3. tüp bebek denemesi yaptıracaklar ve başarılı olanlar buraya

Tüp bebekte başarısızlığın nedeni
3 tüp bebek tedavisi sonrasında gebeliğe ulaşılamaması, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olarak adlandırılıyor. Nedeni tam olarak bilinmiyor ancak bazı faktörlerin etkili olduğu düşünülüyor.

ntvmsnbc
Güncelleme: 12:55 TSİ 19 Haziran. 2013 Çarşamba

İSTANBUL - Rahimden kaynaklanan nedenler, kan pıhtılaşma bozukluğu, anormal immünolojik yanıt gibi annenin bazı hastalıkları, anne ve/veya babadan kaynaklanan genetik bozukluklar, tüplerin içinde sıvı birikmesi ve endometriyozis gibi faktörler tüp bebek tedavisinde başarıyı engelleyebiliyor.

Tüp bebek alanındaki gelişmelere rağmen, başarısızlığa neden olabilecek henüz çözülememiş moleküler düzeyde birçok faktör olduğunu belirten Yeditepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, uygulamanın yapıldığı merkezin de başarıyı etkileyen faktörlerden biri olduğunu söyledi.

“Uygulamalar arasında 2-3 ay geçtiği takdirde çift çocuk sahibi olana kadar tüp bebek uygulaması yapılabilir” diyen Prof. Fıçıcıoğlu, tekrarlayan başarısızlıklarda ve yardımcı üreme teknikleri uygulamalarındaki son gelişmeleri ve tedavide başarıyı etkileyen yöntemler hakkında şunları aktardı:
Haberin devamı ↓reklam

Paternal lenfosit aşısı: Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen ilerlemeler ile tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında bağışıklık sistemindeki bozuklukların önemli bir rol oynayabileceği sonucuna varılmıştır. Erkekten alınan kan örneğinde lenfosit hücreleri ayrıştırılarak annenin koluna 4 ayrı yerden enjekte edilir. Bu uygulama tüp bebek tedavisinden önce 3 kez, tedaviden sonrada 2 kez olarak yapılır. Bu tedavinin amacı annenin rahimde gelişmekte olan bebeğe zarar verecek bağışıklık hücreleri oluşturmasını önlemektir. Bu yöntem günümüzde tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Anne ve bebeğe herhangi bir zararı yoktur.

Yardımcı tomurcuklanma laserle: Tüp bebek tedavisinde başarıyı etkileyen önemli faktörlerden biri döllenmiş yumurtanın (embriyonun) rahim içine tutunmasıdır. Bunun olması için embriyoyu çevreleyen dış tabaka yani zonanın incelerek kaybolması gerekir. Bu basamak laboratuar şartlarında zona tabakasında bir pencere oluşturularak kolaylaştırılabilir.

Yapay rahim içi uygulaması: tüp bebek tedavisi öncesinde rahim iç duvarından biyopsi ile endometriyal hücreler toplanır. Bu hücreler laboratuar şartlarında üretilerek tüp bebek tedavisi ile elde edilen embriyoların gelişimi için besinden zengin doğal bir ortam haline getirilir. Bu yöntem tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında kullanılan yöntemlerden biridir.

Blastosit transferi: Blastosit embriyonun rahme tutunmadan önce ulaştığı en son halidir. Blastosit aşamasına ulaşmış embriyonun rahme tutunup, gebelik oluşturma potansiyeli daha erken safhalardaki embriyolara göre yüksektir. Blastosit transferi, embriyo gelişimini daha iyi gözlemleyebilme ve rahim içine tutunma ve gelişme özelliği en yüksek embriyoyu transfer edebilme amacıyla 5. Ya da 6. günde yapılan transferdir. Embriyo blastosit aşamasına kadar tüp bebek laboratuarında geliştirildikten sonra transfer edilir.

