Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

S_A canım çok karbonhidrat ağırlıklı besleniyosun, biraz proteine ağırlık ver. spor yapmışsın, düzenli yaparsan kilo verirsin

tamam canım onuda yaparım evet inşallah spora herzaman devam ederimm

ya kızlar aranızda hiç diyetisyene giden varmı. ben haftaya türkiyede gitmek istiyorum ya. ama teyzem dediki önce senin hastanede metabolizma hızını ölçtürelim öyle git diyetisyene daha iyi olur sana tam uygun bir liste verir dedi.. doğrumu bu? diyetisyene gitmek için metabolizmayı önce ölctürmekmi gerekir?

metabolizma hızından çok açlık tokluk şekeri, insülin direnci, tiroid hormonlarına fln bakmak iyi olabilir.
özellikle tiroid kilo vermeye engel. metabolizma hızını da tiroid belirler zaten. burda olsa endokrin e veya dahiliyeye gidince bakarlar bunlara ama orda nasıldır bilmiyorum.

bi baktır kafan rahat etsin ama sen düzenli devam etmedin sağlıklı beslenmeye. hep kısa keskin denemeler yaptın. vücudun tepki verdi biraz da.

diyetisyenin bi faydasını gören olmuyo gibi uzun vadede, ama git bence. konuya bakışını değiştirir faydası olsa ilk ay 3-4 kilo versen sonrasını da sen götürürsün, en kötü ihtimalle.

canım bende burda nasıl olur bilmiyorum burda yaptırıp diyetisyene türkiyede gitsem tercümeylede uğraşmak istemiyorum. türkiyede gidebilirsem gidecem ama oda tabii hemen doktor randevu verebilirse..

valla haklısın ne diyeyim . diyetisyenin faydasını görürmüyüm bilmiyorum ama doktorum bana tavsiye etti size uygun bir beslenme planı çıkarılırsa daha iyi olur dedi yoksa sağlığınızı bozarsınız dedi. mademki baktırmak iyi olabilir diyorsun ben şansımı deneyecem bakalım umarım onlara baktırabilirim olmazsa öylesine gidicem bi diyetisyene bakalım

günaydın kızlaaarrrrr
yoksa tatlıcı kızlar mı demeliydim noluyo arkadaşlar ya sütlaçlar bisküviler havalarda uçuşmuş dün buralarda
bakın perşembeye az kaldı sonra gözyaşları dökülür bu sayfalara uyarmadı demeyin
toparlanın kuzum kendinize gelin bakın okadarda söledik tatlı isteyince ne yapıyoruz tarçınlı süt içiyoruz ve başka şeyler düşünüyoruz :44:

S_A canım bende diyetisyene gittim ama gerek görürsem tahlil isterim dedi ben 2 haftada bir kontrole gidiyodum ilk kontrole gittiğimde zaten 3 kilo birden vermiştim ve bana tahlile gerek yok dedi.
kan şekerim falan arada düşerdi benim ama diyet sürecinde hiç sorun yaşamadım ama genede tabi sen bi git diyetisyene o ne sölerse ona göre hareket edersin.

günaydın kızlar güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle...
S_A canım ben endokrine gitmiştim bu ay ve insülin direnci çıktı zaten beklediğim bişeydi bende pco var ve bu hastalığın etkilerinden biri bu insülin direnci doktorum bi ilaç verdi onu kullanıyorum ve 1-2 sene en azından kullanman lazım dedi bu ilacın faydasına gelince tatlı isteğimi köreltiyo çikolata diye ölen ben gözümün önünde durduğu halde elimi sürmüyorum ayrıca iştahıda azaltıyo gerçi benim iştahta ne varsa akşam oldumu ilaç milaç fayda etmiyo açılıyo:)...

Son düzenleme:
Günaydınlar,

Sabahın körü denilen tabirde kalktım, yeşil çay ve bir dilim kızartılmış kepek ekmeği yedim.Üstümdeki regl şişkinliği de gidiyor, modum süper yani.300 tane mekik çektim.Birazdan kendime güzel bir sebze çorbası yapacağım sonra da akşama kadar dip köşe bol hareketli bir temizlik planım var.

