• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 senede 48 milyar çöpe gitti off :(

çoğu arkadaşın ortak fikri altın alman,ya da döviz yapman..
kendini şartlandır,her ay 500 veya 750 tl lik altın veya döviz yaparsan..
hem istediklerinden mahrum kalmamış,hemde birikim yapmış olursun..

Valla bilmiyorum ama sanki biraz adaletsiz bir dünya diye baktım ve çoğu sayfaları okudum özellikle <<aydasu nickli arkadaşımın yazısını..

ben varlığıda yokluğuda görenlerdenim..
17 yaşımda babam dediğim insanın hayatımızı mahvetmesiyle başladı herşey..

17 yaşımda okulumdan ayrıldım istemediğim okuldu ve okuyamazdım..
abimin yanında çalışmaya başladım sadece babamın marketinde çalışma dışında
hiçbirşey bilmiyordum
abimler soğumamam için 300 tl maaşla başladım..
sonraları muhasebe kursuna gönderdiler beni ailemle yaşıyordum ve 300 tlden çeyizlik için aldığım ürünlerin taksitini ödüyordum ve artık kendime bakıyordum beş kuruş para almadan..
birde aileme parada veriyordum az buçuk birde eve bazen birşeyler alıyordum

bazen zor aylar geçiriyordum şayet anneminde geliri yoktu öyle abim yardımcı olsada..

babam desen zaten o marketi satıp parayı nasıl yiyecem derdinde birde sonraları evimizi sattı..

bu şekilde 19 yaşıma kadar çok kötü günler geçirdim..

marketi olan hiçbir yiyecekten mağrum kalmayan bir kişi olarak

ramazan ayında masamız bomboştu !!! çünkü kimse bilmiyordu babamızın herşeyimizi elimizden aldığını bizim fakir olduğumuzu

neyse uzatmak istemiyorum şu an 20 yaşındayım
600 tl alıyorum yol parası içinde.. sadece şirket hattını kullandığım için kontor derdim yok.
ama hala kendime kendim bakıyorum ve evde 4-5 milyara yakın çeyizim var ve çoğu istediğimi alabiliyorum ve en önemlisi herşeye dikkat ediyorum
öyle her zaman abur cubur almıyorum bazen gönlüm kalıyor gidip alıyorum elimde değil..
yoksa vereceğim 1 lirayı bile düşünüyorum
bence bu nankörlükten başka birşey değil.. allah sorar bunu herşeyden önce...birde o kadar parayı israf edip en ufak bir kaç kişiye yardım etmiyorsanız vay halinize..!!

Valla bilmiyorum ama sanki biraz adaletsiz bir dünya diye baktım ve çoğu sayfaları okudum özellikle <<aydasu nickli arkadaşımın yazısını..

ben varlığıda yokluğuda görenlerdenim..
17 yaşımda babam dediğim insanın hayatımızı mahvetmesiyle başladı herşey..

17 yaşımda okulumdan ayrıldım istemediğim okuldu ve okuyamazdım..
abimin yanında çalışmaya başladım sadece babamın marketinde çalışma dışında
hiçbirşey bilmiyordum
abimler soğumamam için 300 tl maaşla başladım..
sonraları muhasebe kursuna gönderdiler beni ailemle yaşıyordum ve 300 tlden çeyizlik için aldığım ürünlerin taksitini ödüyordum ve artık kendime bakıyordum beş kuruş para almadan..
birde aileme parada veriyordum az buçuk birde eve bazen birşeyler alıyordum

bazen zor aylar geçiriyordum şayet anneminde geliri yoktu öyle abim yardımcı olsada..

babam desen zaten o marketi satıp parayı nasıl yiyecem derdinde birde sonraları evimizi sattı..

bu şekilde 19 yaşıma kadar çok kötü günler geçirdim..

marketi olan hiçbir yiyecekten mağrum kalmayan bir kişi olarak

ramazan ayında masamız bomboştu !!! çünkü kimse bilmiyordu babamızın herşeyimizi elimizden aldığını bizim fakir olduğumuzu

neyse uzatmak istemiyorum şu an 20 yaşındayım
600 tl alıyorum yol parası içinde.. sadece şirket hattını kullandığım için kontor derdim yok.
ama hala kendime kendim bakıyorum ve evde 4-5 milyara yakın çeyizim var ve çoğu istediğimi alabiliyorum ve en önemlisi herşeye dikkat ediyorum
öyle her zaman abur cubur almıyorum bazen gönlüm kalıyor gidip alıyorum elimde değil..
yoksa vereceğim 1 lirayı bile düşünüyorum
bence bu nankörlükten başka birşey değil.. allah sorar bunu herşeyden önce...birde o kadar parayı israf edip en ufak bir kaç kişiye yardım etmiyorsanız vay halinize..!!

konunun nankörlükle vs. ile ne ilgisi var.?:32:.
arkadaş belki birilerine de yardım ediyor veya etmiyor olabilir..
onun derdi paramı nasıl tutabilirim fikir verin, demekti..