Akupunktur: Akupunktur tüp bebek tedavisinin birçok aşamasında etki göstererek tedavi başarısını arttırdığı düşünülmektedir. Limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırması, belirli noktalara yapılan uyarı ile tüm vücutta beta-endorfin denen bir kimyasal maddenin salgılanmasının artması ve bu artış ile GnRH (gonadotropinreleasing hormon ) steroid ve gonadotropin hormonlarının salgılanmasının artması akupunkturun etkilerindendir. Bu etkiler sonucunda rahme olan kan akımını artar, rahim iç duvarı olgunlaşır ve sonuç olarak rahimde gebeliğin oluşmasını kolaylaştıran koşullar sağlanır. Bütün bu değişiklikler sayesinde transfer edilen embriyoların tutunma oranının arttığı düşünülmektedir.

Reiki: Uygulaması kolay, doğal destekleyici bir yan tedavidir. Vücuttaki bazı enerji noktaları kullanılarak doğru yönde enerji akışı oluşturulması yoluyla hem ruhsal hem de fiziksel iyileşmeyi sağlar. Tüp bebek başarısızlıklarında tedaviye yanıtı arttırdığı düşünülen bir yöntemdir.

Antioksidanlar: Serbest radikaller kirli hava, sigara dumanı, güneş ışınları, bitki koruma ilaçları, çözücüler, bazı ilaçlar, bozulmuş gıdalar ve bazı yiyeceklerde bulunan yüksek aktiviteye sahip bileşiklerdir. Bunların hücrelere verdikleri zarar sonucu hücreler yaşlanmaya ve ölmeye başlar. Hücreleri bunların olumsuz etkilerinden koruyup, yaşlanmasını önleyen antioksidanların kullanılmasının da tüp bebek başarısızlıklarında etkili olabilecekleri düşünülmektedir. A vitamini, E vitamini, B12 vitamini, folik asit, C vitamini, polifenoller, Koenzim Q ve alfalipoik asit bilinen antioksidanlardandır.
Tüp bebekte başarısızlığın nedeni - Genel Sağlık- ntvmsnbc.com

Tüp bebek tedavisi ve merkezler hakkında bilmeniz gereken 10 gerçek

1. Tüp Bebekte başarı oranı.
Merkezler başarı oranlarını genellikle deneme başına % 40 ile 60 arasında belirtirler. Ancak, sizin başarınızı sadece ve sadece sizin özellikleriniz belirler. Bireysel bir çiftin başarı şansı o çifte ait kısırlık sebebi, yaş ve yaşam tarzı gibi bir dizi faktöre bağlıdır. Genel olarak, 35 yaşın altında tüp bebek tedavi başına gebelik yüzde 50 gibi bir şansa sahiptir. Bu şans 40 yaş üzerinde belirgin olarak azalır ve 45 yaşında bir bayan için ise istisnai durumlar dışında % 5'in altındadır. Unutmayın ki şans her zaman önemli bir rol oynamaktadır. Yıllar içersinde edindiğimiz tecrübe göstermektedir ki inat eden, direnen ve umudunu yitirmeden denemelerine devam edenlerin çok büyük çoğunluğu bebeklerine kavuşmaktadır. Eğer aynı merkezde üç deneme sonrasında halen sonuç alamadıysanız başka merkezlerle de mutlaka görüşün. Bu aslında büyük oranda o merkezin başarısızlığından değil, sizin artık psikolojik olarak bir değişime ihtiyacınız olduğundandır.

2. Tüp bebek tedavi ücreti
Tüp bebek tedavisi aslında işletme giderlerini de kattığınızda merkezden merkeze değişmektedir. Özel sektördeki merkezlerin ayakta kalabilmesi ve kar etmesi de gerektiğinden, merkezler tecrübeli ve kaliteli ekip ve personel çalıştırmaları, malzeme seçimine gösterdikleri özen, otelcilik hizmetleri vs. gibi konuları göz önüne alarak kendilerine göre bir fiyat belirlemekte ve çiftlerden bunu talep etmektedirler. Bu arada sakın "en ekonomik olanını seçeyim nasılsa hepsi aynı işi yapmıyorlar mı" demeyin. Ucuza çıkarayım derken hüsrana uğrarsınız. Tüp bebek tedavisi beğenmediğinizde iade edilebilen bir ürün veya hizmet değildir. Sonuç negatif ise maddi manevi uğraşlar sonuçsuz kaldı ve baştan almak zorundasınız demektir. Yani seçimi en baştan doğru yapmalısınız.

