Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

aynen . çok doğru söylüyorsun . sanırım en dibi görüp bir dönecem ben. gidişat hayra alamet değil.

winston kpss sonuçları açıklanmış. Ne oldu bacım. Yoksa şenlik ateşleri mi yaktın buralara uğramaz oldun.

65 almışım kızlar.Aslında neyi anladım biliyor musunuz?Eğer sınavdan bir gece önce coğrafyanın ilk 20 sayfasına çalışarak 65 alıyorsam, ve bu 65i 30 matematik sorusundan 2 tanesini yaparak alıyorsam, bir de sınava 3-5 ay kala çalışsam, 2 olan matematik netimi 12 yapsam 75 alır atanırım rahatçana
Yani 65e üzülmedim hatta çok sevindim, şu an kendimi Einstein olarak bile görüyorum yani ne de olsa beyin bedava hehe
Ama bir yandan da sıkıldım hatunlar ya, herkes arıyor, soruyor inadına.Len sınavdan önce herkese çalışmadım, kitap yüzü bile açmadım diye söyledim, şimdi damarıma basmak için...Annem bile..Dün de ona bağırdım zaten telde, yani ben çalışsam ya da sınavım şahane geçse yalan mı söylerim, oyun mu oynarım? çalışmadım, kazanamayacağım diyorum hala kaç aldın kaç aldın... 3 aldım, mutlu musun?
O yüzden sınav bıdıbıdısını bir daha çekmek istemiyorum, bir yandan da devlet işi bu devirde en garantisi diyorum, bir yandan özel sektöre döneyim ama uluslararası bir firma falan olsun, yani öğretmenlik olmasın diyorum, sonra yarın öbür gün çocluk olur çocuk olur özelde nasıl gider diyorum, hem öğretmenliği çok seviyorum,...öfff yani daraldım kızlar yaaa..
Bir de en kötüsü tüm sülalenin bana işsiz, aç ne bileyim işte böyle işe yada devletin onu almasına muhtaç biriymişim gibi bakıyor olması.
Devletten daha iyi kazanıyorum, öğretmenlik yapıyorum, boool boool vaktim var, iş adamları ile çalışıyorum ama hani sabah 9 akşam5 her gün masabaşı bir yerde çalışmıyorum ya, kimse yaptığıma iş olarak bakmıyor.Dedem bile geçen sene bir ingilizce kursunun kantinine ingilizce bilen eleman arıyorlarmış çay servis etçek, onu söylüyor bana.
Ne bileyim, yoruldum ve bunaldım biraz işte.
Neyse diyet topiğimize geri dönelim.
Herkese hafif bir pazar diliyorum.

65 fena değilmiş aslında bacım. Devlet memuru olmak da her türk gencinin hayali. Ben de hala bazen diyorum girsem mi sınavlara diye. Yaş olmuş 30. Bankada belirli bir yerdeyim.Ama işte devlet memurluğunun dışarıdan bakınca çıkış saati daha erken oluyor, maaşları da daha iyi ama tabii belli yerlerin. Yani bende ilk başta orada başlasaydım evet şu an orada olmam belki iyi olabilirdi. Şimdiden sonra çok zor orada olmak. yani şimdi senin saatlerin günlerin falan da çok iyi ama tabii bu işi ne kadar yapılabilir bilmiyorum. yani emeklilik var mı? çocuk olunca ne olacak, sigortan varmı falan diye epey bir düşünmek lazım. Özel okullarda falan da ders işine bakabilirsin bu da bir seçenek. Velhasıl bayaa bir düşünmek gerek bacım.

Yarın içim gözüm doymayıp kendime 6 tane patates haşladım. İlk gün patates sonraki günler ne bacım. Sen bu diyetin en çok bilenisin. şimdi 6 patetes ile zayıflanmaz deme ama korkudan pişirdim hepsin.

