Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Dunku menum
Ac karnina 1 tatli ks corek otu 1 su brd ilik sirkeli su yogurt kuru
Kahvlyi 2 dlmcvdar ekm.sekersiz cy.domates yesil biber 1 haslnms yumurta 2 cy ksgi pekmez 5 zeytin
Ara 1 kupa besibiyrde 1 mini fincn turk kahvesi
Ogle 1 kase salata
İkindi 2 form cy 2 tarcnli yesilcy 1 cevZ
Aksm sarimsak yogurtlu karnibahar.1 dilim cvdar yarimbrd ayran brokoli salatasi
20 de ince dilim yas pasta arkadsmn dogum gunuydu
2.5 lt dn fazla su
Ozel bi sporum olamadi ama cooook yogun kosturmacali bi gun gecrdm

Pasta mı olmadı bak o :20::20:

ara öğün konusunda bende sürekli acıkmamak için yeme taraftarı değilim ama benim gibi hayatı erken başlayan birisine listem cok uydu.sabah erken kahvaltı, öğle ile arasında zaten ara olarak yeşil çay var yiyecek yok.öğle 12-13 arası emek ve benim günün en cok acıktıgım saati ikindi de ara öğün.ki bu ara öğünle öğle yemeği arası 3-4 saat var.benim akşam öğünüm en gec 6:30 gibi o saatden sonra genelde oruc gibi oluyorum.
ama 10 kalkan için 3 ana 3 ara fazla.

Beni de ara öğün rahatsız ediyordu. Fakat şuan öğle yemeğini yerken bir kaç kaşıktan sonra doyma hissi geliyor. Vücudum artık daha kolay doyuyor böylece fazla yemiyorum öyle güzel bir his ki :16: Belki diyet bittikten sonra ara öğünden vazgeçilebilir ama ben geçmeyeceğim sanırım böyle güzel. Ömrümürün sonuna kadar zayıf kalmam gerekiyor.
Sende sorsana yasemin sana ne diyecek? Niye ara öğün yapıyoruz? Zarar lı mı faydalı vs diye...

$boykilocizelgesi.webp

boy - kilo çizelgesi 79,5 olunca obez sınıfından çıkacağım :21::21:

Fast-food (ayak-üstü) besinler tüketilirken nelere dikkat edilmelidir?

Fast-food ürünlerin özellikle çocuk ve gençler tarafından tercih edilmesi yetersiz, dengesiz ve sağlıksız beslenme sorunlarına yol açabilmektedir. Fast-food ürünlerinin sık tüketilmesi sağlığı olumsuz yönde etkiler. Bu etkiler şöyle özetlenebilir: Fast-food ürünlerindeki yağın çoğu hayvansal kaynaklı olup, çoğunlukla doymuş yağ asidi içerir. Bu ürünlerin sodyum, kolestrol ve özellikle yağ miktarı diğer besin öğeleri yoğunluğuna göre daha fazladır. Diyette yağdan gelen enerjinin artması başta koroner kalp hastalıkları ve kanser olmak üzere birçok kronik hastalıklar için risk faktörüdür. Bu yiyeceklerin posa içeriği düşüktür.
Diyet posasının yetersizliği ise kolon, rektum kanser riskini artıran faktörlerdendir. Fast-food restoranlarda tüketilen besinler A vitamini, C vitamini ve kalsiyum yönünden yetersizdir. Sağlıklı yaşamın sürdürülmesin de tüketilen besinler kadar bu besinlere uygulanan hazırlama ve pişirme yöntemleri de önem taşımaktadır. Fast-food besinlere daha çok ızgara ve kızartma yöntemleri uygulanmaktadır. Derin yağda kızartma yöntemi de fast-food restoranlarda sıkça kullanılmaktadır.
Bu yağlar 10-12 saat kullanıldığından kimyasal ve fiziksel değişikliklere uğramakta ve çabuk bozulmaktadırlar. Yağda kızartılmış yiyeceklerin sık ve sürekli tüketimi, kardiovasküler ve sindirim sistemi hastalıkları ile kanser riskini artmaktadır. Fast-food beslenme şeklinde kolalı içecekler, çay ve kahve sıklıkla tüketilmektedir. Bu içeceklerde bulunan tanenler besinlerde bulunan demirin bağlanmasına ve vücutta demirin emiliminin azalmasına neden olurlar. Ayaküstü beslenme sisteminde yer alan yiyeceklerin bir bölümüne ön hazırlama sırasında tuz eklendiğinden sodyum içerikleri yüksektir.

