3 yaş grubu anneleri

slm canım ne mutlu sana tuvalet eğitimini erkenden almış kızlar bu konuda daha iyi sanırım benimki çok inatçı sırf bezini atmayalım diye inatlaştı ve kabıza döndürdü işi 4-5 gün yapmadı tuvaletini doktoru tuvalet eğitimine daha hazır oolmadığını vede bunu bana böyle gösterdiğini söyledi çok çektik şimdi istediğinde tuvalete yapıyor ama bezi asla çıkarttırmıyor bizde kendi haline bıraktık.
ikinci çocuk zamanı çocuk için belki iyide senin için çok zor olur bir kaç arkadaşım var 2-3 yaş farkı olan çocukları arasında büyürken çok zor ama büyüdüklerinde süper tabi bu kendini hazır hissetmenlede alakalı.
kreşemi vericeksin kıznı hayırlısı olsun neden 2 ay sonra anlamadım

canım işin gerçekten zor ikisininde ilgiye ihtiyacı var birinin bakıma öbürünün ilgiye aslında .Haklısın bende gece olsada ufaklık uyusa diye bakıyorum ama nerde beni uyutuyor öyle uyuyor ben tekinlen zorlanırken senin Allah yardımcın olsun.

Amin Ayşecim Sağol Canim Allah Hepimizin çocuklarini Korusun

Begüm Canim çalişiyorum çaliştiğim Için çok Zor Oluyor.

kızlar nette gezerken gördüm v sizlerle paylaşak istedim hoş hepimizin bu konuda bir çok yazı okuduğumuzdan eminim

Tuvalet eğitimi, çocuğun sosyal gelişiminde önemli bir basamaktır. Her çocuğun tuvalet eğitimine hazır olma yaşı farklıdır Bazıları 18-24 ay arası buna hazır olma belirtileri gösterirken, bazı çocukta ise 30 aya kadar beklemek gerekecektir.

Çocuğun Tuvalet Eğitimine Hazır Olduğunu Gösteren İpuçları:

Çocuk, gündüzleri en az 2 saat kuru kalmaktadır. Öğle uykularından kuru kalkmaktadır. Barsak hareketleri belli zamanda gerçekleşmekte, önceden tahmin edilebilmektedir. Tuvalet ihtiyacını çeşitli hareketlerle veya sözle ifade etmektedir.

Çocuk; basit talimatlara uymakta, banyoya gidebilmekte ve soyunabilmektedir. Bezi kirlenince rahatsız olmaktadır.
Tuvaleti kullanmak istemektedir. Bunun dışında , çocuğun eğitime duygusal olarak ta hazır olması gereklidir. Eğer direniyorsa, onu zorlamayın! Sadece biraz daha zamana ihtiyacı olabilir. Zorlayıcı bir tuvalet eğitimi, çocuğun kendini kötü hissetmesine yol açar, kalıcı problemlere, kabızlığa yol açabilir.Ev taşıma, kardeş doğumu, ailede ölüm, ayrılık gibi stresli dönemler denemeye başlamak için uygun zamanlar değildir.

Nasıl Tuvalet Eğitimi Vereceğim?

Hangi kelimeleri kullanacağınıza karar verin. Ailede kullanılan, çocuğun da söyleyebileceği basit kelimeler seçin. Çocukla ortak bir dilde konuşmanız önemlidir. Çocuğun hazır olduğunu farkedince, bir lazımlık alın (Ayakları yere değdiği için genellikle lazımlıkta daha rahat ederler ) Önce, lazımlığı oyun oynadığı odaya yerleştirin. Oyun oynarken, televizyon izlerken, üstüne oturmasına, lazımlığa alışmasına izin verin. Asla, çocuğu oturması için zorlamayın!
Tuvalet ihtiyacı olunca size söylemesi için cesaretlendirin. Tuvaletini yaptıktan sonra da haber verirse, onu övün . Bir dahaki sefere, daha erken söylemesi için cesaretlendirin. Çocuk alışıp sevdikten sonra , lazımlığı banyoya yerleştirin ve denemelere başlayın. 1-2 saatte bir banyoya gidin. Sabah kalktığında, yemeklerden sonra ve tuvaleti geldiğine dair belirtileri farkettiğinizde, lazımlığa oturması için teşvik edin. Birkaç dakika beklemesini sağlayın, sonuç yoksa ısrar etmeyin.Bazı çocuklar başlangıçta, çişlerini lazımlığa yapar ancak kaka için bezlerini kullanmaya devam ederler.

