3 yaşında kızımın velayeti

Merhaba hanımlar
3 yaşında kızım var 5 aylıkken boşandık boşanırken ortak velayetti geçen sene babası dava açtı ben kazandım. Ancak yaz döneminde 1 Ay boyunca ayrı kalacak şekilde karar verildi babası teslim noktasından alıyor başka türlü iletişim kurmak istemediği için ondayken de ben iletişim kuramıyorum heryerden engelledi ki daha önce 10 gün ondayken hiçbir şekilde haber alamamıştım şimdi de 1 Ay boyunca alamayacağım. Hukuki olarak dilekçe yazdım babasındayekn 3. Şahıs aracılığıyla iletişim kurmak için öyle bir dava yok dediler o da olmadı başına böyle durum gelen var mı ne yapabilirim lütfen yardımcı olun
BEnce iletişim için dava açın . Eski eş çocuk sizdeyken iletişim kurabiliyor mu çocukla.

3 yasında cocugu da nasıl 1 ay babaya veriyor yasalarımız masallah
Hayır baba zaten calısıuyordur muhtemelen,alıp napcak?
Anasına danasına bırakcak
Avukatınızla görüsün,görüntülü arama vs biseyi vardır ne demek engellemek.

Çok zor dayanıyorum ancak vermezsem hapis kararı direk veriliyormuş şikayetçi olursa ki yapar velayeti kötüye kullandığımı belirterek ki bugün gittim dilekçe için maalesef öyle bir dava konumuz yok deyip hiçbir şekilde yardımcı olmadılar şaka gibi
Eğer vermezseniz hapis kararı çıkacağı doğru, mahkeme sonuçta görme hakkı tanıdı , siz de bu karara uymalısınız. Adliyeye kendi kendinize gidip dava açmaya kalmanızdan olumlu bir sonuç beklemeyin. Oradakiler avukat değil ve size yasal tavsiye vermemezler. O yüzden yardım beklemeyin onlardan , zaten sizin yardıma değil avukat ile görüşüp ne yapacağınızı belirlemeye ihtiyacınız var.

Sizin yanınızdayken sürekli arayıp bilgi vermiyorsunuz, boşanma olaylı geçmiş ve sizinle iletişim kurmak istemediği ortada, keşke asgari düzeyde bir iletişim olsaydı ama yapacak bir şey yok. Kızınızı alan kişi , kızınızın babası , yabancıya gitmiyor, siz kızınıza telefon saatlerden alabilirsiniz, kullanmasını öğretirsiniz, sevdiği bir eşyaya örneğin oyuncak, çanta, suluk gibi cihaz takarsınız. Eşiniz sizinle iletişim kurmasa bile siz çocuğunuzun en azından nerede olduğunu bilirsiniz.

Adam ruh hastası.
Eşleri kendilerini boşayan bir kısım adam deliye bağlıyor.
Ama son derece cin fikirli ve kötü kalpli insan bunlar.
Şeytanlıklarını gizlemek içinde eşlerine deli rolü yapıyorlar. Asıl amaç kadını dibe çektirip kendilerine döndürmek.
Bunların aileleri de beş para etmez, Allah korusun çocuğa olmadık bişey yapsa haberlere konu olsalar, kadını suçlarlar…

Bu adamlar çok tehlikeli plan yapmıştır, kızınız biraz büyüsün ona da neler yapar, çocugu hayattan soğutur.

Benim ilkokulda bir kız arkadaşım vardı. Babası annesini bıçaklamadığı yeri kalmayacak şekilde neler yapmıştı. O kız annesinin hayatını kurtarmıştı.

Kadını heryerden engelle, ailenin iletişimi kesinlikle kurmaması bunlar planlı yapılmış hareketler. Deli oğullarını başlarına atan bir kadın var onlara göre karşılarında.Kadın mecbur sanki bu deliyi ömür boyu çekmeye.
Kesinlikle. Tam bir narsist biri karşımdaki siyahı beyaz diye tutturur o derece her konuda o ve ailesi haklı. Her lafı onlar söyleyebilir hakaret edebilir dövebilir bağırıp evden kız tarafının ailesini evden kovabilir ancak ben bir kere karşı çıktım mı benden kötüsü yok tüm hak onlar da ve hep haklılar sözde

Eğer vermezseniz hapis kararı çıkacağı doğru, mahkeme sonuçta görme hakkı tanıdı , siz de bu karara uymalısınız. Adliyeye kendi kendinize gidip dava açmaya kalmanızdan olumlu bir sonuç beklemeyin. Oradakiler avukat değil ve size yasal tavsiye vermemezler. O yüzden yardım beklemeyin onlardan , zaten sizin yardıma değil avukat ile görüşüp ne yapacağınızı belirlemeye ihtiyacınız var.