31 Ocak dahil bir liste yaptım kendime, gün gün notlar alacağım.Mekik ve diğer hareketler için de spor çizelgesi yaptım.İlk ay 10 kilo vermiştim, bu 33 günlük süreçte de 5-6 kilo versem, sonrası normal insan sağlıklı beslenmesi ile yola devam edeceğim.Liste olunca yazdıklarıma bakınca ara ara utanıyorum, ara ara daha da motive oluyorum, bu beni daha da şevke getirecek ve disiplin altında tutacaktır.İnternetten de bir elbise sipariş edeyim diyorum, nasılsa elime varması 2-3 hafta sürer, ben de o sırada o elbisenin içine giebilmek için daha da gaza gelirim.

Herkese hafif, kaçamaksız ve mutlu bir gün dilerim.

herkese günaydın
dün oruçluydum
iftar menüm
çeyrek tost
yarım kase yoğurt
1 kase tarhana çorbası
spor yapacak halim yoktu.
bende sabah erken kalkıp 30 dakika yürüdüm.
sabah kahvaltısı olarak
el kadar ıspanaklı gözleme yağlamadım.5 zeytin 2 çatal peynir
öğlen salata 3 kuruluk dolması bulgurla yaptım
akşam salataya tavuk ekleyeceğim.
30 dakika yürüyüş su hiç içemiyorum. sadece yatana kadar limonlu açık çay içebiliyorum.
herkese güzel bir gün.

pko varsa insülin direncinin çıkması kaçınılmaz zaten. ben tahlil fln yaptırmadım ama vardı.
yarım saat aç kalsam başım ağrırdı, beslenme şeklini değiştirince, spora başlayınca ve kilo verince kayboldu bütün şikayetlerim.
ilaç kullanmak istemedim, aynı kolestrol hapları tartışması gibi yaşam şeklini değiştirince sağlık geliyo ilaca gerek yok.
ama değiştiremiyosan ilaç kullanmak gerekebilir.

karatay topiğinde 120 kilodan 80 kiloya düşen bi arkadaş var, 6 aydır sıfır kaçamakla ve sporsuz.
bi teyzem var 130 lardan başladı, glufagon muydu o tarz bi ilaçla, insülin direnci varmış çünkü baya, 25 kilo verdi takıldı kaldı. ilaç karın ağrısı mide bulantısı vs yapıyo bir de.
biraz irade meselesi, sıfır kaçamakla 6 ay duramam ben ama yapınca sonuç mükemmel oluyo.

ha bir de gölge çiçeği canım bu teyzem 40 yaşında, korunmuyomuş nasılsa hamile kalmıyorum diye, menapoz gibi bişeye girmişmiş çünkü, o 25 kiloyu verince hamile kaldı
kilosunun yüzde 15-20 sini vermişti.

ne uzun yazmışım he, işte canım sen işine yarayan bilgi varsa faydalan ben aklıma geleni yazmışım

canım çok sağol valla çok yardımcı oluyosun bana glukofendir ilacı metformin içeriği benim ilaçta aynı içerikte gluphagace ben daha kendimi tam anlamıyla spora veremedim yemek konusundada frenleyemediğim çok oluyo o yüzden ilacı kullanmam şart mide bulantısı başlarda yapıyo evet ama zamanla bünye alışıyo 40 yaşında kilo vererek hamile kalmış olmasıda ayrıca cezbetti beni umut oldu bana...

Son düzenleme:

canım nasıl sağlık için ilacı içiyosak sağlık için en azından yarım saat yürümelisin. yürüyüşe bi başlasan dengelencek vücudun sonrası kolay olcak.
gidip ameliyat oluyoruz, bebek için rahim filmi vs. bi sürü şeye katlanıyoruz.
düzenli yürüyüş ve tatlı, unlu şeylerden uzak durmak.. ilacın yanında bunları yaparsan çok kolay olcak.
aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum, başlaması zor 2 haftada alışıyosun ama sonrası kolay

ne kadar doğru söylüyorsun. hapları şeker gibi yutuyoruz da yarım saat kendimize ayırmak çok zor geliyor.

