Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Arkadaşlar bu bahsettiğiniz sivi diyetinde hakkında biraz bilgi verirmisiniz.mesela çorba her türlü çorba mi kaç ogün yiyorsunuz corbayi ayranı ne kadar tuketiyorsunuz?

Sıvı Diyeti
Sabah:
1bardak limonlu su
1bardak portakalsuyu
1adet ceviz

Ara öğün:
1bardak şekersiz süt ve sınırsız limonlu su

Öğlen:
Sınırsız çorba (yağlı olmaması ve sebze çorbası olması şart)
Sınırsız tuzsuz ayran

Ara öğün:
İstediğiniz meyvelerin karışık meyve suyu ya da tek olarak meyve suyu sınırsız

Akşam:
Yarım paket light labne (içine istediğiniz herhangi bir yeşilliği ilave edebilirsiniz ben yarım avakado tercih ediyorum)
Soda ya da istediğiniz bir meyve suyu

Orjinal sıvı diyeti bu ama ben buna bire bir uymadım

arkadaşlar,
spor bölümünde gezerken Leithia arkadaşımızın paylaşımını okudum ve çok motive edici ve yararlı buldum. o yüzden buraya kopyalıyorum.

Günün Alıntısı: Kilo vermek için öneriler

1 nolu tavsiye: Ne istediğinize karar verin. Kilo vermek mi? Hayır, o zaman üzgünüm, yanlış yoldasınız.

Çünkü kilo vermek bir amaç değildir, kilo vermek bir sonuçtur.
Tekrar ediyorum, kilo vermek; sonuçtur. Asla amaç değildir. Olmamalıdır.

3 ayda 15 kilo verdim, 5 ayda 20 kilo verdim, bir hafta 3 kilo verdim diyenlerin söylediğine güvenmeyin. Marifet 3 ayda 15 kilo vermek değildir. Marifet, sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmaktır. Marifet o yaşam tarzını sonuna kadar korumaktır. Bunun da zaman olarak süresi ve kilo miktarı da olmaz. Hayatım boyunca kaç ayda kaç kilo verdiğimi takip etmedim. 3 ayda 15 kilo veren, eninde sonunda beslenme programını bırakır ve verdiği kiloları daha da fazlasıyla alır. Yani amacınız; zaman süre miktar sorununuz olmadan, bunu bir yaşam tarzı haline getirmek olmalı.

Yani; "Temiz beslenip sağlıklı yiyecekler tüketirseniz, diyet yapmadan elinde sonunda kilo verirsiniz."

2 nolu tavsiye: Kilo vermek istiyorsanız, yani sağlıklı yaşam ve beslenme istiyorsanız, şu anki beslenme ve hareket tarzının komple değişeceğini unutmayın. Tatlı mı yiyorsun, ya az yiyeceksin, ya hiç yemeyeceksin ya da sadece belli dönemlerde yiyeceksin. Bunun planını yapın. Misal, "sadece annemin tatlılarını yiyecem" deyin. (annenin farklı bir evde yaşadığını varsayıyorum)

Yani; "Eskisi gibi kaytarmalar, kaçamaklar yok."

3 nolu tavsiye
: Hareket edeceksin arkadaşım, uçarı kaçarı yok hareket edeceksin. Yapabiliyorsan bir spor salonunda, bir önceki otobüs durağından inip yürüyerek, merdiven çıkarak, yüzerek, koşarak hareket edeceksin. Bisiklete bineceksin, belki ağırlık çalışacaksın, ama muhakkak hareket edeceksin.

Yani; "Sporsuz sağlıklı yaşam yoktur."

4 nolu tavsiye: Yeni yaşam tarzını benimsediğine göre artık detaya girebiliriz.

Beslenme: protein ağırlıklı besleneceksin, yağın ve karbonhidratın kalitelisini seçeceksin. Kan şekerini hızlı yükselten ve düşüren gıdalardan uzak duracaksın. Fast food zehirdir. Şeker zehirdir. Her türlü sanayi ürünü, meyve suyu, kola vs gibi paket içecekler ve hazır gıdalar zehirdir. Beyaz un zehirdir. Tuz az zehirlidir. Elbette zehirlenmek isteyeceğiniz günler olacak, ama bunların da planın yapın. Ayda bir kez mesela. O zaman bile bunları akşam vakti değil en fazla öğlen yiyeceksin. Örnek gıdaları araştıracaksın. Misal yoğurt; arkadaşın kankan dostun olacak. Hem kaliteli protein hem kaliteli yağ içerir, üstelik kan şekerini yükseltmez.

