne kadar harcayayım desede bu paradan neler kalır geriye.

Tatlım işler yoğun pek cevap yazamadım

Bende ev almayı çok düşündüm ama şöyle bir şey var biliyorsunuz ki hiç birimizin işi garanti değil yada sağlığımız garanti değil

Olurda işten çıkardıklarını varsayarsak o evin taksitleri bana zulüm olur

Altın almak mantıklı bu ay ki maaşım yatsın sizinle birlikte hesap cetveli yapalım

Benim birikimime fikir ortağı olun arkadaşlar

kesinlikle altın derim. insan bozdurmaya kıyamıyo böylelikle birikim :29:yapmış oluyon

canım aynen bende senın gıbıyım.650 tl maas alıyorum maasımı alır almaz 2 ceyrek 50dolar alırım ve ay sonuna kadar kendımı sıkmadan bozuk para bırıktırırım ve bozuklarlada 50 dolar alırım.bu sekılde 350 tl herya kenara koyarımm

sabahları annem kahvaltı hazırlar kahvaltı derdım yoktur.
calıstıgım yer evıme 10 dk uzaklıkta yuruyerek gıderım ıse yol masrafım yok
oylen bazen eve gıderım yemek ıcın bazen dısarıda yerım bazende ısyerınde arkadaslarla yemek yaparız.
begendıgım bırsey olursa parasına bakmam alırım hemen.
bazende dusunuyorum yerı gelıyor basım cok agrısada kımse halınden anlamıyor esek gıbı calısıyorsun neden alın terımı bos seylere verıyrım dıyorum. gecen bır magazaya gırdım badı falan vardı tam alıcaktım kasaya ılerledım aysem dedım aynı renk baska model var zaten belkıde 1 2 defa gıydın neden o parayı kumbarana atıp dolar almıyorsun dedım ve cıktım hemen.sende bu sekılde kendını durdurabılırsın canım.kadınız sonucta bır yerde paramızın olması gerekıyor erkek hamallık yapıyor yıne kazanıyor parayı.:38:

tebrik ederim arkdaşım gerçekten çok iradeli bir insanmışsın. :48:

bende dün çıktım aynı senin gibi doldurdum aldım içimden de bilge bırak hepsini bir an önce terk et burayı diyorum. bi köşeye koyuyorum sonra bir şey daha neyse elim kolum doldu ama içimdeki ses hiç susumadı, bırak çık, bırak çık iki gün sonra bunlardanda bıkacaksın, bırak çık. ama ben ne yaptım çıkarken bi tanede bakıcıma hediye aldım. :92:

Back
X