Günaydın kızlar,
Sabah sabah gerildim.Sabah 6da yumurtalarımı pişirip yedim, çayımı içtim, onca kıyafet seçimi, denemesi yaptım, dünyanın 8.harikası yeni kesilmiş ön saçlarımı (onlara bir isim bulamıyorum zira) şekillendirdim ve evden çıktım, bekle arabayı Allah bekle derken telefon, ders iptal.
Sanırsın aniden Obama aramış, len sabah 7de ne olacak ani iş olarak?Oflaya oflaya eve döndüm, diğer ders için hazırlandım he bu arada soyundum çıkardım falan neyse tekrar giyindim ettim, çıktım evden.Telefonu sessize alayım , ipodu açayım derken tele bir baktımki, bankacı öğrenciden mesaj "iş yoğunluğum sebebiyle derslere ara veriyorum" öfff..Birden mi vahiy geliyor size, şunu akşamdan söyleseniz, bende 6 da deli dürtmüş gibi uyanmasam, kendime plan yapsam ne olurduuuu diye sinirlendim.
Bizim ders olaylarında yaz geldimi öğrenci ister 55 yaşında olsun gönül telleri birden gevşer, çocuk gibi ders çalışası gelmez.
Hani yaz gelince yemeğe saldırıyoruz ya sanki ideal kilomuza ulaşmış gibi savsaklıyoruz ya, aynısını işimde de görüyorum.Len 50 yaşına kadar bu işi halledememişsin, ee çok da lazım, o zaman şimdi sıkı sarıl hallet işte ama yoook yağmur yağdı, iş çıktı, canım sıkıldı, yaz geldi...İyi otur tarzanca ingilizcenle banane...Neyse bugün full ders çalışacağım, şu kpss'yi bir kazanıp atansam iptaldi, onun nazıydı bunun bilmemnesiydi olmayacak.İş belli, okul belli, günler belli, tatil belli olacak, ee işimi de çok seviyorum ha iş adamlarıyla ha çocuklarla çalışmışım hatta çocuklarla çalışmak daha bile güzel olacak...
Neyse bacılar ya şimdi full makyajla evde oturuyorum.
Belki bugün dersten sonra alışverişe gidip, kendime 38 beden bir elbise alırım ya da şort falan diyordum ve de sırf onun vereceği gazla cumartesiye biraz adama benzerim diyordum, öğleden sonra belki hem çıkar hava alırım, hem de alışveriş yaparım.
kokrumdan tartılmadım beni aynı yazarsanız sevinirm artık bu son şansım olsun burda kg vermeyip yer işgal etmek istemiyorum ihtiyacı olan başka insanların hakını yemişim gibi boşuna yer işgal edemem bu haftada artık bi düzene giremezeem kaybolucam
kg veren hatta kouyan arkadaşalrı dahad çok tebrik ediyorum bizzat bende görüldüğü üzre vermek değil korumak mağrifet
Sen hele bir git adresini bulur, kapında yeni saçlarımla Mahsun Kırmızgül'den gece yarılarına kadar şarkı söylerim sana, en azından uyutmam leptin sağlatırım gene de zayıflatırım seni.Hele bir dene de gör
Malkoçoğlu dedik, zamanında 2 patatesle gün geçiriyor dedik, çok iradeli dedik, tuttuğunu bu konuda koparır dedik, birlikte hayaller kurduk, incelip "ayy yesem de kilo alamıyorum" diye etrafa hain hain cümleler kuracaktık, zarif, zayıf ve sağlıklı olacaktık bizim yapanlardan hiç farkımız yoktu, biz de başaracaktık falan filan..Eee ne oldu onca sözler, hayaller, destek?
Ben hocayım bacım, öğrencilerimin asla pes etmesini istemem.Sen benim öğrencim değilsin fakat bir kardeşim gibi oldun.Ne yollardan geçtik seninle, onca debelenip durduk kah birlikte açız diye ağladık, kah güzel günleri düşünerek güldük.
Şimdi bu mızmızlanmalar, pes etmeye yakın hareketler sana yakışıyor mu?
