3 yaş grubu anneleri

Merhaba arkadaşlar.Yeni üye olduğum için bu konu gözümden kaçmış.Benim oğlum da 3 yaşında,bu cumartesi doğum günü hatta.Çocuklarla,özellikle yaşıtlarıyla iletişim kurmayı çok seviyor.Onu bir anaokuluna sadece gezdirmek için getirmiştik.Öğretmen 3-4 yaş grubundaki çocukların oyununa katmıştı,oğlum çok mutlu olmuştu ve sonrasında kaydını yaptırdık.Makas tutmayı,kalem tutmayı bilmiyordu.Ama şuan 1.5 ay oluyor çok memnunuz.Oğlumda çok mutlu.Şarkılar söylüyor,çok şey öğreniyor anaokulunda.Daha küçük diye vermek istememiştik ama öğretmeni şuan 4 yaşındaki çocuklar gibi her aktiviteye katıldığını söylüyor.Sizlerle paylaşmak istedim.Eğitim her yaşta şart.Yaşayarak öğreniyoruz..a.s.

aramiza hosgeldin yagmurdamlasi :1hug:Allah bagislasin yavrunu ...
Benim oglumda 10 martta 3 oldu :nazar:Cok hareketli bir cocuk:)
Acaba oglun hergun mu gidiyor okula biz su ana yurtdisindayiz .Bu yaz Turkiye'ye donus yapacagiz ve eylul gibi iste okul zamaninda bende oglumu vermek istiyorum okula...3 yasinda bir cocuk icin hergun okula gitmesi agir gelebilirmis doktorumuz dedi ...
Biraz anlatir misin ?
Gorusmek uzere .sevgiler ..

a.s.nabersiniz kızlar epeydir giremiyordum valla begümcüm biliyorsun işte aklım hep burda KK da ama bu ara benim küçük biraz hastalandı kuru kuru öksürük vardı bu arada gelen giden kayınvaldem geldi gitii malüm giremedim:sm_confused:sizleri çok özledim
Bu arada yeni katılan arkadaşlar olmuş hoşgeldinizzz:teytey:
Begüm cüm zepp sizler nasılsınız Şeniz
SEVGİLER

herkeze kocaman merhaba a.s.

benim kk nın en güzel,en cici anneleri nasılsınız,nasıl ufaklıklar bakalım Şeniz

dün akşam Berke Umut biraz rahatsızdı havalardan olmalı cırcır olmuş biraz,önce karnım ağrıyor dedi,sonra da cırcır olunca baya üzüldüm bebeğime:çok üzgünüm:..hemen ilaçlar ve ayaklarını da sıcak su torbası koyunca kendine geldi ama gece saat 03.00 e kadar uyanıktı yavrucak..

çok şükürler olsun sabah bir şeyi kalmamıştı..aman aman Allah hastalığı bizlerden uzak etsin insanın ömründen ömür gidiyor..

hepinizi kocaman öpüyorum,tabi bebişlerimizi de Şeniz

benim kk nın en güzel,en cici anneleri nasılsınız,nasıl ufaklıklar bakalım Şeniz

dün akşam Berke Umut biraz rahatsızdı havalardan olmalı cırcır olmuş biraz,önce karnım ağrıyor dedi,sonra da cırcır olunca baya üzüldüm bebeğime:çok üzgünüm:..hemen ilaçlar ve ayaklarını da sıcak su torbası koyunca kendine geldi ama gece saat 03.00 e kadar uyanıktı yavrucak..

çok şükürler olsun sabah bir şeyi kalmamıştı..aman aman Allah hastalığı bizlerden uzak etsin insanın ömründen ömür gidiyor..

Cok gecmis olsun canim ...
Amin canim :1hug:

a.s.nabersiniz kızlar epeydir giremiyordum valla begümcüm biliyorsun işte aklım hep burda KK da ama bu ara benim küçük biraz hastalandı kuru kuru öksürük vardı bu arada gelen giden kayınvaldem geldi gitii malüm giremedim:sm_confused:sizleri çok özledim
SEVGİLER

Canim senin yavruna da gecmis olsun ....
Umarim simdi daha iyidir ...
Bende kocaman opuyorum Şeniz

Zepp im canım çok teşekkür diyorum bitanem a.s.

