3 yaşında oğluma tv izletmemek için alternatif neler yapabilirim

Alya elif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
702
783
33
39
Bu ara tüm gun evdeyiz hava çok sicak
Ancak akşamüstü güneş biraz gidince dışarı oynamaya çıkarıyorum
Bütün gün evde olunca sürekli televizyon izlemesin diye neler yapabilirim
Boyama ,hamur, top gibi oyun oynatıyorum ama en fazla yarım saat sürüyor
Kendi kendine de oynayıp oyalanan bi çocuk değil malesef
Hep başında biri olsun onunla oynasi n istiyor
Geri kalanında da tv izliyor
Istemiyorum ama yapacak biseyde bulamıyoruz açıkçası
Öneriniz varmı
Malum tv zararlı diyorlar

Tv nin nesinin zararlı olduğunu anlamıyorum.
Çizgi film izler en fazla,gerilim izleyecek hali yok çocuğun .
Renkli ,şekilli ,çocuk ses tonundan karakterler ilgisini çeker ve size de zaman kalır.
Anne olmayınca böyle düşünmem normal sanırım :D

Renkli ,şekilli ,çocuk ses tonundan karakterler ilgisini çeker ve size de zaman kalır.
Anne olmayınca böyle düşünmem normal sanırım :KK70:
Gereksiz hafıza dolduruyor
Dikkat eksikliği yapıyor
Çocuk yarım saat bile izlese sanki uyuşuyor
Ama malesef bazen kaç saat izliyor
Tüm uzmanlar zararlı diyor

Lego.
Ama şu küt olan blok olanlar değil.
Lego duplo diye satılan, daha küçük, daha estetik duran, farklı parçaları olanlardan.

Bir de balkonunuz varsa, su-köpük aktiviteleri tam yaz için :)

Yakınınızda oyun alanı olan bir kafe varsa o da çok iş görüyor :) siz oturur çayınızı kahvenizi içersiniz, çocuk top havuzunda/oyun alanında oynar...

Lego.
Ama şu küt olan blok olanlar değil.
Lego duplo diye satılan, daha küçük, daha estetik duran, farklı parçaları olanlardan.

Bir de balkonunuz varsa, su-köpük aktiviteleri tam yaz için :)

Yakınınızda oyun alanı olan bir kafe varsa o da çok iş görüyor :) siz oturur çayınızı kahvenizi içersiniz, çocuk top havuzunda/oyun alanında oynar...
Oyuncakla yada legoyla falan oynamıyor kendisi ılla bende oynayacagim birlikte
Ama tavsiyeleriniz güzeldi
Tesekkurler

Havuz alip toplarla doldurmak.. Banyona gore havuz al az su doldur oynasin..

Hava da sıcakken bol bol su oyunu oynayın. Akademisyenanneyi takip ediyor musunuz bilmiyorum ama uygulaması var, yaş gruplarına göre oyun önerileri var. Yaptığınız işlere dahil etmeye çalışın, biz birlikte çamaşır makinesini doldurmak boşaltmak, yıkanan çatal kaşıkları çekmeceye koymak, kek, salata yapmak gibi pek çok günlük işi birlikte yapıyoruz oğlumla

çocukluğum tv izleyerek geçti hatta ders çalışırken bile mutlaka ses olsun diye açık kalırdı
hiç de kötü etkilenmedim
çok başarılı bir öğrenciydim
hala da öyleyim kitap okuma alışkanlığını falan da etkilemedi haftada en az 2 kitap okurum
bu kadar ince düşünmeye gerek yok bence
zaten yeterince ilgili bir anneye benziyorsunuz

Bende okullar tatil olalı aynı dertten muzdaribim.Okul varken boyle sorun olmuyordu.10 ve 5 yasinda iki cocugum var.ozellikle kucuk olan dediginiz gibi surekli onunla oynarsam oynuyor yoksa asla oturup kendisi oynamiyor.Beraber aktivite oyun arada kuvete su dolduruyorum oynasin oyalansin diye bunlarin hepsi maksimum 2-3 saat suruyor.sonra ya hep tabletle oynamak istiyor yada tv izlemek.Bende şaşırıyorum bazen ne yapacagimi.Bir an once okul acilsada duzene girsek diye bekliyorum.Bu yuzdende artik izin veriyorum izlemesine.Bende çözüm bulamadım başka türlü

Tv de eğitici programlar var çizgi film olarak onları izletebilirsiniz hem öğrenmiş olur. Müzik açıp oynatabilirsiniz çocuk müzikleri. Havuz alıp balkonda oyalanabilir. Ev içi olarak top havuzu şeklinde kullanabilirsiniz. Parmak boya alıp resim yaptırabilirsiniz ve pek zevkli tavsiye ederim. Yaşına uygun aktiviteler var onlara üye olabilirsiniz