Ayaküstü tüketilen gıda maddelerinin hijyenik koşullarda yapılmaması, enfeksiyon riskini artırmaktadır.

Tüm bunlar göz önüne alındığında; Bir öğün fast-food yeniyorsa günün diğer öğünlerinde besin seçiminde dikkatli olunmalıdır. Daha çok fırında pişmiş ve ızgara besinler ve et sandviçlerinin yanı sıra, tavuklu ve balıklı sandviç seçenekleri tercih edilmelidir. Kalsiyum içeren ayran ve sütlü tatlılar ve vitaminlerden zengin olan meyve suları, meyve salataları ve az yağlı salatalar tercih edilmelidir.

Cumartesi günü diyetisyenime bunu soracağım. Bakalım o ne diyecek ara öğün yapmalı mı yapmamalı mı? Neden ? diye. Bütün diyetisyenler aynı şeyi veriyor merak ettim şimdi.

bende diyetisyene başlıyorum inşallah.. haftaya diye düşündüm. Böyle olmuyor 3 doğru yaparken 1 yanlış yapıca sil baştan oluyor. Hem işyerindeki menüyü de götürür ne yiyip ne yemiyeceğimi belirlerim :)

kısceler yarın gıremıyorum nete malesef merak eden olursa bırde dedemı bu akşam amelıyata alıyorlar dua edın olurmu hayırlısıyla atlatsın

bende diyetisyene başlıyorum inşallah.. haftaya diye düşündüm. Böyle olmuyor 3 doğru yaparken 1 yanlış yapıca sil baştan oluyor. Hem işyerindeki menüyü de götürür ne yiyip ne yemiyeceğimi belirlerim :)

Cok mantikli canim ya cok sewindim adina imkanim olsa bnde giderdim 2 3 ay gitsem de artik 60 olsam

Gunaydin kizlar cok kotuyum :(

Tartida gram oynamiyo regl olamiyorum dun dr gittim iste neden olmuyorum diye hcg 0 lansin olursun dedi yoksa dropen vercekmis sokturucu omru hayatimda ilk defa basima geliyor boyle birsey simdiye kadar bitmeliydi bile :( dikkat ediyorum ama tartida kotu sonuc gorunce morelim yerle bir oluyor 63 dum 63.3 um bilmiyorum ne yapacagimi :14:

ne yapacağın gayet belli sTres yapma.. uzaklaş bir şu olmuyorum ne olcak şimdi fikrinden. seveceğin tarzda yeni bir kitap al oku .. her fırsatta ama.. aklını başka şeylerle meşgul et :40:

günaydın kızlarrr.sabah sabah güzel moral oldu.erken geldim biraz dr arkadaslar kahvaltı yapıyormus,üst kattakilerden beni görenler aa önlüğün bollaşmış sen incelmişssin dediler:10:normalde listede 1 dilim ekmek var ben 2 dilim yemeye niyet etmiştim dilimler küçükte ama bu gazla bir dilimi zor yedim.mutluluk midemi şişiriyor:52:

kesinlikle dr cum.. bende de mutluluk tokluk hissi yapar :34:
maşallah diyelimde kimsenin nazarı değmesin

şulecim benim en büyük daha anaokulunda ödevleriyle hiç ilgilenemiyorum babası bakıyor bazen.umarım sende istediğin kıyafetlerini giyersin.

