Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım doğru söylüyosun,her denemede farklı şeyler öğreniyon,olmadımı olmuyo,benimde kafamda hep bebeğimiz var,onun için hayaller kurmak,bile öyle güzelki,insan bazı şeyleri hissediyo,ben zaten şuan tüp bebeğe başlıyamam,c.tesi enfeksiyon için doktora gittim rahimde yara var dedi büyükmüş dondurma işlemi yapılmazmış,ancak yakılması gerekiyomuş o da bebek olmadan mümkün değil,biri bitmeden biri başlıyo canım
Meliscim selamlar :) bende 3. tedavi için yer araştırıyorum.Aklımda bir iki fikir oluştu gibi .Sende fikirlerinin benimle paylaşırsan beni mutlu edersin.canım sen ilk 2 denemeni şişli memorialda mı yaptırdın? dr un kimdi? ben de 3. denemem için merkez araştırıyorum. yardımcı olursan sevinirim.
bence sen ve eşin kanda periferik kromozom analizi yaptırın. benim de kalitli embriyolarım tutmayınca bu testi yaptırdık. meğer benim kromozomlarımda dengeli translokasyon varmış. o yüzden embriyolar sağlıksız olduğu için tutmuyormuş. bu denememde pgt denilen embriyoda kromozom bozukluğu var mı diye bakıldı. bu sefer hem yumurta sayım az oldu hemde 1 embriyoya pgt yapıldı o da hasta çıkınca transferim iptal oldu.ama yeniden denemekten başka şansım yok. bu kromozom testi için sadece kan veriyorsunuz sonuç 3 haftada çıkıyor. hem de tüp bebek ücretine göre çok ucuz bile sayılabilir. kişi başı 150-180 arasında bir fiyata yaptırabilirsin. birde pıhtılaşma testleri denilen testler var. kanda trombofili paneli diye geçiyor. kendine birde bunu yaptır. bu biraz daha pahalı bir test ama 1000 TL civarı tutuyor bu da. yine de tüp parasından ucuz. yeni tedaviye başlamadan önce git bunları yaptrı. eşine de kromozom testi yapılsın. oradan çıkacak sonuca göre yeniden başla tedavine bence. bana çok dua edeceğine inanıyorum. ben de bir arkadaşın tavsiyesiyle yaptırdım yoksa belkide daha kaç kere negatif sonucu aldıktan sonra öğrenecek ve ne yıkımlar yaşayacaktım. çok şükür ki ilk negatiften sonra yaptırmışım. sen de 3. denemesini yaptıracaklar topiğine bunu paylaş. oradaki arkadaşlarda yaptırsınlar. belki de onlarında tutmamam sebebi bu gibi şeyler olabilir.
sevgilerimle
geçmiş olsun canım üzülme meleklerimize kavuşunda tüm yaşadıklarımzı unutucaz inşallah
cecmis olsun canim yaa. Cok ilginc durum. Peki nasil cozecek doktor bu sorunu.?yaraya mudahale etmeden mi tup bebege baslayacaksin? Allah kolaylik versin.
merhaba kızlar bugün artık bu tüp bebekle uğraşmaktan sıkıldığımı hissediyorum umutsuzum mutsuzum cuma günü doktora gidicem ama sanki yeniden tedavi istemiyorum böyle hissediyorum herkez oluruna bırak diyip duruyo allah biliyo sen ne yaparsan yap olmıycaksa olmaz diyolar iyice bunaldım sakın allaha isyan etme rabbine dua et rabbinden iste bana herkez bu teselliyle geliyo neden bu kadar çok istiyosun bebek diyolar önce kendin kendi canın diyolar olunca sanki çok kıymet bilecek evlatlarımız bizim deil allahın diyolar kafam çok karışık benim bu kadar çoçuk istemem neden anormalmiş gibi geliyo nie bana herkez farklı bişeyle geliyo gözlerim anlatırken doluyo ama onlar bana belki olmaması daha hayırlı diyolar allah böle istiyo belki diyolar![]()
canımmm ne kadar da üzülmüşsün sen bugünnn bakeeemm
neden kendini umutsuz hissediyorsun ki elbet birgün bizlerinde yavruları olur
ama vakit ve zaman var demekki
insanlar teselli verirken bazen karşısındaki insanların hassasiyetini düşünmeden konuşabiliyorlar
çoğunun çocuğu olduğu için olmasada olur gözüyle bakmakta onlara kolay geliyor halbuki bizim yerimize 1 gün sadece 1 gün
geçseler hissetiklerimizin ne kadar derin ve ne kadar zor olduğunu anlarlar.anne olmak kolay gibi görüksede onlar için
bizler için dünyanın en güzel nimeti onlarla aramızdaki fark bu.