Benim çocukluğum TV karşısında geçti özellikle ders çalışırken sesini acardim ki iyice odaklayim diye

Kızıma sabah kahvaltı yaparken akşam sutumuzu içerken yan yana izliyoruz TRT çocuğu

Onun dışında mayosunu giydirip balkona havuzuna su doldurup top ördekler falan yarım saat yuzduruyorum

USB veya PC bağlantısı ile eğitici öğretici eğlendirici müzik dans izleyebilir şarkılar çocuk için klipler komik kediler falan yükledim TV ye ben

Anne olmayınca böyle düşünmem normal sanırım :KK70:
Araştırmalara göre 0-3 yaş aralığı için tvnin olumlu etkisi yok,sanırım konu sahibi daha erken diye izletmiyoe yolsa ömür boyu süren bi tv yasağı yok diye anladım ben..

İzleyeceği şeyleri sen seçebilirsin eğitici Videolardan seçmeler hazırlayabilirsin. Bende kızımla oyun oynuyorum çay demliyor bebek sallıyoruz doktorculuk kızım iki yaşında bazen evcilik oynamaktan ev işi yapmıyorum . Ama bi yere kadar çocukta bıkıyor

Bazı arkadaşlar biz izledik bişey olmadı yazmış ben de tam tersi dikkat dağınıklığı var. Bunu çocukken çok tv izlememe bağlıyorum. Bu yüzden okul hayatımda çok zorlandım üstelik zeki bir öğrenci olmama rağmen. hatta iş hayatımda ve gündelik hayatta bile zorlanıyorum unutkanlık da yapıyor. 7 aylık bebeğim var o doğduktan sonra tvnin zararlarını araştırdım şimdiye kadar hiç izletmedim bütün gün tv açmıyorum ben de izlemeyi unuttum. Geçen gün bununla ilgili bir haber çıkmış çocuklara tv izletmek şizofren yapıyor diye o haberi de izleyemedim tv yine kapalıydı. Benim bildiğim hiperaktivite, otizm, odaklanma problemi, geç konuşma gibi problemlere sebep olabiliyor. Ben mümkün olduğunca izletmemeye çalışıcam

Bazı arkadaşlar biz izledik bişey olmadı yazmış ben de tam tersi dikkat dağınıklığı var. Bunu çocukken çok tv izlememe bağlıyorum. Bu yüzden okul hayatımda çok zorlandım üstelik zeki bir öğrenci olmama rağmen. hatta iş hayatımda ve gündelik hayatta bile zorlanıyorum unutkanlık da yapıyor. 7 aylık bebeğim var o doğduktan sonra tvnin zararlarını araştırdım şimdiye kadar hiç izletmedim bütün gün tv açmıyorum ben de izlemeyi unuttum. Geçen gün bununla ilgili bir haber çıkmış çocuklara tv izletmek şizofren yapıyor diye o haberi de izleyemedim tv yine kapalıydı. Benim bildiğim hiperaktivite, otizm, odaklanma problemi, geç konuşma gibi problemlere sebep olabiliyor. Ben mümkün olduğunca izletmemeye çalışıcam
Çok haklisiniz
Hicbir uzman önermiyor
Tamamen engel olamayız
Illaki tablet tv hayatımızın içind e ama en aza indirmeye çalışıyoruz ıste
Daha yeni 3 yasinda olacak
Ondan tedirginim bende
Her şeyde çokmu dikkatlisin derseniz degili m elden geldiğince yapmaya çalışıyorum ıste
Bazen sıkıntıdan ve yapacak birşey bulamamaktan 3-5 saat izlediği oluyor
Bende vicdan azabı çekiyorum

Tavsiyede bulunan arkadaşlara çok teşekkürler
Fikirleri kıymetli
Uygulayabildiklerimi hayata geçirmeye çalışacağım :super:

Bizim dönemimizde hepimiz izledik mecburen çünkü ,aileler bilinçsizdi ve bize bir şey olmadı diye yeni nesile de olmayacak diye bir şey yok
Evet televizyon bu yaşlarda belli ölçülerde olmalı benimde oğlum 3 yaşında sadece 45 dakikalık bir TV izlemesi oluyor onun dışında yook ,onun haricinde gündüz havuz içinde ,diğer saatler lego, hamur ,bisiklet sürme, boyama -resim ,bahçe sulama :)
Vaktim varsa bende eşlik ediyorum hiç bir şey bulamazsak sohbet ediyoruz :)

Hiç bir şey bulamiyorsaniz size yardım etsin mutfakta :) o tarz işlere bayılırlar genelde ve puzzle alabilirsiniz çok parçalı oda güzel oyalar

Back
X