Begümümü göremedim nerelerdesin bakim bir sesleneyim belki gelir yerimseniben
Begümmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Mrb canim ...
Az once yatirdim oglusumu inan ki butun gun cok yoruyor beni :bbo:
Ancak firsat buluyorum ...
Biz iyiyiz cok sukur sizlerde ne var yok ?bebisler iyidir insallah Şeniz

canım iyi olmanıza sevindim çocuklardan fırsat bulmak gün geçtikçe zorlaşıyorŞeniz

Merhaba arkadaşlar.Yeni üye olduğum için bu konu gözümden kaçmış.Benim oğlum da 3 yaşında,bu cumartesi doğum günü hatta.Çocuklarla,özellikle yaşıtlarıyla iletişim kurmayı çok seviyor.Onu bir anaokuluna sadece gezdirmek için getirmiştik.Öğretmen 3-4 yaş grubundaki çocukların oyununa katmıştı,oğlum çok mutlu olmuştu ve sonrasında kaydını yaptırdık.Makas tutmayı,kalem tutmayı bilmiyordu.Ama şuan 1.5 ay oluyor çok memnunuz.Oğlumda çok mutlu.Şarkılar söylüyor,çok şey öğreniyor anaokulunda.Daha küçük diye vermek istememiştik ama öğretmeni şuan 4 yaşındaki çocuklar gibi her aktiviteye katıldığını söylüyor.Sizlerle paylaşmak istedim.Eğitim her yaşta şart.Yaşayarak öğreniyoruz..a.s.

canım hoşgeldin aramıza benimde 0771272004 doğumlu bir oğlşum var canı bende bu sene kıyamadım ama sseneye mutlaka bir yere vericem kendi akranlarınla olsun diye

Arkadaşlar merhaba, benim geçen hafta sonu Ankara dışına çıkmam gerekiyordu şirketin personel gecesi için. O kadarda oğluma anlattığım halde benim yokluğum onu cok üzmüş hafta içi işe gidiyoru "anne işe gideme" her gün ama daha dün akşam "anne işe gideme özledim seni" durmadan ama bunu söyledi durdu çok canım sıkıldı. Sabahları erken kalkıyor anne gitme diyebilmek için artık düşünün. Çok şükür pipiside düzeldi. Beklediğimiz bir sorunla karşılaşmadık. Benim günlerim gergin geçiyor işyeri ile ilgili eve geldiğim zaman yansıtmamaya çalışıyorum ama hayat cok acımasız kimse seni düşünerek hareket etmiyor. Sizlerden ses çıkmayınca bende fazla yazı yazamıyorum. Sizleri görmeye alışmışım burada. Yakışıklılar iyidir inşallah.

canımm walla yokluğunuz hemen belli oluyorçalışan anne lmak çok zor canım seni anlayabiliyorum inan bana çocuğa daha kolay sana çok zor ama ne yapıcaksın herşeyin bir bedeli var.walla canım şükür bizde bir yaramazlık yok iyiyizŞeniz

SEVGİLER

canımsın iyidir şükürrrr öpüyorumm ufaklıkları da senide çokŞeniz

canım benim büyük geçmiş olsun tatlımm havalar çok dengesiz tam hastalık havasıŞeniz

Benimde 04.10.2008 doğumlu çok tatlı bir oğluşum var. Tam bir canavar oldu. Konuşmaları bir şeker bir şeker sormayın. Ve bide bu aralar ben çalışan bir bayanım. Acayip bana düştü ve beni babasından bile kıskanır oldu. Bu senin kimin diye sorunca benim için karım diyor. Ve daha neler neler......Onsuz bir hayat düşünemiyor. En büyük yaşama sevincim oooooooo. Aşık benim.