Yani; "Bebeğine yesin diye vermeyeceğin yiyeceği sen de tüketmeyeceksin."

5 nolu tavsiye: Kan şekerini dengede tutmak önemli demiştik. Asla ve asla dolu mide ile uyumayacaksın. Hem acayip rüyalar görürsün hem de yediklerin sana yağ olarak geri döner. Deli gibi aç yatma tabii ki, ama uykudan 4-5 saat önce son lokmanı almış ol. Seni leptin denen bir hormonla tanıştırayım; geceleyin sen uyurken yağ yakar. Ama bu hormon çok nazlıdır, ürkektir. Yüksek kan şekerine hiç gelemez, hemen ortadan kaybolur.

Yani; kan şekerin yüksekse asla uyku yok.

6 nolu tavsiye: 1 nolu tavsiyeye geri dön. Bu bir yaşam tarzı, bunları yaptığında beslenme alışkanlığın komple değişmiş olacak, hayatına kaslarına eklemlerine hareket gelecek. Tüm bunların sonucunda vücudundaki yağlar yavaş yavaş erimeye başlayacak. Yani kilo vereceksin. Yani neymiş, kilo vermek bir amaç değil sonuçmuş.

Yani; kısa zamanda kilo verdiren yöntemlerden uzak dur.

7 nolu tavsiye: Bütün bunları az çok biliyordun zaten. En önemli tavsiye ise şu: kararının arkasında durmak. güçlü irade. Motivasyon. Kararlılık. Ya kendini iyice inandıracaksın, ya da inanmanı sağlayan ve sürekli motivasyonun yüksek tutan bir yakının olacak (eş-abi-anne-abla-arkadaş-kanka vs) Buna uyduğun takdirde, normal şartlar altında, sağlıklı bir insan olursun.

Yani; bu başlıkta birbirimizin motivasyonunu zirvede tutmaya devam edeceğiz.

ÖNERİLERE DEVAM

NASIL BESLENMELİ? (Alıntıdır)

Sabahları açken yeşil çay için, şu süzgeçli kısmı olan porselen fincanlardan edinin.

Kahvaltıda yulaf kepeği, yoğurt, tarçın, kuru kayısı ve ceviz/fındık parçalarını karıştırmak zamanla çok seveceğiniz bir seçenektir.

Yemekhane gibi yerlerde yemekler aşırı yağlı yapılır, herkes doysun diye pilavı makarnayı her gün çıkarırlar. Okulun/iş yerinin haftalık yemek listesini kontrol edin, menüyü çok yağlı ve karbonhidratlı bulduğunuz günlerde, "tatlı çıkıyormuş dayanamam kesin alırım" dediğiniz günlerde yemeğinizi evden götürün.

Meyveli yoğurdunuzu kendiniz yapın.

Sizi işlem görmüş gıdalara ya da tek tip gıdaya yönlendiren her türlü diyetten uzak durun, yok tatlandırıcıymış, süt tozuymuş, surumiymiş, uzak durun. Üzerinde yağsız ya da diyet/fit yazan yiyecek yemeyin, ne biçim işlem görüyor onlar.

Yoğurduğun yağı kimseyi zayıflatmaz da şişirmez de. Dukan diyeti yaptığım 10 günün sonunda bir yürüyüş yolunda gözlerim kararmış, yere oturmuş, hayatımdaki gelmiş geçmiş tüm kötü olaylara ağlıyordum. Kilo vermek için psikolojinizi düdükletmeyin.

Yemeklerin yanında bol yeşil yapraklı salata tüketin, midede güzel yer kaplar.

Kuru kayısı - fındık poşeti hazırlayın günlük. Günlük hazırlayın ki abanmayın.

Kendinize iyi bir saklama kabı alın ve yemeğinizi evden götürün, kocaman salatalar yapın kendinize ve üzerine ne idüğü belirsiz peynirler, yağlı şinitzeller saçılmış hazır salataları da almayın.

