3 yaş oğlum ve birde ikizler geliyor..tek başıma bakabilir miyim :(

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
şu güne kadar bir sıkıntımız yoktu bakım konusunda
3 yaşında bir oğlum var maşallah çok akıllı bir çocuk bana çok fazla yükü olmaz evde
sadece evden dışarı çıkamıyorum bugünlerde onuda eve hapsediyorum üzüyor bu durum beni
neyse kısmetse 1 ayımız var ikiz kızlarımda gelecek
yan apt oturan bir ablam var onunda 7 yaşında oğlu var
birde bekar ablam var
doğumdan sonra bekar ablam ve evli ablam(fırsat buldukça gün içinde) bana yardımcı olacaklardı
annem ve kayınvalidem yaşlı dolayısıyla çocukla uğraşamazlar ama kayınvalidem en azından gelip yemek felan yapabilir
onun dışında her 15 güne bir kadın geliyor temizlik için neyse böyle planlamıştık

aynı zamanda yakın ilde oturan abiminde 4 aylık kızı var ve yengem bu hafta işe başladı
bekar ablam onun yanına gitti dün ve onun bebeğine bakıyor,
bu durum beni o kadar çok kırdı ve üzdü ki anlatamam
yengemin yakınında oturan ailesi var evde kızkardeşi var bekar annesi genç dinamik teyzesi halası hepsi genç ve müsaitler
onlarda abimin bebeğine bakabilirler değilmi
ama beni böyle yalnız bıraktılar

gün içerisinde kasılmalarım oluyor erken doğum riskimiz var
doktorum dinlenmen lazım diyor
evde hiçbi iş yapmıyorum ama oğlum var 3 yaşında ister istemez yoruyor beni
aniden doğum yapabilirim ablama ve abime yengeme söyledim
sizin bebeğe yenegemin ailesi bakabilir onlar baksın dedim
ama inat ettiler beni bu halimde bıraktılar
çok zoruma gitti ne yapacağımı şaşırdım

şimdi pat diye doğum yapsam ikizler ve birde oğlum nasıl yapacam tek başıma
evli olan ablam yan apt.saolsun o yardıma gelirim diyor ama onunda çocuğu var okula gidiyor
kızcağız hangi arada gelsin bana
kayınvalidem gelse bile çocukla ilgilenemez çabucak yorulur

şimdi o kadar sinirlendimki ablamada abimede küstüm aramıyorum onlar aradığındada açmayacam
kırılmakta kızmakta haksızmıyım

sizlerle paylaşmak istedim sizce tek başıma yapabilirmiyim bilemiyorum ?????
allaha dualar ediyorum bana güç ver çocuklarıma tek başımada kalsam bakayım diye
şaşırdım kaldım kızlar yaa ne yapsam bir akıl verin bana

gerçekten sizi zor durumda bırakmışlar biraz anlayışsızlık yapmışlar 3 yaşında bir çocuk ve ikizlere tek başına bakmanız mümkün değil yakın bi arkadaşımın 8 aylık ikizleri var başka çocuğu yok ona rağmen hala hergün annesi geliyo hatta gecede kalıyo tek başıma baktığım sınırlı diyo çünkü ikisi aynı anda uyanık olduklarında tek başına bakması zor bi biri ağlıyo meme istiyo biri altına yaqpı falan filan bence maddi imkanınız varsa bi yardımcı tutabilirsiniz evli ablanızda yardımcı olur en mantıklı çözüm bu gibi kimseye minnetinizde olmaz

evt canım tek başıma gözüm kesmiyor tabiki mümkün deil bu offf
en azından baştan beri bana güven vermeselerdi en azından bir bakıcı arayışına girerdik
eve temizlik için gelen bir bayan var şimdi haftada bir geliyor
en azından tanıyorum kaç yıldır ayrıca bu kişi kayınvalidemin evinede gidiyormuş eskiden eşimin çocukluğunu bilir tanır
onunla görüşeyim diyorum
sabah gelsin akşama kadar hem ev işlerimi yapsın hemde bana yardımcı olsun birde evli ablam veya kayınvalidemde gelsin gün içerisinde
offf eşimlede konuşmadım daha bu akşam konuşacam bakalım nasıl bir çözüm buluruz
allahım tüm annelerin yardımcısı olsun çok zor yaa

Ne çok beklentiniz var yakınlarınızdan.
sanki size yardım etmeye mecburlar gibi yazmışsınız.sonuçta onlar demedi herhalde size çocuk yapın diye.
durumunuz varsa yardımcı tutarsınız veya yaşlı da olsa anneniz kayınvalideniz bir süre ablanız gelene kadar size yardımcı olabilirler.
bu arada Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin kızlarınızı.

