3 yaş grubu anneleri

aynen katiliyorum kizim dogdugundan beri yataginda yatiyodu cünkü sessiz ve karanlik istiyodu odasini teyzem yada yengemlere gitdigimizde yatiya cok zorlaniyodum hatta esimle benim yanimda yatinca sabaha kadar mizmizliyodu :çok üzgünüm: taaki gecen yila kadar bi gece vakti ciglliklarla uyandi yanina kosdum kan ter icinde kalmis kalbi nasil carpiyo cikicak yerinden nerdeysse o gece zar zor yanimda uyudu ikinci gecede aynisini yasadik(artik rüyami gördü biseydenmi korktu bilmem)gene yanimda yatti yatis o yatisa.syapisik ikiz gibi olduk o geceden berikaydirigubbakcemile5ayiramiyorum artik babamizda hatta erken kalkdigi icin ise giderken sirf bizi rahatsiz etmemek icin misafir odasinda yatiyo hafta ortasi yazik:teselli:
suan ikinci cocuk planlari yapiyoruz allahim izin verirse ve olmadan önce hem uykusunu düzene sokmak istiyorum hemde yatagini ayirmak istiyorum insallah
ama sükürki uyudumu gece birdaha uyanmaz bezide brakali 1yil olcak geceleri bile kaldirmiyorum artik yatmadan önce yapiyo gelirsede kendi kalkiyo ama sildirmek icin beni cagiriyoa.s
yalniz bi sorunumuz daha var kizim süt icmiyo ya :çok üzgünüm:
yasina göre boyuda kilosuda fazla ama sonucda kalsium acisindan ve kemikleri acisindan süte ihtiyaci var ne yaptiysam olmuyo :çok üzgünüm: kakaolu denedim balli denedim sade denedim yok:çok üzgünüm:icersede soguk istiyo buzdolabindan cikar cikmaz doktorum dedi farketmez icsin yeterki diye ama onuda cok cani cekerse yardimci olun kizlar bana ltfennnnnnnnna.s.

canım ınanırmısın bende aynı seylerı dusunuyorum.ıkıncı cocugu bende ıstıyorum ama bende aynı problemı dusunuyorum.bunu bıle uyutmaya calısırken yoruluyorum ıkısıyle nasıl basedecem dıyorum.bızımkı bıde hala bezlenıyo.nasıl yapayım bılmıyorum.bıde yaptıktan sonra bezı ıslak mendılı alıp yanıma gelıyo degıs dıye.gelde sını olma ne yaptıysam olmadı.uyku bır tuvalet ıkı bıde yemek yemıyo uc...:roflol:

Selam kızlar,
Benimde 2005 doğumlu bir oğlum var....
Benim 2. çocuğum 7 yaşında bir ablası var ve inanılmaz rahatım...
Kızımda çektiğim hiç bir sıkıntıyı oğlumda yaşamadım...Kızım çok nazlı ve huysuz bir çocuktu sürekli ayağımda sallayark uyuturdum..
Ama oğlum 2 yaşından itibaren kendisi uyur..Yani oğlanın nasıl büyüdüğünü anlamadım.. 2 çocuk düşünen arkadaşlar aradaki yaş farkı ne kadar az olursa çocuklar o kadar bibirlerine düşkün oluyorlar.. bBenim çocuklar ikiz gibi hiç ayrılmıyorlar..
Süt konusuna gelince benim oğlum sütü hala biberonla içiyor..
Kızım pek süt sevmezdi, o yüzden oğlumu erkenden süte alıştırdım..
şimdi sütü çok seviyor içmeden uyumuyr ama bardakta içmiyor illa biberon olcak..

slm kızlar aranıza yeni katıldım
benimde 2005 haziran doğumlu bir oğlum var.
evimiz sobalı beşiğini kaldrdım sallanmadan uysun diye
kanepeye yatak yapıyorum illaki ortamıza girip yatıyor
sıkışırsa beni veya babasını atıyor rahatlıyor

