İçinde tuz olan her şey su tutar bacım.Çay kaşığının ucuyla atılmış ve yenmiş tuz, vücutta fazladan 1 litre su/ödem tutarmış.
Bende bu bilgiyi tamamen yok sayarak, özellikle ne alakaysa salatalık turşusu (hani tuza yüklenmişken, dibine dibine vurayım dedim

), buraları sildim yiyen var diyette olup yiyemeyen var diye ama işte tuzlu baharatlı şeylerdi bacım.
Bu arada çiğköfte mevzusu geçmiş; bir tanesi 50 kalori yani bir dilim ekmek.
4 çiğköfte 4 dilim ekmeğe eş, bir de yanında avuç içi kadar falan extra yenen lavaşlar işi daha da acımasız hale getiriyor.
Bir de avuç içi diye kendimizi kandırmaya gerek yok, eğer hobit değilsek avuç içi zaten normal/fit insanların yediği normal porsiyon.
Hani bir de şey var ya; 4 kaşık pilav.Zaten porsiyonlar hep 3-4 kaşıktır normalde.Bir biz bir porsiyonu illa tepeleme doldurulmuş koca tabak makarnadan ibaret sayarız.
O yüzden yazılan 3-4 kaşık lar zaten bir porsiyondur ve de avuç içi olan her ölçü aslında diyetteki insana bile fazla bir ölçüdür.
O yüzden bu avuç içi ve 4 kaşıkta kendimizi kandırmazsak daha gerçekçi yol alırız

(Genelde zararlı şeyleri sonuna avuç içi kadardı, yok 3-4 kaşıktı yazılıyor ee daha ne olacaktı? Ayak kadar mı olacaktı ya da yarım tencere mi olacaktı.

Avuç içi bile o kilo vermeye çalışan bünyeye lüks işte,daha niye süreci uzatıp kendimizi kandırıp, saçma sapan şeyleri yiyoruz ki?

)
Evet kendim geldim, kendim yazdım, kendim gaza geldim

Önümüzdeki en yakın bayrama da nerdeyse 1 sene olduğu için, bahaneydi bilmemneydi de kalmadığına göre eski düzene geçilsin, kaynana winston modu aktifleşsin