3. Kadınların gebe kalma özellikleri ne zaman azalmaya başlar ?
Bir kadının doğurganlığı 35 yaşından itibaren önemli ölçüde düşmeye başlar. Yaşla birlikte azalan yumurta sayıları tüp bebekteki başarıyı düşüren önemli bir konudur. Yine, yumurta kalitesi ve döllenme oranları da 35 yaşından itibaren azalır. Bu konuda yorum yapmaya yardımcı birçok test vardır. AMH testi ise yumurtanın kalitesinden çok elde edilecek yumurta sayısıyla ilgili bilgi verebilmektedir. Araştırmalara göre kadınlar nasıl olsa tüp bebek tedavisi var diye değil ancak doğru adamı bulmadıklarını düşündükleri için evliliği ve anne olmayı ertelemektedirler. Ancak kadınlara bu konuda tavsiyemiz mümkünse anne olmayı 40 lı yaşlara ertelememeleridir. 40 yaşından sonra her yıl işler çok daha zorlaşmaktadır.

4. Erkeklerin üreme yetenekleri de yaşla birlikte azalır mı ?
Kadın yaşından sonra, erkek sperm problemleri gebelik oluşumunu etkileyen en önemli faktördür. Problemler sperm içindeki DNA hasarına, bozulmuş sperm şekillerine azalmış miktara ve harekete bağlıdır. Bu sorunlar 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülür. Kadınlar bebekliklerinde belli bir yumurta sayısı ile doğar ve bunu belli bir hızda tüketirler. Erkekler ise sürekli yeni sperm üretir. Ancak, erkek yaşı ilerledikçe sperm kalitesi bozulma olduğu, genlerinin bozulduğu da bilinmektedir. Dolayısıyla erkeklere de tavsiyemiz kadınlar kadar olmasa da baba olmayı çok geç yaşlara ertelememeleridir.

5. Tüp bebek tedavisinin fiziksel ve duygusal bedeli
Çiftlerin büyük çoğunluğu tüp bebek tedavisini maddi manevi oldukça yorucu ve hatta yıpratıcı bir süreç olarak tanımlamaktadırlar. Fiziki yan etkiler baş ağrısı, uykusuzluk, yorgunluk, karında şişkinlik ve duygusal dalgalanmalardır. Özellikle sonuç bekleme sürecinin sancılı ve gergin geçmesi de sıkça yaşanmaktadır. Tecrübeli ve yoğun merkezlerde psikolojik danışmanlık hizmetleri genellikle ayrıca verilmektedir. Bu hizmeti elbette her çift değil, talep edenler almaktadır. Bu konuda da destek almaya hakkınız olduğunu unutmayın ve biraz strese de hazır olun.

6. Yumurtalıklarınızın yaşını ve kapasitesini değiştiremezsiniz.
Her kadın 20 ve 30 yaşları arasında en doğurgan dönemini yaşar. Ancak doğa bazı kişilere daha bonkör davranmış ve zengin bir yumurtalık kapasitesi vermiş, kimilerine ise daha adaletsiz davranmış ve hatta erken yaşlarda menopoz adayı yapmış da olabilir. Aynı durum erkekler için de söz konusudur. Bazı erkeklerin yüzlerce milyon spermi varken bazılarının ise neden çok çok az sperm sayısının olduğunun hatta hiç olmadığının açıklaması her zaman bulunamaz. Temelde genetik özelliklere dayanan bu adaletsizlik için günümüzde ne yazık ki yapılabilecek özel bir tedavi yöntemi yoktur. Unutmayın, günümüzde uygulanan tüp bebek tedavisi yeni yumurta ve sperm üretemez ancak olanı kullanır. Belki yakın bir gelecekte kök hücre tedavilerinin gelişmesiyle bu gerçek de değişebilecektir. Umarız bu süreç çok uzun sürmez.

