S_A canım çok karbonhidrat ağırlıklı besleniyosun, biraz proteine ağırlık ver. spor yapmışsın, düzenli yaparsan kilo verirsin
tamam canım onuda yaparım evet inşallah spora herzaman devam ederimm
ya kızlar aranızda hiç diyetisyene giden varmı. ben haftaya türkiyede gitmek istiyorum ya. ama teyzem dediki önce senin hastanede metabolizma hızını ölçtürelim öyle git diyetisyene daha iyi olur sana tam uygun bir liste verir dedi.. doğrumu bu? diyetisyene gitmek için metabolizmayı önce ölctürmekmi gerekir?
metabolizma hızından çok açlık tokluk şekeri, insülin direnci, tiroid hormonlarına fln bakmak iyi olabilir.
özellikle tiroid kilo vermeye engel. metabolizma hızını da tiroid belirler zaten. burda olsa endokrin e veya dahiliyeye gidince bakarlar bunlara ama orda nasıldır bilmiyorum.
bi baktır kafan rahat etsin ama sen düzenli devam etmedin sağlıklı beslenmeye. hep kısa keskin denemeler yaptın. vücudun tepki verdi biraz da.
diyetisyenin bi faydasını gören olmuyo gibi uzun vadede, ama git bence. konuya bakışını değiştirir faydası olsa ilk ay 3-4 kilo versen sonrasını da sen götürürsün, en kötü ihtimalle.
günaydın kızlar güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle...
S_A canım ben endokrine gitmiştim bu ay ve insülin direnci çıktı zaten beklediğim bişeydi bende pco var ve bu hastalığın etkilerinden biri bu insülin direnci doktorum bi ilaç verdi onu kullanıyorum ve 1-2 sene en azından kullanman lazım dedi bu ilacın faydasına gelince tatlı isteğimi köreltiyo çikolata diye ölen ben gözümün önünde durduğu halde elimi sürmüyorum ayrıca iştahıda azaltıyo gerçi benim iştahta ne varsa akşam oldumu ilaç milaç fayda etmiyo açılıyo:)...
pko varsa insülin direncinin çıkması kaçınılmaz zaten. ben tahlil fln yaptırmadım ama vardı.
yarım saat aç kalsam başım ağrırdı, beslenme şeklini değiştirince, spora başlayınca ve kilo verince kayboldu bütün şikayetlerim.
ilaç kullanmak istemedim, aynı kolestrol hapları tartışması gibi yaşam şeklini değiştirince sağlık geliyo ilaca gerek yok.
ama değiştiremiyosan ilaç kullanmak gerekebilir.
karatay topiğinde 120 kilodan 80 kiloya düşen bi arkadaş var, 6 aydır sıfır kaçamakla ve sporsuz.
bi teyzem var 130 lardan başladı, glufagon muydu o tarz bi ilaçla, insülin direnci varmış çünkü baya, 25 kilo verdi takıldı kaldı. ilaç karın ağrısı mide bulantısı vs yapıyo bir de.
biraz irade meselesi, sıfır kaçamakla 6 ay duramam ben ama yapınca sonuç mükemmel oluyo.
ha bir de gölge çiçeği canım bu teyzem 40 yaşında, korunmuyomuş nasılsa hamile kalmıyorum diye, menapoz gibi bişeye girmişmiş çünkü, o 25 kiloyu verince hamile kaldı
kilosunun yüzde 15-20 sini vermişti.
ne uzun yazmışım he, işte canım sen işine yarayan bilgi varsa faydalan ben aklıma geleni yazmışım
canım çok sağol valla çok yardımcı oluyosun bana glukofendir ilacı metformin içeriği benim ilaçta aynı içerikte gluphagace ben daha kendimi tam anlamıyla spora veremedim yemek konusundada frenleyemediğim çok oluyo o yüzden ilacı kullanmam şart mide bulantısı başlarda yapıyo evet ama zamanla bünye alışıyo 40 yaşında kilo verekek hamile kalmış olmasıda ayrıca cezbetti beni umut oldu bana...