:) benimde anlatmaya çalıştığım senden daha kötü durumlarda veya iyi durumlarda insanlar var..ilk önce bunu öğrenirse zaten gerisi gelir yoksaa ooo borsa yatırımcıları bankadakilerde yardımcı olur ona parasını nasıl biriktirip çoğaltıcağını... bu şekilde siz ne deseniz boş bana göre. saygılar.

ben mesela staj yaptığım için çok cüzzi bir rakam alıyorum taksitlerim olduğu halde 3 ayda bir bilenzik yapıyorum kendime..çeyiz için ayrı kira gibi taksit ödüyorum son 3 aydır özellikle iğne alamadım kendime bu ay bayram ayı diye ,kendime bakmaya karar verdim ..gelsin hobiler gitsin mağazalar..:)

ben sana fikir vereyim ben 1250 tl alsam
inşallahhh aminnnnnn diimm önce:)
şöyle değerlendiririm. 1.00 bin tllik taksit ödüyorum gibi ama mecburi görerekten bilenzik yaparım her ay..250 nelere yeter valla onuda 1 ay boyunca harcarım senin açından yoksa ben o parayı da harcayamam çok tutumluyum da..ama sana 250 tl yeter be canım biraz kas kendini...

çöpe gitti diyince bende yanlışlıkla attınız sandım:)
annem benim şifonyerimde duran kutuyu içindeki 2 bin euroyla çöpe atmıştı da zamanında farkında olmadan sanırım içimde kalmış:D
şaka bi yana ben mutlaka bi yerden para arttırmaya çalışırım.
henüz para kazanmıyorum ama harçlıklarımı bile biriktiririm. bence hepsini olmasa da belli bir miktarını bankayakoyun hem de bağlı dursun artık repo mu yaparsınız vs bilemiyorum. giyimin de sonu yok gerçekten öyle düşünün bizim evde ablamla bi odayı kıyafetlere ayırdık hatta zor sığıyor annem çıldırmak üzere. 3-5 parça kombinlenebilcek kıyafet daha makbul bence aynı tarz 50 kıyafettense. ne güzel ailenizinde yanındasınız hazır bu para bankada birikseydi kendinize ev almanın yollarını bile açmış olurdunuz öyle düşünün.

benim bir çizelgem var en az 1 yıllık kalkınma planım hazırdır:) her ay nereye ne ödenecek yazılıdır yeni açılan taksitleri işlerim oraya ve her ay geliri de yazarım eşim harçlığını alır gerisini benim hesabıma aktarır ödemeleri ben yaparım kendi harçlığımı da alırım geri kalan miktarı biriktiririm ya altın ya da döviz yaparım ama genelde altın ya da para da olsa bankada bir kasam var oraya koyarım böylece bozduramıyorsun eşim benimle gurur duyuyor hem lüksümüzden taviz vermiyoruz hem de birikim yapabiliyoruz önemli olan hesabını bilmek..kısmetse yakında ev almayı düşünüyoruz krediyle..

bak canım benim ben 8 yıllık evliyim 18 yaşımda evlendim ve hep bu zamana kadar çalıştım şimdi 26 yaşındayım.
Bende ilk 3 sene para biriktirmedim yemediğim giymediğim gezmediğim şey kalmadı paralar geldiği gibi gitti.3 sene sonra 21 yaşımdayken kendime geldim ve biriktirmediğim için çok pişman oldum ama o zamanda biriktircek para yok gelen anca ihtiyaçlara gidiyordu.Son 3 senedir biriktiriyorum hatta öle şartladımki kendimi bazen kenara atmam gereken paradan 100 yada 200 tl az atsam kenara rahatsız oluyorum.Kenara planladığımdan daha az attım diye üzülüyorum.
Yani özetle biriktirmeye başla 1 kaç ay devam et ondan sonra alışıyosun kendini şartlandırıyosun.Ben bankaya atıyorum altında yapabilirsin.
Ama hemen başla derim şimdi biriktirecek paran varken biriktir çünki daha ilerde biriktirecek kadar para kazanmam kesin değil

Sevgiler canımm kolay gelsin olucak inşallah :):)

Düsünki kimin % 100 is garantisi var? Dilerim isin sürekli olur güvence altinda olursun ama dünyanin bin türlü hali var böyle düsünerek kazancinin bi kismini her ay altina yada dövize ayirip kenara koy,kalan kismiyla ihtiyaclarini karsilayip kendini ödüllendirmeyi unutma böyle böyle birikim yapabilirsin:68:

bende kredi çekip öde derim yoksa kenara atmakta sıkıntı yaşıycaksın gibi yada altını mesela kartımla al kartına borçlan yani borçlanma yöntemiyle biriktiebilirsin yoksa elindeki para uçup gidiyor

900 tl kenara atmak degilde baslagic olarak 300 400 tl kenara koyabilirsin ama aksatmadan.Madem almakdan kendini alamiyorsun alis-veris yerlerinde vakit gecirme kendine ilgi alanin olan ugraslar bul

