Selam kızlar günlerdir nihayet fırsat bulabildim.
Şimdi ;
Winston yahu vur dedik öldürdün. HEpimiz varız dedik ama ben öyle psikolojik araştırma bilmem ne yapmadan öyle hemen başladım deyip hoppp birden başlayamıyorum. Önce beynimi hazırlamam lazım tabii ben bu beynimi hazırlayana kadar sen mezun olur gidersin. Azmin çk hoşuma gitti kendimi eski günlerdeki gibi hissettim. Ne güzel benim sıcaktan adım atacak halim yok sen hopluyorsun zıplıyorsun.
S.A öncelikle geçmiş olsun. Elbise ile ilgili yorum yapamadım bir türlü fırsat bulupta.Bende niyeyse o mavi rengi sevmeyen kesimdenim. Birde ben uzun elbiseleri sevmem. Elbise benim için hele ki bizim yaşlardaki insanlarda kısa olacak. Yani dizlerde, hafif diz altı , fiziğine güvenen için diz üstü olursa makbuldur. Daha böyle uçuş uçuş, daha canlı, daha renki olcak.
Birde tabii altında sanırım normal günlük spor ayakkabılar var ve onlarda elbisenin duruşunu etkiliyor olabilir. Boş gerçi işte söylediklerim sen kendine yakıştırıyorsan tamamdır bacım. Birde internet faktörü var. Belki gerçekte çok daha farklı duruyor olabilir. Kendi yılbaşında giydiğim elbiseden biliyorum öyle bir resim çekmişti eşim resimde rahat 75-80 kiloluk orta yaşlı bir insana ait vucut görüntüsü vardır. Yanlız bacım harbiden senin eşinde zor adam . Ne o öyle sürekli annem bilir, anne yapar, annem giyinir. Bu kadar anasına aşık adamı memnun etmek de zordur. Allah kolaylık versin.
Bu arada heza'yı diskalifiye yazdım. Özgey içinde kendi isteği ile ayrıldı yazdım.
Yakar'ım valla insanın kendi işi olacak işte. Devlette olsa özel de olsa her yer aynı bacım. HErkes kendi rahataını düşünüp birilerinin üstüne bacıp, başkalarına iş yaptırıp , kendi yatma derdinde. Yemek işini de çok fazla takma yukarı çıkmak için dibe batmak gerek kardeş bknz. se_zen
Suhan kardeşim, ortağım, 48'lik hatunum sana da aynı özlü sözü söyleyeceğim bazen yukarı çıkmak için en bibe kadar batmak gerek. Bknz se_Zen (yahu bakınız deyip kendi kendimi örnek gösteriyorum ama bu arada ben daha ne kadar dibe batacağımı merak ediyorm . )
Gırgırına bencede seni gaza getiren bu diyet bence. HAdi bakalım bir yerden başlamak gerek.
winston kpss sonuçları açıklanmış. Ne oldu bacım. Yoksa şenlik ateşleri mi yaktın buralara uğramaz oldun.
selam kızlar. yazdıklarımı sağlam kafayla okuyunca anladım ki benim hayat bir roman . birde küçük emrah film senaryosu. bu kadar olumsuzluk üstüste gelirmi ya. dün öğrendik ki eşimi ilçeye vermişler . allahtan şehir merkezine yakın ona bile sevinir oldum.
winston kpss nasıl? az önce bir kız vardı parkta oda ingilizce öğretmeniymiş .60 puan almış çok üzüntülüydü .biraz muhabbet ettik .
hadi herkese iyi geceler
65 almışım kızlar.Aslında neyi anladım biliyor musunuz?Eğer sınavdan bir gece önce coğrafyanın ilk 20 sayfasına çalışarak 65 alıyorsam, ve bu 65i 30 matematik sorusundan 2 tanesini yaparak alıyorsam, bir de sınava 3-5 ay kala çalışsam, 2 olan matematik netimi 12 yapsam 75 alır atanırım rahatçana
Yani 65e üzülmedim hatta çok sevindim, şu an kendimi Einstein olarak bile görüyorum yani ne de olsa beyin bedava hehe
Ama bir yandan da sıkıldım hatunlar ya, herkes arıyor, soruyor inadına.Len sınavdan önce herkese çalışmadım, kitap yüzü bile açmadım diye söyledim, şimdi damarıma basmak için...Annem bile..Dün de ona bağırdım zaten telde, yani ben çalışsam ya da sınavım şahane geçse yalan mı söylerim, oyun mu oynarım? çalışmadım, kazanamayacağım diyorum hala kaç aldın kaç aldın... 3 aldım, mutlu musun?
O yüzden sınav bıdıbıdısını bir daha çekmek istemiyorum, bir yandan da devlet işi bu devirde en garantisi diyorum, bir yandan özel sektöre döneyim ama uluslararası bir firma falan olsun, yani öğretmenlik olmasın diyorum, sonra yarın öbür gün çocluk olur çocuk olur özelde nasıl gider diyorum, hem öğretmenliği çok seviyorum,...öfff yani daraldım kızlar yaaa..
Bir de en kötüsü tüm sülalenin bana işsiz, aç ne bileyim işte böyle işe yada devletin onu almasına muhtaç biriymişim gibi bakıyor olması.
Devletten daha iyi kazanıyorum, öğretmenlik yapıyorum, boool boool vaktim var, iş adamları ile çalışıyorum ama hani sabah 9 akşam5 her gün masabaşı bir yerde çalışmıyorum ya, kimse yaptığıma iş olarak bakmıyor.Dedem bile geçen sene bir ingilizce kursunun kantinine ingilizce bilen eleman arıyorlarmış çay servis etçek, onu söylüyor bana.
Ne bileyim, yoruldum ve bunaldım biraz işte.
Neyse diyet topiğimize geri dönelim.