canım nasıl sağlık için ilacı içiyosak sağlık için en azından yarım saat yürümelisin. yürüyüşe bi başlasan dengelencek vücudun sonrası kolay olcak.
gidip ameliyat oluyoruz, bebek için rahim filmi vs. bi sürü şeye katlanıyoruz.
düzenli yürüyüş ve tatlı, unlu şeylerden uzak durmak.. ilacın yanında bunları yaparsan çok kolay olcak.
aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum, başlaması zor 2 haftada alışıyosun ama sonrası kolay
günaydın kızlaaarrrrr
yoksa tatlıcı kızlar mı demeliydim noluyo arkadaşlar ya sütlaçlar bisküviler havalarda uçuşmuş dün buralarda
bakın perşembeye az kaldı sonra gözyaşları dökülür bu sayfalara uyarmadı demeyin
toparlanın kuzum kendinize gelin bakın okadarda söledik tatlı isteyince ne yapıyoruz tarçınlı süt içiyoruz ve başka şeyler düşünüyoruz :44:
canım nasıl sağlık için ilacı içiyosak sağlık için en azından yarım saat yürümelisin. yürüyüşe bi başlasan dengelencek vücudun sonrası kolay olcak.
gidip ameliyat oluyoruz, bebek için rahim filmi vs. bi sürü şeye katlanıyoruz.
düzenli yürüyüş ve tatlı, unlu şeylerden uzak durmak.. ilacın yanında bunları yaparsan çok kolay olcak.
aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum, başlaması zor 2 haftada alışıyosun ama sonrası kolay
Kızlar günaydın. Gerçi öğlen oldu ama ben anca işleri toparladım.
Dün akşamki tatlı krizi için ne deseniz haklısınız. Ne yalan söyliyim vicdan azabı yaşamıyorum hiç. Yemezsem yoksa daha kötü olacaktı. Ayrıca bende regliyim hala. Ve bugün sabah tan beri tatlı yemedim. Kayısı bile. Günlerdir kayısı ile geçiştirmeye çalışıp 20 kayısıya kadar çıkmıştım. Ama nafile. Dün akşam abartıp yiyince bütün tatlı krizim geçti. birde günlerdir bu akşam tatlıu yiycem diyip vazgeçiyordum. Aklımdan çıkmıyordu.
Sporu da ne yazık ki yapamıyorum. Hafta sonunda biliyorsunuz ayaklarımın altı su topladı ve topuklu ayakkabılardan dizlerimin altı fena acıyor hala. Yürümeyi bile beeremiyorum 3 gündür. Bunların geçmesini bekliyorum. Sonra daha fazla spora başlıycam. Birde kaçamak yaptım diye artık sayenizde bırakmıyorum eskiden nasıl olsa bugün kaçtı yarında yiyim sonra devam ederim derdim hep artık bunu yapmıyorum. Öğünde kaçamak yapıyorsam o öğünde kalıyor bir sonraki öğünüm yine normal oluyor. Daha da fazla kısmıyorum sonra.
selam kızlar, artık hic girmiyorum cunku dıyet mıyet aklıma bıle gelmıyor , bu yuzden de gelıp yazıp kımseyı kandırmak ıstmeıyorum
üstüne bugun 2 kere 4.6 şiddetinde depremle sarsıldık , allak bullak olduk bu kış günü kımseyı sokakta bırakmasın allah..
ben kafamı toparlarsam katılıcam tekrar
selam kızlar, artık hic girmiyorum cunku dıyet mıyet aklıma bıle gelmıyor , bu yuzden de gelıp yazıp kımseyı kandırmak ıstmeıyorum
üstüne bugun 2 kere 4.6 şiddetinde depremle sarsıldık , allak bullak olduk bu kış günü kımseyı sokakta bırakmasın allah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?