sen kendini üzme sıkma toparlanmaya çalış canın ne istiyosa onu yap istersen hemen dene tüp bebeği istersen
bir kaç ay sonra seni seviyooozzzzz![]()
merhaba ben ilk tedavim negatif olunca ilk hastalanmamda 2. tüp bebeğe başladım böyle uygun gördüler çünkü iaçlarla uyuyan yumurtalar uyanıyomuş şimdi yeniden doktora gidicem cuma günü oda bana çok bekleme en fazla 2 ay dedi nasip tabi herşey herşeyin hayırlısını rabbim biliyor ne zamn kendini ii hissediyorsan o zamn yaptırmak psikolojik olarak en iyisi sanırım üst üst olunca ben çok etkilendim bilmiyorum belki hazır deildim sen hangi hastanede tedavi görüyorsun
merhaba kızlar bugün artık bu tüp bebekle uğraşmaktan sıkıldığımı hissediyorum umutsuzum mutsuzum cuma günü doktora gidicem ama sanki yeniden tedavi istemiyorum böyle hissediyorum herkez oluruna bırak diyip duruyo allah biliyo sen ne yaparsan yap olmıycaksa olmaz diyolar iyice bunaldım sakın allaha isyan etme rabbine dua et rabbinden iste bana herkez bu teselliyle geliyo neden bu kadar çok istiyosun bebek diyolar önce kendin kendi canın diyolar olunca sanki çok kıymet bilecek evlatlarımız bizim deil allahın diyolar kafam çok karışık benim bu kadar çoçuk istemem neden anormalmiş gibi geliyo nie bana herkez farklı bişeyle geliyo gözlerim anlatırken doluyo ama onlar bana belki olmaması daha hayırlı diyolar allah böle istiyo belki diyolar![]()
Meliscim selamlar :) bende 3. tedavi için yer araştırıyorum.Aklımda bir iki fikir oluştu gibi .Sende fikirlerinin benimle paylaşırsan beni mutlu edersin.
tebrik ederim darısı bizlerin başına inşallah
ben de 3.denemeye eylülde başlıycam ama umudum fazla yok yine
hoşgeldin berfim allah sizin yaaşdığınız mutluluğu bizede yaşatır inşallah hepimiz en yakın zamandaböyle oluruz
![]()
Merhaba Pembecim... ben de senin gibi peş peşe tedavi gördüm.. ve ilkinin şokunu atlatamadan ikinciye başladığımda her gün ağlıyordum.. endişelerim peşimi bırakmıyordu.. iğnelerimi yaparken iki gözü iki çeşmeydi.... dolayısıyla sıfır moralle başlanan tedavinin sonucunda en baştan belliydi... şu anda da kendini hazır hissetmiyorsan canım başlama... kimseye kulak asma sadece kendi iç sesini dinle tatlım....bizim yaşadıklarımızı yaşamayanlar anlayamazlar ... dışarıdan bekara eş boşamak kolay derler ya ; bize de " dünyanın sonu değil diyenler" aynı kafa... tüm dış seslere kulağını kapat ... tedaviden önce imkanın varsa eşinle kısa bir tatil yapıp her şeye resetle ve öyle tedaviye başla derim arkadaşım...