Şişman şişman mı yazın gezeceksin? Sevgilin ses etmese bile limitsizce yemeğe devam edip, çocuk belinden tutmak istediğinde belini kavrayamadığı için asker arkadaşı gibi omzundan mı tutacak? Tanışacağın erkek tarafı "ayy yüzü güzelmiş ama keşke şişman olmasaydı" diye yüzüne de arkanada konuşacaklar, mutlu mu olacaksın? şişman şişman gelinliğin içine girecek, üstünde çadır taşıyan bir kız görüntüsüyle mi özel gününü geçireceksin? Ne kadar daha tunikti, bol kotlardı giyip yaşlı teyzeler gibi dolanacaksın? yarın öbürgün ayakların ağıracak, sağlık sorunların çıkacak ve tüm bunları sen pes ettiğin ve hırsından daha da yediğin için yapacaksın.Çocuğun olacak, yanında nenesi gibi duracaksın, o koştukça sen yağlarından onunla hareket edemeyeceksin, peşinden gidip o çocuğun en güzel zamanlarında yanında sağlıklı duramayacaksın, çocuğunun okulunda "şişman annen geldi" diyecekler çocuğuna, eşin canım cicim aylarında "ben seni her şekilde seviyorum" diyecek ama sonralarda mızmızlanmaya başlayacak, seni uyaracak, bu sana daha da batacak daha da çok yiyeceksin.Sevdiğin adamın gözü kayıp birine baktığında "acaba ben şişkoyum, o kız zayıf ve güzel, ondan mı baktı?" diyeceksin, mutsuz olup yiyeceksin, sonra paranoyak olacaksın, aldatılma korkusu yaşayacaksın, gene yiyeceksin.Tansiyon ve kalp sıkıntın çıkacak , belki o istediğin ikinci çocuğu kiloların yüzünden yapamayacaksın, eşin şişmansın diye değil ama iradesizsin diye, kendine inancın yok diye, küçücük bir şeyi bile başaramıyorsun diye sana olan güvenini, saygısını kaybedecek ve sen yemeğe devam edeceksin...Daha ötesine gerek yok...Bunlar olabilirdi, olmayabilirde.Ama pes edersen ihtimali artar.Sen düşün, taşın.En kısa sürede de toparlanıp eski haline dön lütfen, sana hiç mi hiç yakışmadı ve bunları okumak beni çok üzdü.
Evet kızlar ve kilom.
52,3
: 43:
1,5 günlük kaçamak sonucu böyle . allahtan 1 hafta falan ara vermemişim. Yoksa 55 olacaktım. Winston bacım çekini gidip alayım bari hafta sonu ben.
Çek mek alma bacım ya, daha önce dediğim gibi cumartesi bakarız, kazanan kaçmıyor ya elbet çeki bir şekilde veririz.
Boşuna parana yazık etme zaten çeki benim kazanmam demek Akrep nalan'ın bugün yatıp, sabaha 50 kilo olması gibi bir mucizeye bağlı şu anda
günaydın kızlar
işlerimin yoğunluğundan birazda utandığımdan gelemiyordum.
malesef 109,4
bugün maaş günüm biraz toparlanayım artık diyorum.gidip kendime eşofman takımı alıyım ve spor salonuna yazılayım diyorum.
aylık spor salonuna para verirsem kendimi de mecbur gitmek zorunda hissederim.
bacaklarım kilodan birbirine sürte sürte yara oldu canım acıyo
bakımsız erkek gibi birşey oldum ben
hayatta hiçbir şey bana zevk vermiyor.
yolda giderken kendi kendime konuşmaya başladım sanırım deliriyorum
psikolojim fena halde bozuk
hergün işe 3 saatlik uykuyla geliyorum gözleri cildim yorgunluktan mahvoldu
Ceren bacım daha öncede dedim, yazalım ki menüleri, yorumlar gelsin, kah utanalım kah yanlışları görelim.Sen yazdığın zaman ben eksik ya da yanlış bir şey göremiyordum menülerinde.Yani bu yemeğe senin çok iyi kilolar vermen lazım ama haftada bir gün menü yazıyorsun, ya diğer 6 gün abartıp çok yiyorsun ya da metabolizmanda sıkıntı var, dikkat etsen de istediğin sonuca ulaşamıyorsun.
Bizim grupta herkesin yediği içtiği, diyeti aşağı yukarı bellidir ondan hergün yazmayız, biliriz yani ve farkettiğin gibi kaçamak olursa da buraya gelir açık açık yazarız.Ben misal hep abidik gubidik şeyler yaparım diyet olarak, kimseye de örnek olmayayım diye menü yazmam ama bu noktaya gelip, vücudumu tanıyana kadar 6 ayım geçti burada, yazdım, yazdım ve hep yazdım.Eleştirildim, eksiğim fazlam söylendi, ben aman gruptakilere ayıp olur diye kendimi tuttum falan filan..Şimdide 3-5 kilom kaldı diye açıkçası bir rahatlık, bir yaymışlık içindeyim ama sen bu işlerde yenisin.Sorumlulukla, disiplinle, iradeyle başlamalısın ki bu uzun yolda en azından aşlangıcın hızlı ve kendinden emin olsun.Bu yüzden de yazmaktan çekinme bacım, bizler uzman değiliz tabii ama ne bileyim senin gözünden kaçmış bir şey vardır, belki farkedemezsin, bilmezsin onlar da aydınlatılabilir el birliğiyle.
Akşamları bir girip ya da ertesi sabah da olur, günlük gibi buraya saba-öğle-akşam-aralarda bunları yedim, şu kadar su içtim, şu kadar spor yaptım yazsan inan alışırsın ve bu sende alışkanlık, sorumluluk duygusu verir ve kaçamaklara izin vermezsin.Tabii karar senindir bacım.
Kilo veren, koruyan herkesi kutlarım bu arada.
Umarım sonraki haftalarda daha da başarılı oluruz.
hepimize hafif bir cuma, istikrarlı ve disiplinli bir haftasonu dilerim.