Sizin yanınızdayken sürekli arayıp bilgi vermiyorsunuz, boşanma olaylı geçmiş ve sizinle iletişim kurmak istemediği ortada, keşke asgari düzeyde bir iletişim olsaydı ama yapacak bir şey yok. Kızınızı alan kişi , kızınızın babası , yabancıya gitmiyor, siz kızınıza telefon saatlerden alabilirsiniz, kullanmasını öğretirsiniz, sevdiği bir eşyaya örneğin oyuncak, çanta, suluk gibi cihaz takarsınız. Eşiniz sizinle iletişim kurmasa bile siz çocuğunuzun en azından nerede olduğunu bilirsiniz.
Avukatla da görüştüm bu konuyu dedikleri şu görme hakkını kısıtlama yapabiliriz o da çok zor dedi ki ben bunu yapamam zaten

3 yasında cocugu da nasıl 1 ay babaya veriyor yasalarımız masallah
Hayır baba zaten calısıuyordur muhtemelen,alıp napcak?
Anasına danasına bırakcak
Avukatınızla görüsün,görüntülü arama vs biseyi vardır ne demek engellemek.
Babası şuan da çalışmıyormuş yüksek ihtimal memlekete götürecek kesinlikle 1 ay çok fazla

3 yaşında bir çocuğu annesinden 1 ay boyunca tamamen mahrum etmek nasıl bir gerizekalılık ürünüdür. Çocuk zaten boşanmayı anlamlandıramayacak yaştayken daha bir de anne mahrumiyeti yaşatmak beyefendinin egosuna nasıl bir katkı sağlıyormuş. Çok üzgünüm küçücük yavru için. İnşallah makul bir orta yol bulursunuz çok kötü bir durum hem çocuk hem sizin için.
O kadar zor ki yani anlatamam

Sakın vicdan yapma.
Asla vicdan yapma.
İnan böyle bi baba olacağına hiç olmasın.
Herşeyi geç bir çocuğunu doğurmuş kadına düşman olan erkekten herşey beklerim.

Sen güçlü bi kadın değil, kendini koruyan ve haklarını bilen bir kadın olacaksın.

Güçlü olması gereken taraf eski eşin, bu delilikleri madem gözünü kırpmadan yapıyor. Faturasını da öderken güçlü güçlü yaşasın….
Nerdeeee hala ben suçluyum o hep haklı

allah yardımcınız olsun.
aranızda neler geçti çok merak ediyorum işlerin bu raddeye gelmesine sebep olacak?
Amin inşallah. Ailesi her olaya dahil oldu zerre beni korumadı üstüne onlar için dayakta yedim psikolojik şiddet gördüm ve daha neler neler

Beni yanlış anlamayın, ama kendinizi bu duruma siz sokmuşsunuz biraz. Adam çocukla görüşmek istemiyor siz görüşmesi için onu zorluyorsunuz, o da kendini gerçek bir baba zannedip çocuk üzerinde hak sahibi oluyor.
Depremde bile çocuğunu merak edip aramayan birine babalık yaptırmaya çalışmak bana göre çok yanlış. Ayrıca daha evlenmemiş herhalde. Evlenip tekrar çocuk sahibi olduğunda hiç aramayacak. En iyisi şimdiden çocuğun onun yokluğunu kabul etmesi bana göre.

Beni yanlış anlamayın, ama kendinizi bu duruma siz sokmuşsunuz biraz. Adam çocukla görüşmek istemiyor siz görüşmesi için onu zorluyorsunuz, o da kendini gerçek bir baba zannedip çocuk üzerinde hak sahibi oluyor.
Depremde bile çocuğunu merak edip aramayan birine babalık yaptırmaya çalışmak bana göre çok yanlış. Ayrıca daha evlenmemiş herhalde. Evlenip tekrar çocuk sahibi olduğunda hiç aramayacak. En iyisi şimdiden çocuğun onun yokluğunu kabul etmesi bana göre.

Yasal günlerinde görmek istiyor. Yok evlenmedi kendisi

Neden o kadar görüşme günü yazdirdiniz.Ben yedi yaşına kadar iki haftada bir üç saat yedi yaşındada ayda bir kez kalma izniyle aldım velayeti.sehir disinada tasinacagin için onuda alamayacak haberi yok.
Şimdi olayın sıcağından çocuğu attı ama ileride çocuk sevgisi yada bana eziyet etme hırsıyla alamayacak cocugumu
Bensiz bir gün bile almasına dayanamam sinirlerim kaldırmaz sizi dusunemiyorum