sanırım yanlış anladınız beni ben kimse bana bakmak zorunda değil demedim
ablam önce bana söz verdi ben bakarım dedi bende kendimi ona göre ayarladım
sonuçta bir yabancının bana yardım etmesinden bin kat iyidir kendi ailemden birinin olması
ayrıca çocuk yapmak yapmamakla alakası yok bu durumun kusura bakmayın ama kardeşlik böyledir
onunda bana ihtiyacı olduğu anlarda hep yanında oldum bugüne kadar

ben çalışan bir anneyim oğluma ablam baktı bugüne kadar birbakıcıya vereceğimiz paranın fazlasını verdim
bunu söylemek istemezdim mecbur kaldım,bana göre çocuk bakmak çok zor emek ister karşılıksız bırakamam annem bile olsa
oğlumu sabah evine bırakıp akşam aldık ablam evime gelip gitmekle yorulmasın dedim vs vs
düşündüğünüz gibi bir olay yok aslında

sadece bugüne kadar tamam ben bakarım demişti son ay böyle bişey yapması beni kırdı

Son düzenleme:
meryemmeryem
merhaba, ben de 5 aylık ikiz bebek annesiyim ve ilk çocuklarım.
sen benden daha şanslısın en azından bir çocuk büyüttün ve şu an 3 yaşında tecrübelisin.
benim ilk bebeklerim tecrübe sıfır.herşeyi okuyarak araştırarak yapıyorum.
ben şu ana kadar yalnız baktım lohusalıkta dahil. eşim akşamları yardımcı oluyordu.
Çok kızıyordum beni yalnız bırakanlara ( anne ve k.v. gibi) ama şimdi iyikide yalnız kalmışım diyorum.çok çabuk alıştım,pratik oldum ve bebeklerimin dilinden anladım.
ilk aylar beslenme ve uyuma modunda oldukları için yalnız başedebiirsin.ama bu arada ev işi ve yemek tabikide uyku yu unutman hatta mimumumda tutman gerekecek. ablan da yakınmış en azından 3 yaşındaki oğlunu parka götürüp oyalayabilir sen de ikizlerine hayli hayli vakit ayırmış olursun.
Henüz bir yardımcı ile anlaştım çünki bebekler hareketlendi ve gündüzleri 3 saatten fazla uyumuyorlar,enerjim bitti,yorgun düştüm
sana önerim ;ikisini aynı anda besle,uyut,temizle ki sana da azda olsa vakit kalsın.
ve 2011 ikiz annelerinin formu var ve çoğumuz yalnız bakıyoruz bebeklerimize.İnşallah her şey çok güzel olur

bu nasıl bi tarz anlamadım sanırım çocuğunuz yok onun için bukadar rahat bencilce bi konuşma bence arkadaşın sorusunu ii okuyun yeni evlisiniz sanırım herşeyi gülüm canım olarak düşünüyosunuz başınıza gelince bizleri çok ii anlarsınız ozaman hak verirsiniz

çocuk konusunda çok uç düşüncelere sahibim
bana göre başkasına güvenip de çocuk yapılmaz buna anne,kardeş ve de dahil
ben çalışmayan kadınların güvencesi olmayan kadınlarında maddi yönden sırf eşine güvenip çocuk yapmasına karşıyım neyse o ayrı konu
Allah kolaylık versin kimseye kızıp küsmeye alınmaya hakkın yok bence

Slm Meryem öncelikle allahım saglikla kızlarını kucağına almayı nasip etsin
Bence yanlız bakamazsın oğlun çok yanlız kalır iki bebekler uğraşmak kolay değil
Benimde üçüz kızlarım var gündüz yardımcım var gecede annem geliyor sagolsun hep iki kisi bakıyoruz ama ben ona rağmen çok yorgunum bitkinim belim bacağım ağrıyor yorgunluktan birde benim cadılar uykuyu halen sevmiyorlar gece uyanıyorlar sık sık
Yani diyeceğim çok yıpranırsın yanlız durumunuz iyiyse bir yardımcı ara kendine en kısa zamanda ayarla

kırılma sebebinizi anlıyorum,gayet açık net ifade etmişsiniz.söz verip daha sonra ertelemesi elbette kırıcı.
ama tek kişiye bağlanmayınız o halde,insanlık hali belli olmuyor demek ki.başka ablanız varmış,anneniz kayınvalideniz varmış.
diğer oğlunuza ablanız bakmış zaten.ikizlere de evet bakabilir ama
biraz da gelinin gönlü hoş olsun,ona da yardım etsin değil mi?
direk ablanıza,abinize yüklenmemelisiniz.belki bilmediğiniz aralarında geçen başka bir durum var.ablanız gelene kadar diğer yakınlarınız idare edebilir.
en son denebilecek de kırılıp gücenip konuşmamak yerine,gayet açık bir şekilde ablanızla verdiği söz hakkında şu anki düşüncelerini sormak.