7. Tüp bebek tedavisinin riskleri
Tüp bebek tedavisi tüm dünyada 30 yıldan daha fazla bir süredir uygulanmakta olan ve üzerinde çok araştırmalar yapılmış aslında emniyetli bir işlemdir. Günümüzde tecrübeli bir merkezde tecrübeli hekimler tarafından yürütülen tedavilerde genellikle ciddi bir sorun yaşanma. Elbette her tedavi şeklinde ve girişimde olduğu gibi % 1-2 gibi beklenmedik sorunlar oluşabilmektedir. Bunlar da çok büyük oranda dikkatli gözlem ve tecrübeyle çözülebilecek sorunlardır. En sık rastlanan sorun ise karında sıvı toplanması, şişkinlik, hastaneye yatma gereksinimi bulgularıyla kendini gösteren aşırı uyarılma tablosu dediğimiz sorundur ve tecrübeli merkezlerde % 1 civarında görülür. Onun dışında hormon ilaçlarının kullanımının kanser yaptığı gibi şehir efsaneleri ise doğru değildir. Tüm dünyada bu güne kadar tüp bebek yöntemiyle milyonlarca çocuk doğduğunu da unutmayın.

8. Gazetelerde ve televizyonlarda sürekli tüp bebekle ilgili doktorlar çıkıyor ve yeni yöntemlerden bahsediyorlar, hangisine inanacağız ?
Elbette tüp bebek tedavisi bilimin büyük bir hızla ilerlediği, araştırmaların yapıldığı, sürekli yeniliklere açık bir alandır. Ancak birisi gazete ya da televizyonlarda çıkıp da "yepyeni bir teknik bulduk, artık çocuk sahibi olmayan kalmayacak" dediğinde de biraz şüpheyle yaklaşmakta yarar var. Öncelikle bu konuyu kendiniz internetten ve ulaşılabilir kaynaklardan mutlaka araştırın ve bilimsel araştırmalara dayanıp dayanmadığını irdeleyin veya güvendiğiniz birilerine sorun. Türkiye'de sayıları 120'ye ulaşmış olan merkezler aralarındaki rekabet nedeniyle reklama oldukça ağırlık vermektedirler.

9. Asla garanti yoktur.
Tüp bebek tedavisi değişik sebepli sorunların varlığında bebek sahibi olmayı sağlayan oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. İstatistiklere göre 3 deneme sonrasında toplamda % 85 civarında gebelik oranına ulaşılabilmektedir. Ancak son iki yıldır Türkiye'de de uygulanmakta olan tek embriyo transfer politikasıyla en iyi şartlarda % 50-55 gebelik oranı vardır. Gebelik oluşsa da bunun % 10-15 kadar bir olasılıkla düşükle sonuçlanacağını da hesaba katarsak 35 yaşından genç bir bayanın ilk iki denemede tek embriyo transferiyle bebeğini eve götürme oranı aslında en iyi şartlarda her bir deneme için % 40-45 civarındadır. Size ilk görüşmede çok daha yüksek rakamlar veren veya garanti veren merkezlerin ne derece güvenilir oldukların da sorgulamanız gerekir.

10. Ne zaman pes etmeliyim ?
Teorik olarak kadından yumurta, erkekten de sperm elde edilebildiği ve transfer yapılabildiği sürece gebelik oluşma şansı vardır. Ancak yaşınız 45'e yakınsa, üç'den fazla başarısız deneme yaptıysanız, verilen yüksek dozdaki ilaçlara rağmen zar zor bir tane ve kötü kalitede embriyo elde edilebiliyorsa veya edilemiyorsa, transfer yapılamıyorsa ve maddi olarak da durum sizi sıkıntıya sokacak bir boyuta ulaştıysa eşinizle birlikte oturup bir kez daha düşünün. Merkeziniz tedaviye devam edelim dese de acaba devam etmeli misiniz ?

