- Konu Sahibi meryemmeryem
-
gerçekten sizi zor durumda bırakmışlar biraz anlayışsızlık yapmışlar 3 yaşında bir çocuk ve ikizlere tek başına bakmanız mümkün değil yakın bi arkadaşımın 8 aylık ikizleri var başka çocuğu yok ona rağmen hala hergün annesi geliyo hatta gecede kalıyo tek başıma baktığım sınırlı diyo çünkü ikisi aynı anda uyanık olduklarında tek başına bakması zor bi biri ağlıyo meme istiyo biri altına yaqpı falan filan bence maddi imkanınız varsa bi yardımcı tutabilirsiniz evli ablanızda yardımcı olur en mantıklı çözüm bu gibi kimseye minnetinizde olmaz
Ne çok beklentiniz var yakınlarınızdan.
sanki size yardım etmeye mecburlar gibi yazmışsınız.sonuçta onlar demedi herhalde size çocuk yapın diye.
durumunuz varsa yardımcı tutarsınız veya yaşlı da olsa anneniz kayınvalideniz bir süre ablanız gelene kadar size yardımcı olabilirler.
bu arada Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin kızlarınızı.
Ne çok beklentiniz var yakınlarınızdan.
sanki size yardım etmeye mecburlar gibi yazmışsınız.sonuçta onlar demedi herhalde size çocuk yapın diye.
durumunuz varsa yardımcı tutarsınız veya yaşlı da olsa anneniz kayınvalideniz bir süre ablanız gelene kadar size yardımcı olabilirler.
bu arada Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin kızlarınızı.
sanırım yanlış anladınız beni ben kimse bana bakmak zorunda değil demedim
ablam önce bana söz verdi ben bakarım dedi bende kendimi ona göre ayarladım
sonuçta bir yabancının bana yardım etmesinden bin kat iyidir kendi ailemden birinin olması
ayrıca çocuk yapmak yapmamakla alakası yok bu durumun kusura bakmayın ama kardeşlik böyledir
onunda bana ihtiyacı olduğu anlarda hep yanında oldum bugüne kadar
ben çalışan bir anneyim oğluma ablam baktı bugüne kadar birbakıcıya vereceğimiz paranın fazlasını verdim
bunu söylemek istemezdim mecbur kaldım,bana göre çocuk bakmak çok zor emek ister karşılıksız bırakamam annem bile olsa
oğlumu sabah evine bırakıp akşam aldık ablam evime gelip gitmekle yorulmasın dedim vs vs
düşündüğünüz gibi bir olay yok aslında
sadece bugüne kadar tamam ben bakarım demişti son ay böyle bişey yapması beni kırdı
bu nasıl bi tarz anlamadım sanırım çocuğunuz yok onun için bukadar rahat bencilce bi konuşma bence arkadaşın sorusunu ii okuyun yeni evlisiniz sanırım herşeyi gülüm canım olarak düşünüyosunuz başınıza gelince bizleri çok ii anlarsınız ozaman hak verirsiniz
meryemmeryem
merhaba, ben de 5 aylık ikiz bebek annesiyim ve ilk çocuklarım.
sen benden daha şanslısın en azından bir çocuk büyüttün ve şu an 3 yaşında tecrübelisin.
benim ilk bebeklerim tecrübe sıfır.herşeyi okuyarak araştırarak yapıyorum.
ben şu ana kadar yalnız baktım lohusalıkta dahil. eşim akşamları yardımcı oluyordu.
Çok kızıyordum beni yalnız bırakanlara ( anne ve k.v. gibi) ama şimdi iyikide yalnız kalmışım diyorum.çok çabuk alıştım,pratik oldum ve bebeklerimin dilinden anladım.
ilk aylar beslenme ve uyuma modunda oldukları için yalnız başedebiirsin.ama bu arada ev işi ve yemek tabikide uyku yu unutman hatta mimumumda tutman gerekecek. ablan da yakınmış en azından 3 yaşındaki oğlunu parka götürüp oyalayabilir sen de ikizlerine hayli hayli vakit ayırmış olursun.