Her başarıda onu övün, memnuniyetinizi bir gülücük veya sarılma bazen de küçük bir ödülle gösterin. Unutmayın, takdir edilen davranışlar yinelenir!Arada olabilecek kazaları hoş görün. Başarısızlıkta asla cezalandırmayın! Bu sadece, işi zorlaştırır ve çocuğu üzer. Belki, çocuğunuz henüz hazır değildir, biraz daha sabretmelisiniz.

Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Her çocuk farklıdır. Genellikle, önce barsak kontrolü sağlanır. Çoğu çocuk, 3-4 yaş dolayında barsak kontrolü ve gündüz idrar kontrolünü başarır. Geceleri kuru kalmak içinse, bazen birkaç ay ve hatta yıla daha gerek duyabilir.Kızların çoğu ve erkeklerin ¾' ü 5 yaşında geceleri kuru kalabilmektedir. Ancak, yatak ıslatma çocukluk çağında sık rastlanan bir durumdur ve kontrol yaşı genetik etkenlerle belirlenir.Çocuğunuza kızmadan önce, annenize kaç yaşında kuru kalmayı başardığınızı sorun! Çocuğunuz, büyük tuvalete geçmek istediğinde size söyleyecektir. Klozet adaptörü ve klozete ulaşabilmesi için bir basamak veya tabure sağlayın.

Yardımcı Olacak İpuçları :
Tuvalete alışma ile ilgili kitaplar okuyun.
Lazımlıkta otururken, yanında olun, sohbet edin.
Anne, baba veya büyük kardeşlerin tuvaleti nasıl kullandıklarını göstermesi yararlı olur.
Kızlara, idrar yolu enfeksiyonlarından korumak için, temizliği önden arkaya yapması öğretilmelidir.
Her tuvalet sonrası elleri yıkaması öğretilmelidir.

Dr.Nilüfer Toprakçı

3,5 ve 1,5 yaşında iki erkek Annesi olarak Tuvalet eğitimi konusunda bence çok fazla ısrarcı olmamak gerekiyor iş bize düşüyor:çok üzgünüm:çocuğumuzla sürekli konuşmalıyız özendirici olmalıyız bezi bırakan akranlarını örnek göstererek yaapabiliriz,Benim büyüğüm biraz titizdi ve bende her kaka yapışında komple banyo yaptırıyordum Banyo yu da çok sevmediği için benimki 2 yasında bezi bırakmıştı, herçocuğun yapısı farklı olabilr kimisi 2,3,4 kimiside kimiside 5,6,7 :çok üzgünüm:bu çocuktan çocuğada değişebilir.Sadece bez olmadığında kendisin de rahat edeceğini ona anlatın ama fazla sıkmadan:1hug:SEVGİLER

ne mutlu sana canım erkenden bırakmış darısı bizim başımıza ama dediğin gibi kendi haline bıraktım zaten bakalım görücez şimdi arada kendiliğinden çişim var yapıcam diyor ama bezden vazgeçemiyor

ben bir çocuk ile uğraşamıyorum hele birde erkekse daha da zoroluyor inanın,Allah yardım etsin canım işin baya zor olsa gerek.ama ileride büyüttüğünde bunun acısını çıkartırsın eminimki

BENİMDE İKİ YAVRUM VAR OĞLUM SELİM 29.03.2004 KIZIM SELEN 15 AYLIK.ÇOK ZOR İKİ ÇOCUK DİYOLARDI AMA ALLAH YARDIM EDİYO.ANNE ÇOK PRATİK OLACAK ;DER ANNEM.BENDE KOŞTURUP DURUYORUM ONLAR İÇİN.BEN OĞLUMU KREŞE YOLLAMADIM ÇALIŞMIYORUM VE ABİM PSİKOLOG TAVSİYE ETMEDİ 6 YAŞA KADAR YANINDA EĞİTİLSİN DEDİ.ANA OKULU ÖĞRT.YAPMIŞTIM SELİMLE BOYAMA,ALIŞTIRMA,ELİŞİ KAĞIDI OYUN HAMURLARI YAPIYORUZ.SAYILARI KAVRAMLARI ÇALIŞIYORUZ SİZ NELER YAPIYOSUNUZ HANIMLAR?