Tabii şimdi topuklularımı giyip, atlayıp zıplayıp dersten derse koşarken, 60 yaşında topuzum ve yakın gözlüğümle ne kadar iyi iş çıkarırım bilinmez değil mi

Patates günü-emin ol yağsız tuzsuz ve katıksız haşlanmış patates çok leziz bir şey değil o yüzden acından kıvransan da 6 tane imkansız gibi ama farketme bacım en kötü 6 çarpı 70 kalori 420 kalori eğer yanında hiçbir şey yememeyi başarırsan iyi.Yersen de 600ü geçme.600 yaptıktan sonra isveç diyeti yapar etin dibine vurur, karnımızı doyururuz

Sebze günü-neyle başlarsan onla gidersin.Havuç en tok tutanı.Çiğ ve rendelenmiş şekilde salatada kullanarak tüm gün salata yiyebilirsin.Sebze çorbası, sebze haşlama vs vs alternatif fikirler.

Et günü-En kalorili gün.Ama en doyurucu gün.
Meyve günü-Riskli bir gün.Oturup koca bir karpuz yenilmediği sürece aslında çok da riskli değil.
Yoğurt günü-Tüm gün yumurta da yenilebilir ama bu sıcakta ve sabahtan akşama yumurta iyi gitmez gibime geliyor.

Beni bekleyen geceyarısı ütüm var, yarına daha detaylı yazarım bacım.
İyi geceler herkese.

wowww 5 gunde 5 kılo dıyetıne fena sardı sayfadakı hatunlar ıns hepınız cok guzel kılolar verırsınız bacılar

Canama ara ögünde yiyecegim yogurtlqri attim ise gidiyorum
Kizlar patates haslamayi unuttum ya bense size katilacaktim yaaaa (

günaydın kızlar bu haftasonu bana hiiiçç ii gelmedi biraz reglin etkisi birazda galiba depresyondayım ben yedimde yedim ne cipsini bıraktım ne çikolatasını yemedik gece yatarken bile çikolata yedim yaa üff bugün tekrar başladım bakalım ama sabah tartıda hemen farketmişti malesef inş cuma artıda çıkmam...

günaydın kızlar
hiç diyet miyet yapmıyorum. herşey bayra sonu diyip diyip götürüyorum. bundan dolayı pek yüzüm yok kızlar
ama dün tartıldım 400 gr eksik çıktım. regl bitince azda olsa ödem atmışım demek ki . neyse herkese güzel bir gün diliyorum.

Bööööö
Sabah dün haşladığım patateslerden yemeye çalıştım. ama ya o nasıl bir şeydir. İçine yağ ve tuz girince dünyanın en caydırıcı yemeklerinden biri olan patates bunlarsız nasıl bu kadar berbat olabilir. Nimettir laf etmemek lazım. Şükür ki patates yiyebiliyoruz ama yaaaaa tadı çoookkk kötü. Sabah sabah üstüne doldurdum baharatı ama anacım yutulmuyor. 1 patates bile yiyemedim. Eşim ki günde 5 öğün bıkmadan patates yemeği, salatası, püresi, kızartması ne kadar çeşiti varsa yer ama adamın doğrarken midesi bulanmış.
Evet sanırım gerçekten 6 patates falan yiyemeyeceğim. Ama ben yinede iş ev falan öyle 300 kalori ile falan duramam o yüzden birazcık zorlarım kendimi sanırım. Zaten benim tansiyon 5-6 larda küçüğü, 9-10 larda büyüğü gezer. Tuzdu kalori idi kesersem akşama çıkamam herhalde. Bakalım bakalım.

Günaydın hanımlar haftasonu misafirlikteydim daha çok 2 gün sırf meyce günü yapmak zorunda kaldım dünkü tüm yağmuru yedim karnım ağrıyoo feci bakalım perşembey inşallah güzel kilolar veririz yada şöle diyim almamak bile kar

bu arada diskalife kararı yerinde olduu takım anlamını yitirmeden paylaşımlar olmalıı bazıları işi sırf bireyselmiş gibi algılayıp paylaşımlarda bulunuyor hoş şu bi gerçek evet arada sırada olabilir stresimiz olur misafir olur hatta yazmaya yüzü olmaz keyfi olmaz yani bu v.s. Sebepler evet devamlı olmadığı sürece sorunda olmaz diye düşünüyorum ben

