Hiç kulak testi yaptırdınizmi benim oğlum duymazdan geliyordu yaptırdım neyse ki bişe cikmadi. Onun oranları varmış mesela sağ kulak yüzde 30gibi oda çok etkiliyor çocukları. Doktorlar fiziksel sorun yoksa kreşi oneriyor direk.
Evet bende mesela arkasını çevirip kolunu kaldır ayağını kaldır gibi komutlar veriyordum. Zaten sizinki sanki daha çok kucuk. Benim oğlum o yaşta çok ağlar di okul sayesinde toparlandi. Şimdi beş yaşında ömrümden ömür gitti. Hele o doktor randevuları dan önceki korkuyu anlatamam. Anladım ki boşa panik yapmışım her çocuğun gelisimi farklı oluyor. Hele de erkek çocukları benim oğlum 3 ay içinde birden açılmıştı.Yeni dogdugunda kulak testi yaptilar ve bir kulagi testi hemen onayladi diger kulagi cevap vermedi bir kac denemeden yani 5 deneme sonrasi cevap verdi tamam dediler ama mesela kapiyi anahtarla acinca hemen kosuyor yada uyurken odanin kapisini bakmak icin actigimda kapi gicirtisindan uyaniyor pek sanmiyorum kulaginda problem oldugunu yani az bir isitme kaybi olsa bu seslerin farkina varmaz diye düsünüyorum
Kac aylikken konusmaya basladi birden mi konustu cok kafama takiyorum sürekli agliyorumEvet bende mesela arkasını çevirip kolunu kaldır ayağını kaldır gibi komutlar veriyordum. Zaten sizinki sanki daha çok kucuk. Benim oğlum o yaşta çok ağlar di okul sayesinde toparlandi. Şimdi beş yaşında ömrümden ömür gitti. Hele o doktor randevuları dan önceki korkuyu anlatamam. Anladım ki boşa panik yapmışım her çocuğun gelisimi farklı oluyor. Hele de erkek çocukları benim oğlum 3 ay içinde birden açılmıştı.
kreşe devam et, tv cep telefonu bilgisayarı kapat.çocuğun normal.benimki dört yaşında zeka yerinde.konuşması halen akıcı değil.normal yani.Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
muhtemelen tek çocuk sizinki bir de erkek olması geciktiriyor süreci.dediğiniz anlıyorsa sorun yok.saçına dokun, burnun nerede diyordum yapıyordu hepsini sms konuşsıyordu srtık beş yaşına kadar konuşur benim oğlan.babası da öleymiş.genetik bizimki.Kac aylikken konusmaya basladi birden mi konustu cok kafama takiyorum sürekli agliyorum
Yok hırçın değil ama bazen anlatamayınca sinirleniyo. Işine geldiği gibi davraniyor. Çise bile yeni alışıyor, sıkılıyo bez bağla diye ısrar ediyor. Benim ki biraz rahat yani bende sıkmıyorum abisinde çok hatalar yaptim bunda daha bi serbestim. Tabiki konuşan çocuk görüncede hemen bende birşey anlatiyim modundaaslinda oyle ama bu hircinligi yoruyo beni konusursa belki duzelir diyorum.bak seninkinin abiside varmis ona ragmen konusamiyo dah diyosun.hircinmi peki
Evet tek cocuk yasiti yok yaninda ben cok ilgileniyorum yinede yasitlari kadar faydali olamuyorummuhtemelen tek çocuk sizinki bir de erkek olması geciktiriyor süreci.dediğiniz anlıyorsa sorun yok.saçına dokun, burnun nerede diyordum yapıyordu hepsini sms konuşsıyordu srtık beş yaşına kadar konuşur benim oğlan.babası da öleymiş.genetik bizimki.
Canim benim oglumda konusmadi bnde kulak doktorlarina kadar goturdum dumuyor mu diye erkek cocuklarinin geneli gec konusuyor telas etme birden aciliyor dilleri fazla televizyon izletme parklara gotur yasitlari ile iletisim kursun hircin olmasinin nedeni istedigini anlatamiyor olmasiKizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
Nedense kendimi sana bi yakin hissettim o yuzden uzulme aysegul deyip sarilasim geldi.Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
100 kelime elbette iyi.Oyle guclu birakiyoki kendine yere kaldirabilene ask olsun,taklasinca dahada hircinlasiyo ellerini duvara vuruyo dolaplarin kapaklarini carpiyo.ne yapacagimi sasirip uzaklasiyorum odadan.100 kelime iyimi bilmiyorumki baska cocuklar catir catir konusunca 100kelimenin adi bile edimez. Doktora gittikten sonra televizyonu günde yarım saat kadar ancak izletiyorum. Kitap okuyayım deyince oralı bile olmuyor kitabı tutup fırlatıyor öyle uslu bir çocuk değil ki hem çok hareketli hem çok hırçın
Renklihatun 28aylikken oglumda 3 5 kelime soyluyordu o kadar hala konusamiyor cok uzuluyorum
Bağırsak düzeni nasıl ? Tuvalete çıkabiliyormu?Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
Bazen anne yetmiyor sanırım,akrana ihtiyaç duyuyorlar.Nedense kendimi sana bi yakin hissettim o yuzden uzulme aysegul deyip sarilasim geldi.
3 yas demissin ama hafta bile cok fark ediyor benim oglum 44 aylik suan 36 ayliga gore inanilmaz fark var 3 yasindayken normal cocuklarin 2 yas konusmasi gibiydi tv tablet video izletmezdim. Dogdugu gunden beri gurbette olmam sebebiyle tek arkadasim o oldu hep ama hep sohbet eder anlatirdim herseyi hergun ev turu yapar ilgisini ceken seylerin isimlerini tek tek soylerdim ama yok acilmiyordu oyleki isyana gidiyordum neredeyse derken 40 aylikta yapraklar kimildamaya basladi 41 42 derken 44. Ayimizda yasitlarimizla aradaki farki epey kapattik. Bu surede ozel birsey yapmadim cunku yaptiklarim kar etmiyor diye 36 aydan sonra saldim cayira. Zamani gelince acildi. Hatta esim il disina cikti gecen hafta dondugunde kulaklarina inanamadi cunku inanilmaz fark vardi bizim minigin konusmasinda hic uzulme sadece gozlemle yetenekleri iyiyse anliyor anlatiyorsa bisekilde acilacaktir.
Ay uzun yazdim kusura bakma ama yaninda olsamda gozlerine baka baka anlatsam istedim birden o yuzden uzun cikti hakkini helal et
Kesinlikle katiliyorum. O detayi atlamisim bende bizimde yeni bir komsumuz oldu sizinki gibi ani bir degisim yapmasa ilerlemede cok yardimci olduBazen anne yetmiyor sanırım,akrana ihtiyaç duyuyorlar.
Büyük oğlumla biz de sizin gibi yalnızdık.
Eşim çok çalışıyordu,tek konuşan bendim,herşeyi anlatıyordum.
Şarkılar söylüyordum.Şarkıları hiç tekrarlamıyordu.
Bir ara kuzenimle 3 gün geçirdik.
Onun oğlu biraz daha büyüktü.
Onunla koşup oynadılar eğlendiler,eve döndük,o akşam kendiliğinden şarkıları söylemeye başladı.
Sanki bir düğmeye basılmış gibi.
Benim de oğlum üç yaşından sonra konuşmuştu ve sizin çocuğunuz gibi çok hırçındı. Geç konuşan çocukların hırçın olmalarının sebebi kendilerini ifade edememeleri.Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?