Ya Sevgiili Arkadaşlar Size Birşey Soruam
Neden Kadınlar Evlendikten Sonra Kilo Alır
Ben evlenmedim ama izlenimlere dayanarak söylüyorum. Genelde kadınlar doğum kontrol haplarından sölerler. Belki etkisi vardır ama tek sorumlu doğum kontrol hapları değildir. Kadınlar evlenince "nasıl olsa evlendik, aman yiyelim içelim keyfimeze bakalım. Alan aldı nasılsa" diye düşünüyor olabilirler. Hepsi değil tabiki bir kısmı. Büyük bir kısmıda hamile kalınca normal olarak kilo alıyor hemen üstünden atamıyor o kiloları üstüne yapışıp kalıyor.
Kilo vermenin sırrı küçük ama emin adımlar
Kilo vermek gerçekten zor bir süreç, değiştirilmesi gereken o kadar çok şey var ki... Her seferinde gözümde büyüyor. Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?
Sağlıklı kilo kaybı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıklarınızda gerekli değişimleri, hedeflediğiniz kiloya giden yolda karşınıza çıkan engelleri aşmayı amaçlayan yöntemleri içermelidir. Tüm bu değişim sürecini gözünüzde büyütmeyin ve kendinize bu konuda deneyimli bir rehber (diyet uzmanı) edinin. Küçük adımlarla kilo kaybı sürecini parçalara ayırmak başarıya daha kolay ulaşmanızı sağlar. Her "mini-hedef"e ulaştığınızda kendinizi kazanmış hissedeceksiniz. Bu şekilde başarılar kazanmak her seferinde sizi daha da fazla motive edecek ve başka bir mini hedef belirleyeceksiniz. İşte size örnek bir liste; kendi hedefler listenizi yapmaya ne dersiniz?
Restoranlarda yarım porsiyon siparişi verin veya bir porsiyonu birisi ile paylaşın. Veya siparişinizi verdikten sonra bir kap isteyin ve yarım porsiyonu paketleyin, diğer yarımı tüketin.
Pişirme yöntemlerinizi gözden geçirin, kızartma alışkanlığınızı yavaş yavaş tek edin. Yiyecekleri hazırlarken kullandığınız kalorili (mayonez, sos, tereyağı gibi) çeşnileri azaltın. Çayınızda ve kahvenizde daha az şeker kullanın veya hiç kullanmayın. Kırmızı et tüketiminizi haftada 1 gün ile sınırlayın. Farklı lezzetleri (hindi ile yeni tarifler) deneyin. (Devam edecek)
Diyette açlık hissetmemek için
Diyet yapmaya çalışıyorum ama açlık hissediyorum sürekli. Aralarda süt içtiğim zaman daha geç acıkıyorum. Günde maksimum kaç bardak süt içebilirim?
Sizin de fark ettiğiniz gibi süt tokluk hissini sağlamada etkilidir. Fakat diyette yazan öğünlerin miktarlarına ve saatlerine çok dikkat etmeniz gerekiyor. Vücudunuz belli bir düzen içerisinde beslenmeye alışmalı. Bu alışkanlıkların ne kadarını hayata geçirebilirseniz, o kadar başarılı olursunuz. Zayıflama diyetlerine uzun süre devam etmek zordur. Bu nedenle sürekli çeşitlilik yapmaya çalışırız. Besinler ve hatta egzersiz çeşidi üzerinde oynamalar yapılır. Ve sizin de yaptığınız gibi denemeler burada önem kazanıyor. Hangi yiyecekler bizi tok tutar, ne kadar tüketmeliyiz ve hangi saatlerde tüketmeliyiz? Süt ve süt içeren ürünler tokluk hissi verdiği için iyi bir ara öğün olabilir ama diyetinizin kalorisine göre ve sağlık durumunuza göre günde alabileceğiniz miktar değişir. Genel bilgi vermek gerekirse günde 3 kez 1 er su bardağı az yağlı süt veya yoğurt tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra açlık hissetmemek için şu noktalara dikkat edin:
- 3 saatten fazla aç kalmayın
- Aralarda bol sıvı tüketin (su, ıhlamur, nane, biberiye...)