Herkese hafif bir pazar diliyorum.
65 fena değilmiş aslında bacım. Devlet memuru olmak da her türk gencinin hayali. Ben de hala bazen diyorum girsem mi sınavlara diye. Yaş olmuş 30. Bankada belirli bir yerdeyim.Ama işte devlet memurluğunun dışarıdan bakınca çıkış saati daha erken oluyor, maaşları da daha iyi ama tabii belli yerlerin. Yani bende ilk başta orada başlasaydım evet şu an orada olmam belki iyi olabilirdi. Şimdiden sonra çok zor orada olmak. yani şimdi senin saatlerin günlerin falan da çok iyi ama tabii bu işi ne kadar yapılabilir bilmiyorum. yani emeklilik var mı? çocuk olunca ne olacak, sigortan varmı falan diye epey bir düşünmek lazım. Özel okullarda falan da ders işine bakabilirsin bu da bir seçenek. Velhasıl bayaa bir düşünmek gerek bacım.
Yarın içim gözüm doymayıp kendime 6 tane patates haşladım. İlk gün patates sonraki günler ne bacım. Sen bu diyetin en çok bilenisin. şimdi 6 patetes ile zayıflanmaz deme ama korkudan pişirdim hepsin.
Bööööö
Sabah dün haşladığım patateslerden yemeye çalıştım. ama ya o nasıl bir şeydir. İçine yağ ve tuz girince dünyanın en caydırıcı yemeklerinden biri olan patates bunlarsız nasıl bu kadar berbat olabilir. Nimettir laf etmemek lazım. Şükür ki patates yiyebiliyoruz ama yaaaaa tadı çoookkk kötü.Sabah sabah üstüne doldurdum baharatı ama anacım yutulmuyor. 1 patates bile yiyemedim. Eşim ki günde 5 öğün bıkmadan patates yemeği, salatası, püresi, kızartması ne kadar çeşiti varsa yer ama adamın doğrarken midesi bulanmış.
Evet sanırım gerçekten 6 patates falan yiyemeyeceğim. Ama ben yinede iş ev falan öyle 300 kalori ile falan duramam o yüzden birazcık zorlarım kendimi sanırım. Zaten benim tansiyon 5-6 larda küçüğü, 9-10 larda büyüğü gezer. Tuzdu kalori idi kesersem akşama çıkamam herhalde. Bakalım bakalım.
Gerçi geç olacak ama bu diyetteki en lezzetli patates tarifi patatesleri dilimleyip üstünü kekik ve pulbiberleyip fırına vermek ve cips gibi patatesleri çıkarıp yemek.He diyeceksin böylesi çok mu lezzetli oluyor diye, hayır ama püresini, haşlamasını denemiş biri olarak bu tarifi daha yenilebilir buluyorum
Ben demiştim yenmiyor diye hehe, diyeti bundan çok seviyorum.Daha ilk gününde 2 çataldan fazla yedirmiyor ve sonrası her acıktığında hele de o leziz patatesler soğuyunca elin onlara hiç gitmiyor bol bol su içiyor ertesi güne de rahat 1 kilo eksik çıkıyorsunTabii açlıktan gözün dönüp başka şeylere saldırmazsan
Neyse hepimize güzel bir gün diliyorum kızlar.
Bayram temizliği gibi bir temizlik yapacağım, mutfak alışverişim var, hatta vakit bulursam kendime bayramlık almaya alışverişe çıkacağım.
Herkese kolay gelsin
@Se_zen,
Değiştirebilirsin tabii bacım neden olmasın.Amaç sadece o kategoriden beslenmek (sebzeyse o gün sebze, etse et) ve de neyle başlarsan onla gidip onla devam ettirmen.Mantığı da şuymuş; sabah mesela domates yiyorsun, öğlen et yiyince metabolizma "bu ne nasıl sindireyim zart zurt" diye trip yapıyormuş ama sen sabah domates yiyip, öğlen de domates yediğinde metabolizma " aa ben bunu tanıyorum domates, en sevdiğim dostum, hemen sindireyim yollayayım dışarı" diyormuş
Ben aslında bayram kültüründen çok şu an eşimle güneyde açık büfe ve parıldayan kumsalda olak isterdim ne yalan söyleyeyim ama tatil az olacağı için eşim yanaşmıyor, evde hem kedi hem hala uçamayan bir karga onlara kim bakacak? Falan filan.Ama baba tarafı komple tatilde, anne tarafınında yarısından fazlası tatilde.Yani bizde sanırım bayram günü giyinip kuşanıp, annelerin babaların umarsızca ve sorumsuzca sokağa şeker toplamaya attığı çocukların limitsiz kapı çalışlarıyla uğraşacak, her birine şeker verdikten sonra eşime dönüp "elalem ne kadar duyarsız, sorumsuz? şimdi bunlardan birini eve çeksem, anasının babasının ruhu duymaz" diye yeni kıyafetlerimle söyleneceğim.Evet aşağı yukarı bayram böyle geçecek ama olsun yeni kıyafetten zarar gelmez
@S_a,
Neden yenmesin bacım?Yani iki pro yenmez diye kural yok sonuçta.Uzmanlar pro ile karbonu yani köfte makarnayı aynı tabakta yemeyin diyorlar, hazmı zormuş onun haricinde 2 pro aynı tabakta diye sorun olmaz ki, zaten dukanda zaten limitsiz.
Ben sadece balık ve yumurtayı aynı tabakta görmek istemezdim ama bu da damak tadı kim ne karışırki değil mi bacım.
Afiyet olsun
şu 5 günde 5 kilo diyetini ben de yapıcam ya bursaya döndükten sonra bişey sorucam şu patatesle ilgili.tuz niye konmuyo acaba?yani onun ne zararı var ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?