Benimde 04.10.2008 doğumlu çok tatlı bir oğluşum var. Tam bir canavar oldu. Konuşmaları bir şeker bir şeker sormayın. Ve bide bu aralar ben çalışan bir bayanım. Acayip bana düştü ve beni babasından bile kıskanır oldu. Bu senin kimin diye sorunca benim için karım diyor. Ve daha neler neler......Onsuz bir hayat düşünemiyor. En büyük yaşama sevincim oooooooo. Aşık benim.

Allah bağışlasın yavrunu canım kıyamam ben onaa evlat baldan tatlıymış gerçekten onlardan önce nasıl yaşamışız walla insan düşününce kalıyor öyle nasıl bir hayatmış diye
Allah eksikliklerini göstermesin canım

aramiza hosgeldin yagmurdamlasi :1hug:Allah bagislasin yavrunu ...
Benim oglumda 10 martta 3 oldu :nazar:Cok hareketli bir cocuk:)
Acaba oglun hergun mu gidiyor okula biz su ana yurtdisindayiz .Bu yaz Turkiye'ye donus yapacagiz ve eylul gibi iste okul zamaninda bende oglumu vermek istiyorum okula...3 yasinda bir cocuk icin hergun okula gitmesi agir gelebilirmis doktorumuz dedi ...
Biraz anlatir misin ?
Gorusmek uzere .sevgiler ..

Merhaba arkadaşım.Oğlumuz için biz de erken olduğunu düşünmüştük.Ama dışa dönük bir çocuk.Evde bizi o kadar bunaltıyordu ki anlatamam.Saldırganlık bir yandan,hırçınlık bir yandan.Anneannesi bakıyordu.Artık bakamıycam çok yoruluyorum falan değince okul arayışına çıkmıştık.Okula sadece gezdirmek için getirmiştik.Müdürün ısrarıyla kayıt yaptırdık.Allah biliyor ya hergün ağladım daha çok erken,psikolojisi bozulur diye ama hiç bir şey olmadı çok şükür.Çok daha aktif,kendini çok iyi ifade eden bir çocuk oldu şuan.Kalem tutamazdı,makas zaten bişey olur diye vermemiştik ama şimdi çok güzel boyamalar yapıyor,makasla şekilleri düzgün bir biçimde kesebiliyor.Evde daha bilinçli oyunlar oynuyor.Çok olumlu yani.:nazar:Ayrıca Milli Eğitim'e bağlı bir okul.36 ayını dolduran çocukları alıyorlar.Bizimkisi biraz şans işi oldu.Anneannesi getiriyordu,akşam biz alıyorduk.8-5 saatleri arası,hafta içi.Okullarla beraber açılıyor,yaz tatili falan normal okullar gibi.Şuan 3 haftadır servisle gidip geliyor.Servisede çok zor karar verdik ama ordada mutlu.Bizimkisi cahil cesareti oldu,hiç tecrübemiz yoktu.Ama biraz cesaret bize çok şey kazandırdı.Tabiiki alışma devresi zor oldu ama ondan daha çok ağlayan çocuklar bile alışmış durumda.Allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.:nazar::