Gerçi geç olacak ama bu diyetteki en lezzetli patates tarifi patatesleri dilimleyip üstünü kekik ve pulbiberleyip fırına vermek ve cips gibi patatesleri çıkarıp yemek.He diyeceksin böylesi çok mu lezzetli oluyor diye, hayır ama püresini, haşlamasını denemiş biri olarak bu tarifi daha yenilebilir buluyorum
Ben demiştim yenmiyor diye hehe, diyeti bundan çok seviyorum.Daha ilk gününde 2 çataldan fazla yedirmiyor ve sonrası her acıktığında hele de o leziz patatesler soğuyunca elin onlara hiç gitmiyor bol bol su içiyor ertesi güne de rahat 1 kilo eksik çıkıyorsun Tabii açlıktan gözün dönüp başka şeylere saldırmazsan

Neyse hepimize güzel bir gün diliyorum kızlar.
Bayram temizliği gibi bir temizlik yapacağım, mutfak alışverişim var, hatta vakit bulursam kendime bayramlık almaya alışverişe çıkacağım.
Herkese kolay gelsin

5 günlük diyetin duayeni sayın winston şimdi yarın sebze günü ya. gün falan değiştiriliyor mu yarını yumurta günü falan yapabiliyormuyuz. Ben yarın kısmetse oruç tutayım diyorum da. Sebze ile çok tok kalamama. ama 2 yumurta yersem gece beni epey tok tutar gibime geldi. Ne dersin. Şimdi diycenki Allahım sen bana sabır ver madem dayanamıyıcan ne yapıyorsun Ama dedim ben hem yaparım hem söylenirim ben. Öyle 1. saatten canım 50 tane şey ister benim. Olmaz dersen ne yapalım mecbur salata ile devam. Ona da tuz falan katılmıyor dime. Ay şimdi söylediğine söyleyeceğine pişman olucan bacım. Ben bir hafta burda aklıma gelen her şeyi sorar dururum.

alış veriş dedin de aklıma geldi. dün gittim lcv'dan kızıma gelinlikten bozma bir elbise aldım 17 TL'ye ama çoookkk güzelll. Acayip ucuzda. elbiseler falan 10 liradan başlıyor. Pazardan alsan zaten o para. Yavrucak gelinlik diye diye nerdeyse gece onunla yatacak. Bayramlık kültürünü yerleştirmeye çalışıyorum çocuğa giydirmiyorum bile bayram da giyilecek diye. Halbuki bayramda kös kös evde oturucaz ama olsun. Gece baş ucuna koyarız sabahta kalkar giyeriz. bir saat sonra da canım beyaz elbise çikolata lekesi olur ve çıkarırız.
Bende kendime flo'dan şu platformlu ayakkabılardan aldım. Hemde 32 liraya. Çok güzel ayakkabı. Krem'e beyaz bir ayakkabı. Ama şimdi ayağımda ve ayaklarım acıyor. Alışana kadar epey bir acıtacak sanırım. Koton'da hakikatten pek bir indirimli idi ama çocukla pek bakamadım. Sadece ayakkabı aldım kendime.

Kizlar suana kadar yediklerim

Sabah: 1 bardak light süt
Arada: az yagli yogurt
Öglen: dukan ekmegi, file balik (somon tost peyniri kalinliginda) 1 haslanmis yumurta

Ya ben balikla yumurtayi karistirdim ama oluyor dimi kizlar??? Yani ikiside protein ve ikiside dukqnda istedigin kadar yenilebilir olarak belirtilmis.

Gördügünüz gibi dukana döndüm :)

Görüslerinizi alayim hangi besinler proteinde ayni anda yenir??

Mesela bir ögünde balik yumurta yogurt yenirmi??

@Se_zen,
Değiştirebilirsin tabii bacım neden olmasın.Amaç sadece o kategoriden beslenmek (sebzeyse o gün sebze, etse et) ve de neyle başlarsan onla gidip onla devam ettirmen.Mantığı da şuymuş; sabah mesela domates yiyorsun, öğlen et yiyince metabolizma "bu ne nasıl sindireyim zart zurt" diye trip yapıyormuş ama sen sabah domates yiyip, öğlen de domates yediğinde metabolizma " aa ben bunu tanıyorum domates, en sevdiğim dostum, hemen sindireyim yollayayım dışarı" diyormuş