- Meyve veya küçük sandviçlerden oluşan ara öğünler hazırlayın
- Menüden küçük porsiyonları seçin
- Aynı günde 1 den fazla kaçamak yapmayın
- Diyetinizi bozduysanız sakın bırakmayın! Sonraki 3 gün programınızı hiç bozmadan uygulayın
Ben evlenmedim ama izlenimlere dayanarak söylüyorum. Genelde kadınlar doğum kontrol haplarından sölerler. Belki etkisi vardır ama tek sorumlu doğum kontrol hapları değildir. Kadınlar evlenince "nasıl olsa evlendik, aman yiyelim içelim keyfimeze bakalım. Alan aldı nasılsa" diye düşünüyor olabilirler. Hepsi değil tabiki bir kısmı. Büyük bir kısmıda hamile kalınca normal olarak kilo alıyor hemen üstünden atamıyor o kiloları üstüne yapışıp kalıyor.
günaydın herkese...... ben bu topiğe ne zaman yazsam hiç cevap alamıyorum düzenli paylaşımda buluncam ama yazan yok..... diğer topikte sürekli birileri var.... ve ben o topiğin bu haftaki koçuydum o yüzden daha sık oraya yazdım......
bu topiğe alır mısınız almazmısınız sizin bileceğiniz iş....ama ben konuşacak paylaşım yapan göremedim yazan gidiyor yazan gidiyor.....
a.s sorma kaçtır anlattım yok.burda hazır kıta her daim cevap vercek birinimi bekliyor nedir?burda mutlu olan devam ediyor. mutlu olmayanı zorla mutlu edemeyiz.canım yaaaa çok şikayetçisin senin kadar şikayet eden yok aramızda anlatıyoruz sana çok kalabalık değiliz o yüzden birbirimizi yakalamamız mümkün olmuyo zamanla çoğaldıkça paylaşımlarda çoğalır ama senden ricam bu kadar şikayetçi olucaksan lütfen bidaha yazma bu topiğe bizim motivasyonumuzuda düşürme canım şimdi karar senin a.s
ben hafta sonu aktara gidip ot çöp ve varsa almıştım aklıma gelen. zencefil, papatya,keten tohumu, kiraz sapı, yeşil çay... pazardan beridir de içmeye çalışyorum. ama belli bir düzende içmiyordum. papatyayı bundan sonra burada verdiğin tarife göre içeyim barim. sağolasın.
bu arada kiraz sapı ile ilgili yazdığın bir yazıyı okudum da ya ben çok sevdim en rahat içtiklerimden biri kiraz sapı ama sürekli içmek zararlı mı günde 2bardak kadar içiyorum. ne kadar içim sence ve bir hafta içip bir hafta içmesem mi?
ay çok hoşuma gitti. biliyor musun tam iş yerimde su kaynattım yeşil çay yapıp koydum yanıma bir yanımdada su yazdıklarını okuyunca tam denk geldi... dur bir yudum daha içim. yeşil çay yemekten önce miii sonramı içilse daha iyi acaba? biliyor mususn?
Bazen birilierini yakalamak zor oluyor tabi, herkezin i$i gücü var.
Valla ben dün oglen 4-5 saat burdaydim, sen yoktun.
Bazen bende kimseyi yakaliyamiyorum, ama sonradan arkadaslar, yorum yaziyor.
Senin katilimdan daha cok, burda kimse yok, buraya kimse yazmiyor diyosun.
Katilimda bulunursan, cevap yazanlar olurklava:
Kilom 64.7
100 gram vermeyeyim dedim,
200 gram verdim, ama memnun degilim bu durumdan kötükedihüso
CUMANIZ MUBAREK OLSUN, ALLAH HERKEZIN YARDIMCISI OLSUN HER DAIM a.s.
a.svalla canim suleulku 4gun boyunca yazdigin mesajlara baktim,
ya sikayet ediyorun
ya gunaydin yaziyosun
ya nabersiniz yaziyosun
Sen kendin fazla payla$imda bulunmuyorsun,
Ve burda payla$im olmuyor diyosun.
Yediklerini, ictiklerini, activite lerini fazla yazmiyorsun...