Canlarım neslinin en özgür dönemini yaşayan çocuklar büyütüyoruz ne istediğini bilen, girişken, zeki, aktif, konuşkan ve haliyle büyüklerimiz çocuklarımıza yetmediği gibi kendi yaşıtlarını aramaları çok normal. Benim açıkcası maddi imkanım yetmediğinden dolayı kanser hastası olan anneme teslim edip işe gidiyorum, ki kadının çok sorunları var benim halimi görüyor o yüzden ağzını açıpta kızım oğluna bakamıyorum deme durumu olmuyor. Allah razı olsun büyüklerimizden, haaa imkanı olan anne babaların bir an evvel sosyal etkinliklere çocuklarını vermelerinden yanayım. Son derece donanımlı eğitimciler yetişiyor ve çocuklarımız bilinçli büyüyor. Yeni taşındığım yerdeki ilkokula başvurduğumda 5 yaşını doldurmuş olacak dedi oğlumu kayıt ettiremedim, kızımı dört yaşında iken anaokuluna vermiştim daha önce oturduğum semtte. 2 yıl gitti ve çok faydasını gördü hem kızım hemde biz. Bu Eylülde şansımı deniyeceğim bakalım oğlum için anaokuluna yazdırabilirsem hiç olmazsa hem anneme hemde oğluma faydalı bir iş yapmış olurum. Çocukların belli yaşından sonra anne babayla bağımlı yaşamasından yana değilim. Kendi ayakları üzerinde durmayı küçüklükten öğretmek lazım. Fazla koruyucu olmak onlar adına doğru değil, heleki erkek çocukları için. Kızımda zorluk yaşamadım ama oğlum çok düşkün bana. Bu sabah bile boynuma sarıldı "seni seviyom anne" bende seni çok seviyorum oğlum diyorum ardındanda "işe gideme" ama oğlum gitmek zorundayım yarın yanındayım ondan sonraki günde yanındayım yani 2 gün yanında olucam oğlum diyorum. Duygularını öyle çıplak dille paylaşıyor ki içim eriyor.

Zepp yağmurdamlasının oğlu hareketli bir çocuk gün içerisindeki enerjisini boşaltması gerekiyor ki okul hayatı onun için olumlu etki etmiş. Bende Eylülde vermeyi çok istiyorum okulla görüşüp çözebilirsem inşallah, iyi olur yarım günlük bile verebilirsin tam gün vermene bile gerek, durumuna göre şartları ayarlayabilirsin bencede. Hem kendi yaşıtlarıyla oynamaktan dolayı mutlu oluyorlar, hem sana ait zaman kalıyor iki taraf içinde çok iyi. Benim tarafımdada olaylar anneme yarıyacak mesela onunda dinleme zamanı olmuş olacak inşallah verebilirsem. Devlat okuluna verebilirim özel kreşler çok pahalı artı talepleride hiç bitmiyor. Herşeyin hayırlısı olsun canlarım, kendinize iyi bakın...sağlıcakla kalın..
a.s.

Adıvar geçmiş olsun bu arada yazını yeni okudum güzelim eminim rahatsızlığı düzelmiştir, geçmiş olsun. Yağmurdamlası, bartucum, sizlerde hoşgeldiniz aramıza.

Kızlar bugün haberleri okuyan, dinleyen veya televizyonda gören var mı?. çocuklarımıza verdiğimiz öksürük şuruplarını, İngiltere 100 şuruba yakın ilaç yasakladı bunların içinde calpol da var iki çocuğumu bunlarla büyüttüm ben şimdi hata mı yaptım...

"Bu ilaçları çocuğunuza vermeyin!

İngiltere, aralarında Benylin ve Calpol gibi çok satan ilaçların da bulunduğu iki yaşın altındaki çocuklara verilen 100'den fazla öksürük ve soğuk algınlığı ilacını yan etkileri nedeniyle piyasadan çekme kararı aldı. Daily Mail gazetesinin haberine göre, İlaç Komisyonu ülkede 5 çocuğun ölmesi ve 100'den fazla ilaca bağlı yan etkinin görülmesi üzerine böyle bir karar aldı. Dünden itibaren ilaçların iki yaşın altındaki çocuklara satışına kesin yasak getirildi. Bu yaşın üzerindeki çocuklara ise ancak reçeteyle verilebilecek. Özellikle ilaçlarda yıllardır kullanılan 12 ayrı maddeye dikkat çeken yetkililer, ailelere de bebekleri için parasetamol veya ibuprofen gibi ateş düşürücüler kullanmalarını tavsiye etti."