Saygılarımla

Doç. Dr. Selman Laçinhttp://www.tupbebek-istanbul.com/tup-bebek-merkezi-secimi.php

Hanimlar bu topik'de 2'den fazla tup denemis hanimlari ve sorunlari gorunce katilayim dedim. Ben daha yeni 3.denemeden ciktim ama kismet olmadi. Halbuki cok buyuk hazirlik doneminde gecerek gelmistim buna. Her denemede birsey ogreniyor insan. O yuzden umutsuzluga kapilmadan yola devam etmek gerektigini ogreniyorum galiba. Simdi histeroskopi konusunu burda gordum. Bunu yaptirmak ne kadar sart. Benim acimdan zaman cok onemli pek beklemeye zaman yok. Hemen yeni bir tup baslamak istiyorum. MR'da birsey gormedi doktor. Yani sorun yok gorunurde birde bu araya bu isi sokmak istemiyorum. Sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda.

günaydın nasılsınız gayem benim için inşallah güzel haberler alacağım bir hafta olcak die temenni ediyorum:)

günaydın arkadaşlar ....
Pembe bu hafta doktor kontrolün mü var yoksa ??? hadi inşallah güzel haberlerini paylaşırız buradan..

Hanimlar bu topik'de 2'den fazla tup denemis hanimlari ve sorunlari gorunce katilayim dedim. Ben daha yeni 3.denemeden ciktim ama kismet olmadi. Halbuki cok buyuk hazirlik doneminde gecerek gelmistim buna. Her denemede birsey ogreniyor insan. O yuzden umutsuzluga kapilmadan yola devam etmek gerektigini ogreniyorum galiba. Simdi histeroskopi konusunu burda gordum. Bunu yaptirmak ne kadar sart. Benim acimdan zaman cok onemli pek beklemeye zaman yok. Hemen yeni bir tup baslamak istiyorum. MR'da birsey gormedi doktor. Yani sorun yok gorunurde birde bu araya bu isi sokmak istemiyorum. Sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda.

canım doğru diyosun her denemede farklı bişey öğreniyosun,histeroskopi bana geçen yıl yapılmıştı,her detayı incelmek adına kaçırdığımzı bişey varmı diyerekten sadece kçük bir polip vardı onu aldılar ban ahisterenoskopiyle beraber laranaskopide yapıldı,hemen tüp bebeğe başlmak için 3 aygeçmesi gerekmiyomu,vücudun dinlensin iraz,bende eylül gibi başlıycam bizde 15 gün önce sonucu öğrendik tabi hüsran oldu yine,rabbim hayırlısını versin,bizede evlat sevgisini tattırsın isteyen herkese

merhaba artemis hoşgeldin aramıza 2. deneme olumsuz olduğunda histereskopi istiyolar sana neden yapamadı ki doktorun benim görünürde bir sorunum yok ama ben hem histereskopi hemde gen testi yaptırıcam 3. yü denemeden çünkü artık neyim var bilmek istiyorum tahamülüm kalmadı sen yan kaç yaşındasın nerelerde yaptırdın tedavisni sorun ne biraz bahsedersen bizde bilgileniriz sayende inşallah sen ve tüm arkadaşlarım bu zorlu süreci atlatıp bir an önce meleklerimize kavuşucaz

günaydın arkadaşlar ....
Pembe bu hafta doktor kontrolün mü var yoksa ??? hadi inşallah güzel haberlerini paylaşırız buradan..
evet tatlım cuma günü ilk kez gidicem bakalım ben hulusi bülent zeyneloğluna ne diyecek çok merak ediyorum inşallah size güzel haberler veririm:34:

Son düzenleme:
canım doğru diyosun her denemede farklı bişey öğreniyosun,histeroskopi bana geçen yıl yapılmıştı,her detayı incelmek adına kaçırdığımzı bişey varmı diyerekten sadece kçük bir polip vardı onu aldılar ban ahisterenoskopiyle beraber laranaskopide yapıldı,hemen tüp bebeğe başlmak için 3 aygeçmesi gerekmiyomu,vücudun dinlensin iraz,bende eylül gibi başlıycam bizde 15 gün önce sonucu öğrendik tabi hüsran oldu yine,rabbim hayırlısını versin,bizede evlat sevgisini tattırsın isteyen herkese