tarif edin lütfen tarzımı buyrun..
çocuğum yok olduğunda da yaşlı kayınvalideme ben de bel bağlamam.mutlaka güvenilir bir bakıcı bulunur,çalışıp çocuk büyüten anneler sadece siz değilsiniz.etrafımızda birçok örneği var.bencillikle ne alakası var ayrıca,benimle alakalı bir durum mu var da bencilce düşünücem.

saol canım mutlaka okuyacam ordaki tecrübeli anneleri

burada sadece bir tek sorunumu paylaşıp tecrübeli annelerden düşüncelerini istedim
onun haricindeki konulara anlatmak sizide sıkar
ben aklı başında olgun bir anneyim kocama dahi güvenipte çocuk yapmam
ben korunmama rağmen hamile kaldım ve ikiz allah böyle uygun görmüş dedim
çevremde bakacak kimsem yok diye aldırsam daha mı iyiydi
ben şunu anlamıyorum sadece bir başka kişinin bana veya çocuğuma bakmasındansa kendi ailemden birinden yardım istememin nesi garip bunu anlamıyorum

mümkün değil kendine yazık edersin

evt canım çok zor olacak tek başına altından kalkamam gibime geliyor

Son düzenleme:
hepinize fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim
bir bakıcı bulacam en kısa sürede olmayacak tek başına anladım

ALLAH yardımcın olsun cnm kımseye kın tutma ıcınde ama kırılmakta haklısın bırde hamılelık psıkolojısı bende cok alıngandım son zamanlar eger ımkanın varsa bı yardımcı tutarsın yanına en azından kımseye muhtac olmassın parana gecer sozun..

saol canım kimseye kin tutman normalde dediğin gibi evde birçocuk var,ikiz hamileyim son ayımdayım erken doğum riskleri vs belkide bunaldım hamileliktendir kırılganlığım
ama öyle dediğin gibi haklısın en iyisi bu işi yapan birini bulmak napalım yoksa altından kalkamayacağım

lafım yanlıs anlasılmasın ama ben ınsanlara mınnet etmeyı sevmem bu herkes ıcın gecerlı umarım guvenılır bırını bulursun cnm

ilk yorumunla yukardaki yorumunu karşılatırırsan ne demek istediğimi anlarsın kimse kimseye güvenerek çocuk yapmıyo bu bir ikincisi doğuma bir ay kalaya kadar bakıcam denilipte 1 ay kala bakmıcam denilmesi insanı ne kadar zor durumda bıraktığını tahmin bile edemezsiniz o dediğiniz güvenilir bakıcı hemen 1 ay ayda bulunmuyo buda üç ayrıca şunuda eklemek isterim sadece çalışıp çocuk büyüten anne ben değilim ama çalışıp çocuk büyüten halinide ancak çalışıp çocuk büyütürken anlıycaksınız tabi çocuk olunca çalışaksanız uzaktan bakınca inanın çok farklı oluyo içine girince çok farklı

ben hamile kaldığımda herkes bana destekçiydi,hatta kayınvalidem ve kayınpeder yanımıza taşınacaktı,ben çalışmaya devam edecektim..vs vs vs
sonra ben iyice ağırlaştım evde oturamaz haldeydim, oğlum anasınıfına başladı onu getirip götüremiordum bile ,bir arkadaşın babasından rica ettik,daha doğrusu bize acıdılar ,o getirip götürdü sonra ben sancılandım gece doğum diye yatırdılar ,telefon açtı eşim gelsek mi ki dendi,neyse doğum durduruldu evde yattım ben doğuma kadar gidip geleyim eve dedi kayınvalidem :)

sonra kırkım çıktı ve ben başbaşa kaldım 3 çocukla, tabiki kendi bakacak dendi,hiç sesimi çıkarmadım şu an 17 aylığız kimseye minnetim yok,çalışmıorum ama kendim bakıorum oyüzden de kimse laf söylemior,oğlumun dersleriyle de ben ilgileniorum,kızlarıma da tek bakıorum,Allah öyle güzel güç verior ki ayrıca böyle olan tek kişi ben değilim,çoğu tek bakıor,o kadar gözün korkmasın,imkanın varsa yardımcı bile tutarım diorsun,ablan varmış

benim günlerce kapımı çalan olmadı burda hiç kimsemiz yok,sadece 1 saatliğine biri gelse de kouşup muhabbet etsek diordum yardımdan geçmiştim ,ablan sana gelse biraz kafan dağılır o bile yeter yardım etmesin ,sadece konuşun dertleşin o bile yeter

sen hiç kimseyi düşünme,onlar çocuklar doğduktan sonra anlayacaklar ,şu an her şey hikaye gibi geliordur,ancak yaşanınca biliniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…