kendini yalnız hissetme olur mu ... klavyenin ucundayız ve manen yanındayız birbirimizin ...
hoşbulduk pembbe, inşallah sizlerde yaşarsınız bu duyguyu, pes etmek yok inşallah nasibinizdede vardır en kısa zamandada gebiş olursunuz :)
![]()
teşekkür ederim, Rabbim isteyen bakabilecek olan herkese bu duyguyu yaşatsın, 3. artık benimde umudum yoktu, gttik ama hep endişeliydik, açıkcası olmucak nasılsa diye 9 saatlik yoluda otobüsle tıngır tıngır geldik, ilk ikisinde arabamızla gitmiştik ben arkada yatarak gelmiştim, ama dedim ya nasip olduktan sonra oluyor, 3. hiçte doğru düzgün yatmadım doktor ertesi günü işine gidebilirsin demişti, tabi gitmedim ama yatmadımda gezindik durduk, yanlış hatırlamıyorsam transferden 8. gün de kanda çıkmıştı gebelik gebeliğim süresincede çalıştım, umudunu kaybetme olmasaydı bizim olmazdı. hayırlısı olsun.
mumucum ben yine aynı hastanemde yada şişli memorialda düşünüyorum.şişli bana uzak olduğu için ve dr umu sevdiğim için yine ataşehir bana sıcak geliyor. ama şişlinin de labratuvarı çok iyi diyorlar.gerçi ataşehirin embriyologuda şişliden gelmiş yıllarca orada çalışmış biri. biliyorsun bize pgt yapılıyor. o yüzden embriyologların tecrübeleri de önemli.
kararsızım henüz eylül gibi düşünüyorum tabi nasip. belli olmaz. belki de artık dr beni daha iyi tanıyor bu sefer ona göre düşünür diyorum. hem de 3. denemem olacağı için aynı yerde bana indirim de yapacaklar. o yüzden ataşehir e hala sıcak bakıyorum. acaba şişliye gitsem aynı indirimi yaparalar mı? sonucta aynı gurubun hastaneleri? ben şişliye gitsem ya aynur hanımı yada müstecab beyi isterim. çünkü bütün hastaların ilaç dozlarını bu ikisi ayarlıyormuş. aynur hanım oranın bölüm şefiymiş. benim bir arkadaşım öyle dedi. iki dr oradan ayrıldı diye hastanedeki sistem çökmez merak etme. ben yine de güveniyorum şişliye.
sen de 2 defa memorial şişlide mi yaptırdın? negatifler için üzülüyoruz ama en iyi şartlarda bile ilk seferde olma ihtimali %40-50 arası. bizler zaten zor vakayız. o yüzden moralimi bozmamaya çalışıyorum. bak incinin de pgt yaptırma zorunluluğu vardı ama 3. de oldu. inş bizimkiler de 3. de bize gelir ve bizi daha fazla yormazlar.bu işler nasip kısmet. daha zamanımız gelmemiş demekki.
sevgilerimle mumucum.
artemise de 3 kere şişli de mi yaptırdın diye yazmıştım ama o bana cevap yazmadı. merka ediyorum.
meliscim bende yine şişliyi düşünüyorum. bende aynı senin gibi nasip olursa eylül gibi başlayacağım ama arada başka yerlerede bakıyorum. Aynur hn ın klinik şefi olduğunu biliyordum ama dozları her doktor kendi hastasınınkini ayarlıyor diye biliyordum. müstecep bey mustafa bey gittikten sonra mı acaba doz ayarlamaya başlamış ? açıkçası memoriali şuanki şartlar altında laboratuarı sebebi ile tercih edicem edersem o da çünkü bu son tedavide bazı sorunlar yaşadık ve açıkçası güvenimiz sarsıldı
mumucum sen benim yerimde olsan nereyi seçerdin? ben çok kararsızım şu an?