Son düzenleme:

Zepp yağmurdamlasının oğlu hareketli bir çocuk gün içerisindeki enerjisini boşaltması gerekiyor ki okul hayatı onun için olumlu etki etmiş. Bende Eylülde vermeyi çok istiyorum okulla görüşüp çözebilirsem inşallah, iyi olur yarım günlük bile verebilirsin tam gün vermene bile gerek, durumuna göre şartları ayarlayabilirsin bencede. Hem kendi yaşıtlarıyla oynamaktan dolayı mutlu oluyorlar, hem sana ait zaman kalıyor iki taraf içinde çok iyi. Benim tarafımdada olaylar anneme yarıyacak mesela onunda dinleme zamanı olmuş olacak inşallah verebilirsem. Devlat okuluna verebilirim özel kreşler çok pahalı artı talepleride hiç bitmiyor. Herşeyin hayırlısı olsun canlarım, kendinize iyi bakın...sağlıcakla kalın..[/FONT][/SIZE]
a.s.

Mrb canim ..haklisin tabii ...
Kendi akranlariyla oynamak vakit gecirmek tabi ki cok iyi ,sosyallesmeleri acisindanda oldukca onemli ...
Bende eylul ayinda vermeyi dusunuyorum hem Turkiye'ye donuyoruz cok iyi olacak ama tam gun ve haftanin her gunu vermem bu sakincali ..
Benim ki eylul de 3,5 yasinda olacak (Allah nasip ederse )
Bakalim hayirlisi gidecegimiz yer belli degil henuz ;yerimiz belli olsun sehrin en iyi yerine vermek istiyorum arastirip yerimseniben
opuyorum Şeniz

merhaba kızlar bi şey sorcam oğluma tuvalet eğitimi vermeye başladım büyüğünü söylemiyo hiç kenara geçiyo yapıyo sinir oluyorum yaa küçüğünüde bazen söylüyo söylemezde ben götürüyorum wc ye.sizde nasıldı??birde gece uyanmıyor wcye gitmek için bez bağlamadım ıslaklıktan hiç rahatsız olup uyanmamış gece gündüzü beraber başlayın diyo çoğu kişi ama gece için vaktimiz var sanıırm.

merhaba kızlar bi şey sorcam oğluma tuvalet eğitimi vermeye başladım büyüğünü söylemiyo hiç kenara geçiyo yapıyo sinir oluyorum yaa küçüğünüde bazen söylüyo söylemezde ben götürüyorum wc ye.sizde nasıldı??birde gece uyanmıyor wcye gitmek için bez bağlamadım ıslaklıktan hiç rahatsız olup uyanmamış gece gündüzü beraber başlayın diyo çoğu kişi ama gece için vaktimiz var sanıırm.

kolay gelsin canim ...
Benim oglusun 1 sene oldu alali:nazar:
ilk bir ay zor geciyor :bbo:sabir ve zaman ...
SIK SIK tuvalete gotur ilk zamanlar sen hatirlatacaksin hep ...
Gece de tahmin edersin cis yapma saatini sanirim ben tahmin ediyordum :)
2 saatte bir uyandir ,tut cise ...
Normal yani gece islantiginda uyanmamasi canim bizde gectik o yollardan :bbo:
Cok sukur ki bitti ,hadi bakalim sira sizde :teytey:
Disari cikarken ;cikmadan evvel tut cise ama bagla atlini ilk zamanlar boyle yapmak iyi oluyor benden tavsiye ...cok SIKmamak lazim ...

Bu arada ben ikisini bir baslamadim o kadar yuklemek gerekmez bence cocuga ...
2 yasinda tuvalet egitimini vermeye basladim 1 ayda ogrendi gunduz cisini ve gece egitimine de 4 ay sonra basladim ...ve iki gunde ogrendi .
Cok zorlama derim canim gece icin yerimseniben

Canlar günaydın hepimize inşallah herkesin sağlığı sıhhati ve huzuru yerindedir. Zeep gereken cevabı çok iyi dile getirip yazmışsın.. Sabır ve tutarlı olmak çocuk üzerindeki en önemli etkenler. Vermiş olduğun tavsiyelere aynen uyulması yaseemin için yararlı olacaktır. Bir tek benim yaptığım hem kızımda hemde oğlumda bezini birden aldım ve aynı anda öğrettim gece ve gündüzü. Sevgilerimle, kızlar sağlıcakla kalına.s.

Back
X