Uzme canini bir dahakine insallah olur. Ben acikcasi bu sefer transfer 2.gununde anladim tutmadigini. 48 saat sitmaya tutulmus gibi usudum ve terledim. Normal degildi. Az kanamalar oldu 4. gunde. Herkes olur boyle seyler diyor ama ben kanama'nin hic iyi isaret olmadigina kanaat getirdim. 2.ci de de boyle cokda az olsa bir kanama olmustu. O yuzden anladim ki bukezde tutturamadik. O yuzden hazirlanmistim bu sonuca. Valla gorustugum bir doktor tam tersi hemen arka arkaya baslamanin daha iyi oldugunu soyledi. Ona kalsa ilk hastalanmamda yapacakti. Daha karnimda igne morluklari duruyor gecmedi bile. Bilemiyorum en gec agustos'da tekrar deneyim. ama bu kez dondurayim diyorum. Biraz ozaman 1 ay ara veririm belki. Geceleri uyuyamiyorum bu sorunu cozene kadar boyle olucam galiba. Sanki bilmece gibi ne oluyor transfer'den sonra. Acaba PGT dedikleri embriyo arastirmasi filan mi yapsam. Ama oda zarar vermiyormus embriyolara?

merhaba artemis hoşgeldin aramıza 2. deneme olumsuz olduğunda histereskopi istiyolar sana neden yapamadı ki doktorun benim görünürde bir sorunum yok ama ben hem histereskopi hemde gen testi yaptırıcam 3. yü denemeden çünkü artık neyim var bilmek istiyorum tahamülüm kalmadı sen yan kaç yaşındasın nerelerde yaptırdın tedavisni sorun ne biraz bahsedersen bizde bilgileniriz sayende inşallah sen ve tüm arkadaşlarım bu zorlu süreci atlatıp bir an önce meleklerimize kavuşucaz

evet tatlım cuma günü ilk kez gidicem bakalım ben hulusi bülent zeyneloğluna ne diyecek çok merak ediyorum inşallah size güzel haberler veririm:34:

Sorma 1 ve 2 memorial'da oradan yana dertli olmamin sebei dedigin gibi ikincisinde hic bir arastirma yapmadan hurra gene basladik. Hic bir sey istemediler. 1.'de 8 haftada kalp durmus minigin haberim bile olmamis. 2.de kimse birsey arastirmadan hemen basladi. 9 gun gibi kisa surede yumurta toplandi. Ne oldugunu bile anlamadan oldu bitti. Ancak ucuncu'de bazi arastirmalar yapildi. Bende kanda pihtilasma sorunu varmis. Onuda tamamen ozel doktora gittim buldum. Yani bir merkez secmedim en son. Doktor iyi olsun diyordum. Bende umminolojik sorunlar var.Kanimda oldurucu hucre varmis onun icin serum tedavi oldum ama o daha kotu yapti beni en sonda. Herkes histeroskopiye inanmiyor. Bende MR cekildi birsey yoktu. O yuzden gerek gormediler sanirim.

merhaba arkadaşlar çok uzun süredir girmiyodum foruma, topigi görünce yazmak istedim 3 tüp bebek denememiz oldu ikisi negatif 3 denememizde çok şükür hamile kaldım şuan 4 aylık bi bebeğim var süreç çok zorluydu bizim için inşallah sizlerde pozitifi görürsünüz son denememizde çok umutsuzdum geçen sene bu zamanlar tedavideydik, ama rabbim nasip etti oldu, benimle beraber tanıdığım 2 arkadaşımında oldu aynı hastanede tedavi gördük çok şükür sağ salim kucağımızada aldık sizlerede umut olsun istedim bu süreç çok zor inşallah potizifi görür bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.

merhaba arkadaşlar çok uzun süredir girmiyodum foruma, topigi görünce yazmak istedim 3 tüp bebek denememiz oldu ikisi negatif 3 denememizde çok şükür hamile kaldım şuan 4 aylık bi bebeğim var süreç çok zorluydu bizim için inşallah sizlerde pozitifi görürsünüz son denememizde çok umutsuzdum geçen sene bu zamanlar tedavideydik, ama rabbim nasip etti oldu, benimle beraber tanıdığım 2 arkadaşımında oldu aynı hastanede tedavi gördük çok şükür sağ salim kucağımızada aldık sizlerede umut olsun istedim bu süreç çok zor inşallah potizifi görür bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.

tebrik ederim darısı bizlerin başına inşallah
ben de 3.denemeye eylülde başlıycam ama umudum fazla yok yine