benim eşim çocukların okul işleriyle pek ilgili değil ve ben tek başıma çok zorlanıyorum. Birde okulla birlikte benim hayatıma daha çok sınır geldi ..
en güzel günlerin diyip nokta koymak istiyorum :5:

günaydın kızlarrr.sabah sabah güzel moral oldu.erken geldim biraz dr arkadaslar kahvaltı yapıyormus,üst kattakilerden beni görenler aa önlüğün bollaşmış sen incelmişssin dediler:10:normalde listede 1 dilim ekmek var ben 2 dilim yemeye niyet etmiştim dilimler küçükte ama bu gazla bir dilimi zor yedim.mutluluk midemi şişiriyor:52:
:)) en guzel yani iste bu canim ya bende 3 aydir falan gormemistim kuzenimi kilomu verdin dedi yuzunden bile wermissin dedi daha motive oldum..
Caglacim misafire ragmen gayet mükemmel bir menu demek ki misafire illa da cal seyler ikram etmek demek degilmis :)
Ya sutlacta yaptim onca cocuga o mantikli geldi hemde ben oldursen yemem sutlac:)) e ara ogunleri suyu pek takip edemedim iste canim
sana katılıyorum ayferciğim.bende tebrik ediyorum çağla çok güzel yapmışsın.bende dün eve gittim bana uygun birşey yoktu ıspanak pişiridim üşenmeden.
:)) biz esimle cok sewioruz ispanakla tonbalikli salatayi sıkısinca yapiorum bende hem kolay hem az kalorili:)
Maşallah çağlacığım. İşte bu herşeye rağmen süper geçmiş günün menü bakımından.:46:
Saol canim ya cerez cips kola tatli yemedim bende maasallah dedim kendime.. Ama ara ogun yapamadim gun nasi bitti anlamadim 11de gittiler greyfurt suyuda icemedim.. babannemde sofrada dilimlerimi sayiodu herhalde sen ekmek yemiosunki tabi werirsin kilo dio;)) ben ekmeksiz yapamam dio ama babannem bildim bileli zayiftir..

Canim bende sen tirnaklarini ywyince kotu bi menu bekledim kuruyu artirip pilavi devre disi birakabilirdin ama zaten iki kasik pilav o spora dayanamamistir :nazar:

yaa işte tamda kurufasulye pilav ikilisinden dolayı korkmuştum. Ama alternatifim yok sadece kurufasulye yemeyide sevmiyorum :26:
o yüzden az pilav az kuru yapmaya çalıştım :)

Aslında düz olmaktan iyidir kıvrımlı vücudumuz ama benımkı artık anormalleşti :1: belim çok inceldi annem dıyor yakında kırılır :) spordada dar kıyafet gıyınce benı kım gorse belıme bakıyor :1: basende genıs olunca bel daha da ortaya cıkıyor

Aynen canim erkek kardesim bile abla hamile kalinca inşallah sadece karnin buyur diye dalga geciyor

Gunaydin hanimlar 3km yuruyusumu yaptim ama bu hafta kilo veremiyecekmisim gibi hissediyor karnimdan belli oluyor kilo verip vermedigim duraklama icin cok erken offf isin icinden cikamadim
Cnm rakibem hic oyle deme. Cogu zaman yorum yazamasam da menulerin fena degil hele sende o yuriyusleri ve suyu gorunce ben korktum senden.bi yandn da hosuma gidiyo ski bi rakubem var

Slm kızlarrr :3::3: şükür gelebildim 2 semt pazarını gezdim salonu komple bitirdim aynı zamanda bende bittim tabiii spordan önce size slm vereyim dedim geçmişe dalınca kayboluyorum çok dmktürüyorsunuz maşallah:9::9::nazar::nazar:

Canim sule 90 kg ben yorumlarken kglarinda goz onunde bulunmasi gerektigine inanıyorum bilmiyorum belki yanlis düşünüyorum ama gayet guzel oglesi haa pilsv yerine fasulyeyi artirip pilav yemeye bilirdi ama gun icinde yaptigi sporuda goz onune alirsak diyetini etkileyecek bo durum soz konusu degil. Metabolizmasini yavastacak kadarda az yememeli bir insan yoksa metanin yavaslamasinin yani sira bir dunyada hastalik kapıda bekliyor yanlis anla bu benim dusuncem

eriğim teşekkür ederim yorum için :) ben her yorumu ayrı değerlendiriyorum. önemli olan burada hesap vereceğimi bilmek bu beni çok dizginliyor :23:

Back
X