Takima alinmak isiyorsan, katilimda bulunmaliydin,
yazan kaciyor, yazan kaciyor diyosun, ama sende yazip kaciyosun,
az once burdaydin, simdi yoksun...
aynen canım benim kayınvalidem de öyle ye kızım şimdi ye başka zaman yemezsin hatun beceriklide zaten bir onun yemeklerine bir anneminkilere dayanamıyoruuuuum ama annem yeme kızım diyor kayınvalidem ye ye yapıyor artık sevdiği içinmi sevmediği içinmi orası heçhul heheheheeh
dün o kadar yoğundum ki saat 9:15de çıktım evden, akşam 19:30 da eve döndüm oturdum. 10saattte abartmıyorum 15dakika falan oturdum.
öğlen yemeğim 2adet form bisküvi ve çay oldu. o da ayak üstü koştururken. Allahtan öğleden sonra eğitim verdiğim aile grubum atıştırmalık pasta börek getirmişlerdi. saat 15:00 gibi çayla birlikte servis yaptılarda yedim yoksa hem yorgunluk hem açlıktan bayılacaktım.
sabah sabah çok gevezelik ettim ama dün ne yediklerimi yazmadım
kahvaltı
bir yumurta sarısı iki beyazı(eşim beyazı yemiyor ziyan olmasın diye ben yiyorum)
2dilim beyaz ekmek
bir iki zeytin bir çay kaşığı kadar saralle
öğlen
dediğim gibi 2form bisküvi
arada
3kurabiye
5 susamlı bisküvi
akşam
1yağsız gözleme
yarım porsiyon kaldirik kavurması
1bardak kiraz sapı çayı
1bardak papatya çayı
1bardak yeşil çay
1bardak zencefil çayı
kızlar lütfen kusura bakmayın bazen gerçekten aşırı yoğun oluyorum dün gibi ve hiç paylaşımda bulunamayabiliyorum ama gerçekten grupta olmaktan mutluyum daha önceleride belirttiğim gibi bu grupta olmasam çoktaan diyet falan kalmamıştı.
eevvvett günün sorusuna gelelim kaç kiloyuum. demiştim ya tartı kafayı yedi diye. sabah 4defa tartıldım 1defa 66,5 gösterdi 2defa 66,7 gösterdi 1defada 66,6gösterdi. en fazla 66,7gösterdi birde çok aman aman süper bir hafta geçirmedim ve bir defa sadece spor yaptım en fazla 300gram vermişimdir. onu kabul edip yazalım.
gittikçe benimde kilo verme hızım düşüyor. gruba katılmadan 2haftada 2,400gram vermiştim.71den 68,6ya düşmüştüm. gruba deneme sürecinde ilk bir hafta kilo vermedim ödüüm koptu vücut belkide direndi. ikinci hafta 1,100gram verdim süper bir haftaydı ah hep öyle olsaydıı. 67,5e düştüm. ve ikinci haftamda 500gram daha vererek 67,00 olduum. şimdide 300gram verdim 66,700 im. toplamda 4kilo 300gram verdim.
bu hafta için azıcık üzülsemde genel anlamda çook mutluyum. can simitleri çok inmedi bacaklarda belirgin incelmedi ama bacaklarda can simitleride yumuşadı.göbekte belirgin bir küçülme var. önceden hafif çok sıkmayan bir korsem vardı ondan bile çıkar kendilerini belli ederlerdi ama şimdi yumuşacıklarya bu gün korse giydim aynaya bakarken nasıl mutlu olduum hiiç çıkık patlak falan yook.
evet bir gün vucudum korkesizde böyle görünmeliii
tam gazdiyete devam
:lepi:hadi kızlar haftaya cuma zayıflama yarışmasının birinci gelen takımı biz olalım:lepi:
bu arada iki gündür bir eksiklik var bir eksiklik var diyorum bulduum.
bir gün ben yoktum ondan öncede sen yoktun sılagülcüm hemşerim özlettin kendini.
nasılsıınn?
oğluşun nasıl?
bunlar benim için bilgilendirici oldu.