Uzme canini bir dahakine insallah olur. Ben acikcasi bu sefer transfer 2.gununde anladim tutmadigini. 48 saat sitmaya tutulmus gibi usudum ve terledim. Normal degildi. Az kanamalar oldu 4. gunde. Herkes olur boyle seyler diyor ama ben kanama'nin hic iyi isaret olmadigina kanaat getirdim. 2.ci de de boyle cokda az olsa bir kanama olmustu. O yuzden anladim ki bukezde tutturamadik. O yuzden hazirlanmistim bu sonuca. Valla gorustugum bir doktor tam tersi hemen arka arkaya baslamanin daha iyi oldugunu soyledi. Ona kalsa ilk hastalanmamda yapacakti. Daha karnimda igne morluklari duruyor gecmedi bile. Bilemiyorum en gec agustos'da tekrar deneyim. ama bu kez dondurayim diyorum. Biraz ozaman 1 ay ara veririm belki. Geceleri uyuyamiyorum bu sorunu cozene kadar boyle olucam galiba. Sanki bilmece gibi ne oluyor transfer'den sonra. Acaba PGT dedikleri embriyo arastirmasi filan mi yapsam. Ama oda zarar vermiyormus embriyolara?

benim de ilk denemem de transferden sonra 8.günde kanamam olmuştu
2.denemede yine negatif sonuç aldım artık 3.deneme de nasıl olur doktorum ne önerir bilmiyorum.
denemelerin arasında en az 3 ay olması gerekiyormuş.birde canım şu gebelik aşısını denemek istiyorum ben 3.denemede istersen bir araştır faydası olabilir.

hoşgeldin berfim allah sizin yaaşdığınız mutluluğu bizede yaşatır inşallah hepimiz en yakın zamanda:49::49::49::49::49::49::49: böyle oluruz :32::32::32::32::32:

canım doğru söylüyosun,her denemede farklı şeyler öğreniyon,olmadımı olmuyo,benimde kafamda hep bebeğimiz var,onun için hayaller kurmak,bile öyle güzelki,insan bazı şeyleri hissediyo,ben zaten şuan tüp bebeğe başlıyamam,c.tesi enfeksiyon için doktora gittim rahimde yara var dedi büyükmüş dondurma işlemi yapılmazmış,ancak yakılması gerekiyomuş o da bebek olmadan mümkün değil,biri bitmeden biri başlıyo canım

canım doğru söylüyosun,her denemede farklı şeyler öğreniyon,olmadımı olmuyo,benimde kafamda hep bebeğimiz var,onun için hayaller kurmak,bile öyle güzelki,insan bazı şeyleri hissediyo,ben zaten şuan tüp bebeğe başlıyamam,c.tesi enfeksiyon için doktora gittim rahimde yara var dedi büyükmüş dondurma işlemi yapılmazmış,ancak yakılması gerekiyomuş o da bebek olmadan mümkün değil,biri bitmeden biri başlıyo canım
geçmiş olsun canım üzülme meleklerimize kavuşunda tüm yaşadıklarımzı unutucaz inşallah

merhaba ben ilk tedavim negatif olunca ilk hastalanmamda 2. tüp bebeğe başladım böyle uygun gördüler çünkü iaçlarla uyuyan yumurtalar uyanıyomuş şimdi yeniden doktora gidicem cuma günü oda bana çok bekleme en fazla 2 ay dedi nasip tabi herşey herşeyin hayırlısını rabbim biliyor ne zamn kendini ii hissediyorsan o zamn yaptırmak psikolojik olarak en iyisi sanırım üst üst olunca ben çok etkilendim bilmiyorum belki hazır deildim sen hangi hastanede tedavi görüyorsun

Son düzenleme:
benim de ilk denemem de transferden sonra 8.günde kanamam olmuştu
2.denemede yine negatif sonuç aldım artık 3.deneme de nasıl olur doktorum ne önerir bilmiyorum.
denemelerin arasında en az 3 ay olması gerekiyormuş.birde canım şu gebelik aşısını denemek istiyorum ben 3.denemede istersen bir araştır faydası olabilir.

Evet bende 1 ay daha ertelemeye karar verdim artik. Bu gebelik asilama olayini arastirayim. Artik degisik birsey yapmak lazim.

Back
X