selamlar..:1rolleyes:
bende geldım..
8 Hazıran 2006 dogumlu bır kızım var..:asigim:
cok sukur sımdılık bır problemımız yok ..:Saruboceq:
gec yatmaları konusunda dertlı olan arkadaslar var sanırım..
tek caresı var bunu cozmenın sabahları erken kaldırmak ..:smiley-cool:
en gec saat 8 de kaldırıyorum kızımı ..
halıyle ogleyın uykuya dalıyor ve en gec saat 10:30 da oda en gec gece uykusuna yatırıyorum..mirmirmirmir
her gece yatmadan once ve sabhaları kalktıgımızda sutumuzu aksatmadan ıcıyoruz..:içelim:
tuvalet sorunumu bu yaz cozmustuk zaten..
bez derdımız de yok gece 1 kez kaldırıyorum tuvalet ıcın..
yanınızda yatmasına ızın vermeyın cocuklarınızın..:1no2:
sızınle uykuya dalmak ıstıyorsa o uyuyuna dek bekleyın ama yanınızda uyuyakalmasına ızın vermeyın uykuya daldıgında alıp yatagına goturun sabah yatagından kalktıgını gorsun..
artık buyudugunu kendısının yatagı oldugunu anlatın bıraz mızıldanıcaktır ama kabullenıyorlar sonrasında..yerimseniben
sut ıcınde cıleklı nesquık var ondan alın onun sutun ıcıne katmasını soyleyın kendı bardagında kendı kasıgıyla karıstırsın..
cok guzel bır rengı ve kokusu var emınım hosuna gıdecektır..benneyaptımki
hem kendısı yaptıgı ıcın ıcmek ısteyecektır yanı en azından ben kızıma bunu yapıyorum herzaman ıse yarıyor..sositososito

selammm benimde 12 06 2006 dogumlu bir oglum var,ilk zamanlar çok zorluk çektik 2 sene geceleri hiç uyumadan agladık ama allahıma şükür şimdi her şeyimiz bitti,uykumuz gayet düzenli,sabah en geç 8 30 mutlaka kalkar kalkmasad ben kaldırırım öglende 1 saat kadar uyur akşamda 9 civarı uyuruz tuvalet sorunumuzda hal oldu,dishe arkadaşımın dedigi gibi eger çocugunuz erken yatmıyorsa erkenden kaldırın 1 haftalık uyku düzeni urun ve mutlaka çocugunuz uygulayın sonucunu alacaksınız.

Bütün annelere merhaba, Vakitli yatırıp kaldırma konusuna ve yanlız yatırılma konusunda benimde yaşadığım izlenim şu. İki çocuk büyüttüm ama uyku saatleri konusunda açıkcası zorlamadım. Kızımdada oğlumdada şunu fark ettim sizinle aynı paralelde gidiyor. Siz düzenli bir yaşam sunarsanız olanlarda ona uyuyor. Sadece yanında yatma konusunda sorunumuz vardı yeni yeni düzene girmeye başladı. Bensiz yatmıyordu bu sene Dishe nin dediği gibi yanında uyuyana kadar kaldım sonrasında yatağıma gittim. Geceleri biraz zorluk çeksede alıştı çok şükür. Bazen sesini duyuyorum kalkıp bakıyorum o kadar yada çişe tutmak için kalkıyorum. Tek zorlandığım konu da bu oldu kızımdan daha rahat büyüdü maşallah oğlum. Diğer konularda beni ne yordu nede üzdü bu yatak olayıda yoluna girdi. Bir tek sıkıntımız inatçı olması işte illah herşeyi kendi yapacak gamyoncuiremsu

merhaba arkadaşlar
benimde ağustosta 3 yaşına basıcak bi cadım var:)

ÇOK MERAKLIYIZ..fazlasıyla
ezandan cinselliğe artık biçok soru soruyo kızım
bu soruların sonu gelmicek gibi:))

Merhaba sevgili anneler benimde 01.06.2006 doğumlu bir oğlum var sizlere sormak istediği soru şu sizce 1. ve 2. çocuğun arasında kaç yaş fark olmalı yani 2. çocuk yapma zamanı ne zaman olmalı?

oğlum 2007 mart doğumlu arkadaşlar:)
Allah nasip ederse artık 3 yaş olacak, ve nedense hiç büyümesin istemiyorum cünkü şimdi okadar tatlı ki anlatamam, ona baktıkça bakasım geliyor. hele birde çalıştığım için akşamları onu şımartmamak için elimden geleni yapıyorum ama çok zölüyorum.
şimdilerde aramız biraz acık cünkü tuvalet eğitimindeyiz ve inatla bezimi cıkarmam diyor hayırlısı bakalım elbet birgün söyleyecek demi:):)

Herkese merhaba...benimde 04.07.2006 doğumlu bir kızım var..benim kardeşim olmadığı için kızımın bir kardeşi olmasını çok istedim..şimdi hamileyim 3 ayı doldurmak üzereyim..hayırlısıyla yeni bebeğim de yine temmuzda gelecek..(bu arada kızım 4 bende 6 temmuz doğumluyum)...bizimde uyku sorunumuz var hamile kalana kadar hala ayağımda sallıyordum sonra nasıl olduysa kendiside istemedi ve yanına yatınca uyumaya alılştı çok şükür..yalnız gece kalkıp yanımıza geliyor ve sabaha kadar da yatıyor şimdilik idare ediyoruz böyle ama bebek gelince ne yapıcaz bilmiyorum acilen odasında yatmaya alışması gerek..