öğretmen olduğum için sık sık giremiyorum ama inşallah sadece kilomu yazmak için de olsa önümüzdeki haftadan itibaren başlaqyacağım ciddi ciddi.
silagul =))) nasılsın??
sılagüül son paylaşımları okumaya devam ediyoorr ve sanırım henüz son sayfaya sıra gelmediii
evli olduğum için bu sorunuza kendi açımdan cevap vermek istedim öncelikle hormonlar değişiyo artık kız olmadığınız için bence en büyük etken bu bide cicim ayları gezmeler falan insanın aklına diyet rejim gelmiyoki zaten herşey önce balayına gidince başlıyo ve ilk zamanlar stres olmuyo düğün bitmiş herkes rahatlamış telaş yok koşturmaca yok eeee bide kocişe kendini gözterme çabası güzel yemekler falan yapmalar bitmeyen alışverişler ben ilk 3 ayda 52 kilodan 58 e çıktım düşünün artık tabi bu benim izlenimlerim ve ben hiçbir zaman doğum kontrol hapı kullanmadım
selam bacular nasılsınız?
kaçırdım sizleri tüh. önce unutmadan mesajları cevaplıyayım istiyorum.fark etmemişim sizi keşke baksaydıma aşağıya. ama suleulku arkadaşın mesajlarına sinirlendim kafam dağıldı.
neyse o konu kapandı artık.
hepinize hayırlı cumalar diliyorum.
yüce mevlam herkesin kalbindeki güzel duaları kabul eylesin.evlerimizden sağlık,mutluluk ,huzur ve bereketi eksik etmesin.:Saruboceq:
dertlilere deva,hastalara şifa ,borçlulara eda nasip eylesin.:Saruboceq:
başta figenk arkadaşımız olmak üzere tüm hamilelere hayırlı doğumlar sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.emeklerini boşa çıkarmasın.:Saruboceq:
bebek hasretiyle yananlara ceylinnaz arkadaşımıza ,prenses arkadaşımıza ,ozgey arkadaşımıza ve tüm bebek isteyenlere en kısa zamanda hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eyle yarabbi.:Saruboceq:
**** 3.TAKIM 151 .ETAP ****
silagul (71.0 /70.8 / 0.2 / 0.28%)
pirlanta_a ( 59.4 / 59.1 / 0.3 / 0.51%)
prensesss016 (56.8 / 56.5 / 0.3 / 0.53%)
tgull ( 67.0 / 66.7 / 0.3 / 0.45%)
3.TAKIM TOPLAM KİLO (254.2 / 253.1 / 1.1 / 0.43%)
bu hafta durum bu bacular
**** 3.TAKIM 151 .ETAP ETAP ****
prensesss016 (56.8 / 56.5 / 0.3 / 0.53%) grup birincisi:hooray:a.s.alkisalkisalkis
pirlanta_a ( 59.4 / 59.1 / 0.3 / 0.51%)grup ikincisi:hooray:a.s.alkisalkisalkis
tgull ( 67.0 / 66.7 / 0.3 / 0.45%) grup üçüncüsü:hooray:a.s.alkisalkisalkis
hepinizi tebrik ediyorum daha fazla kilo vermemizi diliyorum
Aminnnnnnnn inşallah. Allah herkesin gönlüne göre versin hepimizin dualarını kabul etsin.
Ben bu hesap kitap işlerini cidden anlamıyorum. Hepimiz 300 gr verdik ama sonunda farklılıklar olmuş. Kilolarımız farklı olduğu için oranlar değişiyo sanırım. Daha öncede anlattın ama napim matematik işini anlamıyorum kabiliyetim yok sayısala :kedi:
canım başlangıç kilolarına göre verilen kilonun yüzdesi farklı çıktığı için sonuçlar farklı çıkıyoryerimsenibena.s
merhaba!3.gruba davet edildim ama nasıl olacak kilo bilgilerimizi falan nereye vereceğz?gruba kayıt falan mı gerekiyor?acilbilgi verirseniz çok sevinirim?
bir an önce zayıflamak istiyorum!
yardımınızı bekliuoruum!lütfen!:çok üzgünüm:
kizlar sizce hedefimi cokmu yapmisim ya agustosa kadar 11 kilokafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?