Ben aslında bayram kültüründen çok şu an eşimle güneyde açık büfe ve parıldayan kumsalda olak isterdim ne yalan söyleyeyim ama tatil az olacağı için eşim yanaşmıyor, evde hem kedi hem hala uçamayan bir karga onlara kim bakacak? Falan filan.Ama baba tarafı komple tatilde, anne tarafınında yarısından fazlası tatilde.Yani bizde sanırım bayram günü giyinip kuşanıp, annelerin babaların umarsızca ve sorumsuzca sokağa şeker toplamaya attığı çocukların limitsiz kapı çalışlarıyla uğraşacak, her birine şeker verdikten sonra eşime dönüp "elalem ne kadar duyarsız, sorumsuz? şimdi bunlardan birini eve çeksem, anasının babasının ruhu duymaz" diye yeni kıyafetlerimle söyleneceğim.Evet aşağı yukarı bayram böyle geçecek ama olsun yeni kıyafetten zarar gelmez

@S_a,
Neden yenmesin bacım?Yani iki pro yenmez diye kural yok sonuçta.Uzmanlar pro ile karbonu yani köfte makarnayı aynı tabakta yemeyin diyorlar, hazmı zormuş onun haricinde 2 pro aynı tabakta diye sorun olmaz ki, zaten dukanda zaten limitsiz.
Ben sadece balık ve yumurtayı aynı tabakta görmek istemezdim ama bu da damak tadı kim ne karışırki değil mi bacım.
Afiyet olsun

OHHH rahatladım bacım. Şimdi ben plan yapayım gece yumurta mı yesem et mi yesem yoksa yumurta mı yesem. Hangisi daha tok tutar. Hem yumurta hem t mi yesem. Kıymalı yumurta yapsam midem alışır. iftarda da kıymalı yumurta yerim hiç garipsemez emen atar onları dışarı. Allahım vatanımın nasılda genlerini taşıyorum. Metobolizmamla pazarlık yapıp onu kandırma yollarını arıyorum hemen işin üç kağıtındayım. Sankim bana zorla diyet yaptıran varmış gibi.

şu 5 günde 5 kilo diyetini ben de yapıcam ya bursaya döndükten sonra bişey sorucam şu patatesle ilgili.tuz niye konmuyo acaba?yani onun ne zararı var ki?

bayramdan bahsetmişsiniz ahh ahh nerde o eski bayramlar...evet yaşım çok büyük değil ama çocukken çok güzel heyecan verici olurdu bayramlar.sabahı iple çekerdim yeni kıyafetlerimi giymek için.zaman geçtikçe bayramlar da eski değerini kaybetti herkes tatil olarark görüyo.valla açıkçası bu sene ben de ilk defa tatile gidicem bayramda gerçi orda da halamlarla kuzenlerimle falan olucam ama sonuçta tatil yani.geçen senelerde herkes tatile gidince ben de diyodum hep bursayı ben mi bekliycem diye oh bu sene ben de gidiyorum işte

şu 5 günde 5 kilo diyetini ben de yapıcam ya bursaya döndükten sonra bişey sorucam şu patatesle ilgili.tuz niye konmuyo acaba?yani onun ne zararı var ki?

En basitinden ve en korkucundan şöyle anlatayım; kurbanda koyunları neden tuzla beslerler? İçi yansın boool su içsin, su da onları şiş tutsun yani daha kilolu olsunlar ve iyi para getirsinler

İşte atıyorum çay kaşığının ucuyla bile kullandığımız tuz vücutta atıyorum 1 litre fazla su tutarmış, ödem yaparmış.

Eee 5 günde 5 kiloyu vaadettiği için de bu diyette tuz, şeker, ekmek, asitli içecek hatta soda bile yok bacım kurallar belli.
Sadece patates,sadece sebze, sadece et, sadece yoğurt ve sadece meyve.Yanına sadece baharat, şekersiz çay ve bitki çayı ile bol su serbest Hepsi bu.

Günah çıkarmaya geldim. Ben iradesizin tekiyim kızlar. Akşam yemeğinde karnım guruldarken açlıktan o patatesleri yiyemedim. 3-4 yemek kaşığı semizotu yemeği vardı onu yedim. Benim bünyem şimdi bunları tanımadığı için sindirmiyor dime. Bu diyet bana göre değil kızlar anladım ben. Pes ediyorum ben bu diyetten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…