2005 haziran doğumlu doğdu aya tezat cadı kızım eylül var ilk kzıma ragmen çok zor büyüyen bir çoçuk oldu ögrenme kabiliyeti çok yüksek fakat bir okadar inat ve bildiğini okuyan ve acayip derecede çok konuşan bir kızım var benim kızımında tek problemi uyku tamamen keyfi erken kaldırısam akşam 6 gibi uyuyor ve 9 kalkıyor uyutmamak için çok uğraşırdım ama bakardım yemek yerken uyur hatta komik ama bir kaç kere klozette bile uyuya kalmıştı şimdilerde o kadar kalmadı ama bir çoçuğa göre halen geç bir vakitte yatıyor ablası 12 yaşında 9 yatıyor o hala ayakta tuvalet egtiminide 2yaşında başladık ara unuttu kaçırdı falan ama bu yaptığından kendi kendine utanıp ablama sakın söyleme aramızda kalsın derdi ve 3 yaşında tamamen o sorunda ortadan kalktı zor büyüdü ama ona bakınca zaman hızlı akmış gibi geliyor ha bu arada şimdilerde büyümek istiyor acilen büyüyünce ilk yapacagı şey evlenmek ama nasıl planlar evlilik için o anlattıkça hoşumuza gidiyor gülüyoruz allah hepsine saglık versin zor zahmetli büyüyorlar ama onlar gönül bahçemizin nadide çiçekleri

merhaba beim oglum 29.11.2005 dogumlu bi ara gerçekten aşırı derece huysuzdu ne yapacagımı şaşırmıştım dogrusu sinirlerim çok bozulmuştu bu ara biraz düzeldik şükür. hasta olmayalımda gerisi önemli degil :))

Çok güzel bir konu başlığıymış neden sonra yazılmamış anlayamadım, tekrar aktif etmek istedim paylaşımlarınızı bekliyorum.

benm kızım var 3 yaşında, birde 3 aylık oğlum var. Kızım çok huysuz kreşe göndermek istemedm hem kendi çok hassas cok sık hasta olur hemde oğlum daha küçük ona hastalık getirir korkusundan, evde oyun ablası geliyor; ama onada devamlı huysuzluk yapıyor istedigim gibi oynamıyorlar. Ablamız ii sabırlı biri surekli ikna etmeye çalışıyo gel şu faaliyeti yapalım, gel oyun oynayalım bizimki surekli seni istemiyorum ,sen git, oynamıcam, istemiyorum havasında napcam bilemedm aslında cok da sıkılgan birisidir kreşde baya zorlancak ara geçiş olsun dedm bu abla, ama istedigim gibi olmadı. Acaba haftasonu bi spora faaliyet bişeye mi götürsem bi fikriniz öneriniz var mıdır?

Onlara Ne Yapacaklarını Söylemekten Vazgeçin.
Elbette çevrelerindeki dünya hakkında daha fazla şey öğrenirlerken çocukların rehberliğe ihtiyaçları vardır, ancak bu hayatlarının her alanında ne yapacaklarının söylenmesine ihtiyaç duydukları anlamına gelmez! Bunun yerine kendileri için seçilecek etkinlik ya da eylemler hakkında onlara sorun. Çocuklarınıza hayatlarını nasıl yaşayacakları konusunda gereksiz talimatlar vererek onları bombardımana tutmak, kızgınlıklarını tetikler ve yaratıcılıklarını engeller, çünkü onlar için tüm düşündüklerini zaten yerine getirmiş olursunuz!

Bu tavsiye, oynamak istedikleri oyunlardan ve giymek istedikleri kıyafetlerden tutun da sürdürmeyi umdukları kariyer planlarına kadar geçerlidir. ‘Sosyolojik Spektrum’ dergisinde yayınlanan araştırmalar, ebeveynleri tarafından daha fazla özgürlük verilen çocukların, yakından izlenen veya “helikopter ebeveynlik” uygulanan çocuklara kıyasla, üniversite yıllarında kaygı, depresyon veya başarısızlıkla karşılaşma olasılıklarının daha düşük olduğunu göstermektedir.

Gerçekçi Olmayan Beklentilerinizden Vazgeçin.
Çocukların da insan olduğunu unutmayın ve hiçbir insanoğlu mükemmel değildir. Değerli bir kişi olarak dikkate alınmak için bazı şeylerde (hatta her şeyde!) “en iyi” olması gerektiğine inanması bir çocuk için son derece stresli bir durumdur. Hepimizin kendi kişisel güçlü ve zayıf yönleri var. Çocuklarınızla, hem açık hem de dolaylı şekilde, onların kendi eşsiz yeteneklerini takdir ettiğinizi anlayacakları şekilde iletişim kurun.