Ayran için, süt için, yoğurt yiyin.

Fırında kabak, biber, patlıcan kızartın yağsız, yoğurtla tüketin.

Kepek ekmeğine abanmayın, mümkünse ekmek yemeyin ama b vitamini alın. (Tam tahıllılar iyi olur)

Bakliyat tüketin. Az yağlı yapıyorsanız ok, ama onun dışında da suyu süzülmüş nohut yemeği, yeşil mercimek yemeği süperdir. Salatalarınıza haşlanmış nohut, buğday, mercimek koyun. İnce bulgur ve sarımsaklı yoğurttan salata yapın, içine ot katın yiyin.

Pirinç pilavı yemeyin.

Bol su için.

Duraktan evinize, okuldan sahile, iş yerinden oraya buraya rahat yürüyeceğiniz kılık kıyafet seçin bir süre, şıklığa kastırmayın. Yürüyün, atlayın zıplayın.

----------------------------------

Zayıflamanın yolları, iki tanedir.

1) Karbonidratı minimum düzeyde tutacaksın ve sadece kaliteli karbonhidratları alacaksın (yani un-tuz-şeker yasak)
2) Egzersiz yapacaksın

E madem bu kadar kolay, neden milyarlarca dolarlık bir sektör bu dediğiniz duyar gibiyim.

Sebebi basittir: motivasyon.

Çok az insan bu basit iki kuralı kendiliğinden uygular. Çoğu kendini motive edecek şeyler arar, diyetler arar, diyetisyenler arar, kitaplar arar, programlar arar, birlikte yapacağı eş-dost-akraba-arkadaş arar...arar da arar. Bu yüzden her sene diyetisyenlere, diyetlere, kitaplara deli gibi para bayılır ama genel de kısa süreli bu motivasyon saman alevi gibi parlar gider ve geride çok daha kötü izler bırakır.

Yani zayıflamanın aslında bir ve tek numaralı kuralı motivasyondur. Kalan kurallar bu tek kuralın bentleri şeklindedir.

Ayrıca "zayıflamak" diye bir şey de yoktur. Sağlıklı beslenme vardır. Amaç kilo vermek değildir. Zira yukarda yazdığım un, tuz, şeker birer zehirdir. Bunları hayatından çıkardığın anda zaten sağlıklı beslenmeye başlıyorsun demektir. Kilo vermek, bu beslenme şekline geçtiğinde kendiliğinden gelen şeydir.

Yani kilo vermek bir amaç değil, sonuçtur. Amaç sağlıklı beslenmektir.

Bunu iradenize kabul ettirebildiğiniz anda, bu işin büyük kısmını halletmişsiniz demektir.

Kilo kaybetmek değil, YAĞ KAYBETMEK hedef olmalıdır.

Haftada en az 2 kez hafif tempolu fitness, gün içerisinde mümkün olduğunca yürümek, glisemik endeksi düşük gıdalar tüketmek, karbonhidrattan mümkün olduğunca kaçınmak, protein ağırlıklı beslenmek, yatmadan en az 4-5 saat evvel yemek yemiş olmak, kesinlikle şekerli gıdalardan her türlü yapma besinlerden uzak kalmak sonucunda en fazla 6 ay içinde her insan yağ kaybederek zayıflar. Böylelikle kan şekeri sürekli dalgalanmaz, kas kaybı yağ kaybına göre çok çok düşük kalır, hatta yapılan fitness ağırlığına göre kas kaybetmek yerine kazanılabilir.

Burda kritik nokta geceleri yağ yakan leptin hormonunu salgılatabilmektir. Bunun çaresi de hareketli bir bünye, akşamları glisemik endeksi çok düşük yiyecek ve içecek tüketmekten geçer. O yüzden uyumadan en az 4-5 saat evvel yemekler yenmiş olmalıdır. Sonra içilecek olan tek şey şekersiz çay gibi içecekler olabilir.... Ne yazık ki, akşamları muhteşem yüzyıl izlerken ailece yenilen portakallar mandalinalar bile kan şekerini acayip yükseltirler.

--------------------------------------------
Gün içinde neden aniden uyku bastırır?