Allah bağışlasın yavrularını canım işin zor tabi ama bir arada büyüyüp giderler ne güzel açıkçası benim oğlan 3 yaşında ve yerinde duramıyan bir çocuk o yüzden ben 2. ye cesaret edemiyorum biraz daha büyümesini bekliyorum.Bende ufaklıkla boyama yapıyorum özellikle parmak boyası yapmaya bayılıyor ama kendim için aynı şeyi söyleyemiyeceğim çünkü her taraf batıyor,birde hamur oynamayı çok seviyor kendine göre birşeyler yapıyor eğlenip gidiyoruz

bu arada kilo vermeye çalışıyorsun anladığım kadarıyla hangi gruptasın canım

merhaba arkadaşlar benimde kızım bir nisanda 3 yaşında oluyor.
bahara doğru ona kardeş yapmak istiyorum tek olmasın kardeşi olsun istiyorum.
ama rahatlığada alıştım yeniden aynı şeyleri yaşamak bana çok zor gelecek.kızımda etkilenecek. birde sosyal hayat bitecek eşimle birbirimize zamanda ayıramayacağımızı düşünüyorum.
iki çocuğu olanlar tecrübelerini yazarsa sevinirim.

arkadaslar tuvalet aliskanligi konusunda benden daha panik bi anne olmusmudur dunyada bilmiyorum elimde olmadan cocugumu hep baskalari ile karsilastirip kendi kendime kuruntu yapiyordum bu konuda hatta cocuk gelisimi ve egitimi basliginda konu acmistim belki hatirlarsiniz beni ama anladigim bisey var ki cocuk karar vermeden ne yaparsaniz yapin olmuyo ben onun biraz hazir oldugunu hissetim ve ona yeni ic camasirlari alip giydirdim cogunun uzerinde cizgi flim karakterleri vardi sakin cisini ic camasirina yapma yoksa cope atariz bu cicileri dedim sonra pamperse dada yaptik simdi geceleri sariyorum altini ama cogu zaman bezi kuru uyaniyor cocuklarinizla inatlasmaktan kacinmanizi tavsiye ederim ben cok seviyonurum 2 ay sonra okula basiycaz tam zamaninda oldu darisi isteyenlere SEVGILER

canım ya al benden de o kadar çok istedim geçen yaz bu işi bitirmeyi hatta inanmazsın plajdayız bezi altında yok diye çişini tutuyordu ve çişi çok gelince eve gidelim anne diyordu ne zaman eve gitmek için altını bağlıyordum bezi inanılmaz derecede dolduruyordu o zaman 2,5 yaşındaydı şimdi aralık 7 de tam 3 olucak ama beceremedik etraftaki yaşıtlarını gösetrdim olmadı çeşit çeşit oturaklar müziklimi istersin ışıklımı olmadı kilotlarıda denedim ama o bezin üstüne giymeyi tercih ediyor:)en son bu kabızlık olayı son nokta oldu bıraktım kendi haline seninki ne kadarlık

benim küçük kızımda aralık 2004 doğumlu
hala bezlii biraz ugraştım ama bıraktım artık ne zaman isterse bırakıcaz:)
sanırım hoşuna gidiyo ugraşmam o yüzden inat etti bende uğraşmıyorum artık:)

akranlar bizimkiler kızlar biraz daha erkenci oluyor diyorlar ama erkekler daha geç ve inatçı oluyormuş ama bence çocuğuna göre değişiyor kız erkek diye ayırmak ne kadar doğrudur bilinmez bizimkide isterse tuvalete yapıyor ama bezden asla vazgeçmiyor bence bezlerin çok iyi olmasındanda kaynaklanıyor rahatsızlık hissetmedikleri için problem olmuyor haksızmıyım acaba?

Selam benim oğlumda 27/08/2004 doğumlu.Bizde geçen sene tuvalet alışkanlığını kazandık.şükür kolay atlattık Benim sizlere tavsiyem eğer tuvalet alışkanlığına başlıyacaksanız gecede bağlamayın çünkü gece bezlenen çocuklar rahatlığa alışıp gündüzde zorlanıyorlar bırakın bezi atın gitsin
Birde arkadaslar çocuklarınızla nasıl zaman geçiriyorsunuz onları paylaşalım ne dersiniz ........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…