Avukatla da görüştüm bu konuyu dedikleri şu görme hakkını kısıtlama yapabiliriz o da çok zor dedi ki ben bunu yapamam zaten
Avukatınız sizi doğru şekilde bilgilendirmiş. Dedikleri doğru. Sizin evlilik ilişkiniz ne olursa olsun, o adam çocuğunuzun babası. Eğer çocuğu ile az biraz sağlıklı ilişki kurabiliyorsa ne güzel. Sizin kızınıza sevginizi ve koruma isteğini anlıyor ve saygı duyuyorum , ama burada önemli olan çocuğunuzun sağlıklı gelişmesi . Bu güne kadar yapılan tüm araştırmalarda , çocuğu babasıyla iletişim kurmasını engellemenin ( çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkilemediği sürece) çocuğun yararına olmadığı belirlendi . Sizin davanız çekişmeli miydi bilemiyorum ama velayet konusunda alınan raporda babayla kişisel ilişki kurmasının gerekliliği anlatılmıştır.
Burada siz de çocuğunuzun yararını herşeyden ( kendi endişeleriniz , korkularınız , özleminiz, eski eşinize duyduğunuz öfke ) üste tutmalısınız.
Şunu da unutmayın , o adamı koca olarak siz seçtiniz, o adamı baba yapmaya siz karar verdiniz . Eski eşinizle ilşkiniz tamamen sizin onayınız ile kuruldu. Çocuğunuz ise ne sizi anne ne de eski eşinizi koca olarak seçti. Çocuğunuzun yapmadığı seçimlerin ortasında kaldı , eğer eski eşinizin kızınıza zarar vermeyeceği konusunda eminseniz , daha önceli belirttiğim bazı önlemleri alıp , mutlaka çocuğunuzu babasına gönderin, 1 ay kaldın.
Zaman geçtikçe , çocuğunuzun babası ile görüşmesinin olumlu etkilerini gördükçe , belki ikinde asıl önemli olanın ortak çocuğunuz olduğu konusunda ortak karar alıp asgari düzeyde iletişime geçersiniz.

Avukata danıştım dediği şu eğer göstermezse kısıtlamaya gidilir. Bende böyle birşey olsun istemiyorum babası görsün tabikide bu duruma bir çözüm bulamıyorlar bit türlü
Avukatta, babanın avukatının iletişimi olmalı. Onu arayıp söylese? Bu duruma çözüm bulamazsak kısıtlamaya gitmek zorunda kalacağız diye?

Çocuğunuzun psikolojisi bozulur gerçekten yetişkin insan için bile zor bir anda anneden ayrılıp hiç haber almamak. Görümce ya da kv'yi arayın ya da başka biri arasın biraz gönlünü yapın her gün görüntülü konustursunlar yazık çocuğa.

Merhaba hanımlar
3 yaşında kızım var 5 aylıkken boşandık boşanırken ortak velayetti geçen sene babası dava açtı ben kazandım. Ancak yaz döneminde 1 Ay boyunca ayrı kalacak şekilde karar verildi babası teslim noktasından alıyor başka türlü iletişim kurmak istemediği için ondayken de ben iletişim kuramıyorum heryerden engelledi ki daha önce 10 gün ondayken hiçbir şekilde haber alamamıştım şimdi de 1 Ay boyunca alamayacağım. Hukuki olarak dilekçe yazdım babasındayekn 3. Şahıs aracılığıyla iletişim kurmak için öyle bir dava yok dediler o da olmadı başına böyle durum gelen var mı ne yapabilirim lütfen yardımcı olun
1 ay asiri uzun bir sure 3 yas icin. Eger tehlikeli, sagliksiz biri degilse (ki mahkeme 1 ay izin veriyorsa sagliklidir diye tahmin ediyorum) eski esinizle bir selamlik yer birakin. Arayin veya mesaj atin. Cocugunuz ozleyince size getirebilecegini, istediginiz zaman gorusmek istediginizi soyleyin. Cocugunuz sizdeyken de siz de ona karsi ilimli olun bu konuda. Cocugunuzla istedigi gibi konussun. Bu kadar gerginlik cocugunuz icin de saglikli degil.

Konu üstlere gelmiş son yorumları okumadım . En son yarın dilekçe vericem demiştiniz n’aptınız bir yol alabildiniz mi bu konuda yada bi adım attınız mı ?

Konu üstlere gelmiş son yorumları okumadım . En son yarın dilekçe vericem demiştiniz n’aptınız bir yol alabildiniz mi bu konuda yada bi adım attınız mı ?
Gittim ama yine aynı cevabı aldım böyle bir dava konusu yok diye elim boş döndüm. Ancak babasına gittiğinde görüntülü konuşmalı saat alıcam hattı da alıcam hem ben istediğim zaman görürüm hemde kendisi istediği zaman arasın görsün

Back
X