Henüz bir yardımcı ile anlaştım çünki bebekler hareketlendi ve gündüzleri 3 saatten fazla uyumuyorlar,enerjim bitti,yorgun düştüm
sana önerim ;ikisini aynı anda besle,uyut,temizle ki sana da azda olsa vakit kalsın.
ve 2011 ikiz annelerinin formu var ve çoğumuz yalnız bakıyoruz bebeklerimize.İnşallah her şey çok güzel olur
çocuk konusunda çok uç düşüncelere sahibim
bana göre başkasına güvenip de çocuk yapılmaz buna anne,kardeş ve eş de dahil
ben çalışmayan kadınların güvencesi olmayan kadınlarında maddi yönden sırf eşine güvenip çocuk yapmasına karşıyım neyse o ayrı konu
Allah kolaylık versin kimseye kızıp küsmeye alınmaya hakkın yok bence
mümkün değil kendine yazık edersin
kırılma sebebinizi anlıyorum,gayet açık net ifade etmişsiniz.söz verip daha sonra ertelemesi elbette kırıcı.
ama tek kişiye bağlanmayınız o halde,insanlık hali belli olmuyor demek ki.başka ablanız varmış,anneniz kayınvalideniz varmış.
diğer oğlunuza ablanız bakmış zaten.ikizlere de evet bakabilir ama
biraz da gelinin gönlü hoş olsun,ona da yardım etsin değil mi?
direk ablanıza,abinize yüklenmemelisiniz.belki bilmediğiniz aralarında geçen başka bir durum var.ablanız gelene kadar diğer yakınlarınız idare edebilir.
en son denebilecek de kırılıp gücenip konuşmamak yerine,gayet açık bir şekilde ablanızla verdiği söz hakkında şu anki düşüncelerini sormak.
eğerki gelinimizin abimin çocuğuna bakacak kimse olmasaydı sesimi çıkarmazdım
ama yan tarafında diğer gelinimiz var bakayım diyor,arka sokaklarında annesi var ablası var
teyzesi halası var, ben bu anlayışı abim ve gelinden beklerdim
bizim çocuğa bakacak bu kadar adam varken senin daha çok ihtiyacın var demeleri gerekmezmiydi
ama sorun bu değilki siz konunun içinden konu çıkarıp yazıyorsunuz bunu isteseydim bu konuyu derdim var bölümüne açardım
öyle yada böyle tek istediğim 3 çocukla tek başıma baş edebilirmiyim buydu
burda ikiz ve üçüz anneleri var onların tecrübelerini istedim sadace
ALLAH yardımcın olsun cnm kımseye kın tutma ıcınde ama kırılmakta haklısın bırde hamılelık psıkolojısı bende cok alıngandım son zamanlar eger ımkanın varsa bı yardımcı tutarsın yanına en azından kımseye muhtac olmassın parana gecer sozun..
lafım yanlıs anlasılmasın ama ben ınsanlara mınnet etmeyı sevmem bu herkes ıcın gecerlı umarım guvenılır bırını bulursun cnm
kırılma sebebinizi anlıyorum,gayet açık net ifade etmişsiniz.söz verip daha sonra ertelemesi elbette kırıcı.
ama tek kişiye bağlanmayınız o halde,insanlık hali belli olmuyor demek ki.başka ablanız varmış,anneniz kayınvalideniz varmış.
diğer oğlunuza ablanız bakmış zaten.ikizlere de evet bakabilir ama
biraz da gelinin gönlü hoş olsun,ona da yardım etsin değil mi?
direk ablanıza,abinize yüklenmemelisiniz.belki bilmediğiniz aralarında geçen başka bir durum var.ablanız gelene kadar diğer yakınlarınız idare edebilir.
en son denebilecek de kırılıp gücenip konuşmamak yerine,gayet açık bir şekilde ablanızla verdiği söz hakkında şu anki düşüncelerini sormak.
tarif edin lütfen tarzımı buyrun..
çocuğum yok olduğunda da yaşlı kayınvalideme ben de bel bağlamam.mutlaka güvenilir bir bakıcı bulunur,çalışıp çocuk büyüten anneler sadece siz değilsiniz.etrafımızda birçok örneği var.bencillikle ne alakası var ayrıca,benimle alakalı bir durum mu var da bencilce düşünücem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?