Kızlar günaydın. Gerçi öğlen oldu ama ben anca işleri toparladım.
Dün akşamki tatlı krizi için ne deseniz haklısınız. Ne yalan söyliyim vicdan azabı yaşamıyorum hiç. Yemezsem yoksa daha kötü olacaktı. Ayrıca bende regliyim hala. Ve bugün sabah tan beri tatlı yemedim. Kayısı bile. Günlerdir kayısı ile geçiştirmeye çalışıp 20 kayısıya kadar çıkmıştım. Ama nafile. Dün akşam abartıp yiyince bütün tatlı krizim geçti. birde günlerdir bu akşam tatlıu yiycem diyip vazgeçiyordum. Aklımdan çıkmıyordu.
Sporu da ne yazık ki yapamıyorum. Hafta sonunda biliyorsunuz ayaklarımın altı su topladı ve topuklu ayakkabılardan dizlerimin altı fena acıyor hala. Yürümeyi bile beeremiyorum 3 gündür. Bunların geçmesini bekliyorum. Sonra daha fazla spora başlıycam. Birde kaçamak yaptım diye artık sayenizde bırakmıyorum eskiden nasıl olsa bugün kaçtı yarında yiyim sonra devam ederim derdim hep artık bunu yapmıyorum. Öğünde kaçamak yapıyorsam o öğünde kalıyor bir sonraki öğünüm yine normal oluyor. Daha da fazla kısmıyorum sonra.

pazartesi başlayıp cuma bitirdiğim diyetlerim, bu aman yedim artık bu saatten sonra kilo milo veremem artıklar yüzünden bitmişdir. bir günde olsa bazen böyle kaçamaklar yapmak insanı daha çok azimlendiriyor. bende pazar günü böyle kaçamak yaptım. sonra perşembe günü kızlara rezil olacaksın bak diyip geri asıldım diyet ve spora buranın çok faydasını görüyorum. hepinize ayrı ayrı teşekkürler kızlar .

haklısın mattikacım bi an önce toparlıcam inş kendimi

dvmını getirmemişsin ortim kendini toplamışsın hepimiz yapıyoruz öle arada kaçamak birden herşeyi değiştemiyoruz yavaş yavaş olcak inş...

selam kızlar, artık hic girmiyorum cunku dıyet mıyet aklıma bıle gelmıyor , bu yuzden de gelıp yazıp kımseyı kandırmak ıstmeıyorum

üstüne bugun 2 kere 4.6 şiddetinde depremle sarsıldık , allak bullak olduk bu kış günü kımseyı sokakta bırakmasın allah..

ben kafamı toparlarsam katılıcam tekrar

geçmiş olsun . haberlerde okuduk .üzüldük valla.

geçmiş olsun cnm bi an önce toparlan...

Sabah: 11:00
1 sb süt
1 yum, 2 kk peynir, 1 zeytin
2 ceviz

Ara: 15:30
4-5 ceviz, 1 lokma simit

Akşam: 19:00
1 kepçe tarhana
2 baget, 1 çatal patates (fırında)
salata

spor: birazdan yapınca yazarım
su: 1,5 lt, tamamlıcam suyu da

az yemişim bugün ya da aç kaldım uzun süre tansiyonum düştü.
akşam yemeğini ne yediğimi görmeden yedim, gözlerim kararmıştı, hala biraz var ve başım ağrıyo.
öğlen 1 den akşam 7 ye kadar okuldaydım, hem aç hem hareketli olunca oldu heralde.

suhancım işte az yiyince böyle oluyorum ben

geçmiş olsun canım..
vaktin oldukça gel, diyet yapmasan da yaz menünü, kilo vermesen de almazsın en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…