3 yaş oğlum ve birde ikizler geliyor..tek başıma bakabilir miyim :(

ayy canım benim içime su serptin desem yalan olmaz,böyle tecrübeleri okuyunca cesaretleniyorum
aslında zorda olsa yanımda yabancı bir yardımcı istemiyorum mecbur kalmazsam bakıcı felan tutmam
dediğin gibi herkes bakarız diyo şimdi ise kimse yok meydanda
allah kaldıramayacağımız yükü vermez diyorum inşallah bende kimseye muhtaç olmadan bakarım çocuklarıma
ikizlere bakmak hiç gözümde büyümüyo nedense tek başıma bakarım gibi geliyor
işte evde oğlum olunca gözüm korktu daha doğrusu çocuklara yetemem diye üzülüyorum

Allah güç kuvvet versin arkadaşım..benim bebek doğduğunda kızım tam 3 yaşındaydı.. bebek ve 3 yaşındaki çocuk zor oldu benim için..ama benim 3 yaşındaki biraz yaramaz belkide ondan zorlandım ...ama şuda bi gerçek tek bir bebek bile yoruyo insanı senin 2 tane geliyo..kendini yıpratma bebeklerin ele avuca gelsin oğlun bebeklerin varlığına alışsın o zamana kadar bir yardımcı tut kendine...neden tut diyorum anneliğin tadına varman için ...3 çocuk seni o kadar çok yorucak ki annelik keyif vermeyecek...hep bebekler uyusa dinlensem diyeceksin..ama yardımcın olursa bebeklerim uyansada sevsem diyeceksin...yakında bi ablam var o gelicek diyosun ;bakalım ablam senin ihtiyacın olduğunda yanında olucak mı...belki o geldiğinde bebekler uyuyo olacak..tam o gidecek bebekler uyanacak..(benim ablam da yakınımda oda uğruyodu aynen söylediğim gibi oluyodu:)))))..sakın yanlış anlama ben senin iyiliğin için söylüyorum..yardımcı tut temizliğini yemeğini yapsım 3 yaşındaki oğlunla ilgilensin sende bebeklerin rahat kafayla ilgilenirsin..Allah yardımcın olsun ..evlatlarını sana bağışlasın..3 sene sonra rahatlarsınnn..büyümüş olurlarr

meryemcim ben çok ağladım,çok bunalldım ama baktım 3 çocuk bana bakıor :) napacam benim hasta bile olmamam lazım.

ben de senin gibi kırıldım ,unutmam da yapılanı ,çok güven verildi bana ve ben bir anda tek başıma kaldım,iş yerimi kapattım ,kariyerimden vazgeçtim,çok şükür kızlarımı büyüttüm epey ,inşallah sen de bugünlerine kolayca gelirsin.

en çok neden ailem yanımda değil diye ağlamıştım ama elden bişey gelmior ,bana gelen şimdi senede bir kez sevmeye gelir en fazla 1 hafta kalır ,onda da tek faydaları yemek yapmak olur ,kızların bakım işi bendedir hep

facebookta gruplar var ben orda dertleşerek çoğu sıkıntımı aştım,gördüm ki çoğu kişi benim gibiymiş :) 4 çocuklu ,5 çocuklu olanlar bile var :) ben eminim ki sen de aşacaksın,en azından minnetin olmaz kimseye ,başın dik olur ,boşver ,olumlu düşün hep

size bir örnek vereyim :
ben yurt disinda yasiyorum..
benim tanidigim iki bayan var,
bu bayanlardan biri evli,
2 kücük kizi var,
arada bir kebap dükkanina calismaya gidiyor, kendi dükkanlari
ve bunun yaninda
aksamlari okula gidiyor
notlarida iyi

simdi siz yaninizdaki insanlara bunu anlatin, isteyince hersey oluyor..

saol canım hep sen ve senin gibi anneleri okuyorum hep güç alıyorum sizlerden
inşallah bizde kolay atlatırız bu zorlu dönemi

merhabalar bende aynı sizin gibiyim 3 yaşını bitirmiş kızım ve 1 yaşında ikizlerim var 2 aya kadar kavınvalidemle baktım sonra hep tektim julia hanımın dediği gibi kapımın çalmadığı ağladığım yorulduğum zamanlar oldu bu zamana kadar geldim ama bitmiş durumdayım senin ablan varmış sadece dertleşsen bile yeter keşke benimde bir ablam olsaydı halimi hatrımı soran birde benim çocuklar devamlı hasta oldular ve oluyorlar haftada hastanedeyiz hava falan veriyoruz üstüne bunlarda eklenince dahada ypranıyorsun kızımda çok ezildi arada kaldı halinize şükredin iyi durumdasınız herişde bana bakıyor ayrıca sizin bakıcı tutmaya imkanınızda varmış...

benim kızım da 5 yaşındaydı ama oğlunuz gibi akıllı uslu bir çocuk değildi.. hiç yardımcım olmadı.. en azından size temizlik için gelen birisi varmış...çok zorda kalsanız ablanız yakınmış... hiç gelemese oğlunuzu bir kaç saat götürse o bile yeter...tabiki zorlanır yorulursunuz ama bakarsınız..anladığım kadarıyla maddi durumunuzda iyi... korkacak bişey yok....

abiniz ve yengeniz konusunda haksızmıyım diye sormuşsunuz ama yorumlara kızmışsınız... ben yinede yazayım belki onlarında haklı tarafları vardır değilmi.... mesela siz bebeklerin başındasınız onlarsa yengeniz çalıştığı için birine emanet edecekler... demek ki en güvenilir ablanızı buldular.. ya da maddi durumları sizinki kadar iyi değil...

çok teşekkür ederim hepinize
inanın insanın başında bi sorun varsa sanki bir tek kendisinde bu dert varmış gibi hissediyor
kendim gibi sizleride görünce vede tecrübelerinizi çok rahatladım,
alllah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

meryemcim bence hiç düşünme bir bakıcı bul en iyisi durumunuz iyi olmasa hadi ablana ona buna minnet ederdin ben olsam bakıcı ile bakardım nasılsa sende evdesin bakıcıyla yalnız kalmayacakki çocuklar ama herhangi bir durum olur bakıcıya bırakıp çıkmak durumunda kalırsın hani ola ki hastalık gibi vs o zaman da ablanı çağırırsın o da gelir bakıcıyla durur hiç sıkılma rabbim bir kolaylığını verir muhakkak sen içini ferah tutarsan inan herşey yolunda gider

çok çirkin bir yorum ailelerin birbirine destek olması lazım zor zamanlarda yoksa aile denilibilinirmi ayrıyetten herkesin maddiyatı bir olmaz belliki duygusal bir zaman yaşamış anne 3 yaşında cocugun bakımıda kolay değil böyle sıkışmış bir insana yaptıgınız yoruma bak teselli vermeyecekseniz bu tarz yorumlar yapıpta insanı daha çok üzmeyin bari

Rabbim kaldıramaycağımız yük yüklemez..O'na sığın mutlaka bir kolaylık verecektir..ALLAH yardımcın olsun kardeşim..bebeklerin hayırlı uğurlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…