Öğle yemeği sonrasında görülür. Zehirli besinlerle beslendiğinizi gösterir.

Evet zehirli.
Unlu, şekerli gıdalarlar, yapma/paket besinlerle beslenmişsiniz demektir.

Bunun neticesinde kan şekeriniz hızla yükselmiştir.
Beyinde uyku hali yapar. Beyin hemen ilgili organlara talimat verir.
Bunun sonucunda pankreas ve karaciğer kudurmuş durumdadır.
Siz uyuklarken neredeyse tüm vücut teyakkuz halindedir.
Hızla insülin salgılayarak kan şekerini düşürmeye çalışırlar.
Karaciğer şekeri düşürebilmek için yağlanmaya başlar.
Siz kahve içerken yağlar önce karaciğer çevresine sonra da ilgili bölgelere (karın kalça vs) gönderilmeye başlanmıştır.
Zira hızla çıkan kan şekerini vücut hızla düşürmeye çalışmaktadır.
Kahve içtikten ve kafein kana karıştıktan bir saat kadar sonra, kendinize gelirsiniz. Zira kafein kan içinde en üst seviyeye çıkmış, bu sırada kan şekeri de hızla düşmeye başlamıştır.
Tam kendinizi bulduğunuzda (ki bu saat 3-4 gibi olan vakitlere tekabül eder) tekrar acıkırsınız.
Çünkü hızla yükselen kan şekerini düşürebilmek için vücut çok miktarda insülin salgılamış ve aynı hızda kan şekerini düşürmeyi başarmıştır.
Hatta bu saatlerde hafiften gözleriniz bile kararabilir.
Atıştırmalık birşeyler ararsınız
Simit-bisküvi gibi çayın yanına giden unlu mamul ararsınız.
Bulup yediğiniz de, oh be dersiniz, içim kıyılmış valla... ki gerçekten de kıyılmıştır.
Kan şekerini hızla düşmesi hayırlı değildir.
Ama aynı döngü, bir anda tekrar yaşanmaya başlar. Unlu mamül yine kan şekerini hızla yükseltir.
Pankreas ve karaciğer tekrar alarma geçer.
Bu size "Su içsem yarıyor" dedirtecek kilolar olarak döner.

Leithia notu: Bunlar internette bulduğum ve katıldığım alıntı metinlerdi, sizin de işinize yaraması dileğiyle.

Oo maşallah cnm hadi bakalım :) var mısın benle yarışa

Süper bir yazı

aynen dün biraz vücudumu hazırlayacak hareketler yaptım. bugun 30 day shared e başlıyorum ve bu programı bitireceğimmmmm

Ben dün yapacaktım spor ama düğün vardı kendimi yormayayım dedim aslında bugün yarın yine var ama sıkıntı değil dünkü önemliydi benim için daha çok hiç inmedim pistten

Çok tesekkurler

dün 14 ağustıs menü
sabha: sandviç (beyaz ekmekli)
öğlen : menemen
akşam: tavuk sote
bulgur pilavı
bi kase yoğurt
su: 3 lt toplam :1800
dün çok aşırıya kaçtı akşam yalnız değildim gerçi midem küçülmüş ağrısından uyuyamadım o kdar yiyince diğer günlere bölünce kalori dengelenir elbet onda sıkıntı yok .

ben artık gözle görülür sonuçlar da istiyorum ben yazın başında 72 kiloydum yanı 4 kilo verdim arada ama vücudumda hiç bir değişiklik görmüyorum kaç kilo vermem gerekiyor bu farkı hissetmem için çünkü motivasyona ihtiyacım var hadi güzel güzel besleniyorum şuana kadar belki iki kere beyaz ekmek yedim ,nutella hiç yemiyorum falan fistan bir sürü şeyi kestim ama yiyecek bir sürü de sağlıklı şey buldum aç kalmıyorum hiç ama sıkılıyorum sanki yavaştan kilo dan çok vücut ölçülerim önemli benim için ama göremiyorum hiç bişey .

Peki su meyve suları taze sıkılmış mı olması gerekir acaba burda öyle bir imkanım yok benim ne tavsiye edersiniz meyvenin kendisini yiyip üstüne bol su mu icsem:)

5-6 kgdan sonra fark ediliyor bayağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…