Aşırı Korumacı Olmaktan Vazgeçin
Olası her türlü sonuç veya felâket hakkında endişelenme eğilimi gösteren biriyseniz, bu tutumun ebeveynliğinize yansımamasına dikkat edin. Çocukların yeni deneyimler kazanma ve kendi hatalarını yapabilme özgürlüğüne ihtiyaçları vardır. Çocuğunuzu tehlikeli olacağı ihtimaline karşı yeni fırsatlardan veya faaliyetlerden mahrum bırakırsanız, çocuğunuz dünyayı güvensiz bir yer olarak öğrenecektir. Sonuç olarak, gelecekte olumlu risk alma ihtimalleri azalacaktır.

Onlar Adına Karar Vermekten Vazgeçin.
Başarılı yetişkinlerin hepsinin öğrenmesi gereken önemli bir beceri, nasıl sağlıklı kararlar alacağıdır. Bu yetenek çocukluk çağında geliştirilmelidir. Çocuğunuza, bir hobi veya önemli bir üniversite seçmek gibi hayat seçimleri yapma konusunda yardım etmelisiniz, ancak nihayetinde karar verme sorumluluğunun kendilerine ait olması gerektiğini açıkça belirtmelisiniz. Zarar verici sonuçlara neden olabileceği için, oluşturacakları CV yi veya yaşamlarını planlamaya kalkışmayın. Araştırmacı Bill Deresiewicz’in 2014 tarihli “Mükemmel Koyun” adlı kitabı, akademik anlamdaki aşırı ilginin çocuğun depresyon, endişe ve yaşamındaki başarısızlık korkusu riskini arttırdığını ikna edici bir görüş olarak sunuyor.

Hatalarından Dolayı Onları Suçlamaktan Vazgeçin.
Herkes hata yapar ve bu çocuğunuz için de geçerli. Eğer bir hata, açıkça akıl almaz bir kararın sonucu değilse, çocuğunuz hata yaptığında onu gerekli olduğundan fazla suçlamayın. Hatalar genellikle yeni bilgiler edinmek için değerli birer vesiledir. Çocuğunuzla oturun ve hatalarından neler çıkarabileceğini, bir dahaki sefere nasıl daha iyi kararlar verebileceğini konuşun.

Zekalarını Övmekten Vazgeçin.
Çocuklar zekasından ziyade çabalarından ötürü övüldüklerinde, gelecekte kendilerini daha da çaba harcamaya eğilimli hissederler. Bir çocuğu zekasından dolayı övmek, değişmez bir özellik için onları övdüğünüz anlamına gelir ve bu da onların kendilerini geliştirmeleri için teşvik edecek hiçbir şeyin olmaması demektir.

Çok Fazla Aile Kuralı Koymaktan Vazgeçin.
Sonuçta çocuklar bazı sınırlara ihtiyaç duyarlar ve onlara yanlışlar arasında doğru olanın öğretilmesi gerekir. Bununla birlikte, aşırı derecede katı bir aile yapısı, sürekli kuralları ihlal etmekten korkarak yaşıyorlarsa, çocuklarda gereksiz endişelere sebep olabilir. Buna ek olarak, daima aynı şekilde hareket etmek zorunda oldukları aile makinesinin çarkında, kendilerini sadece bir diş gibi hissetmeleri, yaratıcılıklarını bastırabilir. Colorado-Boulder Üniversitesi’ndeki psikologlar tarafından yapılan araştırmalar, büyük ölçüde planlanmış bir çocukluk ile karar verme yeteneği eksikliği arasındaki bağlantıları ortaya çıkarmıştır. Açıkça bir fayda sağlamıyorsa, aile kurallarını değiştirmeye veya onlardan kurtulmaya kendinizi hazırlayın.

Düşünce ve yaklaşımlarınızı değiştirmek zaman alabilir, özellikle aşırı korumacı ve aşırı ilgili aileler tarafından yetiştirildiyseniz. Genel olarak, psikolojik araştırmaların, dikkatli ve özgür bir ebeveynlik tarzını, hayatlarında gerçekten mükemmel ve aynı zamanda kendilerini mutlu hissetmeleri için çocuklarınızı teşvik etmenin en iyi yolu olarak desteklediğini unutmayın. Çocuklarınızla hayatın tadını çıkarın ve onlara olan sevginizi günlük olarak göstermeye gayret edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam kızlar 3 yasında oglum var 14 ayından berı krese gıdıyo almanyadayım ıkı dılıde konusuyo. Kardes dusunuyoruz bu aralar hayırlısı Allahtan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…