Ben hiç para tutamaz oldum yaklaşık 3 senedir tutamaz bir halde miydiniz

Yaklaşık 1250 TL'nin üzerinde maaşım var dsl ve kontör dışında bişie para harcamıyorsanız aileniz herşeyi karşılıyor yani gerksiz harcadığınızı düşünüyorsaız ve alt tarafı 1.250 lirayı nasıl finanse edeceğinizi bilmiyorsanız diyecek bir seyim yok. harcarken az düşünün derim düşünmesenizde zaten aileniz sizin için herşeyi yapıyor maaşınızıda onlara verirsinzi olur biter... böyle ne oldum delisi olmuş gibi bu kadar az maaş alan insanlarında olabileceği bi foruma ay cok harcadım napiyim demeyin lütfen
satış temsilcisi yada 1.250 + fazlasını alabilen(hak edecek iş tecrubesi görmüşlük geçirmişlik ) bi insanın muhakeme yeteneğide vardır diye düşünüyorum.
diğer kapalılık konusunu da okudum kusura bakmayın ama evlenmesse yıllarıma yazık olacak demişsiniz size bu derece mudahale eden bi insanla zaten heba etmişsiniz. birde bununla evlendiğiniz düşünün 3-5 yıl daha geçer belkide 1 yıl boşandığınızda heba olmayacakmı? o sizde kapan diyorsa sizde ona kafanı değiştir diyin o değiştirmiyorsa siz nie kendinizde odun vereceksiniz siz seçilecekmiş gibi davranmayın bu ilişkide seçen siz olun

Son düzenleme:
bu birazda huy canım.

ben kendimi bildim bileli tasarrufluyum hatta cimri olduğumu söylerler:60:

eğer cidden azmedersen yaparsın,kendine hedef koymaktan başla,bak mesela ben her ay bir tam altın alıp kenara koymaya çalışıyorum.yaptığım her harcamada altın almaya param yetmeyeceği aklıma geliyor ona göre vazgeçiyorum.

o da olmazsa altını kredi kartıyla al (bi 10 lira farkeder),ay başında alırsın,e zorunlu olarak ödeyeceğin için ister istemez kısacaksın.ama ilk zamanlar tam altın alma daha ufak miktarlarla başla,zamanla ne çok paran biriktiğini görünce alışkanlık yapacaksın

ufak ufak başla..
mesela bu ay 200 at,3 ay sonra 300,3 ay sonra 500..faize koy parani ki harcayama:) böyle yavaş yavaş alistir kendini..
ben oyle yapıyorum :) bankada kendi paramin olduğunu bilmekte ayrı bır mutluluk ve huzur güvence :)))

altın maltın şimdi düşük ama ne zaman yukselir acaba??? (62 lira gramı)
siz bunca zamanın hırsını bu ayki maaşını direk bankaya vadeli hesap acarak çıkarmaya başlayın. cebinize 50 lira kontör 19 da dsl 70 lira kalıyor ee+1.250 maaş diyorsunuz direk aldığınız gibi 3e 5e bakmadan atın nasısla masrafınız yok 2011 de 15.000 cıvarı param olaak diyip hedef koyun
o zamanda ekonomi bölümüne mansıl değerlendiririm topiği açarsınız:d

paranın derdine biz düştük , yaoowwwwww:82: ortada yok :92:
ayol ben üç kuruş paramla araba aldım 500 500 ödüyorum , 3 yıl ödeyeceğim ,
öle birşey de olur bak hem elinde daha somut bir şey olur , bi de ayda 2 kere fulletsen depoyu paran biter ,
çöpe gidecek paran da kalmaz evden sanviç götürürsün benim gibi:86:

yarısını harca yarısını bankaya yatır.
kredi kartı da kullanma.
parayla ödeyince için cız edecek.

Son düzenleme:
İç güdüsel durum bu birazda yani ben ilkokulda bile tahta kalemim vardı ilkokul 1 den 3 cü sınıfa kadar kullanmıştım, bastırmadan kullanmıştım daha o zamanlardan belliymiş bu halde olacağım :))))
ayyy sen de pek cimriymişsin daha küçükten :53: :76:

yaoowwwss arkadaşım, sana tavsiyem, ilerde pişman olursun. gerçekten para lazım olan bi duruma düşersen.
para kazanmana rağmen ailenin bütün harcamalarını karşılaması zaten çok yanlış. anladığım kadarıyla ailenin durumu iyi. öyle olmasa baban arabana benzin koyacağına sen ailene kazandığın paradan yardım ederdin.
allah korusun, babana ailene bir şey olduğunu düşün. ya da çok acil bir harcama yapman gereken durum olduğunu. o zaman elde yok avuçta yok. çok zor duruma düşersin.
8 yıldır maaşlı çalışıyorum. ev ve araba aldım. hala ev taksitlerini ödüyorum. arabanınki inşallah bitiyor 2 ay sonra.
buna rağmen ben yine de kıyafet ve ayakkabı çok aldım. almasam kimbilir belki küçük bir ev daha alabilirdim. neredeyse 60-70 çift ayakkabım var. kıyafetlerim desen dolaplara sığmıyor.
ama şimdi bakıyorum o kadarına gerek yokmuş. artık almıyorum.

Son düzenleme:
Back
X